Friday, December 14, 2007

Fredag igen...

...Tycker veckan har gått fort, som vanligt. Fredagen kom bums, och den gryr dimmig utanför fönstret. Den här veckan har vi knappt sett solen här i Washington området (Hey, det börjar kännas som Sverige). Det har mest regnat och varit så grått. Vilken tur då att jag inte har något emot molninga dagar.
Har märkt att fredagarna på min blogg har blivit "allmäna snackdagar" utan något egentligt ämne. Så ock idag, så håll till godo! Detta är inget jag planerat, det har bara blivit så, don't know why!

Idag är det bäst att hålla sig hemmavid eftersom en kille från Comcast ska komma hit mellan 11-14 med en ny kabelbox. Och ni vet ju hur det är med sånt...Jag kan lova att kabelkillen dyker upp vid 15 eller nåt.
Imorrn kommer nämligen vår nya "BABY"---haha...Japp, det gör den! Den kommer från Best Buy och är en Sony Bravia 46 tums HD platt-tv!! Det är den här "babyn" som är Peters och min julklapp till varandra. Den nya "babyn" är enormt välkommen in i detta hus! Det ska bli så kul! Jag har så länge dreglat över HD kvalitet hemma hos många av mina vänner. Den är ju faktiskt helt i en klass för sig. Så bort med den gamla Sonyn med det stora bildröret och dess 27 tumsskärm och in med den nya! Jag är så glad över detta!
Fast, det är visst inte helt lätt att "bli med HD heller". En massa nya kablar måste inskaffas och ny box, som sagt. Plus att på söndag kommer best buy hit igen för att programmera in HD:n till perfektion. Inte precis att bara sticka in kontakten i väggen. Oh well...

Och har ni märkt att Blogger ändrat sig över natten...Numera ser man små symboler framför kommentarerna. "B" för Blogger användare och ett litet huvud för alla andra. Svårt var det dessutom att logga in imorse när jag skulle skriva det här inlägget. Underligt.
Min "header" har blivit mycket smalare också, fast det hände nog för några dagar sedan. Fattar ingenting. Whatever.

Sista skolveckan inför Jullovet står för dörren, ja med början på måndag då. Fast, här kallas det inte Jullov utan för "winter break", ingen religion får nämnas i skolorna. Kom detta ihåg! Ingen julgran får pryda upp skolentren eller finnas i klassrummen. Ingenting. JO, vintersymboler som inte representerar någon religion som snögubbar och snöstjärnor får synas. Julfest får inte kallas Julfest utan det kallas "room party". Själv förstår jag inte varför man inte kan blanda! Ha en julgran och en menorah, något från Kwanzaa, och så något från Ramadan. Alla skulle kunna representera just sin religion, men nej, det går inte. Fel, tycker jag, ungarna skulle säkerligen acceptera blandningen med hull och hår.
But it is what it is...

Jösses vad sugen jag blev på en Gingerbread Latte...Starbucks, here I come!

Nå, slut på allt svammel nu och en önskan från mig till er om en:
HAPPY FRIDAY!!!

22 comments:

Petchie75 said...

Oj, vilken stor tv ni kommer att ha - får den plats??
Jag ska laga mat hela dagen, O har bjudit in sina kollegor så det blir första festen och första gången jag träffar kollegorna! Som tur är kommer "min" kompis svenska B också, så jag känner någon.. O gjorde tortillas igår (spanska omeletter som alltid blir mycket godare när han gör dem, antagligen för att han använder så mycket mer olja än jag!) och nu är det min tur att göra pajer, chokladkaka etc. Spännande, hoppas att kollegorna är trevliga.
Hoppsan, du fick lite svammel från mig också ;-)
Trevlig helg!

Petchie75 said...

Förresten, jag tycker också att det där politiskt korrekta kan bli lite löjligt ibland - varför inte blanda som du säger!? Då kan ju barnen lära sig om de olika religionerna och förstår varandra bättre..

Annika said...

Petra H:
Spansk tortilla! SÅ gott!! Det har jag lagat här hos mig också och tyckt så ottoligt mkt om det! Kan tänka mig att O's är god!
Laga mat hela dagen idag då för dig! Have fun!
Ja, visst är det fånigt detta med den eviga PC:n. Jag vet att ungarna skulle fixa det hela galant!
Ha så kul ikväll!

Anonymous said...

Jag undrar just hur länge vi får hålla på och fira jul i skolan med julspel och första advent i kyrkan. Jag vill inte att det slutar men det är väl bara en tidsfråga kan man tro.

Härligt med nya teven, sis! Den är STOR!!! För mig skulle det lugnt räcka med en 37" men H skulle nog inte banga en 46".

