Friday, March 27, 2009

Show and Tell: Om jag vann tio miljoner skulle jag...

Godmorgon!!

Sista fredagen i mars, och därmed är Ericas sista fredag som dirigent. Tack Erica, dina ämnen har varit roliga. Tyvärr hade jag ingen tid alls över dom första två fredagarna i denna månad så det känns som om mars månads teman har försvunnit i ett nafs.

Idag är ämnet ”vad skulle du göra om du vann tio miljoner kronor”.
Detta är väl något vi alla går och flurar lite på ibland, väl medvetna över att vi säkert aldrig kommer att vinna storkovan.
Men om man nu skulle vinna?
OM jag vann tio miljoner skulle det betyda ca en miljon dollar. Vad göra? Jo, jag skulle plöja in pengarna i ett hus, kanske ett hus nere vid vår närmaste sjö här i Reston. Dom villorna går på dryga en miljon dollar.
OM jag vann tio miljoner SEK därhemma skulle jag nog köpa en lägenhet i Stockholm. Gärna på Kungsholmen med utsikt över Riddarfjärden.
Det skulle vara en bra investering, en trea skulle räcka för mig och min familj. Resten av stålarna skulle gå åt till att möblera lägenheten. Ju mer jag tänker på detta desto mer självklart är det: Om jag vann 10 miljoner SEK skulle det ABSOLUT bli en schysst lägenhet på just Kungsholmen, på någon av tvärgatorna till Hantverkargatan.
Någonstans här då skulle lägenheten ligga...Bilden från Fotoakuten

Synd bara att jag inte spelar på lotto eller något sånt. Det gör jag varken i Sverige eller här.
Här i USA kan vinstsummorna på lotto ibland bli astronomiska med summor på flera miljoner dollar. Ofattbara summor! År 2002 betalades 315 miljoner dollar ut i powerball. FATTA S*U*M*M*A*N!!! En man från West Virginia kammade hem hela den vinsten. He’s got it made, eller vad tror ni?

Fredag idag, helgen ligger för dörren.
Vi ska på förtiårskalas denna helgen igen. Det är Peters syster som fyller och det är ett överraskningskalas så jag hoppas att hon inte läser här, att hon inte använder sig av det eminenta google translate (tycker synd om dom som läser över google translate. Översättningen är helt bedrövligt dålig).

Hoppas att ni alla får en jättefin fredag!!

Alla som vill får vara med på temat!! Säg bara till så länkar jag, eller någon annan, upp!!

Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anne,
Petra ,
Millan,
Anki,
Marianne ,
Victoria,
Cecilia,
Leopardia,
Strandmamman
Jemaya
MiaD
Lena
Erica
Marie
Saltis
Lia
Marina
Jennie
Anna
Moster Mjölgumpa
Sparkling
Taina
Christel
Musikanta
Sara
Under ytan
Marskatten
Emma
Västmanländskan
Lena W
Victoria V
Norrsken och stjärnfall

26 comments:

Taina said...

Ihanaa, taas perjantai aamu!
(Ljuvligt, fredagsmorgon igen).
Tänk om vi hade fått vakna upp till en 10 milles vinst!
Husen kan vara förbaskat dyra! Även här i lilla Simsbury (som vissa kallar för snobsbury). De går också på närmare 1 miljon. DOLLAR!!! En del hus är inte såååå märkvärdiga kan jag tycka. Lägnheterna i Stockholm är ju inte så billiga de heller.
Kul med överraskningsfest. En annan tar hand om en sjukling här hemma. Minstingen ligger i hög feber :(
Ha en trevlig helg nu hyvä ystäva!
Halauksia!

Erica said...

Härliga drömmar :D Härligt med ett hus nära en sjö, och en lägenhet mitt i Stockholm. Jag har alltid tidigare sagt att: Finns det någonstans jag INTE ska flytta så är det Stockholm (jag är lite av en lantis ;)) Men på senaste tiden har jag ändrat mig, och skulle gärna kunna tänka mig att bo ett tag i huvudstaden..!

Wow! 315 miljoner dollar! Det låter som så mycket pengar att man nästan tappar andan :) Jag kan inte ens föreställa mig den summan, och ännu mindre orkar jag räkna ut vad det blir i svenska pengar... :P
Han som vann det har då minsann tryggat sin, sina barns, sina barnbarns o.s.v. framtid, kan man säga!

Hoppas du får en bra fredag och en jättetrevlig helg!
MVH /Erica

StrandMamman said...

Det är dyrt att köpa hus/lägenhet i Stockholm... och i Reston... skulle få rätt många lägenheter för de pengarna här - fast inte den utsikten förstås!

Den där vinstsumman är ju totalt ofattbar. Måste han betala en stor del av den i skatt, eller var det skattefritt? Allt på en gång eller utbetalningar under xx år? Tror inte att man skulle kunna greppa en sån situation, om man skulle få de pengarna.

Ha ett skönt veckoslut och en riktigt trevlig fest!

