Friday, December 15, 2006

Dag före Afton...


Imorrn bär det så iväg hem till det kära Stockholm igen. Som vanligt känns resan lång så här när man står på dess tröskel.
Ja, jag ska ju inte resa rikigt än, men snart nog.
Vi åker med Icelandair den här gången. Det var ett tag sedan jag reste med dem. Reser alltså via Reykarvik. Denna gång har Karolina och jag sällskap på planet av Lotta, Magnus, Elsa och Iris. Dem ska också hem till Good, Old Sweden över jul.

Jag önskar mig en vit vistelse i Stockholm. Med frost, snö och sådär en tio minusgrader, kan jag få det? Kan hela Norden få det? Snälla tomten...Snälla!

NU ska jag börja packa så smått. Många julklappar ska rymmas i kappsäckarna. Ja, och ett och annat klädesplagg. Svårt att veta hur man ska klä sig i snålblåsten och regnet som råder, suck!

Förresten, jag måste bege mig upp till hobbyaffären Michael's om en liten stund. Köpa det allra, allra sista som jag tänker ta med...O, och sen måste jag till CVS...och sen då? Sen bör jag faktiskt vara KLAR!

Bloggningen lär fortsätta över jul och Nyår. Så, det är bara att fortsätta kika in. Det blir nog snålt med bilder eftersom jag inte tar med mig min lap-top hem. Bilderna får vänta tills jag är back in the US again!

Julgransbilden är från Nordiska Museet i Stockholm

20 comments:

Anonymous said...

Hejsan! Härligt att du snart ska få komma hem till Sverige en sväng! Här i Göteborg regnar det, och regnar och regnar! Ingen snö i sikte...Hoppas du slipper regn Sthlm iallafall! Jag har inte glömt av din blogg, har bara haft så himla mycket att plugga på så jag har inte gjort något annat än att plugga de senaste veckorna. Idag fick jag "ladda ur" på tentan och det känns som det gick vägen! Sen vet jag inte om jag ska erkänna att jag var så dum att jag inte fattade att jag skulle klicka på "December" ute i högermarginalen för att se dina senaste inlägg. Jag hade nämligen lagt in denna sida som Favorit och då stannade den på November...Jag var inne och tittade på bloggen i säkert närmare en vecka och tyckte det var lite konstigt att du inte hade skrivit något :-) Men nu har jag fått mig en trevlig virtuell resa till New York! Tack för det!
Trevlig resa imorgon vill jag önska er!

Anonymous said...

Här kommer en hälsning från en annan utlandsboende! Jag bor i Quebec city, Canada sedan maj 2005 och ska nu fira min andra jul här. Det är rätt jobbigt i jultider att vara ifrån familj och vänner... jag önskar att jag satt på samma plan som du till Sverige!
Ha en god jul och kram!

Anonymous said...

Hej Annika!

Tack för kommentaren hos mig, den värmer!

Välkommen till Stockholm! De senaste dagarna har det blåst vårvindar friska, och varit ca 10-12 grader varmt!, Och regn, förstås.

Ha en skön resa!
Hälsningar
Malde

Annika said...

Eva:
Ja, jag undrade lite vart du tagit vägen :-) Glad att ha dig tillbaks.
Ja, vädret verkar ju vara ALLT annat än kul därhemma. FAN, säger jag...Ursäkta. Det verkar inte vara mkt bättre i Sthlm, eller ngn annastans. Suck!

Ida:
Hej och välkommen till bloggen!!! Så roligt att ha dig här. Ska kolla in din blogg också!
Det är jobbigt att var från familjen i juletider, jag vet. kan bara trösta dig med att det blir bättre med åren, tro mig. själv försöker jag åka hem till jul vartannat till vart tredje år.
Kram!

Malde:
DEPP...10-12 grader är det SISTA jag vill ha. Okay, kan vara utan snö, fast helst inte. men MINUSGRADER vill jag HA!!!
Vi får hoppa och tro!

Anonymous said...

