Sunday, August 27, 2006

Regn?

Har ni någonsin tänkt på att vid långvarig torka känns det som om man själv också torkar ut. Det spelar liksom ingen roll hur mycket man än badar eller hur mycket man dricker. Det känns ändå som om kroppen törstar efter ett ordentligt regn. Liksom blommor och träd skriker efter regn, likaså skriker jag efter regn. Det har varit en torr, het sommar i Virginia också iår. Gräsmattan gul, träden ser dammiga ut och det är bara att vattna blommorna man har i sin trädgård två gånger om dagen. Morgon och kväll. Ty man ska aldrig vattna blommor mitt på dagen, då bränner man dem, enligt min pappa trädgårdsmästaren. Så, hursomhelst, jag riktigt längtar efter att regnet ska ösa ner, ösa ner. Marken ska få sig en riktig rotblöta, och jag ska stå där och jubla! Känna att jag inte heller är helt uttorkad.
På tal om vatten...Träffade mina svärföräldrar idag ffg efter semestern. Dem har skaffat en ny stor bubbelpool. Däri badade vi dag. Tempen var satt på ca 25 grader och det kändes skönt. Men, det är ju absolut skönast med en bubbelpool under årets kallaste månader. Det ska verkligen bli skönt att få bada i bubbelpoolen i nov, dec, jan, feb och mars! Lovely. Men just nu stirrar jag mig blind efter regn. I mitt förra liv måste jag ha varit en törstande björk, eller något dylikt. Ciao!

4 comments:

Anonymous said...

Välkommen hem! Nu har jag suttit och läst ikapp på din blogg :). Det låter som att ni hade en härlig sommar! Klaga inte på torka du...ni får ju i alla fall vattna ;). Hos oss är det sådan torka att vi bara får vattna en gång i veckan, på sophämtningsdagen....annars blir det böter. Nåja jag antar att det är för allas skull för det vore ju inte så kul om vattnet tar slut för oss.
Jag ser fram emot att läsa oftare på din blogg. Men nu måste jag skynda mig iväg och hämta M som är inne på sin tredje vecka i Kindergarten!

Annika said...

Anna: Men vad kul att du har hittat hit igen! Jaha, så torrt att ni bara får vattna en dag i veckan. DET är illa. Ja, då får vi verkligen hoppas att vi snart ska få en massa skurar över oss. Här är det mulet nu. Regn? Kanske, men troligtvis blir det inte så...
M i KG...Jag hoppas att det går BRA för henne, och för dig!!!

Anonymous said...

Hoppas att ni får lite regn då. Igår regnade det faktiskt hos oss, hela dagen....visst är det härligt med regn. Men innan igår har vi bara haft en kort regnskur på flera månader. Ja tack det går bra för M och mig :).

Annika said...

Anna: Inget regn. Ännu så länge. Det är härligt med regn, kan man inte komma ifrån. Glad att det går bra för både dig och M! DET är ju viktigt!