Friday, January 23, 2009

Show and Tell: Min Farfar

Morning alla läsare!

Fredag idag! YAY, skönt!
Det vore för all del synd att klaga eftersom veckan varit så kort.

Strandmammans ämne idag är ”Min Farfar”.
Jag har inte mycket att säga om det.

Jag kände inte min farfar. Vi har inte haft så mycket kontakt med min pappas sida av familjen, så min farfar träffade jag bara en enda gång, och då var jag tre år.

Min farfar föddes på Göholms slott i Skåne, där hans far var trädgårdsmästare.
Farfar blev trädgårdsmästare han också, och han bosatte sig i Kuggeboda i Blekinge.
Min pappa är uppvuxen med en handelsträdgård, och under hela sin barndom och uppväxt stod han inne på Karskrona Torg och sålde grönsaker och blommor och frukt på helgerna.
Min pappa blev också trädgårdsmästare, men han lämnade södra sverige och flyttade till Stockholm. Där jobbade han som slottsträdgårdsmästare på ett slott, han också. Jag är ju född på Hässelby Slott och där bodde min familj tills jag var sju år. Det var då vi flyttade till Bromma. Ingen av oss barn ha blivit trädgårdsmästare, men vi har vår pappa som expert. Han som en gång av en tidning fick titeln ”Sveriges grönaste fingrar”. TUR att han kan hjälpa oss med blommor, blader och trädgårdsfrågor. Vi barn är tämligen ”borta” vad gäller trädgårdsskötsel.

Men farfar...Sorry, har inte mycket att säga om honom här idag.
Det känns konstigt att inte ha känt honom. Nu är han död sedan länge.
Jag har inte ens en bild att lägga ut...

Min MORFAR däremot...Honom träffade vi ju på vartenda skollov...Och med den sidan av familjen har kontakten alltid varit KÄR och innerlig!!
Men det handlar inte om Moffa idag. Han är fö också död sedan 22 år tillbaka. Idag var det farfar. Men, nej...Jag avslutar temat farfar nu.

UPPDATERING!
MY BAD!! Göholms Slott ligger inte i Skåne utan i Blekinge...GAAH...DUH!!
TACK PETRA H!!
Måste genast ta reda på VAR han egentligen var född. FÖR det var på ett skånskt slott...
Will tell you all later!!

***************************************************************************

Jag brukar surfa runt på lite olika bloggar under dagarna. Vissa av mina bloggfavoriter ligger på min länklista, andra ligger under datorns favoriter.

Jag läser nästan aldrig kändisbloggar. Jag tycker om flesta är så trista, och dom intresserar mig inte.

Det finns en svensk tjej, vars blogg jag följer, som bloggar under en veckotidning i Sverige. Tjejen bloggar härifrån USA, i en stad nära mig. Hennes blogg är mysig, oförarglig, lite mat, lite glam, lite råd och tips.
MEN, det som är så skrämmande med hennes blogg är kommentarerna som folk skriver. Jag blir alldeles mörkrädd när jag läser vad vissa hiver ur sig till en människa dom inte känner.
Vad triggar en människa att skriva något genuint elakt på ett vanligt, snällt och oprovocerande blogginlägg? ALLTID anonymt, naturligtvis.

Hur är folk funtade som skriver så elakt? SÅ elakt att tidningen ibland tvingas ta bort kommentarer. Jag fattar det inte? Det är i sådana fall man har all förståelse för att en bloggare plockar bort sin kommentatorsfunktion.
VISST kan man tycka annorlunda än bloggskribenten eller andra kommentatorer, och då kan det bli en bra debatt på bloggarna. Men när ett oprovocerande inlägg får massor med anonyma, elaka, korkade, förutfattade O C H rasisistiska kommentarer så börjar man fundera...

Låg, lägre, lägst...

HOPPAS att NI iallafall får en fin och SNÄLL fredag idag!

Här är länklistan för fredagsbloggarna. OM du vill vara med så SÄG till så länkas du upp!!

Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anne,
Petra ,
Millan,
Anki,
Marianne ,
Victoria,
Cecilia,
Leopardia,
Strandmamman
Jemaya
MiaD
Lena
Erica
Marie
Saltis
Lia (Lia deltar inte i dagens tema)
Marina
Jennie

Nygammal fredagsbloggare:
Anna

Dessa böcker valde min bokklubb igår!!
* Revolutionary Road
* Girls of Riyadh
* Friday Night Knitting Club
* Secret Life of Bees
* Last Lecture

44 comments:

londongirl said...

