Wednesday, August 01, 2007

Sommarhälsning igen!!!

Hi, hi...Idag är jag i Näsby hos min mormor för att fika, duscha mm. Tänkte gå till bibblan och blogga lite också. MEN, jag hade med laptoppen min och tänkte att jag skulle prova att logga på nu när jag är i "stan". Sagt och gjort, jag provade och på så sätt kunde jag logga på någons trådlösa nätverk! TACK till någon!!!
En annan lustig grej var att hela blogger-sidan kom upp på finska!!??? Why?? Tur att man vet vad man ska göra ändå. Ni vet ju alla att jag pratar NOLL finska, och det behövs ju inte på en svenskspråkig ort som Närpes. När jag bloggar från bibblan kommer det upp på svenska, men här är det finska...ME NOT GET????!!!!

Idag var det meningen att vi och några vänner skulle åka ut till Märigrund i Norrnäs skärgård, men se det gick om intet. Det blåser en HÅRD nordvästlig vind. Bara att glömma utflykten pronto. Vi gör ett nytt försök på fredag.
Väder och vind???
Uselt. Kallt, blåsigt och regn om vartannat. Men, det lovas bättring till fredag igen.
Vet ni, jag har endast badat ´två ggr i havet iår! Två ggr!! Det är bottenrekord för mig.

Barnen ligger i sundet för jämnan, dom struntar i blåsten och i kylan.

All righty, nu vet jag att jag kan logga på här hos mormor Signhild så nu
kanske det kan bli fler inlägg!!

Hoppas ni alla har det mindre blåsigt!! Fram för lite skön sommar NU. It is about damn time!!!

-------------------------------------------------

I am able to blog from someones wireless today!! Wonderful!
We are up in town to take showers and go shopping. The old usual stuff...
I have only been swimming in the sea twice this summer...TWICE!!!! That is, like,NOTHING!!
It's been too cold and too windy.
Needless to say it's been a pretty lousy summer weatherwise...

Anyway, I know that you all in the US have it hot and humid.

Later!

11 comments:

Lena said...

Så roligt att höra av dig!
Bad... det känns inte som om det är säsong för sådana aktiviteter.

Humlan said...

Inte mindre blåsigt kanske, men vi har fått SOL! Du vet den där stora gula som lyser och värmer (lite)!
Hoppas nu att den värmer uppe hos er också, så att du hinner bada lite mer innan du måste åka.

Desiree said...

Roligt att höra av dig igen. Kul att det gick att blogga från stan utan att åka till bibblan. Bra att du lyckades klura ut det hela fast sidan var på Finska. Står nåt på finska fattar man verkligen noll. Ha det bra. När åker ni tillbaka?

Keith said...

What?!? You actually have taken a shower while on vacation! Glad you were able to connect wirelessly. Too bad about the crappy summer weather. Yes, you know we've had our share of hot and humid days.

Elisabeth said...

Hm, jag tror att Blogger ändrar språk efter var IP-adressen (eller vad det nu är) finns någonstans. När jag bloggade från Köpenhamn var allt på danska, och i Österrike var allt på tyska. Mystiskt i och för sig att det inte var likadant på biblioteket, men de kanske ändrat något så att det inte ska bli på finska. (Eller ähm... något liknande. ;D) Roligt med semesterhälsningar förresten!

Anonymous said...

För mig är det alltid på finska också, trodde det alltid var det så länge man befinner sig på finländsk mark. Kanske biblioteket har särskilda inställningar...? Annars är det kul att höra av dig! Jag blir också trött på vädret! Ingen vidare sommar i år inte, vilket får mig att hoppas på en mild vinter i stället...

Ulrika said...

Welcome back. Jag har saknat dej!

JaCal said...

Åh, vad kul att se dig men usch vilken osis med väder! Låter ju helt värdelöst... åkte onekligen helt rätt tid i år. Får se om vi har samma tur nästa sommar.

Själv skulle jag inte ha något emot några svala dagar... pust och pu...

Petchie75 said...

Kul att höra ifrån dig!
Jag har alltid blogger på franska på jobbet (och även msn/hotmail etc) - men på min dator hemma är det på svenska! Så, det måste vara en konstig kombination av IP-adress och/eller inställningarna på datorn (jag är ju i Belgien både på jobbet och hemma).
Tråkigt att du inte har badat så många ggr i år - men barn kan ju ligga i hur länge som helst, trots blåa läppar och skakande tänder.

SweFlo said...

Jag fick svenska på Gotland och norska i Stockholm! Jag hittade dock en knapp för språkinställning någonstans på Blogger.com, typ uppe i högra hörnet någonstans om jag minsn rätt, så det går att ändra till vad man vill ha... Vad underbart det verkar i Närpes!

Annika said...

Alla:
Henkommen i Sthlm...trött!
Tack för alla fina kommentarer!!