Friday, May 29, 2009

Show and Tell: Inspiration

Happy Friday!

Idag är det Musikantas sista fredag som temadirigent för maj månad. Musikanta, tack för en bra månad med roliga (och svåra) ämnen.

Dagens ämne är inspiration och om det finns det mycket att säga.
Som bloggerska är man väldigt beroende av inspiration. Det är väldigt, väldigt svårt att skriva ett inlägg om man inte är just inspirerad. I sådana fall---dvs när man har hjärnsläpp---är det lägligt att ta till en lista. Listor är bra och dom kan lyfta fram inspiration om ett framtida ämne.

Men, vad gäller mitt skrivande så inspireras jag mycket av andra bloggerskor!
Jag har mina riktiga favoritbloggar, och de inspirerar mig att skriva i min tur.
Så bloggerskorna är min inspiration.

LJUSET är en annan inspiration. Ljuset får mig att vilja plåta. Vid rätt ljus (alltid) så åker kameran ovillkorligen fram.Mina promenader ger inspiration också. Inspiration till tankar om allt som rör mitt liv, och det som rör de mina.

Soluppgång över OBX för ett år sen...LJUS!

Del av min promenadväg här i Reston, som jag älskar så mycket.

Min Mormor inspirerar mig! Till att leva livet! Till att njuta! Till att skratta! Till att se allt från den ljusa sidan. Iallafall försöker jag att leva så.

Värmen och våren och sommaren inspirerar mig att pynta upp utomhus. Jag vill plantera blommor, jag vill sitta på min nya uteplats, jag vill vara nära jorden.

Min kompis Lotta är en inspiration. Hon inspirerar mig att städa, det gör hon faktiskt (och jag är något av en slarvmaja). Det har hänt flera gånger att jag varit hemma hos henne (där det alltid är prefekt), och sen har jag i min tur, då jag kommit hem, börjat tokstäda. DEN inspirationen skulle jag vilja ha oftare. Det händer tyvärr inte varje gång jag varit i hennes vackra hem.


Inspiration finns överallt, hela tiden. Tack och lov för det!

Från och med juni månad är det jag och Desiree, med input av Petra Holm, som tar över fredagstemat.

Först och främst tänkte jag berätta för er hur fredagstemat en gång började, och vad den ursprungliga tanken var bakom ”Show and Tell”.

Show and Tell grundades i december 2007 av AuroraBuddha som brukade blogga från Texas. Numera bloggar hon inte längre, men det var Auroras ide detta med temat.
Meningen var att vi, ett gäng svennar boende i utlandet + några få sverige svenskar som ville vara med, skulle samlas runt ett gemensamt tema varje vecka. Vi skulle VISA bilder och berätta om dem, och sen kommentera varandras inlägg. Kort sagt; SHOW and tell!
En blandning mellan bilder och text.

Temat har blivit större och större och det är JÄTTEKUL!! Jag tror inte att Aurora någonsin kunde ana att det skulle bli så stort, eller hur, Aurora? OM du läser detta.
Men stort har det blivit, och det är så KUL!!
Det är roligt att kunna lägga till nya namn nästan varje fredag på den befintliga listan.

MEN...
Jag vill gärna bena ut vissa ”regler”.
OM du skriver upp dig på temat så FÖRSÖK att ställa upp varje fredag. Det är såklart helt OK att inte slaviskt deltaga vecka efter vecka, men om du skriver upp dig så försök att delta så ofta som möjligt. Om du känner för att ta ett uppehåll så säg bara till så skriver vi upp att du har uppehåll efter ditt namn. Om du vill sluta helt så tar vi bort dig från listan. Easy as that!

OM kommentarer.
Kommentarer är ju a och o i detta tema. ÄR du med så VISA det. Kommentara hos deltagarna, på det sättet hittar andra till din blogg, annars är risken mycket stor att din blogg förblir oupptäckt. OCH får du en kommentar av någon fredagsbloggare så är det artigt och schysst att kommentera hos den personen också, om du inte varit där redan. Jag vet att just kommentarerna hos deltagarna vickar väldeliga. DET är lätt att se när man surfar runt.

