Weekend thoughts.





Good morning Tuesday people!!



So, I guess it is summer now. For reals.
Why do I say that? Well, because my hubster and I did turn on our AC over the weekend.
So, therefore it must be summer.



Actually, it is the humidity that is the biggest problem. The humid air seeps in to the house and with that your best bet to fight it is to run the AC.
SO, summer it is.
It’s been a rainy weekend for the most part.
In the late afternoon on Friday, Peter and I moved back and forth between the deck and our new Nestled Nook (indoors) as we enjoyed our happy hour. One minute it was raining, the next the sun peeked thru.




One minute we had cosmos in the heat on the deck ...





... The next we were moving inside (and switched to red wine).













Did you guys watch the European Song Contest?
WE did!
It is so much fun with the whole ESC hype (both Peter and I think so). I am so glad Peter appreciates it as well.
During the show, I was seriously chatting with my sister in Stockholm. It was SO fun to discuss every single song, and the show as a whole, with her as we both watched it live. LOVED it!!
I thought the songs were better than usual this time around!
I got quite a few favorites.
Ukraine won, as everybody predicted, and I actually like that song a lot. Sweden delivered as well! Cornelia Jakobs did a fantastic job, and I really DO like her song. I fell for Lithuania as well.
And as I said, many other songs were great. I love the whole ESC-extravaganza! It is SO much fun!
For us here on the American east coast, ESC started at 3PM and it ended a little bit after 7PM. Nice for us!





My thoughts went back to the American Song Contest yet again …
There are many reasons that this contest did not take off in the way the producers were hoping for. First and foremost, it all takes place within ONE country, we all speak the same language and the culture between the states are somewhat (and most times very, very) similar.
Of course, you have the west coast sound, country, blues, bluegrass and what not. BUT those sounds are still SO VERY established among us all.
In Europe, every country is different (and very much so at times), different languages, different cultures and the music differs throughout eastern Europe, southern Europe and Western Europe.
Some songs are downright weird in our ears, but it is still so fun!
I do not think it is strange at all that the ASC did not work out, you cannot throw a contest like that within the same country (no matter how big it is).
You CAN, of course, but then you will have to call it something else and make it a bit different. As I stated before, you sort of have to have—the craziness surrounding this kind of show— in your blood in order to appreciate it.


Sunday afternoon was beautiful, sunny and warm.
We took a long walk around Peter’s old university, George Mason in Fairfax, that was a lot of fun. We also walked in our own "back yard" once we got home.


 





🎵Why do you build me up (build me up) Buttercup baby just to let me down🎵




With this I wish you a very good Tuesday!

Comments

Tänk att det blev som jag trodde, både regnigt och soligt! Tror att jag skrev och önskade er det! Känner mig som Ida i hennes sommarvisa.
Här är vi också vana med hög luftfuktighet.

Så roligt att få komma med och se på Peters universitet. Ni gjorde en riktig nostalgivandring där och liksom du blev jag såld på de små matleverantörerna. Nästan sagolika på något sätt. "Hej här kommer jag med mat!" säger den bulliga och gulliga lilla varelsen. :)

Ja, vi såg på schlagerfestivalen. Jag skulle gärna ha lagt min röst på UK som egentligen var den som vann på riktigt om man ser krasst på det hela. Men det har smugit sig in politik i de här sammanhangen också så det blev som alla förväntade sig. Ukraina vann. Och bra så förstås, de behöver lyftas upp i alla sammanhang för tillfället.
Däremot är jag inte särskilt "frälst" vad gäller den här musiktävlingen längre, det finns vissa saker som jag inte gillar alls. Bara det där att juryröstningen blir totalt omvänd i och med att en och var bland folket får rösta 20 ggr var. Näää, gillar det inte. En röst var skulle vara mera juste. Så där ja, nu fick du lite klagan från mitt håll. Spanien kom högt på grund av bra show och vackra rumpor, haha...

Joo, höll på att glömma att jag gillar hängmatteliggande statyn. Så snitsig!

Ha en fin tisdag Annika!

Kramar!
Yvonne said…
Både regn och sol låter ju ok, men hög luftfuktighet är inte kul alls tycker jag. Så det är dags för AC nu i några månader, skönt att det finns att tillgå.

Så fina glas, Iittala glas ni har, har också sådana både rödvins- och vitvinsglas och även för champagne. Älskar glas och koppar som är tunna, tunna. Ljusstakar från Paradisverkstan ser det också ut som, hi hi, jättesnygga de med

Kul at gå runt på Uni-området kan jag tänka mig, så många minnen som måste poppa upp för Peter när han går där. Så många vackra statyer det finns där, gillade den i hängmattan allra mest.