Annika said...

Taina!
Ihanaa, taas perjantai aamu!
Detsamma till DIG!!
Men vad synd att ni har sjukdom i huset. TRIST!!
Ja, lord! Tänk om man vann stålar i den klassen!!
Husen är skitdyra...Och som du säger är dom ofta inte värda sitt pris.
Trevlig helg till dig, min vän!! KRAMAR!!!

Erica:
Ja, tänk om man vann 10 mille :-) INTE dumt det inte...AAHHH!!!
Sthlm är det trevligt att bo i....Jag lovar!!
Den vinsten hette duga, eller hur? DOCK tror jag att den mannen blivit hotad flera ggr, så att få sådär mkt pengar kommer med ett pris...
Ha en fin helg!!
Kram!!

Strandmamman:
Alltså, jag tycker lgher i Närpes tex är löjligt dýra. säkert är det detsamma där ni bor, kan jag tro...
Vinsten jag skriver om skattades troligen. Ska kolla upp där...
Smman är ofattbar iallfall...
Men jag vet också att det blev propblem för den familjen på kuppen...
Ha en fin helg! Kram!!

Elisabeth said...

Lägenhet i Stockholm låter både som en bra och "smart" grej att köpa för vinstpengar. Dels för att det naturligtvis hade varit perfekt för dig/din familj att ha en lägenhet i Stockholm, dels för att du garanterat skulle få tillbaka summan (och kanske mer därtill) OM du skulle vilja sälja lägenheten. (Haha, trist ekonomiskt tänkande, men det är ju sant. ;D) Galet med 315 miljoner dollar! Det går liksom inte att föreställa sig hur mycket det är.

Annika said...

Elisabeth:
Det vore faktiskt perfekt att lägga stålarna på en lgh!!
HOPPAS man vinner, fast då borde man ju spela också...haha...
jag vet Powerball summan ör ofattbar, ofattbar!!!

londongirl said...

Jadu, Annika det är PRECIS vad jag skulle göra om jag vann 10 miljoner. Alltså det där med att köpa en lägenhet på Kungsholmen. Vi letar nu och koncentrerar oss på kvarteren mellan Hantverkargatan och ner mot Norr mälarstrand. Läget skulle vara perfekt på flera sätt....
Men priserna på det som vi vill ha är HÖGA!!
Så visst det skulle inte alls vara dumt att vinna några av de där miljonerna som behövs. ;-)


Ha en skön fredag!
Kram kram

Annika said...

Londsongirl:
Nej, det är inget billigt ställe att bo på direkt...
Sjöutsikt där...Räcker det ens med tio mille? det kanske det gör??? men det blir nog inte så värst mkt kvar sen. Speciellt inte om man kansek tvingas renovera lite...
LYCKA TILL!!!
Attans vad kul det skulle vara om ni hamnade där!!!!
Ha en fin helg!!!
KRAMAR!!!

Sporty Spice said...

Statistik visar ju att de som vinner hundratals miljoner dollar på typ LOTTO här i USA börjar med droger, tappar alla sina vänner, är olyckliga och många tar livet av sig. Så det verkar inte vara så kul trots allt. =)

Fast JAG skulle leva lycklig i alla mina dagar om JAG tog hem storkovan. Såklart. =) Just nu har vi Connecticut Lottery där man kan vinna $2000 per week for life. DET vore najs. Man jag spelar aldrig så chanserna är ganska små ... =)

Annika said...

Petra:
jag tror också att det ofta medföljer stor olycka när priserna blir så där svindlande höga...
MEN du, 2000 dollar i veckan för livet låter otroligt NAJSIGT!!
DET skulle vi vinna!!!
men vi spelar ju inte, varken du eller jag...Våra chanser är alltså slim to none :-)

Hanneles paradis said...

Hihi, kul att drömma,
önskar dej en bra helg,kram.

Anne said...

Absolut, vinstpengar skulle plöjas ner i bostad. I en eller annan form. Det skriver jag under på.
Jag har aldrig spelat på lotto här men blev faktiskt lite sugen att testa. Inget regelbundet spelande, det är inte min grej. Men vore kul testa en gång, undrar hur man gör. Du skrev att du aldrig spelat, men du kanske vet???
Trevlig helg kompis!

Mz.olsson said...

Det är i alla fall kul att drömma om det ett litet tag!!
Sen har man ju sett att många av dem som har vunnit på lotto, (de där astronomiska summorna som du nämnde), har det ju inte gått nåt vidare för... så pengar är inte alltid lika med lycka! Det gäller att kunna handskas med pengar också!!

Anonymous said...

Med de hus- och lägenhetspriserna kommer du ju inte så långt med 10 miljoner, hahaha!
Bäst du köper TVÅ lotter...
Ha en härlig helg och hoppas överraskningsfesten blir kul!

Humlan said...

Jag kan meddela att OM du hade en lägenhet med sjöutsikt på Kungsholmen just nu, så skulle du inte se sjön (Riddarfjärden), det är snöyra och inte mycket till sikt...