Så var schysst och kommentera om du läser...Det är bara snyggt! Och personen som skrivit blir BARA glad!Det viktigaste är att det är roligt!! SÅ låt fantasin flöda vad gäller ämnena. LÅT kameran jobba. Skriv så mycket, eller lite, du vill i ditt inlägg! VISA bilder!
Har du ingen digitalkamera går det bra att låna bilder på nätet, tex från Fotoakuten.se.
Låt inspirationen flöda!

Förra sommaren tog vi SOMMARLOV under juli och augusti, och det tänkte vi göra iår igen. Bloggarna lever en tynande tillvaro under sommaren iallafall. Den första fredagen i september kör vi igång med ett nytt KUL SHOW and TELL år igen!
Om det är någon som redan nu känner sig manad att ta över då så säg gärna till!

Här är junis ämnen:

5 juni---Blå-gult
12 juni--- Halvårskoll (ta en bild från dina bildmappar från januari-juni, sex bilder alltsomallt, och berätta lite kort om tillfället då bilden togs)
19 juni ---Sommardag/sommarkväll
26 juni---Stadens ljus

Helg!
Knökfull!
Ikväll middag hos goda vänner här i Reston.
Imorrn Baby shower för en svensk kompis.
På eftermiddagen,kvällen och natten Relay for Life som cancerfonden anordnar och som vi ställt upp på i åratal. En folkfest! Peter och Karolina ska tom sova över uppe vid den lokala gymasieskolan här i Reston där ”The Relay” anordnas. Jag kommer att knata massor med kilometrar och det ska bli härligt. OCH nyttigt!
Söndag, lugn dag med biobesök...Degdag, och det kan behövas!
PUST!!

Hoppas att ni får en jättefin helg!!!

Deltagare.
(om du vill vara med är det bara att säga till så länkas du upp)

Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anne,(deltar inte i temat just nu)
Petra ,
Millan,
Anki,
Marianne , (deltar inte i temat just nu)
Victoria, (deltar inte i temat just nu)
Cecilia,
Leopardia,
Strandmamman
Jemaya
MiaD
Lena
Erica
Marie
Saltis
Lia
Marina
Jennie
Anna
Moster Mjölgumpa
Sparkling
Taina
Christel
Musikanta
Sara
Under ytan
Marskatten
Emma
Västmanländskan
Lena W
Victoria V
Norrsken och stjärnfall
I am Annika
Birgitta
Maisoui
Inga-Britt
Bollebygdsbo

48 comments:

Lia said...

Annika, glömde ju att skriva: sätt mig på "uppehåll" vad gäller fredagstemat, så hänger jag på när jag hinner med. Just nu är det väldigt tufft med tid, min vardag snurrar overkligt fort! Kramar!

Erica said...

Håller med till 100% om att bloggar är en stor inspiration. Och att man behöver inspiration för att själv blogga, annars blir det bara "framtvingade" inlägg.
Listor är, precis som du skriver, en väldigt bra grej att ta till när inspirationen tryter :)

Och ljuset är något även jag har som inspiration, just eftersom jag älskar att fota :) Speciellt det där härliga eftermiddags-/kvällsljuset på vår och sommarkvällarna.
(Din solnedgångsbild i det här inlägget var helt underbar!)

Och förresten; jättebra teman för juni! Jag ser fram emot att ta itu med dem :)
Tänkte fråga om show&tell tar sommaruppehåll, men fick svar i inlägget ;)

Hoppas du får en bra fredag och en trevlig helg!
MVH /Erica

Suzesan said...

Bra inlägg. Jag ska bli en sån där mormor som du har. Plus lite till;)

Jag får inspiration av andra som bloggar och från allt som händer runt mig. Jag får inspiration av andra människor som säger nåt bra eller skriver nåt bra.