Här ska vi klä granen ikväll och pynta med tomtar och änglar och annat smått och gott som vi hittar i lådorna. Kram kram till dig på veckans bästa dag:-)

Annika said...

Sara:
Jo, jag har ju förstått att det finns starka krafter i Sverige också som vill ha bort religionen från skolan.
Bedrövligt, kan jag tycka...

YAY! Visst, nya tv:n! Ska bli så kul! Du vet, vu kollar ju en hel del på dumburken så det är en välkommen "present".
46" blir nog rätt bra, tror jag ;-)

MOJJ med granen! Vilken trevlig kväll ni har framför er! TÄNK om vi också hade kunnat vara med...

KRAMAR i massor på veckans BÄSTA dag!!

aurorabuddha said...

Jag sag en san TV hos en bekant nyligen. Jag fullstandigt tappade hakan - precis som dom gor pa reklamen jag sett pa tv. Jag skulle alldeles sakert se mer pa tv om jag hade en san. Nar vi *till slut* bygger vart nya hus pa Ravkullen, da kommer vi att ha san tv oxa. Kanske. Jag ser framemot att hora mer om er upplevelse att 'bli med HD'! :o)

Och jag ser ju att dom andrat pa bloggen! Man vanjer sig val...

Annika said...

AuroraB:
Ja, jag vet. En HD tv är verkligen i en klass för sig. Vi kollade "Planet Earth" hos Peters syrra som har en likdant TV som vi nu köpt och jag var "floored", kunde inte fatta dess klarhet! Vilken GREJ!!
Vi har velat ha en sådan här TV i flera år, men är glada att vi väntat.
Rävkullen...Låter ju spännande, Aurora! Vore kul att se bilder på din blogg fr Rävkullen!
Ja, vi lär väl vänja oss med det nya på blogger, skulle jag tro...

Unknown said...

Vill oxå ha en ny tv. Den vi har tar så stor plats.
Visst är det konstigt att det bara ändras hipps vips. Man hänger inte med. Förändringar ska visst vara bra har jag hört?!

Ha en riktigt härlig helg
Kram

Desiree said...

Spännande med nya "babyn" och kul. Låter som en riktigt bra present som hela familjen kommer att få mycket njutning av och trevliga stunder. Håller med dig om att det hade varit trevligt om man hade blandat symboler från olika religoner i skolan istället för att ha det helt neutralt. Ha en riktigt mysig helg.

malou said...

Jamen, julgran har ju överhuvudtaget ingenting med kristendomen som religion att göra! (Tänker inte ens nämna nya TV`n. "Avundsjuk, jag är så avundsjuk...")Ha en riktigt fin helg :-)

Annika said...

Rosvik:
Ja, det ska bli så skönt att göra sig av med vår klump TV också...riktigt skönt.
Ja, vi får se hur snabbt vi vänjer oss vid nya blogger. Snabbt ska vi hoppas.
Kram!!

Desiree:
Ja, det ska bli härligt att få hem den nya "babyn". Nu är klockan snart 13 och ingen kabelkille har dykt upp änu.
Visst, jag är säker på att ungarna lätt skulle fixa blandningen, och lära sig ngt på kuppen också...
Ha en jättefin helg, Desiree!!

Malou:
Kanske inte, men den förknippas ju med kristendomen vid juletid. Det är otroligt PK i skolorna, ska du veta...suck...
Ja, den här tv:n har vi velat köpa i flera år så vi är jätteglada! Om nu bara kabelkillen skulle kunna dyka upp också, så jag kan göra ngt annat än att bara vänta...
Ha en jättefin helg!

Anonymous said...

Vet hur jobbigt det ar att vanta pa att nagon ska dyka upp under dagen som kan vara allt fran 8 am -6 pm. Ingenting far man gjort da heller..grr.

Kul med nya tv!
Visst gar tiden alldeles for snabbt, sa stor skillnad fran man var barn. Men idag verkar aven barn tycka tiden gar snabbt...tyvarr. Finns helt enkelt alldeles for mycket att gora.
Ha en trevlig helg!

Tankevågor said...

Jisses vilken TV! Det blir som en bio ju! Men visst är det skönt med platt-TV. Vi köpte vår första för flera år sen och det är så skönt att de inte tar sån stor plats. Det fick bli en sån ute på ön också.
Kram

Anna @ Amerikana said...

Hey! Grattis till fancy TV!

fran Anna i San Francisco!

Anonymous said...

Vår tv gick ju sönder om sistens, så det är nog inte helt omöjligt att en ny tv blir sambons och min julklapp till varandra också! Dock inte så stor, även om det vore lite lyxigt! (fast vad vet jag vad sambon får för sig, haha)

Annika said...