Annars så skulle jag också köpa mig en större lägenhet här, gärna med sjöutsikt, om jag vann 10 miljoner.

Anonymous said...

Jag hade samma tanke som Sporty Spice, att de där "lyckliga" vinnarna av storvinsterna verkar ju för det mesta bli väldigt olyckliga!! Bättre att då vinna en mindre mängd pengar så man fortsätter att leva som normalt men kan unna sig den där bostaden man drömmer om eller någon resa.
Trevlig helg! Resan närmar sig med stormsteg...
KRAM!!

leopardia said...

Man skulle kunna säga att en lägenhet på Kungsholmen inte vore helt fel, nej... Men jag vet inte om en 3a skulle räcka för mig om jag hade man och barn, jag får ju knappt plats i min 2a som det är nu... haha...

leopardia said...

Förresten, jag såg en intervju med nån som vann 48 mille här för flera år sen... Han skulle köpa en volvo och skaffa en pensionsförsäkring för pengarna... Man kan säga att där var man... Ähum, jääätteoptimist om man tror att 48mille tar slut innan man går i pension...

Jemayá said...

Det är 6 miljoner euro på lotto här i kväll...kanske jag skulle delta? Låter som en jättefiffig idé med lägenheten - lite kunde du ju sätta undan för flygbiljetterna också så kunde ni kvista över lite titt som tätt :). trevligt veckoslut, kram!

Desiree said...

Instämmer till fullo med dig i dina drömmar Annika. Jag skulle också jättegärna köpa mig en lägenhet i Stockholm och just Kungsholmen är en av mina favoritdelar av Stockholm. Det vore ju underbart att ha den lyxen att ha ett eget place och trevligt övernattningsställe i Stockholm när man är där. Ha en riktigt bra helg du också.

Kramis

Annika said...

Hannele:
Absolut, drömma kan man göra.
Hoppas helgen varit bra.
Kram!

Anne:
Ett hus i ngn form är GIVET!!!
KUL vore det om man vann.
Lottolotter ja...Dom kan du köpa på 7-11, ABC affärer och säkert andra ställen.
Undrar om du köpt ngn denna helg?
Det har inte vi.
Hoppas att helgen är bra!
Kram!

Mz Olsson:
Drömma om stora summor är kul, men hur kul är det egentligen när det verkligen blir pengar i flera hunra miljoner dollar klassen?
Ofta kommer det nog med stor sorg och stora slitningar...
Men, som sagt...2000 i veckan vore ju inte helt fel för resten av livet...
Kram!

Annika said...

Marskatten:
Nej, med huspriserna här och i Sthlm är det inte helt lätt att hitta rätt.
Nu vinner man ju inget heller, så...HAHAHA!!
Hoppas helgen varit god!

Humlan:
Ja jösses, tänk att ni har så mkt snö...
Sjöutsikt på Kungsholemn...WOW vad jag skulle gilla det.
det verkar vara mångas dröm.
Kram!

Petchie:
jo, oftast är det nog så att stora vinster kommer med stor olycka.
Visst, visst...
Men själklart skulle en annan kunna hålla reda på det och lyckas ;-)
JA; nu är det en vecka kvar...FATTAR det knappt!!!
Kram!

Annika said...

Leopardia:
Hmmmm...Jag hör vad du säger...kanske en trea var att ta till i underkant, men jag är inte kräsen...BARA jag får sjöutsikt från en lgh högst upp med stor balkon alt takterass så skulle en trea sitta fint som snus ;-)
HAHA, den som vann 48 mille...ja, och sen hålla igen sådär...Undrar hur det gick för honom???

Jemaya:
Eller hur?
Den lgh skulle jag köpa direkt om jag vann stålar...
Och sen skulle man då lägga undan så att man kunde ta sig hem titt som tätt.
Najs tanke...
Hoppas din helg varit bra.
kram!!

Desiree:
jag tror att just Kungsholmen är ett sådan stadsdel som lockar många. Stan men ändå med mkt härliga prommisvägar och närhet till vatten. INTE DUMT!!
VISST vore det mysigt att ha en lgh där att komam hem till.
Hoppas att du har det bra den här heögen nere i Mobile!
KRAM!!!

Malde said...

Jag blev inspirerad av ditt inlägg om drömmar, så nu har jag också drömt och filurat en del om vad jag skulle göra om jag vann 10 miljoner.

Kramar!

Rosvikstjejen said...

1. jag skulle gifta mig
2. jag skulle köpa ett hus i Italien
3. jag skulle köpa en lgh i Piteå
4. jag skulle köpa ett hus i Sthlm

Hm där tog visst pengarna slut.....

Annika said...

Malde:
Haha, ja det är kul att flura på sånt här.
Ska kolla vad du skrivit :-)
Kram!

Rosvik:
OJ du fick pengarna att räcka LÅÅÅNGT, tycker jag :-)
Kram!