Är du uppvuxen vid Hässelby slott!? Där var vi för ett tag sen och promenerade med hunden....måste kolla om jag tog några bilder. :-)

Jag fattar inte heller det där med elaka kommentarer och "krig" mellan kändisbloggar som det är just nu.

En mycket känd blond ung dam som bloggar och dansar i Lets dance här just nu bor förresten granne med min äldsta son. Jag möter henne i porten då och då.

Panter said...

Den är skrämmande och så trist den där mentaliteten bland de vuxna. Så klart att barn och ungdomar beter sig illa, när det finns vuxna som verkligen inte är förebilder.

Kul med bokcirkel, jag tror att jag bara läst om en av böckerna Girls of Riyadh.

Annika said...

L-girl:
JAPP, där bodde jag i 7 år!! Det var en mysig tid.
Vi bodde i östra flygeln.
Tyvärr är trädgården där inte längre vad den har varit.
Ja, den här tjejen är inte kändis, per se...Men hennes syster är det. Men de elaka kommentarerna är så otäcka att man vill skrika. Vore jag som hon skulle jag ta bort allt vad kommentarsfält heter.
KUL med sonen och den blonda, hihi!!! HOn har verkligen gjort sig rik genom din blogg. Tänk om man vore det ändå...suck!
KRAM!!

Panter:
Ja, alltså jag fattar det inte...
Hat och avundsjuka o jag vet inte vad...USCH!!

Jag ser verkligen fram emot att läsa Girls of Riyadh!

Emmama said...

Hej! Vet vem du menar och jag blir så ledsen och undrar hur en tjej som denna människa kan väcka sån avsky! För mig är hon bara en positiv förebild och borde inte kunna reta nån.. Men men.. Kram på dig!

Erica said...

Jag håller med dig om det du skriver om elaka kommentarer. Har bara bloggat i drygt ett år, men har sett sådant att man bara tappar hakan. I en del fall är det ren och skär mobbning... eller ännu mer till och med... jag tycker det handlar om hot ibland...
Och som du skriver så är allt sådant skrivet anonymt. Det är lätt att vara "tuff" bakom en dataskärm, men de är inte människor nog att stå för det dom skriver!
Jag fick min första elaka kommentar igår. Inget allvarligt egentligen, utan sådant som bara är att "skaka av sig". Men då tänkte jag på alla stora bloggare som måste handskas med sådant varje dag...
Har även sett att det i bloggvärlden finns de som skriver elaka kommentarer till andra där de andvänder någon annans namn och bloggadress! I sådana fall tycker jag att det är bättre att de är anonyma...

Ursäkta för en lång kommentar. Jag har så mycket åsikter angående den här frågan...

Hoppas du får en bra fredag och en trevlig helg!
MVH /Erica

Annika said...

Emma:
Ja, jag har sett att du har henne på din länklista. Kommentarerna hon får är hårresande, och varför???
Nog är det underligt.
KRAM!!!

Erica:
Ja, det är verkligen otäckt.
Visst är det mobbning,och hot. och fy vad hemskt det måste kännas för bloggaren. OCH alltid är kommentarerna anonyma.
Jamen absolut! Hellre än anonym kommentar än en falsk. DET är ju FRUKTANSVÄRT läskigt.
HA en jättefin helg, Erica!!!

lilla jag said...

Usch för elaka kommentarer! Det är verkligen hemskt vad man ser ibland bland kommentarerna på vissa bloggar!

Va mysigt att ha vuxit upp på ett slott! På tal om fredagstemat så kom jag ju att tänka på min farfar. Han dog när jag var runt 8, men jag har så fina minnen av honom. :) Men önskar att jag hade fått lära känna honom bättre!

Va mysigt med bokklubb förresten!! Jag köpte på mig en hel del pocketböcker när jag var i Sverige över jul/nyår. En av dem jag köpte var "Girls of Riyadh", har hört mycket bra om den så det ska bli spännande att läsa!

Trevlig helg Annika!
Kramar,
Lilla jag

Petra H said...

