Monday, December 15, 2008

Helgen...

God Morgon!

Hoppas att ni alla mår bra så här måndagen efter tredje Advent. Nu börjar tiden ticka iväg ordentligt, och snart är det verkligen jul.
Ärligt talat, jag skulle önska att tiden från och med nu kunde gå lite långsammare.

När jag var liten brukade jag alltid tycka att tredje Advent var pirrande nära julen, när det väl blev tredje Advent var det inte mycket väntan kvar.
Usch, nu vill jag bara att tiden ska gå liiiite långsammare. Ett annat ”snart jul-NU jul” datum var 17-18 december. Det var liksom startutropet; NU ÄR DET JUL!!! Snart JULLOV.


Den här adventsljusstaken har jag fått av min svenska kompis Sara. Hon har köpt den på en affär här i Northern Virginia där vi bor. Made in Sweden. Jag gillar den SÅ!!!

När jag skriver det här inlägget är det kväll, den trejde Advent. Som ni nog vet nu så skriver jag nästan alla mina inlägg ”kvällen före”.
Just nu börjar det mörkna, jag sitter med en julmust inom räckhåll. Den musten kommer från affären World Market, och musten heter ”Christmas Soda” på engelska och är gjord av Guttsta Källa. Den är supergod. Must från Nygårda säljs på IKEA, men den är inte alls lika god. Faktum är att den knappt är drickbar när man jämför med Guttsta (jag har inte fått reklampengar av Guttsta, jag LOVAR!!!). Must är fö ingen dryck som amrisarna gillar, så man får vara tacksam så länge den säljs i det här landet. Troligen är must, liksom saltlakrits, sill och en massa annat något man måste vara uppvuxen med.
Jag menar, jag gillar ju inte root beer eller cream soda heller, förmodligen måste man vara infödd amris för att gilla dom drickorna, *tar en djup klunk must*.

Helgen har varit bra.
Den har gått i julshoppingens tecken. Som ni minns skrev jag i fredags att Karolina och Jessie skulle julhandla på lördagen. Sagt och gjort, vi körde flickorna till köpcentret. Men, istället för att lämna dom ensamma stannade vi kvar och handlade vi också. Vi hade mobilkontakt, och sen mötte vi upp med dom två nöjda flickorna efter ca två timmar. Det kändes som en bra kompromiss.

Jag tittade på SVT’s Lucia igår på Luciadagen också. Visst, kören var IMPONERANDE!!! Storslagen, men jag tyckte ändå att det fattades något. Nerv?
Alltså, jag gillar inte när dom måste hålla på och börja intervjuva mitt i alltihopa, eller visa luciatåget stå och sjunga på ett trist kontor tidigare under veckan. Kom igen...
KÖR Luciatåget FULLT ut utan att AVBRYTA en enda gång. Det tar ju bara bort stämningen. Mitt betyg blir en trea. Tyckte det var MYCKET finare och ”juligare” i fjol. Körsången iår får en femma, men resten en SVAG trea.

Kan inte låta bli att GARVA över debatten om att killar ska få vara Lucior också. Klart dom kan, om dom vill skämta. Men att på fullt allvar ha en manlig lucia är inget annat än ett VRÅLGARV och ett stort SKAK på huvudet.
Sure, jag skulle gärna se en drag-queen som lucia i ett ”drag-tåg”. YAH, MAN...I am THERE!! Men att se en grabb som Sveriges Lucia...Eeeeehhhh...tillåt mig----GARVA!!!
Jaja, det var väl en snabbt övergående debatt kan jag tro.


Alltid gott med ett glas rött på lördagkvällen...

Idag är Karolina på ”Julkalas” hos en kompis. Födelsedagsbarnet hade bjudit in 24 tjejer till kalaset, och alla 24 var indelade på lag. Deras mål med dagen var att julpynta det bästa rummet i födelsedagsbarnets hus. Hahaha, antar att tjejens mamma inte är något fan av pyntning. SMART då att bjuda in 24 stycken 12-13 åringar och låta dom stå för pyntningen. Hey, I kind of like the idea!! Ska bli kul att höra vad Karolina tyckte när hon kommer hem (Peter har precis åkt för att hämta henne).

