Sunday, August 12, 2007

Okay, okay...Det ÄR fuktigt!

Jag ger mig...Nu känner jag av fukten också. Jag lovar! Hatar den här klibbiga känslan av att alltid vara varm och svettig. Ingenstans kommer man undan heller. I Reston, och i USA i stort, kommer man alltid undan hettan eftersom alla har AC. I Stockholm kommer man inte undan. Värmen och fukten kryper in i skrymslen och vrår. På nätterna är det svårt att sova. Vi försöker fixa korsdrag, men inte ens det hjälper. Nog är det ovanligt, mycket ovanligt. Det SKA liksom inte vara så här i Stockholm. Okay, det kan vara nog så varmt, men den här fukten är ganska ny.

Idag tog jag, mamma och Karolina tvärbanan till Sickla Udde i Hammarby Sjöstad. Vilket ställe!!!! SÅ fint, så mysigt! Vilka lägenheter och vilka lägen. OM vi flyttar hem till Good Old Sweden någon gång skulle jag mer än GÄRNA bosätta mig i sjöstaden. Jag föll pladask!
Där åt vi lunch på en jättemysig sjökrog med utsikt över vattnet...

Om en stund ska vi hem till Staffan och Lisa och grilla. Men först ska det bli en liten tur till Hässelby Slott...Måste se "förfallet" med egna ögon för att förstå. Min pappa, den fd Slottsträdgårdsmästaren, ska ju med. Som jag har skrivit om förr så far han nästan illa när han ser förfallet. Hoppas att han inte ska ta det alltför hårt idag. Jag hoppas att jag inte ska ta det alltför hårt heller...

Nä, nu måste jag nog hoppa in i duschen innan det är dags att bege sig...

Och, alla! Jag skulle så gärna lägga ut sommarbilder, men min signal på det trådlösa är allt för svag. Lovar att lägga ut ett gäng bilder på onsdag igen!

------

Hot and humid in good old Stockholm. It really is humid! Weird, that is new for Stockholm. I guess we have to blame it all on global warming. Sad, but true...
And, there is no escape from the heat either. At least in the US we have AC...
But people, do remember that we are not talking DC heat and humidity now...Not at all. But it is HOT and humid for being Scandinavia...

And now we are off for a night of BBQ:ing at my brother's place...

Stay Cool!!!

10 comments:

Unknown said...

Fukten är outhärdlig.Det klibbar överallt och inte kan man göra något åt saken.
In i duschen för att några sek senare känna sig lika klibbig.
Korsdrag...går inte att göra då det inte blåser något.

Ha en trevlig kväll.
Blir det leggings måntro???
Kram

JaCal said...

Heeej! Kul att se dig igen - ska blir roligt när du är tillbaka i "vardagen" ;-) Visst är det fint i Hammarby Sjöstad! En vän tog mig runt i Stockholm en kväll och vi åkte runt bland alla nya områden som ligger vid vattnet - Marievik, Lux-området och Hammarby och Sickla. Så fint! Helt klart ett ställe man skulle kunna tänka sig att bo på om man kom tillbaka.

Anne-Marie said...

Vilken konstig sommar det varit rent vädermässigt överallt. Fuktigt väder är bland det jobbigaste som finns. Och i Sverige finns självklart ingen luftkonditionering. Kanske du kan gå in på någon mataffär och stå vid deras kyldisk, haha. Roligt att du är tillbaka igen! Kram.

Keith said...

Yes, luckily you do not have DC-type weather in Scandinavia. You "missed" the "nice" 100 degree day we had here the past week. It is August, though, so hot and humid is to be expected. But yesterday was pleasant and today's not half bad either. Enjoy your BBQ!

mintid said...

Är det ett slott som dom låter förfalla eller?
Ja det är väldigt fuktigt nu!
Det är jobbigt...för att inte tala om mygginvationen. Hörde att det kallas atackmyggor iår o det kan jag förstå!

Kram

Annika said...

Rosvik:
Känns svalare idag, och det är ju skönt. Men ja, jag tycker också att det är jobbigt att alltid känna sig klibbig, inte trevligt alls.
Inga leggings i hettan igår :-)
Kram.

Jacal:
Japp, från onsdag bör det bli "normal vardag" igen.
Hammarby Sjöstad är ett fantastiskt ställe. Jag är helt klart tagen av hur det ser ut där...

Anne-Marie:
Skumt väder...juli så kall och regnig, och nu så hett och fuktigt. Underligt.
Många affärer har AC, som tur är!
Nätterna är jobbiga, så svårt att sova...
Kram!

Keith:
It is hot and humid here for being Sweden, be sure of it.
Nice dinner on the O-G family's deck last night.

Mintid:
Slottet förfaller inte. Det är trädgården som är i farozonen. Men vetdu, det var inte så farligt som jag befarade. Dåligt omskött---ja, men alls inte den misär som jag väntade mig.

Har inte haft ngt problem med myggen i sommar. men usch, jag kan förstå att det är jobbigt hos er...

Kram!

Mie said...

Man nästan längtar efter ett rejält åskoväder med lite uppfriskande regn.. Det känns i luften som om det behövs.
Ha det mysigt o hoppas pappa inte mår för dåligt..
Kram

The Hanssons said...

Läser att du har en fin semester och varmt i stockholm...det är inte illa. Vackra bilder har du också bjudit oss på. Ha det fortsatt bra och jag håller tummarna för att vädret håller i sig...eller ja...fuktigheten kan ju försvinna

Annika said...

Mie:
Det hade verkligen varit skönt med en ordentlig urladdning...Just nu, kl 19, är det 27 grader och fuktigt här i sthlm. Pust...
Och i DC är det etter värre, men där är man åtminstone beredd...
Kramis!!!

Nika:
Imorrn bär det av tillbaks till DC. Tillbaks till enorm fuktighet och hetta...
Semestern är slut. Mest kall, mulen och regnig har den varit...Men ngra vackra dagar har vi ju fått.
Hoppas du inte smälter bort i Ohio!!

Anonymous said...

Då önskar jag dig och dottern en skön resa tillbaka till Reston! Utan att åka dit kan du ju inte komma tillbaka och träffa mig ;-)

Hammarby sjöstad är fint. Gamla kvarnområdet i Nacka går heller inte av för hackor :-) Jag skulle vilja bo så jag har sjöutsikt och kan känna sjödoften, och ha trädgård jag kan trivas i, alternativt en mycket stor balkong att odla på.