Göholms slott - var ligger det i Skåne? Jag måste kolla om det slottet står nämnt i Skånska slotts-boken jag köpte åt O i somras - den är faktiskt på engelska! Vi tänkte försöka beta av slotten någongång i framtiden när vi har tid att tillbringa mer tid i Skåne ;-)
Vad tråkigt att du inte kände din farfar men så är det nog i många familjer - antingen pga brist på kontakt eller för att de avlidit innan man fötts. Min mammas farfar dog när hon bara var något år men hon bor ju fortfarande i huset som han byggde så det är ju verkligen ett bestående minne!
Jag förstår inte heller varför folk är så aggressiva på nätet, jag slutar till exempel aldrig att förundras över tonen på SVIV.se. Jag tror att många blir provocerade över att vissa bloggare blir "kändisar" vilket väl egentligen bara är ren avundsjuka + jantelagen "du ska inte tro att du är något bara för att du bloggar"... Sorgligt!
Spännande böcker, jag vet inte hur många ggr jag stått med The secret life of bees i handen men den förbli oköpt och oläst..
Fredagskram!!

Nilla said...

Det där med slott och trädgårdsmästare låter ju jättespännande! :-) Kul.
Ha en skön helg.

StrandMamman said...

Men Annika: IGEN dyker det upp saker som vi har gemensamt du och jag!! Som att din farfar var trädgårdsmästare med handelsträdgård, liksom min.... och att din pappa också blev trädgårdsmästare, liksom min... och att ingen av er barn tog över, inte vi tre systrar heller... !!!! Vi ska se till att det blir en bloggträff här i trakten i sommar, vi har säkert mycket att tala om!! Kram!

Annika said...

Lilla jag:
USCH ja, vad gäller kommentarerna...

Roligt att du har så fina minnen av din farfar.
Det är ändå ngt att vårda.

Bokklubben är rolig, och vi har alltid trevligt på våra möten.
Ja jag ser verkligen FRAM emot att läsa "Girls of...", ska bli spännande.

Kram!!

Petra H:
Ja, säg det?? jag vet inte. Måste nog googla det hela...
Visst är det så att många har dålig kontakt med sina familjer. I min pappas fall kan jag förstå...men jag har ingen lust att gå in på detaljer här.
Visst, jagär heöt säker på att det är avundsjuka som ligger bakom mkt på nätet. Blir nyfiken på SVIS, har faktiskt nästan aldrig varit inne på den siten.
Ja, jag vet inte om jag har ngn större lust att läsa The secret life of bees, men nu valde vi den så...Jag rapporterar!
NU önska jag ER en LYCKLIG resa hem!!!
KRAMAR!!! KRAMAR!!


Nilla:
Jodå, det är det väl också :-)
Ha det jättebra!!


Strandmamman:
KUL!! KUL att vi har det gemensamt!
Jag sommarjobbade på Hässelby slott under massa somrar då jag var ung. Härliga minnen!! Verkligt härliga.
YES, bloggträff i sommar!! DET ska vi ha!!
KRAM!!

Lena said...

Du har ju sagt att du var från Västerort, men Hässelby Slott!! Jag bor ju som bekant i Vällingby och min Son bor ca 2 min gångväg ifrån Hässelby Slott! Världen är liten! Det är märkligt med elaka kommentarer, man begriper inte varför folk läser de bloggar de uppenbarligen tycker så illa om? Men de mår väl bra av att spy galla över någon? Deras käring/gubbe kanske skäller på dem dagarna i ända? Folk är konstiga! Men jag är jättesnäll! :) Ha en bra helg!

Mie letar guldkanter said...

En snäll kommentar med en stor snäll kram kommer här! Vi har tur, du och jag, som har så goa läsare:)

Lilly said...

Vad jobbar du med?

Fritt ur hjärtat said...

Spännande upväxt, utan farfar;-) jag drömmer om att få bo på ett slott, e enda natt! Olika falla ödets lotter...
Elakhet anonymt är ju ett av internets alla problem. Varför är det så. Tänker på Birros blogg, herre min je jag blev mörkrädd. Läser inga kändisbloggar alls, orkar liksom inte med det även om jag inser att jag missar en del.

Petra H said...

Jag googlade Göholms slott och det ligger visst vid Ronneby så i Blekinge! Intressant att din pappa kommer från Blekinge, kan man höra det när han talar eller pratar han som en stockholmare nuförtiden?

Annika said...

Lena:
Jodå, där bodde jag mina första 7 år, sen flyttade familjen till Blackeberg :-)
från slott till lgh :-)
Ja, det är bra att vara snäll. Som min granne brukar säga; if you don't have anything nice to comment on, don't comment. Så sant!
Kram!