Mellon, såg jag inte så mycket av, slumrade till då och då så den enda låt jag minns är den svenska, sen kollade jag på telefonen vem som vann. Tycker det är ett alldeles för låååångt program att sitta still och se, då somnar jag.

Tror inte heller mellon är gjord för USA, passar nog bäst här i Europa.

Robot som kommer med mat, vore inte helt fel - ibland iaf

Bilderna på slutet är ju heeelt magiska, så vackra så man nästan tappar andan.

Stor kram skickar jag från ett just nu halvmulet Åkersberga
Humlan said…
Så nu har ni riktig sommar igen. Jag förstår verkligen att ni vill slippa den fuktiga värmen och sätter på ACn och det kan ju vara rejält varmt även när det är mest mulet och regn.
Vi skrev ju om våra uteplatser i fredags, liksom ni så har jag öster- och västerläge och tycker det är perfekt eftersom det alltid finns någonstans att sitta oavsett om man vill ha sol och värme, eller skugga och lite svalare. Jag använder ofta min uteplats i österläge under värmeböljor, där är det lite öppnare så att luften rör sig mer samtidigt som det är skugga.
Det såg ut som en trevlig och god inledning på helgen, både utomhus och inne. Sedan fick ni ju härliga vandringar, bl.a. en minnesvandring för Peter, under helgen. Det är alltid roligt när man ibland kan gå på andra ställen än de vanliga.
De där matrobotarna gillar jag! Tänk så praktiskt att kunna beställa mat när man kan eller vill laga själv. Jag fick just hemleverans från mataffären, men det är ju i betydligt större kvantiteter. Att kunna handla mat med hemkörning är så praktiskt när man bor lite för långt från affären och inte har bil. Sedan föredrar jag ju att gå och välja ffa frukt och grönsaker själv, men när man inte kan åka iväg så är det så skönt att kunna beställa matvaror med hemkörning.

Jag hade egentligen andra planer för lördagen, men jag var tyvärr för dålig för att åka iväg, så jag fick roa mig med att titta på ESC på tv. Jag håller med dig, det var flera låtar som jag gillade och både Sverige och England var bland dem. Ukraina hade en glad och medryckande låt som jag inte tyckte var bäst, men jag förstår absolut att tittarna röstade på dem för att visa sitt stöd till landet Ukraina i dessa tider.

Önskar dig en bra dag!
Kramar!
Annika said…
Karin,
HAHA, ja exakt så!!
Lite av allt!
Luftfuktigheten är det värsta med somamaren här- Du kanske håller med mig om det?


Jättekul att ta en liten vandring runt Peters gamla uni. Det var roligare än jag trodde faktiskt.
Har ju åkt förbi så ofta, men det är sällan vi verkligen travar omkring där.
JAA! Jag tyckte det var så kul med de små vagnarna som for omkring med mat, haha.
SÅG så gulligt ut!


Ja, abolut var UK de riktiga vinnarna.
OCH en BRA låt, hörde den igår när jag lyssnade på ett svenskt program på radio. DEN är jättebra!!
Visst har det gått politik i ESC. Mins för mogna år sen då Ukraina också vann rent politiskt, kan ha varit 2014? Måste kolla upp.
Ett gigantiskt stöd till Ukraina från Europa denna gång. FINT att se.
Men visst, UK får se sig vinnare delvis. Kanske åker de på att vara värdar nästa gång?
Jamen jag kan hålla med dig om röstningen. Egentligen borde det vara juryn som bestämmer totalt, som förr. OCH ja, en röst kan räcka, inte 20-
Spanien ja, de enda som verkligen gick fullt ut med att vara sexxxxiga till max, det säljer. ÄN. Låten OK, men UK bättre.

Gillar också statyn!!

Kramar!!!
Annika said…
Yvonne:
Hög luftfuktighet är inte kul. DEN är verkligen tryckande och då finns bara en enda sak att göra, på med AC!
Så nu är det så.
TACK och lov för den!


Håller med dig, det ska vara tunna glas. Verkligen!!!
Vill ha nya martiniglas för de jag har är gamla, och tjocka. Får allt svårare för tjocka drinkglas.
Men när jag ska göra en aperol spritz (vilket kommer sek i helgen ör då ska det bli ashett) är det bra med lite tjockare. Men inte annars.
HIHI, ja Paradisverkstan också, ja!!
Gillar dem så mkt!!

KUL var det att varandra omkring på gammal klassiks mark för Peter o för mig.
Vi bor ju så nära GMU men det är sällan vi går omkring där ändå. Det var extra kul att göra det i söndags just därför.
Hängmattan är kul!!

ÅÅÅÅ nog kan jg fatta att du somnade. Det går ju så sent hos er.
Varför kan de inte bör 2000. SÅÅÅ märkligt.
Det är långt, för långt. Fyra timmar PLUS är lite väl mycket.