Kanske till och med de som retar mig*fniss*Märks kanske..
Vad kul att läsa hur detta med temat började. Coolt.

HA EN UNDERBAR "Pingst" HELG Annika. Hälsa din familj OCH

Sköt om dig. Tack för en härlig bloggläsarevecka!
Kram
/Susanne

Nilla said...

Det är ju bara till att instämma. Bloggar är inspirerande! :-) och människor och vackert ljus att fotografera. Vilket bra inlägg du har gjort. Ha det så fint i helgen.

Elisabeth said...

Haha, min blogg är nog en av de bloggar som lever och frodas även på sommaren. ;D Men så gör jag inte något speciellt heller, det är naturligtvis en helt annan sak för (bland annat) din del!

Inspiration ja; för mig har den en tendens att infinna sig när jag INTE kan blogga. I Tyskland fick jag ofta blogginspiration när jag satt på tåget/spårvagnen eller var på praktiken, men sedan när jag kom hem och skulle blogga om det jag tänkt på hade jag glömt var det egentligen var jag skulle blogga om.

Annika said...

Lia:
SKALL ske, min vän!
Jag vet att du har fullt upp!
Blir så glad över att se dig här!
jag vet ju att du har massor för dig, nu och sen!!
Jättekram!!

Erica:
Ja, visst ger bloggar inspiration!
På ett så bra sätt!
Kul att du gillade min soluppgångsbild.
Och jag vet att ljuset inspirerr dig, du som är en sådan duktig plåtis!
Precis, vi tar sommaruppehåll. bäst så, tror vi.
Kul att du gillade ämnena för juni.
KRAM!!!

Suz:
DU kommer att bli en sådan mormor!! Och ung mormor blir du också, precis som min. Hon var 47 när jag föddes!
Inspiration finns överallt, ofta i det som retar en. DET har du ju helt rätt i!!!
JAPP, så började temat, och då var vi typ bara 7 stycken som deltog :-)
Jättekram och trevlig helg!!!

Annika said...

Nilla.
Visst är bloggar inspirerande! DET tycker jag!
TACK för dina snälla ord.
ha en superfin helg!!

Elisabeth:
Jamen det är bra att din blogg hålls kokande!
Lustigt det där att inspirationen infinner sig när man inte kan blogga. Så har det nog varit för mig vid stugan i ö-botten ibland. man har liksom velat skriva men inte kunnat.
Nu har jag ju min nya leksak som ständigt är uppkopplad mot nätet, men jag tror inte att jag kommer att uppdatera min blogg så mkt i sommar, men vem vet???
Trevlig helg!!

gunsan said...

intressant läsning! själv harvar jag lite med min blogg försöker marknadsföra den så att massor av människor klickar på mina annonser så jag kan tjäna en slant :-) kram p dig

Taina said...

Ihanaa, taas perjantai ja hyvää huomenta ystäväni! (Härligt, fredag igen och godmorgon min vän)
Fredag är en inspirationskälla i sig!
Skrattade för mig själv när du berättade om din kompis som inspirerar dig till att städa! Det finns HUR många inspirationskällor som helst, men ibland tänker man inte på dem. Som bloggerska behövs mycket inspiration! Hjärnsläpp händer med jämna mellanrum och då är det okeeeeeeeej med en lista.

VAD BRA att du tog upp reglerna! Jag har slutat kommenterat hos vissa just pga ingen feedback. Ser dock att personen kommenterar hos andra och då funderar jag givetvis "vad är det som inte faller denna person i smaken som ALDRIG kommenterat hos mig". Sedan har jag den senaste tiden upptäckt att fler och fler slutat skriva sina fredagsteman. Till slut slutar man kolla in där, tyvärr.

Bra med uppehåll i sommar för då är man upptagen. Med att var lat och ledig ;)

Ha en underbar helg!!!

Kramen!!!!!

Anonymous said...