Mie:
INDEED, so far so good :-)
KRAM!!!

Lilly:
Hej på dig! Jag är hemmamamma. Skriver här på bloggen, plus att jag har ngra andra skrivuppgifter. Och sen allt annat som hör till vardagen...Du vet...Simone:
Ja, så kan det vara :-)
Men vi flyttade från slott till lgh :-)
Hoppas att du får bo på ett slott en natt.
Ingen farfar som jag minns hade jag...Men det är helt OK ändå.
Ja Birros blogg tog nog alla pris...Fy sjutton alltså.

Petra H:
Men där ser man...INTE ens det vet jag om farfarsgubben. Måste fråga pappa om det verkligen var där farfar föddes. Han var skåning...TACK snälla Petra för att du påpekade detta...BORDE genast ändra på detta i mitt inlägg...SAMT ta reda på fakta. DU ser vad mkt jag vet...
Min pappa halkar gärna in på sin blekingska ibland. Låter så gulligt!!!
Han flyttade till Sthl´m 1953 så det är ju ett tag sen.
KRAM och TACK !!

Desiree said...

När det gäller temat för Farfar verkar du och jag både ha haft en farfar som bott på slott. Det är ju lite kul. Låter underbart med grönafingrar i släkten. Jag skulle själv mycket väl kunna tänka mig att jobba just med blommor eller växter. Det är nog väldigt trivsamt och rogivande kan jag tänka mig. Även om du kanske inte har ärvt dessa gröna fingrar så kanske Karolina har gjort det eller så kommer Karolinasbarn att göra det, vem vet?

Ha en riktigt skön fredag och en skön helg. Hoppas du kommer iväg in till stan och får en mysig shoppinghelg där. Här är det mildare och varmare väder idag med lätt dimma. Jag hoppas på att det blir lite sol också till helgen.

Kram
Desiree

Elisabeth said...

Jag förstår inte heller vad folk får ut av att skriva elaka kommentarer. Att inte hålla med är en sak, men att BARA vara elak, nej, det förstår jag verkligen inte (speciellt inte när det gäller en blogg som den du beskriver). Ett annat märkligt fenomen som förekommer på vissa bloggar är när folk skriver kommentarer som i stil med "usch vilken dålig blogg detta är! Du skriver bara meningslösa saker." Varför läser de då överhuvudtaget, undrar jag då...

Jemayá said...

Vad synd att du inte vet så mycket om din farfar, men det är sympatiskt med detta trädgårdstema :) och slott är ju jättespännande för de flesta (som inte haft med dem att göra :). Jaa, detta med bloggkommentarer - antar att det är en bra sak med att jag hinner läsa så få bloggar, inga elaka kommentarer i dem inte.

Mia said...

Att vara uppvuxen vid ett slott verkar inte dumt, det låter som en saga. Jag kommer från Karlskrona och har köpt blommor på torget massor med gånger!
Ha en bra helg!

Marianne said...

Så du kände inte heller din farfar! Vad är det med dessa farfäder egentligen? Men en sak är säker, och det är att mormödrar och morfäder har närmare kontakt (generellt sett) än från faderns sida. Det tycker jag att jag ser om och om igen. Tror att det beror på att det är lättare för mamman att vända sig till sin egen mor när hon sitter med sin första telning, för sin egen mamma kan man visa sig trött och oduglig för, det kan man inte inför sin svärmor. Sin egen mamma kan man fräsa ifrån till när hon lägger sig i för mycket, men det kan man inte till sin svärmor. Och så vidare. Naturligtvis finns det undantag.

Det måste vara roligt att jobba som slottsträdgårdsmästare. Stora ytor och resurser för planteringarna. Duktiga trädgårdsmästare är ju konstnärer.

Att folk skriver konstiga och elaka kommentarer kände jag ju till - men har hittills klarat mig - men att de dessutom stjäl identiteter! Det är ju ännu mer förfärligt! Att ge skulden till någon annan. Ja om det kommer någon sådan kommentar från mig så är det VERKLIGEN inte jag själv som har skrivit den, det kan jag redan nu säga. Fattar inte heller att folk ens läser bloggar de inte tycker är bra, varför då läsa? Och att folk är så himla ... dumma! Har de så dåligt självförtroende att de inte kan hävda sig på annat sätt? Suck, säger jag bara.

KUL att ni ska läsa Girls of Riyadh! Spännande att höra vad ni tycker!

KRAAAM!