Trevligt med ny tv!! Vi har en gammal tv men den har vi tänkt ha tills den ger upp, och sen skaffa en platt-tv - eller, om vi har råd, så kanske det blir lite tidigare :-). Det börjar kännas som om vi är de enda med en stor gammal kluns till tv...

Här har det också varit tal om att skolorna inte ska få fira skolavslutning i kyrkan längre. Lite fånigt, kan jag inte låta bli att tycka.

Min blogg ändrade språk från svenska till engelska för ett litet tag sen (fastän jag hade språkrutan inställd på svenska), men nu har den ändrat till svenska igen.

leopardia said...

här har vi nog precis gått från att kalla tvapparaterna från hd-ready till hd-tv, typ... vet inte heller, än så länge är det väl bara vissa betalkanaler som hakat på oxå... men jag väntar och väntar...

folk som kommer i otid; kom att tänka på mina 'hustomtar'. man får en lapp i brevlådan att de ska komma nån gång mellan 7-15 och man svär över att hela dagen är sabbad. så bor jag på 6e våningen av 7, på nr 10 av 7-12 på gården och ändå lyckas de alltid vara här fem över 7, jag har fortfarande inte riktigt kluar ut i vilken ordning de kör och vart de börjar, men jag ligger tydligen bland de första på listan... inte för att den här historien hade nåt med saken att göra, inte heller det faktum att jag ska göra varm choklad och äta lussebullar, meeen, jag vill oxå ha pepparkakskaffe! ha det fint!

Annika said...

Veronika:
Precis, man får inget gjort. Och man kan ge sig dem på att dom kommer när man hämtar från skolan.
MEN igår kom personen klockan 13! Det var ju bra.
Visst går tiden fort numera. Det är nästan läskigt, tycker jag.
Trevlig helg!!


Londongirl:
NU har den kommit, tihi! SÅ stor!! Det fattar man ju inte när man ser dom i affären.
SÅ kul! OCH vilken bild det är på HD-kanalerna! Wow!!
SÅ glad!
Kul att ni har en plattis på landet också.
Kram!

Anna i SF:
Välkommen till min blogg!
YESS, det är verkligen härligt med en kick-ass tv!
Ska kolla in din blogg nu!!

Petra i Korsnäs:
Hihi, nej man vet aldrig vad sambon får för sig. Han kanske vill att ni ska köpa en 60" eller ngt sånt.
En bra julklapp är det iallafall...

Annika:
Det kändes som om vi var sist med att ha en jättekluns, och det är verkligen skönt att ha en ny nu!

Ja, jag vet att det finns starka krafter i sverige som vill ha bort avslutningar mm från kyrkan i sverige. Själv hoppas jag att det får behållas!!

Blogger lever sitt eget liv...

Leopardia:
Visst är det jobbigt att vänta på folk som aldrig kommer. Man kan liksom helt kallt räkna med att det inte blir på utsatt tid.
Du får försöka klura ut era "hustomtar"...Inte lätt, jag vet.
GOTT med varm choklad! OCH lussebulle...Måste nog ta ut ngra från frysen nu.
Ha en bra lördag!!

Lena said...

Det kan man kalla julklapp! Måste vara toppen att se film på.
´
Det där med skola och religion är knepigt. I vår läroplan står det att skolan ska vara ickekonfessionell och det kan jag köpa, att skolan inte ska företräda någon religion, men att aldrig visa eller prata om relgioner är ju att be om bekymmer. Ju mer vi och barnen vet det mindre konstigheter och missförstånd blir det ju.
Trevlig helg!

Villa Nian said...

Grattis till nya TV'n! Den blir nog super att se film på! Vi har en platt grej men inte så stor.

Jag pratade med en kompis idag som också ska köpa sig en ny tv och du her rätt det är inte bara att stoppa kontakten (och antenkabeln) i väggen längre för att få till det det är boxar och annat som ska fixas.

Ha en fortsat bra helg!

Anonymous said...

Igår bjöd jag på enkel engelsk frukost - inga bagels :)

Annika said...

Panter:
Jag håller helt med om att barn fixar det här med olika religioner och att det skulle bli mindre missförstånd om man var mer öppen. Här får man ju inte ens UNDERVISA i religion i grundskolan. Vet inte hur det är på High School. I college/universitet kan man ju läsa vad man vill sen, men innan...

TV:n är stor! Och det känns så kul..hihi! Just nu är en killa här och justerar allt.

Tina:
Nej, nej...det är så himla mkt som kommr till när man köper en HD-tv...ny kablebox, nya kablar och sen denna justering. Men kul är det, och jag ser fram emot att se film på den!!
Ha en fin söndag!

Hannele:
Trevligt med lite engelsk frukost..."skramlade ägg" och bacon, mums!