Friday, July 06, 2007

Fredag

God Morgon!!

För en stund sen ville inte alls mitt lånade trådlösa funka. SUCK!!! Snälla trådlösa, börja inte strula så här på sluttampen, please!!!
Ännu en packad dag ligger framför oss. Peter vill in till stan och äta lunch, så det ska vi göra om ett tag.
Ska ta stora kameran med också och ta en massa bilder.
Ikväll bjuds det på middag hos min syster och hennes man.
Peters sista semesterdag idag. Imorrn bitti åker han hem till US igen efter nästan tre veckor i Stockholm. Knappast vilsamma veckor heller, om än roliga!!

Igår var jag hos min kompis Anette!
Jättetrevligt!! När man träffar riktigt goda vänner tar man bara upp tråden där man sistla den. Det är som om det inte skulle ha gått 6 månader sen sist vi sågs.
Anette är en av dom där fascinerande människorna som jag avundas...En som alltid har det bortplockat och perfekt hemma. Hur gör dom? Anette sa att det bara sitter i ryggmärgen på henne. Hos henne kan man slinka in på oväntat besök när man vill, det ser alltid bortplockat och städat ut! I wish!!!
Jag har flera sådana vänner här hemma. I US känner jag också folk som ALLTID har det perfekt.
Hos mig är det inte så. Absolut inte perfekt! Det ligger papper och tidningar i köket, en bok kanske ligger på bordet. Alla gånger står det en tekopp vid min dator.
Varje gång jag har städat tänker jag att nu ska jag HÅLLA det så här fint, men det går aldrig. Snart ligger det en hög med papper på köksbänken igen...Och så håller det på till nästa städningsdag.
OH vad jag avundas folk som Anette!!! I wish!!

Happy Friday!!!

_______________________________________

Morning!

A wonderful day over Stockholm today!
The B family is heading into the city in a little while.
Peter wants to have lunch in Old Town, and I will bring the big camera along and take loads of pics.
Tonight we're invited to dinner at my sister and her husband's place.
Today is also Peter's last vacation day for this time. He's heading back to the US tomorrow after nearly three weeks in Stoockholm!
It's been fun, but busy for him!!

Yesterday I was visiting with my good friend Anette. We had lunch/dinner at her place.
People like Anette totally fascinates me! Her house is always perfect!! On all three levels! I don't know how people like her does it. Anette says that it always looks like it did yesterday at her place. She can invite anybody on a moments notice...
I wish!!!
I am not like that...If you walk into my house on a moments notice you're bound to see magazines in a pile, papers in piles, a tea cup next to the lap top, some dishes in the sink, shoes that are not lined up in the hall way...
Oh well!

Now we have to take showers and head into my beloved Stockholm again!!!

Happy Friday!!!

18 comments:

Anonymous said...

Gomorron och trevlig resa till Närpes, det bär väl snart iväg. Känner tyvärr igen det där med böcker papper och tidningar som ligger framme. Den naturliga plockaundangenen saknas säkert hos mig. Ha en trevlig fredag i Stockholm!

Millan said...

Haha jag kanner igen det du skriver om att 'halla det sa dar fint' efter man stadat, men det funkar aldrig. Jag skyller lite pa att vi har Nils nu, men ska jag vara arlig alskar jag nar det ar fint och lite stilrent hemma, men jag ar nog inte ordningsam av naturen.
Hoppas att resan norrut gar bra!
Kram Millan

Humlan said...

Inte heller jag är så ordningssam, men så länge det bara ligger lite tidningar, böcker och annat som hör vardagslivet till, framme, då stör det inte mig. Det gör däremot mina växande högar, dom som gör att man lätt glömmer något viktigt.. och som verkligen gör att det ser stökigt ut.

Anonymous said...

Vad härligt att du fascineras av mej, Annika :-)
Tur att man är bra på nå't......
Tack för en urmysig dag igår!!
Kramar i massor från Anette

Anonymous said...

Äsch, så där superstädat skulle jag inte orka ha det. Jag trivs när det är lite rörigt. Bara det är rent under röran, s.a.s.

Annika said...

Helena:
Tack!!
Jag åker iväg på söndag. Tar dagbåten med Karolina och ska väl komma upp till Kalmossen på riksåttan ngn ggn vid 1 på natten, gäsp!
Ska bli kul att komma dit! Längtar!

Millan:
Jag mår allra bäst när det är fint och bortplockat. Det är ju så himla jobbigt att komma till den punkten bara. Varje ggn tänker man att NU ska jag HÅLLA det så här fint...
Kram!

Humlan:
Högarna är ett problem...Jag vet, dem är inte lätta att tampas med och dom måste tas om hand HELA tiden!
Pust. Jag vill vara en ordningsmänniska!!

Anette:
Ja, ha, ha!!!!
Jag avundas det där!! Lyllo dig! JA; det var skitkul att ses igår!!
KRAMAR!!!

Matilda:
Skitighet klarar jag INTE av alls. Men stök har jag nog inga direkta problem med även om jag tycker det är nog så jobbigt att ständigt plocka i högarna...

Fia said...