Idag har Peter och jag köpt den julklapp som står högst på Karolinas önskelista...Ni som bor i USA vet vad det är om jag säger Ashton Kushter och en viss tv-reklam...
Nu ligger den röda, fina saken och väntar på att bli inslagen. Jag är så sjukt sugen på att pröva den själv...tror det är en jättebra ******.
Kanske gör jag det också---jag menar, den måste ju ställas in, laddas upp och allt det där, hehehehe!!!

All right, dags att dricka upp musten!

Ha en riktigt fin måndag!!!

Förresten...IKVÄLL (måndag) är det avslutningsföreställning på Karolinas drama! Min dotter har två långa monologer att hålla reda på...Berättar hur det går imorrn!!!

30 comments:

Anonymous said...

Nu sitter jag här i Dulles. Och det är verkligen "dull". Men snart, snart, snart får jag krypa ner i egen säng. Då har jag varit på resande fot i nära 24 timmar! =(

Annika said...

Sporty:
You poor girl ,you!
Du är bara tio minuter ifrån mitt hus. Men att sitta på Dulles efter 12 timmar är ingen höjdare. DET förstår jag. TUR att du har datorn. HÄR är det iallafall ingen isstorm...tvärtom...
MILT!
NU önskar jag att du snart, snart kommer att lyfta och snart, snart kommer att vara hemma i din säng...och då får du SOOOOOOOOVA!!!!
KRAM!!

anna of sweden said...

Och jag som var nöjd att jag hittat IKEAs must! :)

Hm. Undrar om World Market finns här.

Annika said...

Anna:
Den affären borde absolut finnas hos dig! Googla och se.
Visst "duger" IKEAS must. Det har den ju gjort hittills ;-)

Anonymous said...

Jag skulle gärna se att tiden gick lite långsammare just nu! Eftersom jag inte har köpt en enda julklapp än! (pengarna saknas). Hoppas du berättar för oss andra sen, vad Karolina får i julklapp! Har inte en aning om vad "Ashton Kushter o tv-reklam" är för något?

Petchie75 said...

Nu har jag missat någon reklam här - röd sak?? Den enda Ashton Kuchter-reklamen jag har sett är för Nikon D90 och en sådan har ni väl inte köpt till Karolina!?? (Och den är ju inte röd utan svart!)
Det låter som en mysig helg, med julshopping och julmust! Jag var så besviken på Ikeas Sverigeshop i NJ, tyckte inte att de hade något i matväg förutom chips och Daim (köpte en påse Daim som var MYCKET populär på vårt adventsfika igår - 4 svenskar + 2 ½-svenskar (barn) som proppade i sig Daim, ha ha). De hade säkert julmust (??) men jag letade mest efter godis... Det beror säkert på importrestriktioner etc men matavdelningen på Ikea i Bryssel är sååå mycket större och man kan hitta så mycket mer godis (och absolut inte Swedish Red Fish som fortfarande INTE smakar som den röda fisken hemma!!) och matvaror.
Stor kram!

Annika said...

Lena:
Haha, nej jag förstår att du inte vet vad den lokala tv-reklamen är...Berättar sen :-)
Ja, jösses, tiden går skrämmande fort...Stoppa den ett SLAG!!

anna of sweden said...

PS. Hoppas att Karolina blir glad för julklappen. Synd att inte Ashton himself följer med "på köpet". :)

Annika said...

Petra:
Du är inne på HELT RÄTT SPÅR!!!!
Men om jag säger N***n s 60 istället sp vet du vilken det är...
Ähum...nej, jag skulle nog inte gå och köpa D90 åt henne. HAHA, kan inte jag få den istället...???
Ja, IKEA är lite upp och ner med sin swedeshop, det måste jag säga.
Tycker IKEA har trist godis överlag...det är bara chokladen jag köper ibland, marabou. men annars...Jösses, dom skulle ju kunna ta in SÅ MKT MER!!!!
KUL att fikat var lyckat.
Antar att du skriver om det på din blogg sen!!
Kram!!