Moster Mjölgumpa said...

Min farfar har inte bott på något slott, men väl i ett stenhus med metertjocka väggar.
Idag är jag med och fredagsbloggar!

Anne said...

Intressanta bokval ni valde igår, ska bli kul höra vad du tycker om dem senare. Last Lecture har jag länge tänkt läsa. Det där med hemska kommentarer, det är inte klokt att folk håller på så. Och som du säger, allt är anonymt. Jag följer lite några svenska journalistbloggar, de har tagit bort möjligheten kommentera för det är bara skitkommentarer som kommer in. Vid ett tillfälle lämnade journalisten kommentatorsfältet öppet en timme, för att bevisa och visa vad skit som kommer in. Efter den ynka timmen var det fullt med kommentarer i mogen stil som "du är en patetisk figur som borde skaffa dig ett liv eller annars bara dö". Ähum, skriver man sånt om man har alla hemma?
Kul läsa om din farfar också, förstår du inte minns eller haft nån speciell relation till honom då han dog så tidigt. Då blir det mer en historia av andra som berättar hur den personen var och så bildar man sig en uppfattning den vägen. Ha en bra fredag, kram!

Saltistjejen said...

Nej jag tycker det är såå trist med elaka kommentarer som dessutom är "utan avsändare". Debatt och diskussion är kul, men elaka saker och påhopp känns bara sååå fegt och illa! Usch!
Man kan självklart ha olika åsikter och man kan ifrågasätta en bloggares inlägg, eller andra läsares kmmentarer. Högt i tak gillar jag! MEN det är STOR killnad på att ha högt i tak och olika åsikter mot att vara elak och "hoppa på" folk. Samt att göra det hela "personligt". Skillnad på att ifrågasätta en åsikt jämfört med att ifrågasätta en person.
Tycker ditt farfarsproträtt var fint även om du liksom jag inte kände din farfar.
Hoppas du får en skön helg och att din blues är borta!
Kramar!!!

leopardia said...

Det är ju som folk på nåt sätt tycker att är man känd så ska man tåla vad som helst... Galet.

Jag tycker nog att det ändå verkar som att du har ärft lite gröna fingrar, om jag går efter bilderna från din trädgård...

veronika said...

Något jag också ogillar att man idag kan kommentera artiklar i många tidningar. En del artiklar som är hemska och som de anhöriga eller den berörda sedan kan läsa kommentarerna på, usch. Då menar jag kommentar som inte borde skrivas..
Kul att läsa om vilka böcker ni valde i boklubben inför våren!

Annika, vi fick vårat Gröna kort igår!!!!
Ha en trevlig helg! kram

Humlan said...

Trädgårdsmästare är ett hårt men härligt jobb om man har intresset. Och att se fina trädgårdar gillar ju även jag som inte har någon.

Visst är det otäckt med alla elaka och hotfulla kommentarer. Jag har precis som Veronika även reagerat på kommentarer på tidningsartiklar och hur hånfulla människor är även där.

Jag hoppas att din fredag blev trevlig och snäll! Kram

HusEtt said...

Man kan ge kritik det är ok tycker jag! Men man ska ALDRIG vara elak! Då behöver man inte skriva!

Ha en bra fredag Annika! En härlig kvinna är du :-)

Suzesan said...

Varje gång jag läser elaka kommentarer blir jag ledsen. Jag vill inte förstå att man ens kan göra så.
De är alltid anonyma och så elaka så det går inte att ta in. De skriver alltid om död och förföljelse och annat elakt och de är så duktiga på att skriva dem så man har svårt att värja sig.
Det är synd om dem som har bloggarna som utsätts för sånt. Även om man borstar av det "från axeln" så tar man till sig det precis som om man läser en fin och fantastisk text. Lite så.
En av mina favoritbloggare där gör de så ...skriver förnedrande men han läser kommentarerna innan och förut försvarade jag honom *ler*
De blir lugna när jag försvarar:)Muahaha.
Hur kan man stjäla nåns id???Det visste jag inte! Om det skulle komma nåt elakt från min ID så är det ICKE jag!!!!Aldrig!
Jag kände inte min farfar heller. men så coolt att ha en farfar som är född på ett slott. Jag har inte träffat min mormor och morfar och vet inget om dem. Men jag är döpt efter min mormor så på sätt och vis finns hon. Det går inte hitta nåt om dem då alla papper är brända. Uppbrunna. Men jag skulle vilja åka dit och sitta på platsen där de bodde och känna hur det kunde vara att bo där då. I krig och få lämna sina barn. Det skulle jag vilja göra.
Jag kan ha fel.... men är de elaka kommentarerna bara på de svenska bloggarna?!
Jag har så man inte kan skriva anonymt på min blogg just därför.
Oj vad långt men jag är ju inte mest känd för att skriva kort haha.
Ha en bra kväll Annika.
Kram
Susanne

Taina said...