Trevlig resa "hem" och välkommen tillbaka "hem" igen efter ett förhoppningsvis mysigt julfirande snövackert Norden.

God jul får man passa på att önska redan nu alltså!
Vi firar vår första jul här, är vana vid att ta in julgranen på julafton eller möjligen dagen innan. Men här får man lära sig det ska göras veckorna innan, en ny och trevlig tradition ta till sig för oss nybörjare.

/utvandrar-Anne

Linda said...

Håller tummarna för att ni ska få en så smärtfri resa som möjligt, utan onödiga väntetider och förseningar.
Snön lyser med sin frånvaro och det stod i tidningen idag att julen blir grön, i nästan hela landet. Det är bara att bita i det sura...

Annika said...

Anne:
HEJ!! Välkommen till min blogg! jättekul att ha dig här!
Ja, visst är det svårt att vänja sig vid nya traditioner. jag hoppas er första jul i US blir toppen!
Jag bloggar från Sverige också!!
Vi hörs!!

Lindalotta:
Jag hoppas allt ska gå bra imorrn. Känns ju alltid lite skakigt innan man beger sig.
Jojo, jag siktar in mig på en 10 gradig jul i år då...

Anonymous said...

Trevlig resa! Kram, och ha det alldeles underbart i Stockholm.

Annika said...

Matilda:
TACK! jag hoppas också att det ska bli alldeles underbart i Sthlm!!! Kramar!

Anonymous said...

Hoppas du får en trevlig resa hem! Jag gör samma sak på Tisdag, fast det lär nog inte ta lika lång tid tror jag ;) Skall verkligen bli skönt att komma hem nu!

Annika said...

Linn:
Vad kul att du också åker hem!! Hoppas du får kul!
Visst, visst ska det bli skönt att komma hem!

Anonymous said...

Hej! Välkommen hem till Norden igen :). Här snöade de riktigt lite idag, så det finns hopp om en vit jul! Hann mina vykort komma fram innan du åkte? I morgon ska jag jobba för ny-tv på kvällen, sen hoppas jag på julfrid på alla fronter! Då ska jag också lite forska, om denna bloggsite kanske blir mitt blivande hem :). Ha en härlig julhelg!

Anonymous said...

Trevlig resa!

Annika said...

Ulla:
TACK FÖR KORTEN!! jag skickade åt dig igår! Tycker Jeppo liknar Lappfjärd.
Jättekul!
Hoppas det går bra på TV. In med Julfriden! Och ja, fram med kylan och minusgraderna!
Kram!

Lilla B:
TACK!!

Anonymous said...

Nu hittade jag hit också. Vilken intressant blog, jättekul att läsa. Tyvärr Stockholm lär inte bli vit i år. Det blåser nästan ljuma vindar ibland, det känns helt fel. Men än är det tid kvar till jul så jag håller tummarna.

Annika said...

Tina:
Du ska vara varmt, varmt välkommen till min blogg!!! Roligt att ha dig här!
Nej, jag förstår att det blir en ljummen jul i år, med knoppande syrener och kaprifoler...SUCK!
Nu ska jag kolla in din blogg!

Anne-Marie said...

Hoppas du får en riktig skön jul och nyår i Sverige. Pratade precis med min mamma idag och hon sade att det är ovanligt varmt i Stockholm och att det har regnat otroligt mycket på västkusten.

Annika said...

Anne-Marie:
Jag önskar dig detsamma!
Vädret i sverige verkar helt "whacked up". Det blir en grön och blöt jul!

Bloggblad said...

Hehe... snö och kallt...jojo. Dröm på du!
Jag är faktiskt ganska tacksam över att slippa tunga vinterkängor och fårskinnsvantar vid bilkörning... och slipper skrapa rutor...

Welcome home!

Annika said...

Bloggblad:
Nej, nej..nog vet jag att det blir milt...Buhu!!!
Men önska kan vi göra!
Snälla tomten kan vi få snö, minus 10 och rimfrost...Please!!!