Ljuset är absolut inspirerande. Det är så härligt när våren kommer och nu när man känner att sommaren är på ingång så mår man så mycket bättre. Jag håller med dig om att bloggar också är inspirerande. Jag kan snurra runt bland bloggar länge.
Jag kan ta fredagstema i september. Jag/vi har blivit bortskämda med många bra ämnen, men jag skall försöka komma på något som vi blir inspirerade att skriva om.
Soliga hälsningar från Göteborg! Hoppas du får en härlig helg.
Kram!

Annika said...

Gunsan:
Välkommen hit.
Annonser...Ja, där kan man kanske tjäna sig en hacka...
Fast jag behåller nog denna blogg utan reklam:-) Men jag ska kika in hos dig.
Tack för besöket och välkommen tillbaka!!

Taina:
Ihanaa, taas perjantai ja hyvää huomenta ystäväni!
Alltid härligt med fredag och helg!!!
HAHA, ja jag vet...Inspirationen med Lotta ja. Hon liksom får till det så att städnerven vaknar, tihi!
Uppskattat!!!
Reglerna behöver tas upp. I slutet av denna månad kommer jag att rensa kraftigt i listan och bara ha kvar folk som fakiskt kör temat.
Och kommentarer...
JAdu, det är inte bara du som beklagat dig. Det är många som känner så.
Jag har själv varit inne hos fol och inte fått återbesök...SÅ då lessnar man. Rejält.
Hima trist, och det var inte alls så som temat var tänkt från början.
BAKLÄXA hos många...
Japp, uppehåll är bra.

Jättekram till dig och ha en toppenhelg!!!

Annika said...

Maisoui:
HÄRLIGT!!
KUL att du tar över. Jättekul!!!
Ljus och bloggar do inspire!!!
Jag har hört att ni ska få toppenväder därhemma. NJUT!!!
KRAM och trevlig helg!!!

Sara said...

Sis, förvånas ofta över hur du hittar din inspiration att blogga varje vardag, det är helt otroligt och att det blir så BRA! Fantastiskt! Här har vi ett underbart väder och väntar in en underbart solig helg, härligt. Imorgon åker vi in till stan och kollar Maran och lider lite med alla som "måste" springa i värmen, he he... Barnen ska på hajk imorgon och då är det förstås tacksamt att inte behöva skicka med regnkläder. Älskar!

anna of sweden said...

Kul att höra hur fredagstemat började. Det visste jag inte.

Vad spännande med Baby Shower. Det kan du väl berätta lite om på måndag. Det är jag så nyfiken på. :)

Ha en härlig helg!

Kram!

Annika said...

Sara:
ja, det är inte helt lätt varje dag...PUST.
DET kan jag lova dig,
KUL att du tycker att det blir BRA...TACK!!
MARAN...Sthlmsmaraton en av världens vackraste maror!!!
KUL!
Folkfest!!
Och jag vet att ni ska få super-duperväder!!!
Kul att E o E ska på hajk. hoppas det går bra.
kram och älskar!!!!

Anna:
Japp, så började det hela. Tänkte att det kunde vara lite kul med lite bakgrund...hihi!
Jadå, showern kan jag visst berätta om. tar med kam'ran såklart :-)
Kram och trevlig helg!!!

Marianne said...

Ja, visst blir man inspirerad av bloggarna! Till och med Klas började tycka att bloggar var bra när jag började baka och laga lite annorlunda mat. Så bloggarna inspirerar till MYCKET här i livet!

Så synd att Aurora inte bloggar längre. Hoppas allt är bra med henne.

Apropå bloggar som är sovande så såg jag att Lullun har fint besök nu. Hoppas hon fick träffa prinsessan och prinsarna.

Bra att du tog upp reglerna! Det kanske var det som fick mig att tappa lite fart med fredagstemat, just att det är så många som är med men inte är med, så det blir liksom att vandra runt till en massa som ändå inte är med och så hinner man inte andra som är med. Det blev rörigt, men du fattar säkert vad jag menar.

