Wednesday, August 20, 2008

Onsdagstankar...& foton.

Sakta men säkert håller jag på att "grunda mig" här i USA igen. Jag börjar långsamt, men alldeles tvärsäkert, känna att jag själsligen börjar landa. Det är skönt. Skönt att bli av med den där overklighetskänslan. Skönt att lämna det där egendomliga Ingenmanslandet.
Planer börjar ta form; grannar vill gå och se "Mamma Mia" med mig (har jag redan sett i Sthlm, men ser den GÄRNA igen), poolen börjar locka. Skönt!

Det som inte är så kul är att Peter är borta på tjänsteresa. Han kommer hem imorrn igen, men som ni alla (som läst min blogg ett tag) vet så sover jag så dåligt när jag är ensam. Det är inte speciellt KUL att ha jetlag OCH mörkrädsla på samma gång. Jag blir så trött...Men, ja, det funkar ju ändå på något egendomligt sätt.

Jag skrev någonstans, på någon annans blogg, att jag är rätt mätt på sommaren nu. För mig skulle sommaren lika gärna kunna vara över, jag kan ha höst nu. Men, sommaren står i sin fulla prakt därute. Det är heta, fuktiga dagar och lika varma nätter. Det är bara att digga läget eftersom det kommer att fortsätta så här in i oktober. Ja det blir ju gradvis svalare förstås, men "sommar" är det under lång tid till.

Som den obotliga klädälskare jag är har jag redan beställt en del höstkläder online från Boden och Garnet Hill, två av mina absoluta online favoriter. Nu ser jag fram emot att dra på mig "Annikas uniform"--- svarta, heltäckande strumbyxor, boots, kjol och tröja med en ursnygg kofta som krona på verket (koftoman är jag också)---. But, NO, det blir att vänta ett tag till. Ännu är det sommarkläder som gäller i parti och minut. Oh well...

Här är iallafall lite fler bilder från min sommar. Håll till godo!


Min Mormor och Karolina på stilla kvällspromenad.



Fackelblomster...

Gammelkåken i kvällssolen.

Som ni ser finns det en hel del badringar som ivrigt väntar på att få användas. Karolina och kusinerna skulle promt ha varenda en uppblåst.

Karolina och Erik är på samma lag som sin morfar när dom spelar kubb.

Och så här dåligt väder var det ganska ofta i sommar också...

Bilden är tagen inifrån huset. "Nordvästen" ligger obönhörligt på och regnet sköljer rutan.

Ha en fin onsdag idag!!

25 comments:

Victoria said...

Åh, vilka fina bilder! Kramar/Vic

lilla jag said...

Vilka fina bilder Annika! :)
Jag gillar sommaren, men längtar också till hösten lite grann. Idag har vi haft det realtivt svalt här och molnigt - riktigt skönt! :)
Hoppas du har en bra dag!
Kramar,
Lilla jag

aurorabuddha said...

Sagolikt sommarstalle ni har - jag forstar val att du vill aka dit varje sommar! Jag har ett sant dar stalle bara som en drom i mitt hjarta... sa jag njuter av dina bilder! Tack for att tanker pa oss oxa litegrann! :o)

Annika said...

Victoria:
TACK så jättemycket!!
Kram!

Lilla Jag:
Visst är sommaren därhemma ljuvlig. Nu är jag dock mätt och tar gärna höst...
Kramar!

Aurora:
Jo, där trivs vi verkligen bra.
Det är en gåva att kunna resa dit varje sommar.
Jag är så glad att du gillar mina bilder.

Desiree said...

Underbara Sverige bilder Annika! Jag längtar också faktiskt till att det ska bli höst och lite svalare temperaturer här. Jag köpte ju en hel del fina höstkläder i Sverige som jag är himla sugen på att ta fram och börja använda men de får nog vänta lite till i garderoben innan det är dax för dem. Ha en bra onsdag.
Kram.

Lia said...