Hej igen!
Jag undrar hur fredagsbloggaren går till egentligen? Någon väljer ett tema och alla som deltar skriver om det eller? Blir man "inbjuden" och är det bara svenskar i USA som är med? Jag ställer lite för mycket frågor kanske men jag är ju så ny på det här ;)
Hälsningar frå Connecticut
Taina

Fritt ur hjärtat said...

Du har en utmärkelse att hämta hos mig.

Lilla P said...

Vet du.. Jag "drabbades" av ett anonymt inlägg för ett tag sedan. Jag blev egentligen inte ledsen av det personen skrev utan mest förundrad över hur personen i fråga kunde lägga energi på att skriva det han/hon skrev. Jaa, man förundras över hur människor orkar...

Anonymous said...

Jag håller med det alla skrivit om attityden mot varandra idag.
Hur har det blivit så att det är ok att förnedra och vara elak mot andra människor?
Är det konstigt att våra barn växer upp med en total avsaknad av empati?
Jag ser ju så mkt av det här dagligen i mitt jobb i skolan, man blir så ledsen, arg och oxå rädd. Vart är vi på väg?
När jag, o säkert de flesta andra,gick i skolan hade man respekt för vuxna. Nu blir man som lärare kallad både det ena o det andra. Sorgligt.
Massor av kramar från Anette!!

Hanneles paradis said...

Visst är det konstigt att ägna sin tid att skriva elakheter...

Jag hade varken morfar eller farfar (han dog när jag var 1 år)

Christel said...

Hej!
Jag har via Saltis läst några fredagsteman och är pigg på att hänga på!

Rosvikstjejen said...

När jag var ung och sommarjobbade så var jag trädgårdsjobbare på lärarhögskolan i luleå. Det var så härligt att vara ute varje dag. Klippa gräset, plantera blommor ordna och fixa allt det redan vackra. Visst var det regnigt ibland men då var det annat som skulle göras. Himla roligt jobb!!!!

Att behöva hävda sig och vara elak på andras bloggar är för mig en gåta. Det måste vara människor med låg självkänsla och en stor dos av feghet (då de ofta är anonyma).

Stora kramar från Stockholm

Annika said...

Desiree:
Det blev tyvärr inget av med stan pga väder och förkylning.
Tyvärr...
jaja, den finns ju kvar.

Lustigt att vi har slottsfarfäder i släkten. Det är speciellt.
Det var underbart skönt att sommarjobba i trädgården de somrar jag var där. En enda lång radda av sköna somrar minns jag, men det är klart att det var mindre kul när det var kallt, elle om regnet vräkte ner.

Hoppas din helg varit BRA!
KRAM!!


Elisabeth:
ja, det är verkligen ett mysterium. Och jag vet inte vad som triggar det märkliga beteendet.
SÅ knäppt.


Jemaya:
Jag vet för lite om honom, trots att jag hört berättelser om honom under hela mitt liv.
Alla berättade med humor, men det finns så mkt mer...
KRAM!!

Mia:
Det var verkkigen speciellt. ALLA på lekis ville komma hem till mig och leka :-)
Karlskrona är en VACKER stad!! ja, hela Blekinge är vackert...Dialekten också!!

Annika said...

Marianne:
Verkligen märkligt, det är så många av oss som inte minns vår farfar. Annat med Morfar då ja. Min farmor dog långt innan jag föddes.
VISST är det så Marianne...
Man har en innerligare relation med sin mamma än sin svärmor. Detär nog därflr mormot alltid smäller högre än farmor (eller ofta nog).
En son "förlorar" man till svärdotterns familj, så är det nog...

Ja dumma och elaka kommenterare är en gåta. Heöt otroligt faktiskt. Jag förstår att många tar bort sin kommentarsfältä
LÄSKIGAST är iallafall det där med stulna identiteter. Det är verkligen ruggigt.

JA, jag ser fram emot att läsa den boken!!
Kram!!