Annika said...

Anna:
Du vet vilken det är alltså ;-)
Visst är den COOL!!! Den står högst på hennes önskelista...röd och fin är den...Jag måste nog leka lite med den....tihi!!!
Jag menar, den måste ju ställas in och laddas upp och allt det där ;-)

Anonymous said...

Låter spännande med K´s present! Och TACK för alla fina presenter du skickade till barnen, tröjorna är jättefina! Ebba tyckte att parfymen luktade Kanka. Och att den gröna tröjan luktade Klixo:-)! Har inte öppnat mina paket än, det blir på julafton... Vi hade iaf en jättemysig kväll här i lördags, bjöd på kalkon och sötpotatispaj(inspirerad av din blogg), så gott men ack så sött!
Jag är inte så säker på att jag skulle vilja att ett gross preteens kom hem till mig och pyntade men idén är skoj. Och önska Klixo LYCKA TILL ikväll, det kommer att gå bra som vanligt. Puss och älskar dig!

Annika said...

Sara:
Varsågod!!
Glad att det hann fram i tid...
Nej, du får vänta med att öppna dina, hehe!!
Du har ju ätit pajen förr, när Pebo och jag gjort den. Den är söt, men goood! :-)
Haha, vet du...jag undrar hur huset såg ut när dom var klara. K tyckte att det var ett tråååååååkigt kalas med en sur mamma, fniss...
Japp, det går nog fint ikväll, men K har mkt att komma ihåg---
ÄLSKAR!!!

Cecilia said...

Jag VILL också ha det som Karolina ska få......fast det är klartt att den andra skulle jag ännu hellre vilja ha.Suck.Önskar det gick att vrida tillbaka tiden tills då man var liten o skulle gå på jullov.Sitta och titta på jullovsmorgon och mysa.Varför är man inte liten för evigt?!
Ha en fin dag.
Kram!!

Elisabeth said...

Jag håller SÅ med dig om det där med att avbryta luciatåget. Det tar verkligen bort stämningen! Inte blev det bättre av att bilderna de visade innehöll noll julstämning. Det hade väl varit en sak om de visat mysiga bilder på julpynt, snö (jo, faktiskt! ;D) och annat som är juligt. Men helst inte några avbrott alls, för ett luciatåg ska vara just ett luciatåg, minus en massa annat krafs. Och manlig lucia, nej tack!! Han som ställde upp i den omröstningen gjorde det GARANTERAT bara för att få uppmärksamhet, knappast för att han verkligen ville vara lucia. (Tror i alla fall jag, fast jag kanske är cynisk...)

Det finns nog verkligen mat/godis/drycker man måste växt upp med för att tycka om. Nu kommer jag naturligtvis inte på något annat exempel än lakrits (ätbart) och must (odrickbar!), men visst är det så.

Anonymous said...

Jag är helt förälskad i ljusstaken, undrar om den går att få tag på här? Måste googla och se! :)

Anonymous said...

Angående svt.se Lucia, det var ju vackert och fint och så, men jag förstod aldrig riktigt vad det var för "kärnor" de sjöng om...?

Annika said...

Cecilia:
Den Karolina ska få är inte dum. Jag ska nog prova den.
Jag vet, D90 hade ju smakat fågel, eller hur???
Wow, vilken grej!!

ja, visst var julloven mysiga när man var liten...Mkt mysiga...
Vrid tillbaka tiden, bara liiiite :-)
Kram!!

elisabeth:
jag visste att DU skulle hålla med mig :-)
Nä, det var ingen höjdare...SÅ trista, trista, trista pausbilder...Och sen frågade dom tärnan vart dom skulle åka härnäst...Och hon visste inte...varför ha med den sekvensen????
Manlig Lucia kan ju inte vara ngt annat än ett skämt...Så fåååånigt...

Japp, vissa smaker måste man vara uppfödd med för att uppskatta, så är det.


Petra:
TACK!!! Visst är den fin!! Kolla Next season design. Googla på det!!

