Monday, December 11, 2006

Lincoln Center...


Som jag skrivit om nedan var det en upplevelse för mig att komma till Lincoln Center. Nu var det extra roligt eftersom Karolina var så tänd på att se Juilliard. Jag hade så innerligt gärna sett en föreställning Metropolitan Opera House. Helst en balett, naturligtvis...O, att få se "American Ballet Theatre" dansa! Såg dem dansa en gång för länge sedan på Kennedy Center här i DC i "Romeo och Julia", underbart!
The Met såg mindre ut än jag föreställt mig, men å andra sidan har jag inte sett salongen, jag har hört att den är enorm!
Iallafall var det en speciell energi där runt LC. Det liksom darrade av artisteri i luften. Såg flera dansöser med knut, smala som vidjor med fötterna på tio-i-två springa förbi. Såg även flera musiker skynda in på the Met och State Theatre.
Juilliard så...Den ligger på höger sida av LC. Skolan ser inte mycket ut för världen, men där ligger den...Världens finaste skola (universitet) för "Performing Arts". Vi gick in på skolan. For upp några våningsplan och hörde sångare öva, såg dansare som skyndade till en audition, såg stängda teatersalonger med lappar på dörren "Do not enter. Rehearsal". Vi såg scheman om klasser och föreställningar. Men bäst för Ninna var ändock den att hon fick se två drama-elever läsa ett manus mot varandra i en av hallarna.
Energin på denna skola var enorm. På ett våningsplan fanns det små, små isolerade rum med glasruta på dörren. Detta var på musiksektionen av skolan, i flera rum satt unga elever och övade på sina instrument.


Jag hade velat stanna kvar på Juilliard hela eftermiddagen, smyga in och ut i olika salar och teatear och tjuvlyssnat.
Karolina är nu ännu mer peppad...Hon vill till den skolan. Vi får väl se...Men en upplevelse var det!

8 comments:

Linda said...

Det du skriver om och upplever, det är ju sådant som bara finns "på tv"... i min lilla värld :)

Annika said...

Lindalotta:
Vi hade tur som kunde trava omkring på Juilliard som vi gjorde! Tur för oss att det var "parent day", öppet för allmänheten.
Händer inte så ofta i min värld heller :-)

JaCal said...

Otroligt häftigt! Måste varit total lycka för dottern att få vara där. Tycker det är härligt med barn som har så tydliga drömmar!

Anonymous said...

Jag måste säga att jag tycker du är en alldeles underbara mamma som tar dig för att åka med din dotter till den skola hon en dag vill gå på. Jag får nästan en klump i halsen. Och på tal om något annat, vad KALLT det ser ut i New York. Trots brist på snö riktig ser man hur isiga vindarna är.

Anonymous said...

Åh vad mysigt det låter! Visst är det där som Fame utspelar sig?
Kram

Anonymous said...

Jacal:
Ja, du skulle sett hennes ögon lysa när den stora beiga Juilliard byggnaden dök upp. "Här ligger skolan som jag bara hört om. Den FINNS!!!"


Matilda:
jag är själv duktigt intresserad av den skolan, ska du veta. har aldrig haft ngra skådis, musik eller dansdrömmar själv, men är så glad att min dotter har dem. Jag är nog, mer eller mindre, en stage mom.

Mie:
Det var mysigt! Nej, det var inte på Juilliard Fame utspelade sig. Den utspelade sig på "High School for Performance Arts" också i NYC. Juilliard är steget efter sas. Dottern får allt gå på HS här i närheten :-) (tror jag)
Kram!

Anonymous said...

Hej Annika!

Har bara tittat igenom dina senaste bloggar. Vilka bilder! Ser härligt ut! Ska titta mer lite då och då.

Tackar för besöket!
Hälsningar
Malde

Annika said...

Hej malde!
Kul att du tittade in, och välkommen!!!

Titta gärna in igen!