Moster M:
JÄTTEKUL och välkommen in i fredagsgänget!!
Jag har kollat in ditt inlägg och jag länkar upp dig!!

Anne:
Ja, jag har också reagaret på det där med kommentarer efter artiklar. Ibland är det verkligen smaklöst.
Huamig!!
Min farfar ja...
Träffade honom en ggn. Men eftersom min pappas kontakt med honom var obefintlig så är det nästan märkligt att vi alls träffades.
Hoppas din helg varit fin!

Kram!

Saltis:
Tjaa...jag hade inte så mkt att säga om honom.
Jag vet ju en hel del om honom, men det vill jag itne skriva om.
Absolut, bloggdebatter ÄR uppfriskande!! OCH helt OK!!
Men att skicka anonyma påhopp är lägre än lägst.
USCH.
Hoppas din helg har varit bra!!
Kram!!

Annika said...

Leopardia:
ja, det är verkligen galet.
Njeaa...vet inte om jag kan säga att ajg har gröna fingrar. Jag försöker :-)

Veronika:
HURRA för era Green Cards!!
Äntligen!!
Underbart!
Jag vet vad du menar med kommentarer under artiklar...
KRAM!!!


Humlan:
Ja, nog brann iallafall min pappa för sitt jobb. Hans bägge bröder blev också trädgårdsmästare.
Usch ja, kommentarer under artiklar kan vara riktigt otäcka också.
Kram!!

Tina:
TACK!! Du med :-)
Nej, har man inget av värde att säga kan man lika gärna låta bli.
Debatt är dock helt OK.
Hoppas DIN helg var fin!!

Annika said...

Suz:
jag vet vilken blogg du menar...Riktigt illa, och likadant är det på många ställen, verkar det som.
USCH, det är hemskt!
Att stjäla ngns ide är verkligen nästan det värsta. Jag har hört om kapade bloggar också. Tvi vale.
Så du kände inte heller din farfar. Det är otroligt många som inte gör det.
TACK för din kommentar!!
Kram!!

Taina:
KUL om du vill haka på!
nejdå, det började här i US med "show and tell", men det är öppet för ALLA!!!! Många är vi, i Sverige, i Finland, i USA, i Egypten, i England, i US, på Puerto Rico tyskland. Tror det var allt, men jag har kanske glömt ngn. F¨LÅT isåfall!!
Det ör kul!
Nästa vecka är temat Veckans Fynd och sen tar Simone i Sverige över. Januari har varit Strandmammans i Jakobstads månad.
Vill du vara emd så länkar jag upp dig till nästa vecka!
kram!

Simone:
TACK snälla!!

Lilla P:
Det är faktiskt helt otroligt. Verkligen helknäppt.
KRAM från mig!

Annika said...

Anette:
Visst är det otroligt sorgligt!
Det är verkligen konstigt att folk tror att dom kan vräka ur sig precis vad dom helst.
FATTAR det inte. Är dom sp olyckliga och "udda" att dom känner att det är deras enda sätt att hävda sig på?
Vem vet?
Ja, jag är säker på att du ser ett och annat på skolan.
KRAM till sig!

Hannele:
ja, det är verkligen MKT märkligt.
Jag hade morfar kvar tills jag fyllt 20.

Christel:
VAD KUL!!
DÅ ska jag länka upp dig till nästa vecka!
Välkommen till fredagsgänget!

Rosvik:
ja, att jobba i en trädgård är en lisa för själen. jag älskade det jobbet under de somrar jag var där.
Absolut, alltid anonymt...och visst måste vara låg sjölvkänsla och stor feghet.
KRAM!!

Millan said...

Jag tyckte veckans fredagstema var jatte intressant men missade aterigen... Jag hade tyvarr inte heller kunnat skriva mycket om min farfar eftersom han gick bort nar jag var 8 ar....
Det ar verkligen underligt att folk kan fa for sig att lamna hemska kommentarer till nagon de inte kanner. Urskumt! Oftast lamnas de val anonymt ocksa vilket ar sa himla fegt. Man undrar vad det ar for manniskor egentligen!
Hoppas ni haft en fin helg! Kram

Annika said...

Millan:
DU får hoppa på nästa vecka.
Farfarstemat var inte det bästa, för mig, per se...
men det var kul att se vad alla andra skrivit.
Knäppa kommentarer är och förblir en gåta...
Helgen har varit förkyld, men matnyttig ändå.
Kram!!!!!