Mette:
Välkommen hit!!!
Ah'men helt RÄTT!!! Tyckte också att dom sa KÄRNOR :-)

Anne said...

Åh, en stor och speciell kväll väntar ikväll hör jag. Hoppas uppträdandet går riktigt bra (det är jag säker på att det gör). Hon är modig din töst, jag blir knäsvag att bara tänka tanken att uppträda med monologer dessutom.
Hehe, jadå jag vet vad som väntas i det paketet om du säger tv-reklam och Ashton Kushter....
Tänk att det snart är jul, precis som du säger tycker jag det går så snabbt nu. Nytt år snart också, 2009. Det känns som igår det var hets inför 2000-firandet.
Luciafirandet, kan bara instämma där med. Jag tyckte förra årets var bättre, mer stämningsfullt. Jag förstår man vill dela upp var i landet man visar luciafirandet ifrån, men för min del skulle det gärna alltid få vara från de lite norrare delarna. Förra året var det väl Dalarna. Jag tyckte det var mer stämningsfullt med snön och hela det där mer vintriga inslaget de körde med då. Samt jo, som du säger, varför skulle det klippas in inslag med intervjuer och annat mitt i luciatåget som de gjorde i år. Inte alls bra.
Ha en bra måndag och lycka till ikväll (jag antar att de stolta och kanske nervösa föräldrarna också kan behöva ett lycka till ;) )

Tankevågor said...

Jag håller fullständigt med dig om avbrotten i Luciasändningen på TV. Jag tycker det tog bort all stämning. Trist kontorshus och bussresor till ett annat framträdande av kören....nej inte vad jag hade velat se. :(
OK sången var fin men jag satt bara och retade mig på resten.

SÅG du förresten MIN lilla Lucia på min blogg? Hon sjöng inte men hon klappade händerna när jag sjöng Luciasånger för henne. :-)

Tänker på Karolina och håller tummarna att det gått bra för henne i kväll!

KRAMAR

Annika said...

Anne:
Ja, det ska bli kul ikväll. Iår är inte föreställninen lika stor, men säkert blir jag nervig ändå...
Klockan 18 börjar det..
AHA, då vet du vilken sak det är jag menar¨, hihi!! Visst ser den lovande ut???
Nej, jag är rätt besviken på hela luciagrejjen. Så trist med alla avbrott, och fjantiga intervjuver. Inte min grej...
Ja, för mig får dom gärna lägga lucian norr om sthlm varje år. Det blir ju mer juligt på det sättet. MAN är grymt traditionsbunden, märker jag, hahahaha!!!
Tack för mailet, vännen!!
Ska snart svara!!
Kram!

Londongirl:
Jag blev så LACK på det där att jag inte iddes se det till slutet. SÅ tråkigt och snacka om stämningsdödande...
Nejmen, L...Har jag missat ngt på din blogg...
Ska genast kolla!!!
TACK för att du tänker på K ikväll.
KRAM!!!

Millan said...

Ja det later helt klart som en bra kompromiss att ni stannade och shoppade ni med!
Jag har helt missat debatten om att man skulle kunna vara sveriges lucia... hm... sager jag da. Jamlikhet i all ara men da har val debatten gatt lite overstyr ;-).
Later som en himla festlig ide att lata barnen pynta rummen i huset :-). Fast hos mig skulle det ga fort. Inte ens en tomte pa mann skule vilkorna fatt...
kram

Desiree said...

Åh vilken jättefin adventsljusstake Annika. Jag förstår att du är glad i den. Så söt med tomtarna som sjunger i kör. Låter som du haft en bra helg med massor av julshopping. Kul och lite annorlunda kalas Karolina ska på. Ja det kan nog bli spännande att låta ett gäng tonårstjejer dekorera huset, hi hi:-)
Kul tips med musten. Den har jag inte provat innan. Älskar World Market de har ju faktiskt massor där som man kan fynda. Jag köper i princip all min mörka choklad där. Tycker de har de bästa utbudet.
Jag måste vara trög men jag fattar inte riktigt vad Karolinas klapp är för något och nu är jag ju jättenyfiken.