Hahaha, med alla våra hundar och med två människor som jobbar för högtryck här hemma så ser det ut som ett bombnedslag för det mesta, åtminsotne nere i källaren. I matsalen där jag träffar klienter och i köket och vardagsrummet (då det är en helt öppen planlösning) MÅSTE det vara rent och snyggt och där är jag värsta gestapo-polisen (åtminstone enligt maken)....
Kram och ha en bra resa och sedan pusta ut och njuuuut!

Keith said...

Your house looks lived in, in other words? Yes, too bad today is Peter's last day. It'll be fun to see the pics from your day in Stockholm.

Anonymous said...

Det ar nog jatte mysigt hemma hos dig, har sett en del kort som sagt. En del passar att ha det lite rorigt. Idag ar jag en sadan som alltid plockar undan, vilket min slakt fortfarande ha svart att tro..:) Jag var den som hade varldens stokigaste rum da jag bodde hemma!
Idag ar jag tvartom fran dig Annika:) jag avundas dom som kan ha det stokigt. Min son ar valdigt artistisk och har alltid ogillar oordning, tro det eller ej. Har hemma hos oss ar det han(sonen) som ar ordentlig och stadar och gillar att hjalpa till hemma medan dottern ar den som aldrig stadar.

Anonymous said...

ah, jag ligger lite efter här med läsning och allt. men jag hamnar i stockholm imorn så då ska jag lusläsa varenda ord :)

http://app.webblogg.se/popup.bd?action=sysmessage&articleID=7276638
kan det var något sådant som är anlednningen till att det krånglar för dig? nu är säkerhet nog så bra, men så vet vi iallafall anledningen kanske...

Bloggblad said...

Själv är jag en misslyckad pedant. Jag vill... men... fast när det kommer folk som jag vet om, är jag bra på att luras, städar som bara den. Det finns dom som tror att jag är superduktig på ordning. Ingen i familjen tror mig dock...

Min mamma hade alltid så rent och fint att vi kunde ätit direkt på golvet - jag blev nog van vid att nån annan städade... tyvärr har jag inte råd med "nån annan"....

Anonymous said...

Det känns det som man bara plockar och plockar men ändå blir det stökigt jämt och hela tiden, post som ligger framme, tidningar med mera. Det hålls fint i typ 5 minuter sen är det en enda mess igen...
Vad skönt ni åker till Närpes på söndag, det kommer nog blir supermysigt. Helgkramar från lilla mig!

Mie said...

Det låter som om du har det jättemysigt på svensk mark om än intensivt! Men det är klart att de vill rå om er när ni är här!
Jag tänker oxå ofta så där när jag har städat. Jag trivs så bra när allt är på rätt plats o rent o fint.. Men det faller direkt. Vi är två som plockar ibland o fyra som stökar till jämt:(

Lena said...

Jag tycker att det måste synas att det faktiskt bor folk i ett hus. Jag trivs bättre då.
Vad tre veckor går fort!yckte att det var alldeles nyss ni kom. Hoppas att ni får det jättemysigt och lugnt i Närpes.

Annika said...

Fia:
Jag vill ha det snyggt och bortplockat på mellanplanet där v-rum och kök ligger. Däruppe i sovrummet kan det se ut som ett bombnedslag, alltid bäddad säng dock :-).
Jag förstår att du är gestapo på de utrymmen där du tar enot klienter. Som du säger så måste det se bra ut där...
KRAM till Fia från mig!!!

Keith:
You've been to our house so much so you've seen it all from mess to perfect :-)
Peter is on his way home now...

Veronika:
Det är hög mysfaktor hos mig, och jag trivs där.
Skulle bara önska att jag var lite pedant, vad skönt det skulle vara!!
Vad härligt att du har en son som är så duktig på att städa. Bra för alla...

Leopardia:
Jo, jag vet hur det är att halka efter på bloggar. Jag är så efter själv nu också.
Det kan säkert vara ngt sådant som spökar för mig i USA. Här funkar alla webblogg mm perfekt...

Bloggblad:
Precism när jag ska ha folk så städar jag också som en galning. Vill så gärna också vara en sådan som har fint och bortplockat utan en massa tjafs överallt.

Anne:
Sådär känner jag också. Ett evigt plock, och ett evigt stök!
Sen är det så underbart när det verkligen ÄR fint hemma! Som man njuter, men strax är det lika stökigt igen.
Oh well...Jag har inte den genen, I suppose...

Mie:
Det är så urmysigt att träffa alla!!! Vill inte ha det på annat sätt, bara lite fler timmar på dygnet just nu.
Hos oss är det nog lika, två som städar och tre som stökar...
Visst är det väl underbart när det är fint hemma, finns inget bättre!!

Annika said...

Panter:
Visst går tiden fort, inte klokt!!! Nu är det snart dags att dra från Sthlm i nära fem veckor...

Jo, jag håller med dig. Det ÄR mysigt att se att ngn bor på ett ställe, bara det inte är för stökigt. SOM det kan bli i mitt fall...

Anonymous said...

jag har en kompis som faktiskt fått lägga band på sig sen hon skaffade hus... tur är nog det... för annars damsög hon minst 1 gång om dan... och dessutom jobbade hon mer än de flesta... helt galet...

Anonymous said...

So glad to hear that I'm not the only one with a house that's not always looking perfect! I hate it when people don't call first so that I can quickly shove everything in the cupboards, drawers etc!!