Jag vill INTE ha reklam på min blogg. Jag blir rätt störd av allt blinkande som det ändå är på nätet, tycker det är så skönt med bloggar som är reklamfria. Men, jag kan förstå dem som behöver dryga ut kassan, och då kan det ju vara ett bra sätt. Vem vet, en dag kanske man själv måste ta till det knepet, så inget ont om dem med reklam på sina bloggar. Skönast utan, dock.

Nähä, nu ska jag väl gå och stryka, fast det är roligare att sitta här och svamla hos dig : )

Stora, stora kramar!

Annika said...

Marianne:
Ja, jag hoppas också att det är bra med Aurora.
Verkligen!
OM hon läser här vore det kul med en hälsning!! Det är ju hennes "brain child".

Ja, det kändes nödvändigt att stapla upp "reglerna", och jag kommer att rensa, kanske redan i nästa vecka.
Kommentarerna är det många som har synpunkter på, och det är synd att vissa inte kommenterar alls hos somliga. Mpna deltagare är ju aktiva och hur kul är det att aldrig få återbesök??? Inte speciellt.

jag vill inte ha reklam på min blogg heller, men precis som du så fattar jag verklgien att vissa måste.
OCH som du säger så kanske man måste en dag själv också. Det vet man inte.

jag ska gå och duscha o sen ska jag ut o köpa en shower present.

KRAMAR!!!

Saltistjejen said...

Men vad roligt att fa historien BAKOM Show and Tell eller Fredagstemat som jag kallar det numer. Jatteskoj! For jag visste inte att det var Aurorabuddha som startat det hela. Och du vad det vaxt!!!
Jag ar en av dem som inte alltid hinner med temat. Forsoker dock sa gott det gar. Men ibland blir tiden bara for knapp.
Jag ar ocksa lite dalig pa att VISA bilder. De blir oftast mest text. Men jag ska forsoka battra mig. Just nu ar jag dock i ett litet dilemma for min jobbdator ar "ny" och har inte iphoto eller anat fotoprogram. Ska se om jag kan fixa det. Annars blir det till att lagga upp bilder pa Mats dator och den anvander han ju oftast sa det kan vara svart att "komma till" nar man vill blogga och lagga ut bilderna pa bloggen. jaja, vi far se vad som hande framover. Hoppas kunna fixa sa jag kan anvanda den nya jobbdatorn pa ett smidigt vis.
Jattekramen till dig Annika!!!
och hoppas ni far en underbar helg! Ni har massor med aktiviteter planerade ser jag! Skoj! Sjalv kanner jag mest for att ta det lite lugnt. Hade ju en hektig vecka forra veckan. Ikvall blir det dock resturangbesok! Jippie! For jag kanner mig i stort sett bra idag. Skont! Sa det blir firande av var 10-arsdag. A det ska bli sa roligt och sa gott!!!!! och Ella har barnvakt! Mmmm Lyx!
Kram igen!!!

Minerva said...

Hej!

Glöm inte mig! Jag är också med och har redan skrivit om "inspiration"!

Desiree said...

Godmorgon Annika, javisst finns det massor med inspiration överallt. Kul att din kompis Lotta inspirerar dig att städa, det låter inte dumt med en sådan vän. Vad fint att höra att även din älskade mormor inspierar dig mycket.Ljuset håller jag aboslut med dig om inspirerar mycket. Ha en toppenhelg vekar som ni kommer att ha fullt upp med mycket aktivitet och roligt under lördagen. Kom ihåg att frukt INTE är godis. Frukt är frukt för att ätas med gott samvete! Vad ska ni se för film på söndag? Tycker du förklarade och tog upp det här med fredagstema jätttebra. Tack.

Stor kram
Desiree

bettankax said...

Klickat upp dina bilder och är salig. Ååå så vackert! Trevlig helg!

Marie said...

Verkligen vackra bilder!

Mia said...