Klart att killar också ska få vara Lucior. Vi hade flera killar i klassen då jag gick i ettan som ville vara lucior och det var självklart att de fick det. Som barn ska man få vara det man vill.

Ha en bra måndag med fuktigt väder. Vi har samma här.

Hannele på Hisingen said...

Väldigt mysigt adventsljusstake.

Kerstin said...

Vilken himla fin adventsljusstake du har fått. :)
Ha det gott.

Annika said...

Millan:
Ja, det var en bra kompromiss. Vi där, och flickorna fick ändå handla ensamma.
Bra!
Luciadebatten ja...Jo, ibland är det nog lite väl...
Karolina var inte nöjd med kalaset. Tydligen hade mamman var så sur...TRIST!!
KRAM!!

Desiree:
Ja, den staken gillar jag!!!
Absolut!
Så glad att Sara köpte den åt mig.
Karolina var inte så glad över kalaset, mamman hade varit så sur och det hade funnits för lite att göra.
Indeed, visst ska småkillar var lucior om dom vill!! håller med, men om en vuxen karl går med samma drömmar och att sen då vilja bli en större stads Lucia...eller tom sveriges lucia...då har det gått lite långt :-)
Men småkillar...YESS!!
Kram!

Hannele:
Tackar :-)

Kerstin:
Tack, jag är ¨så glad för den!!
Glad att min kompis hittade den!!
Ha det fint!

Suzesan said...

Den adventsljustaken gick inte av för hackor. Så fin!! Gulligt med tomtekör.
Jag håller delvis med dig det där med Svt:s sändning när jag tänker efter. Jag ser det kanske annorlunda då jag bor här och kan se lucia annanstans.
Nu tittade jag bara på luciatåget och slog bort det andra. Lyssnade på sångerna och kören och så. Jag reagerade över solonumret lite. Hon sjöng vackert men det passade inte riktigt.
Jag förstår hur du menar och tänker inte på att det blir än mer viktigt då man bor utomlands.
Ha en bra dag
Kram
Susanne

Annika said...

Suzesan:
TACK!! Visst är den fin!!
Ja, det är nog så att man blir mer traditionsbunden när man bor utomlands. Jag blev mest sur över att det var så ojuligt med kontor och regntunga gator och bussar.
solotjejen var duktig, så duktig, men det passade inte in...
Jag förstår om du gillade det bättre än jag.
Kram!!

Anonymous said...

Ja manliga Lucior jag kan bara skratta och hålla med! :)
Börjar jobba kl 02,00 så jag missade hela lussetåget men av vad jag läst här så missade jag kanske inte så mycket ändå....

Marianne said...

Vilken FIN adventsljusstake! Det tror jag är en av de finaste jag någonsin har sett! Snygg och samtidigt rolig, det gillar jag.

Å nu blev jag ju sååå nyfiken på Karolinas julklapp! Ställas in och laddas upp? Hmm, är det en sån alla ungdomar har i öronen?

Kan du skicka hit alla de där 24 flickorna att julpynta här? Jag skulle verkligen behöva lite inspiration! Ska försöka ta tag i det under helgen, om jag hinner, för nu ska jag LÄSA BLOGGAR : D

KRAM!

Annika said...

Marianne:
Jag bläddrar ner bland mina inlägg och ser hur gulligt och flöitigt du kommenterat, gullis!! Det tar ju tid och du har ju häcken full!
TACK!!

Visst är den fin den staken!! Helt underbar!
Jag är så glad att Sara köpte den åt mig.

OK, Marianne...detta är ju gammalt nu, inlägget. K kommer inte att läsa.
Det jag köpt en är s60 Nikon kamera...Hihi!!
skitfin! Cool och rolig. en väldigt bra point and shoot.
Poppis här eftersom Ashton Kutcher gör reklam för den...
NU vet du :-)) Hemlisen...hihi!!

TACK för alla dina kommentarer. Du vet att du är saknad!!

KRAM!!