Matrobotorna var så söta, haha. har aldrig sett sådana förr.

OCH tack för dina vackra ord om mina bilder. Blir så glad.

KRAMAR!!
Annika said…
Humlan:
Jo, nu får man nog säga att vi har sommar. PÅ riktigt.
Våren får anses vara över.
Fukten har återvänt, och i helgen ska det bli 35 grader. PUST!!!
Så sant, även dagar som "ser svala" ut är det inte. De är så heta och fuktiga också.
Så nu är det nog så att AC kommer att surra fram till i början av oktober, natt och dag.
Exakt, Humlan. DET är så bra att kunna välja var man ska sitta och på så sätt komma undan värme, eller söka den när man vill det.
Just öster-väster tycker jag är bra. När solen står i söderläge är det ganska mörkt härinne (radhus som det är), men på em kliver den runt knuten och ligger på resten av kvällen.
Jag förstår så väl att du använder din uteplats i österläge under värmeböljor, så blir man ju tokig av att sitta i solen.

Jag vet, de där små robotarna som for omkring på campus var det kul att se.
Tycker också det är bra att man kan beställa mat från mataffärer, men då blir det ju i större omfång. SÅÅÅÅÅ många som gjorde det under pandemin. Jag skulle vilja göra det ibland, men litar inte på att de kollar frukt och grönt som jag gör. Precis som du resonerar alltså. Tycker det är trist att handla mat, men jag gör det nog helst själv, trots allt.

Nej men vad TRÅKIGT att du inte mådde bra i lördags. Hade hoppats att du inte hade sett ESC, men nu blev det så.
Ja, fint med Europas enorma stöd till UK, Den var inte bäst, men den var bra. UK har jag hört mer nu i efterhand, den är bra!!
Det kanske blir de som får ta på sig uppdraget som värdar nästa år?

KRAMAR i massor till dig. Jag hoppas att du mår bättre nu!!
Keith said…
It's about to be hot up in this place! Well, you know what to expect. 5+ months of AC weather. Quite a storm we had yesterday, though. Fun to watch ESC! Of course, lots of people rooting for Ukraine. Nice to see what GMU looks like these days.
Mamma C said…
Tittade faktiskt på ESC men orkade inte vänta tills röstningen var klar. Det dras ju alltid ut på tiden med detta.
Här har det varit kvalmigt idag men ingen AC är igång för det.
Ha en fortsatt fin tisdag.
Kram Carin
Annika said…
Keith:
YES, we're about to get hit BIG time this weekend.
HOTTER than hell!!
Not looking forward to it.
Glad you got to see part of ESC! More next year.
Yeah, GMU for the win right?
:-D
Annika said…
Carin:
JA, det börjar försent och håller på för länge. De borde verkligen göra ngt åt det.
Fattar totalt att du inte orkade hålla dig vaken.
Ha en jättefin tisdag!
Kramar!
Elisabeth said…
Jag tittade kanske 30 minuter på ESC, sedan tog jag med mig en bok till sängen istället. Tycker att det borde börja 20:00, haha, så att Tant Elisabeth skulle orka se mer av det. ;-D

Har i alla fall hört några av låtarna och är väl inte jätteförtjust i Ukrainas. Dessutom tycker jag - om jag nu vågar skriva det ;-) - att det var tråkigt att det i år så uppenbart inte handlade om musiken/framträdande/artisten, utan om landet Ukraina. Självklart är det förskräckligt med kriget, men jag tycker ändå att ESC bör handla musiken/framträdandet/artisten.

Trevligt att ni besökte Peters gamla universitet! Jag kan tänka mig att det väckte en del minnen till liv. Vad roligt det måste vara för årets avgångsstudenter att (antar jag!) få ha en riktig "graduation", istället för de varianter som varit de senaste två åren.

Fina bilder från ditt närområde och från din lilla trädgård i förra inlägget. Den är verkligen trevlig, trots att den inte är så stor.
Annika said…
Elisabeth:
DET tycker jag med. FATTAR inte att de inte börjar 2000 istället. Ofattbart. I östeuropa blir det ju tom 2200 innan de drar igång.
Visst blir det politik av det hela, så har det varit förr också. Men just denna gång kändes det helt rätt md väggen av stöd till Ukraina. Fast visst håller jag med dig också, det SKA ju handla om musiken.

JÄTTEKUL för de avgående studenterna att få en tvättäkta graduation!! SÅ roligt, jag är glad för deras skull.