Tack för ett bra inlägg! Du är en inspirationskälla! Vad roligt att få veta hur fredagstemat startade, det visste jag inte men jag har funderat på det. Roliga teman som väntar i juni. Ha en underbar helg! Kram!

Fritt ur hjärtat said...

Vi inspireras av mycket samma saker, men jag trodde inget annat
;-) Jag har ingen Lotta, men väl en Åse:-)
Roligt att ni tar över och bra med lite uppdatering av regler.
Jag har börjat tappa sugen. Det är få som kommenterar då slutar man själv också, funderade på att lägga av nu, men det bar emot. Hoppas på uppryckning nu.
Ha en bra helg, det ska jag ha, en fullspäckad!

Musikanta said...

Jag hoppas att jag ska bli en inspirerande mormor för min Lillmirr och hans lillebror som ska komma i juli någon gång - det har varit dåligt med det vad gäller de andra barnbarnen.

Jag hade dubbla jobb när de var små; 100% i skolan och 67% som kantor så det blev inte mycket tid över.

Ljuset är en fantastisk inspiration - dagarna blir ju så mycket längre...

OBS! Nästa fredagstema kommer jag inte att skriva om förrän på lördagen den 6 juni - det vet jag redan nu!

Vi ska nämligen ha nationaldagsfirande i Ringarums kyrka och min kör ska sjunga tre sånger och jag ska spela piano och orgel då. Men jag ska skriva detta i bloggen på fredagen så att ingen tror att jag inte vill vara med längre! Spännande och trevliga teman f.ö.
Många varma kramar/M

leopardia said...

Och jag tackar för att den där kameran åker fram, så att jag oxå får njuta av ljuset!

Anonymous said...

Härliga inspirationsbilder och inspiratörer! Hi hi, jag skulle också behöva en städinspiratör för tillfället - idag står städning och bloggning på schemat.. uppenbarligen har jag bara hunnit med bloggning och har bara kommenterat på tre bloggar!! Det gäller att lägga på ett kol ;-)
Förresten, jag tycker också att man tänker så bra när man går - var äntligen ute på en PW imorse och som jag njöt!
Kram och trevlig helg!

Marie said...

Om ni vill länka enbart till de som är med i det aktuella fredagstemat så finns det ju program man kan använda. Bland annat Mr Linky, där du (eller Desiree eller Petra) lägger upp en länk på er blogg där alla som deltar lägger till en egen länk till sin blogg, då är alltid bara de aktuella bloggarna med på er lista så slipper man klicka in på bloggar som inte är med på temat. Kanske något att fundera på?

StrandMamman said...

YOU´re my inspiration!!!
Jättebra inlägg av dig igen, jag beundrar att du så gott som dagligen orkar skriva långa texter och dela med dig av dina funderingar. Och bilderna är ju bara helt underbara...
Många kramar!

Millan said...

Oj oj... jag maste verkligen uppdatera min fredagstema lista ser jag. Det har ju tillkommit flera stycken sedan jag gjorde det senast! Later som roligt och ratt luriga teman for Juni!

Jag haller helt med dig om sadant man inspireras av! Just prommenader och numera springturerna ar ganger da man faktiskt kommer pa en hel del grejer man skulle vilja skriva om. Inspirationen att skriva tryter emellanat for mig och det kanns som om jag kommer in i ett stim da alla inlaggen ar precis likadana. Men sedan hander nagot som gor att lusten att skriva och fota kommer tillbaka!

Det later som om ni har en trevlig helg planerad. Jag kommer ihag att du skrivit om Relay for Life forrut pa bloggen. Hoppas ni far jatte skoj!
Kram

Bloggblad said...

Om jag inte hade skoljobbet som tar en massa tid (men som är det enda jag gör med fast inkomst) skulle jag vara med.

Nu har jag tagit mig tid att titta på videon till "ögon känsliga..." Den låten gör mig så vemodig, och inte blev det bättre med bilderna...

Anonymous said...

Hej
Jag har gått med sen ett tag tillbaka, så jag är gärna med på listan. Kul ämnen för juni månad!