Åh Annika, hoppas du kan sova lite bättre nu sista natten innan P kommer hem. Tänk på att om något skumt skulle hända dig så skulle en halv bloggisarmé fatta att nåt var fel, vi saknar dig ju nästan på en gång=)). Mama Mia ja, såg om den och fick lite annorlunda perspektiv den andra gången. Kramar fr Lund där det känns som höst OCH höstuniformen som vi delar faktiskt går att använda - bootsen som får bli pumps så länge=)

Cecilia said...

Välkommen tillbaka på amerikansk mark.Underbara bilder du visar,tänk att t o m en regnig grå bild kan vara så fin.Ser så härligt ut på bilden med Karolina och din mormor.

Petchie75 said...

Koftoman är jag med!! Så, egentligen är det inte stor skillnad mellan vårt väder och ert - bra att veta inför vår resa nästa vecka!!
Kubb ÄR sommar nuförtiden, trots att jag inte ett jättestort fan men några spel blev det trots allt. Är inte Karolina och de flesta kusinerna egentligen lite stora för badring ;-) ROlig bild iaf!
Jag hade också gärna förresten haft höst nu, hi hi!! Hoppas att du kan sova inatt trots Peters frånvaro - var han iaf hemma när ni landade?
Stor kram!

Anonymous said...

Mätt på sommaren ;)
Nej.

Annika said...

Desiree:
TACK, vad kul att du gillar bilderna!
Höstkläder är så kul. jag såg så gryymt mkt snygga koftor i Sthlm att det inte var sant.
Precis, höstkläderna får dröja kvar i garderoben ett tag till...
Men det ska bli skönt. Vår sommar är ju så lång.
KRAMAR!!!

Lia:
VAD du är gullig!!! TACK för din snälla ord.
Jo, natten bara måste ju bli bättre än den föregående.
Ska bli kul att se om Mamma Mia, tror nog man ser mkt mer andra ggn.
KRAMAR!!

Cecilia.
TACK!! Visst även grå dagar har ju sin charm. Man plåtar bara så lite sådana dagar.
Jag tycker också om bilden av Karolina och min mormor.

Petra H:
Koftor är bara så BÄST!!!
Älskar det plagget.
Jo, vädret här kommer att vara sommar ett bra tag till. Du behöver inet packa varma kläder.
Haha, när dom andra spelar kubb brukar jag och min syster sitta och dricka lite vin istället. Det är mkt trevligare. jag är inget kubbfan alls.
OCH JO, man kan tycka att 8-12 åringar skulle vara för stora för badringar...men om du vill veta ngt pinsamt så plaskar jag gärna omkring i en badring också, hahahahahaha!!! Det är sant!!!!
Jodå, Peter var här när vi kom hem. han for igår. han är bara i Alabama :-) Kommer hem imorrn igen...skönt!!!
kram!

Hannele:
jag hör att det låter knäppt, men vår sommar är såååå mkt längre och såååå mkt varmare än den nordiska. man lessnar lite...

Saltistjejen said...

Sådana underbara bilder!!! verkligen Skandinavisk sommar när den är som vackrast!! Även regnbilden inräknad!!! :-)
Och du hösten kommer.... Men visst det lär vara lite sommar till ett tag. >Vilket jag i och för siog inte har ngt alls emot.
Men september och oktober brukar jag verkligen gilla här tills skillnad mot Sverige! Ofta är vädret fint men mer lagom varmt och inte så fuktigt. bara skönt.
Skönt att du börjar känna dig lite bättre också. Humörmässigt.
Kram!!!

Anonymous said...

Tycker dina bilder är så fina! Så naturliga, kort tagna direkt från det verkliga livet.
Gillar speciellt bilden på K och Mormor på promenad, regnbilden fick jag nästan tårar av, så mycekt minnen kom upp. Wow , ni hade verkligen mycket badringar!

Visa gärna bilder på kläder du köpte i Sverige och dina höstkläder från Boden och de andra stället. Tycker du gör så fina moderepotage!

Anne said...