TACK Elisabeth, jag gillar både deck och täppa. Trivs bra där och är så glad att jag har de bägge platserna.
Susjos said…
Underbart att du gillar ESC så mycket, du kan ju ana vilken häftig vecka jag har haft i Turin, vilken underbar show de bjöd på, och jag älskar denna show med all musik ifrån olika länder! Lite synd att politik är inblandat, men det är bara att gilla läget, Ukrainas låt var inte så dum som vann ,men kanske inte den bästa- Cornelia var ju sååå bra, lite synd att hon inte kom bland de topp 3, men inte dumt med en 4de plats heller! Jag gillade Norges låt, faktiskt,haha med de gula vargarna! UK var inte dum den heller, liksom Spaniens, men varför visade hon så mycket av rumpan ,suck!

Är det så att ASC är en flopp? Men jag förstår vad du menar, för det är ju inte som i Europa med alla olika kulturer och musikgenrer.

Underbart att ni har sommar nu, härliga foton som vanligt. Nu måste jag ta min hostmedicin och krypa till sängs...måste bli frisk till helgen hoppas jag!
KRAM!
BP said…
Vilka stämningsfulla och mysiga bilder från ditt fina hem:-)
Vad gäller ESC - what can I say?! Klart var ju redan innan att Ukraina skulle vinna. Den segern kan de tacka en viss rysk president för. Håller helt med dig om Litauen. Den tjejen var helt underbar. Älskade hennes frisyr (peruk?) och hennes enkla men vackra klänning. Serbiens sångare hade ju exakt samma "stuk", fast hon hade långt hår. Men luggen - exakt identisk.
Å så naturen har exploderat hos dig. Riktigt grönt är det. Här är det fortfarande lite "ljusgrönt", men vackert:-)
bettan said…
Så roligt att läsa om ert besök på universitetsområdet. Alltid lika trevligt att få hänga med er.
Älskar ert mys när ni kom hem. Ser inbjudande och trivsamt ut även om ni fick springa fram och tillbaka mellan skurarna.
Jag kollade på ESC. På tok för långt. Min behållning är kommentatorn Edward af Sillén. Jag tycker om hans humor. Cornelia Jakobs ger mig gåshud. Tycker mycket om hennes röst och låten. Hon sände live under omröstningen så jag hade lite koll på henne och gänget i greenroom. Allt för att hålla mig vaken. Jag blev irriterad på programledarna, som jag tyckte babblade för mycket och drog ut på allt i evigheters evighet. Lustigt att jag ändå fortsatte att titta, jag kunde gått till sängs.
Englands bidrag var bra. Fint med stödet till Ukraina men ibland blir jag less på all politik i alla sammanhang.

KRAMAR!!
Annika said…
SusJos:
JAAAA din vecka där alltså!!
Så coolt det måste ha varit allting. Såg ju din blogg från de dagarna + din insta. UPPLEVELSE!!
Det som gör det så roligt är just alla olika låtarm framträdanden, språk och att somliga är så galna. Att somliga är så bra.
Precis, det gick poltik i det förstås. Men det var fint ändå att se vilken vägg av stöd som gick till Ukraina ändå.
Gillade också UK, och Spaniens är helt OK. Som sagt, sex säljer gissar jag ...
SUCK.
Annars har ESC verkligen tonat ner den biten. BRA!!!
Cornelia var SÅ bra och det ar synd att hon inte kom tvåa eller trea.

ASC floppade. Men jag tror hela landet är för likt kulturmässigt och språkmässigt.
Synd om Settman-Björkman mfl.
MEN ett gott försök.

KRYA KRYA NU!!!
Inte konstigt at du drog på dig Covid därnere i Turin.

KRAMAR!!!!
Annika said…
BP:
TACK för dina vänliga ord om mitt hem.
ESC ja, gjuten vinnare där med Ukraina. Japp, det är Ryssland det som såg till att det blev så.
Kändes underbart med stödet från hela Europa till Ukraina.
Men vad KUL att u också gillad Litauen!! ÅÅÅÅ vad ROLIGT!!
Hon vr min favvis tror jag. Gillade det lite mer gammaldags över henne.
OCH har laddat ner den sköna låten på en lista på Spotify.
NJUT av er ljusgröna vår, här är det mättat nu och våren är nog över.
Annika said…
Bettan:
TACK Bettan!!
en bra helg blev det trots skurar och dålig väder för det mesta, men helt OK.
Ja herregud såååå lång ESC är, och att de börjar SÅ SENT!!!
Varför inte 2000 istället ?
Fattar det inte.
Gillar också att höra Edward a S.
Älskar att jag bara kan se det via SVT Play på min TV. UNDERBART!!
Cornelia har en jättefin röst och hon gjorde sitt framträdande sååå bra!!
JAAAA, jösses vad programledarna drog ut på det. TILL slut satt jg nästan och skrek åt dem, haha.
DET är långt som det är ändå.
Ja, politiken hör inte hemma där, men det var fint med det enorma stödet från alla till Ukraina.

KRAMAR i massor till dig!