Jemayá said...

Vad bra att du tog upp reglerna- och jättebra teman på kommande! Jag visar nästan hellre än berättar, men det har behövts inspiration (:) ) att komma på något bra den sista tiden och den har lite fattats för mig. Detta veckoslut har jag knappt hunnit läsa något alls pga planterandet (som tog slut i dag - tjohoo!!). Förra veckoslutet gick jag igenom alla dem som fanns på Musikantas lista och rensade, så jag borde ha en tämligen up-to-date lista. Jag trodde först du var full, då du skrev "knökfull", heheh, men sen insåg jag ju att du inte suttit och smuttat på vinet medan du skrev :). "knök" är ett nytt ord för mig, det använder vi inte alls här (eller jag har inte hört i varje fall..). kram!

Jemayá said...

jajo, jag är också tacksam för att jag får hänga med i show and tell, trots att jag inte är svensk....visste inte heller att det var Aurorabuddha som började det hela!!

Marianne said...

Det Marie skriver om en länksajt kanske vore en bra lösning? Jag ska genast googla och sedan rapportera.

Och till Jemayá: Jag är SÄKER på att Annika inte menade att man måste vara svensk med medborgarskap i Sverige, utan att man ska skriva svenska. Och det gör du ju alldeles perfekt!

KRAM till er båda två!

Marianne said...

Nix, den där Mr Linky funkar inte längre och Helena som dirigerar Fototriss efterlyser ett alternativ. Men man kan gott hålla ögonen öppna efter något liknande om det skulle dyka upp, kanske?

Kram igen!

underytanjag said...

Bra att du rensar lite kring temat och tog upp reglerna. Jag ÄR dålig på bilder så det blir mest tell.. inte så bra på att läsa runt heller eftersom jag knappt brukar ha tid att skriva mitt eget men jag försöker i vart fall alltid ge "återbesök" som du nämnde det känns ju bara schysst. Såg att du fått förslag på september ser fram emot det.

Annika said...

Saltis:
Visst är det lite intressant med historien bakom S&T.
Det är lätt att gå tillbaka och kolla den lilla grupp som var med från början. Trodde nästan att du var en av dem.
Man behöver inte vara med varje vecka, absolut inte.
Det trista är när det går vecka eftger vecka efter vecka. Förstår om det är svårt med bilderna om du inte har fotoprogram på datorn. Ingen panik, Saltis!!
Sen kan du ju alltid låna bilder från nätet om du vill.
MEN, självklart behöver inte inlägget drunkna i bilder.
Hoppas din helg varit BRA!!
10 år!!
GRATTIS!!! GRATTIS!!!
Antar att du kommer att skriva om det på din blogg!!!
Kramar!!!


Minerva:
Välkommen!
Trevligt.
Ska länka upp dig!!!


Desiree:
Ja, jag tror att vi hittar vår inspiration på liknande ställen, du o jag. KUL!!
Helgen har varit hektiskt, men gårdagen luuugn.
BRA att du också tog upp reglerna och bakgrunden på din blogg.
KRAM!!!

Annika said...

Bettankax:
TACK!!
Hoppas din helg varit fin!!
Kram!!

Marie:
Tackar!!!

Mia:
TACK och TACK!!!!
Ja, det kan vara kul att få lite bakgrund till temat.
Det var ju ett tag sen det startade.
Hoppas att din helg varit jättefin!!
Kram!!

Simone:
Jag hör dig!!
Vi ska hoppas att det blir bättre nu. jag ser ju tydlugt hur kommenterarerna vickar på olika bloggar. Trist.
Hoppas inte av!!
DU är väl en av dem som var med från början!!
Kram!!

Annika said...

Musikanta:
OROA dig inte!! DU är ju alltid så flitig med temat. Det gör inget om det kommer ngn dag senare.
Vilken inspiration du kommer att få till blå-gult då su ska spela på nationaldagen. KUL!!!

jag är säker på att du ör en jättefin och engagerad mormor till mirrarna. Det märks så tydligt på din blogg.