Fantastiska bilder, helt underbara. Jag säger som Saltis, även regnbilden känns så vacker och skandinavisk.
Vad bra du känner du mer och mer börjar landa nu, som du skrev, även själsligen.
Mamma Mia säger alla är så bra, så du såg den på bio i Stockholm. Jag har sett den som musikal och tyckte den var helt superbra då! Ska helt klart se den som film också. En film som gör sig bra på bio, kan jag tänka mig. Mycket musik blir ju så bra med riktigt bra bioljud.
Boden hade några snygga grejer jag fastnade för, några fina toppar t.ex. Du verkar ha beställt därifrån förut så du kan säkert säga nåt mer om storlekarna. Det står att alla plagg är UK sizes, de är väl generellt mindre än amerikanska storlekar eller hur?
Kraaam!

Millan said...

Ah jag onskar att jag ocksa kande mig lite trott pa sommaren. Men icke sa! Det har ju inte blivit sommar har annu (och nu blir det inget tyvarr!). De tva veckorna med sol och varme vi hade i Kroatien och sista veckan hemma racker inte for att ladda batterierna och bli trott pa sommaren tyvarr...
Men.. i och for sig haller jag med dig om att hosten ar mysig sa det gar nog anda!
Fina foton idag igen! Sa somriga!
Gott att Peter kommer hem snart sa du kan far sova ordentlig! Det later inte som nagon bra mix med jetlag och somnbrist!

Bloggblad said...

Och här är sommaren verkligen slut, det har varit kallt och regnigt - med korta stunder av värme och sol, men ingen idé att tro på värmen, nästa minut kommer en störtskur...

Jag skulle stå ut med längre somrar...

Marianne said...

Skönt att du börjar landa! Och tur att Peter inte är borta längre än till i morgon. Jag har tack och lov vant mig vid att vara gräsänka, så jag lider inte av det om det inte går för lång tid. Då blir det tråkigt.

Helt underbara sommarbilder i dag igen. Tänk att det kan vara så vackert i den höga nord! Det är precis ett sådant sommarställe jag skulle vilja ha.

Och höst, ja det får jag vänta på till slutet av december - början av januari. Då heter det visserligen vinter här, men det är mer som fina höstdagar. Lite mysigt i alla fall att kunna ha kofta på sig. Det är ett av mina favoritplagg också. Stora och bulliga ska de vara. Men det är lite svårt i den här eviga solen.

Själv funderar jag på att åka till HM nästa vecka, de har ju öppnat här i Kairo och jag har inte varit där än. Får nog göra slag i saken, det var längesedan jag köpte någonting nytt.

Stora kramar från mig!

Anita said...

Hej Annika! Det var ett tag sen. Välkommen tillbaks till US!!
Jo, sommaren varar ju ett tag till - även här uppe i Oregon kan det vara varmt ända in i oktober fast vi har regn idag för ovanlighetens skull. Tror man har det i ryggmärgen att hösten skall komma i Aug, Sept när man är född svensk. Det går nog aldrig att ändra på.
Vilka vackra bilder från Sverige! Å vad roligt det hade varit att se Sverige i sommar... men det får bli ett annat år :-)

Tankevågor said...

Åh jag förstår så precis! Jag börjar också längta efter sköna strumpor och lite härliga höstskor och naturligtvis alla mysiga koftor! (Jag är ju också koftoman)
Har köpt några nya inför hösten. ;-)

Liiite höstkänsla är det här ibland med regn och blåst. Men just idag blev det sommar och sol igen.....är också lite mätt på det. Men här är det i alla fall mörkt på kvällarna så man kan mysa med tända värmeljus och ett glas rött.

RIIING om du blir mörkrädd!

Kramar i massor

Linda said...

Åh men jag kan ta lite mer sommar :)
Fast här är ju varmt fortfarande, men definitivt inget badväder.
Dina bilder är som vanligt jättefina och känns så naturliga.
Jag blir glad över alla simringarna :)
Hoppas du får sova ordentligt när Peter kommer hem igen.

Miss Marie said...

vilka vackra bilder!

jag längtar också efter min höstuniform (jag är också koftoman!) men jag njuter ändå av de få korta sommardagar vi har kvar...

Lullun said...