KUL att du gillade nästa månads ämnen.
KRAMAR!!!

Leopardia:
;-)
Hihi!!

Petchie:
HAHA, ja just med städning är det mkt skönt med lite inspiration, för det är nog det tristaste jag vet.
TYVÄRR händer det inte varje ggn jag varit hos L, men...
JA!!
Jag håller med, man tänket så otroligt bra när man är ute på PW. Det är som om man motionerar de grå också.
KRAMAR!!!

Annika said...

Marie:
helt riktigt...
Men det verkar inte funka, TYVÄRR!
Marianne i Egypten, den snällingen, har testat...
Vet inte HUR vi ska göra, men viu får fortsätta som idag tills vidare...


Strandmamman:
TACK sd¨oroligt mkt för dina så snälla ORD!!
DE värmer mig!!!
TACK!!!
STORA KRAMAR!!!

Millan:
Ja, jag vet. Det är många nykomlimingar med!
Ska rensa lite till i nästa vecka för det är många som inte deltar längre.
Visst kan inspirationen tryta, jag vet...
Men jag tycker, precis som du, att man får mkt inspiration under en PW eller springtur...
DET kan behövas för det är ju inte lätt varje ggn.
Ja, Relay var trevligt och fint.
KRAM!!!

Annika said...

Bloggblad.
DET hade varit så jättekul om du varit med, men jag förstår. Fullt ut!
Visst är det en sådan enormt vacker sång.
Vemod.
jag älskar den!!!

Curiuex:
Välkommen!
Ska länka upp dig.
KUL att du gillade junis teman.

Jemaya:
Ja, det kan vara bra med en liten avdammning av reglerna ibland.
Ja, inspiration behövs, hihi!!
Knökfull, haha!
Nytt ord för dig alltså.
Knök som i proppfull.
Inte dyngfull som i berusad...fniss!!
KRAM!!

Annika said...

JEAMAYA!!! IGEN!!!
MY GOD!!!
DET var ju klumpigt att skriva så av MIG!!
SÅ menade jag INTE, och det vet du nog.
Jag är så himla glad att du och Stranadmamamn är MED!!!
Jag vill ha fler finlandsvenskar!! ANMÄL ER!!!
VAD jag menade med det jag skrev ovan var att så såg ORIGINALgruppen ut!!
Och inget annat.
Korkat skivet av mig, och inget jag tänkte på.
JÄTTEKRAM!!
OCH keep on writing!!
Alltid!
På alla teman!
JÄTTEKRAM IGEN!!!!!

Marianne:
PUST...
Nej så menade jag VERKLIGEN inte.
Jag skrev nog fort och fel där...

TACK för att du åtog dig att kolla mister Linky, och synd att det inte gick!
Jättetrist.

TACK Marianne!!
Jättekram!!

Underytan:
BRA att du tyckte det.
Ingen stress...
LISTAN är lång, och man hinner inte med alla på en dag.
Helt OK att gå in ngn dag senare, elelr ngra dagar senare också.
FÖR som sagt, det är många som är med.
Dock är det många som inte deltagit på länge så jag ska göra en rensning tills på fredag.
KUL att du gillade junis teman. tack!!

Marianne said...

Jag var nog också lite snabb där, engelska är ju också okej, Petra skriver t.ex. på engelska : )

KRAM!

Annika said...

Marianne:
Helt OK...
jag var ju lite snabb jag också i mitt inlägg, men det är nog ordnat nu.
Engelska är helt OK som Petra skriver på. naturligtvis!!
Men det får bara vara skrivet på eng och sve, annars fattar iallafall jag NOLL.
:-)
Kram!

Marianne said...

LOVAR att aldrig skriva på arabiska!

Kramar!

Annika said...

TACK snälla MARIANNE!!!Isåfall så blir jag bra lost in space...
Hihi!!

Anonymous said...

testing...