Skönt du håller på att landa. Men du bor verkligen i lite galen klimatzon. Hoppas ni får en tidig höst i år och inte en alltför kort vinter! ;-)

Evas blogg said...

Skönt att du börjar landa igen! Jag skulle inte ha något emot mer sommar, här tog den snabbt slut den första augusti. För kort tycker jag. Vilken lycka det måste vara att ha en stuga alldeles vid havet.

Annika said...

Saltis:
Helt rätt! Hösten är faktiskt den allra bästa årtiden här. I oktober är det ju ofta som svensk högsommar. Det är mysigt. man slipper dessutom fukten, mkt skönt.
Så roligt att du gillade bilderna. tack!!!
TACK, nu är jag nog helt återställd från all jetlag!!!

Veronika:
TACK!!! SÅ glad jag blir över dina snälla ord!!!
Regnbilden kan jag också tycka är mysig. Jag har ju inget emot regn om det bara regnar ngn dag eller så.
Vad gullig du är!! jag lovar att lägga ut bilder på de kläder jag köpte online...
KRAM!!!!

Anne:
TACKAR!!! Jo, nog är det nordiskt på bilderna alltid. Och det borgar nog regnbilderna för också :-)
Mamma Mia såg jag i Sthlm! SÅ bra! har sett musikalen i DC också, ännu bättre!!!
Man blir så glad när man ser Mamma Mia!!
Just det, Boden kan jag verkligen rekommendera!!! Har aldrig blivit besviken. Håll ögonen på storlekarna, dom är brittiska och mindre. Men US stl finns också! Hoppas du beställer ngt därifrån!
KRAMAR!!!


Millan:
Nej, men jag förstår att du inte känner som jag. Sommaren i England är ju så opålitlig, samma med Sverige. Här är ju sommaren så lång och het att man faktiskt hinner lessna på den. jag vet att det inte är så hos dig, eller i Sverige. hoppas ni får lite mer sommar innan den obönhörligen är slut.
Kram!!

Annika said...

Bloggblad:
Just det där nyckiga vädret var det ju i Sthlm i förra veckan också. Mulet, regn, varmt, hett, åska, mulet, regn. Allt på samma dag. Lynnigt.
jag förstår så väl att du också vill förlänga sommaren. Absolut!!!

Marianne:
TACK!! ja, visst är det vackert i den höga nord!
Jag kan tänka mig att ni inte har så mkt till höst hos dig. Det är väl mest en evig sommar där du bor.

Nu sitter jag och väntar på att Peter ska komma hem. Jag tror nog att han har landat. Sitter och spanar lite efter en taxi...Skönt att han snart kommer hem igen. Men jag sov bra inatt.

KUL med HM!!! Lägg ut dina fynd på bloggen sen!
KRAM!!

Anita:
Hej!
Back in the game alltså!!
Ja, hösten är lång och fin här.
Hihi, bilderna är inte från Sverige, även om det ser ut så. Dom är tagna i Närpes i svenska Österbotten där vi har vår sommarstuga.

Londongirl:
DU är så gullig!! natten gick bra, jag sov som en stock. Väcktes av SMS vid 3 tiden som kom fr sverige, suck...men, men jag somnade om.
Nu kommer snart Peter hem!
Visst är koftor bara så mysiga. Det mysigaste plagget. Det fanns grymt mkt fina koftor i sthlm!!
KRAM!!!!

Annika said...

Lindalotta:
TACK vad gulligt sagt!
ja, simringarna gör en faktiskt glad! OCh som dom blev använda sen...
Jo, jag förstår att ni därhemma vill ha mer av sommarens vara. All förståelse i världen!!!

Marie:
haha, vi är många koftomaner här på bloggen...Bästa plagget!!
NJUT av sommaren!! Och jag hoppas den håller i sig en stund till.

Lullun:
Ja, min vän! Du vet ju att jag faktiskt är lite avis på dig. Men nu har väl ni snart vinter igen...maybe a bit too early, even for me :-)))


Eva:
JAG önskar att ni ska få lite mer sommar därhemma. jag vet ju att den var nyckig iår igen, sommaren.
Mer sommar åt norden!!!