Friday, December 08, 2023

Häng med och kolla på julgrejer! Detta är onekligen en BOMB i bilder!!




Hej fredagsfolket!


Idag ska ni återigen få hänga med mig till en butik i juletid.
Ni får hänga med eftersom jag ändå skulle dit och handla.


World Market är en riktigt trevlig butik, alla årstider och ALLTID. Där kan man hitta mat som går i hemlandstoner, där har de snygg inredning, gott om ljus, husgeråd och en hel del annat. Jag kan berätta för er att World Market är en riktig favorit att handla på.  I juletid har de MASSOR av pynt, inredning och mat.  Det är faktiskt riktigt mysigt att botanisera på den affären.


I slutet av inlägget ska jag också avslöja om det faktiskt går att tända adventsljuset jag visade er igår.  Ni vet, det fula med plasttejpen på, IRRK.
Ni var ju några i kommentarsfältet som trodde att det kanske SKA vara så. Som sagt, avslöjar sist i detta inlägg hur testet avlöpte.
Oavsett, det är skitfult med tejpplasten och absolut inget jag hade köpt om jag hade vetat.  En stjärna av fem har det på Amazon, inte en enda person har gett högre betyg än så.


Men nu, mot World Market och bered dig på en riktig bildbomb.







Och så var det ljuset ja ... Vilket skämt!




Så här ser det ut bakifrån, ni ser tejpen tydligt.  Vilken RIP OFF!!  USCH!


Med denna bomb önskar jag dig en jättefin andra adventshelg!

31 comments:

Från Glam till Damm said...

Godmorgon i stugan!

Så roligt med World Market och allt som finns där! Vilken Lycka att hitta Mandelkubb. Det är något man saknar utomlands. Och Glögg! Men jag gjorde alltid min egen och den är godare än köpeglögg.

Jag hann inte in i någon World Market men två Home Goods Stores fyllta till bredden med juldekoration och andra trevligheter. Härligt!

Går det inte att riva av tejpen på ljuset? Det ser lite brandfarligt ut faktiskt :-)

Ha det gott och njut av julmyset.

Varm kram!

Anneli

Em said...

åå vad fina plåtburkar, villhöver!

Malin said...

Känner att jag skulle älska att botanisera på World Market. Verkar finnas hur mycket kul som helst där.

Dr Jo said...

Hejsan!
Åhh va det är kul och få följa med i affärer :) I denna hade nog var och varannan sak fått följa med hem. Kul grej att svampar är "inne". Ligger World Market långt ifrån dig? Alltså dekorationen är ju för rolig, vem vill ha en airfrier i julgranen :)
Men så mycket spännande kakor och julgodis. Kul att det var lite ifrån "sverige". Var det något juligt från Finland som du köpte? SÅ fina förpackningar av diverse. Spännande med julbubbel, hade varit kul om något sånt såldes här. Får ta och titta.

Har ju missat nu två dagar i rad tack vare vabb, men va störigt med det där ljuset. Hade också blivit irriterad. Då har man ju helt missat poängen. Och vuxenjulkalendrar ska jag unna mig när det finns möjlighet för det. Dom kan verkligen fläska på på priserna och man vill gärna hitta en kalender som är bra. Hoppas din från Body shop är bra.

Gällande julklappshandlingen så är den också helt digital här hemma. Har vant mig av och gå i affärer och gör det nästan bara när jag inte har något speciellt ärende. Tycker nästan det är stressigt och dränerande när det är för mycket folk :D Men kul med lottning gällande julklappar. Här blir det iaf julklappar till alla barn.

Ha en härlig helg!
Snöiga kramar från Johanna

Yvonne said...

Tusen tack för en rolig promenad i en rolig butik, där skulle jag trivas som fisken i vattnet. Men först måste jag i så fall ha gjort av med en massa julpynt vi redan har för att få plats med nytt, ha, ha.

Otroligt så mycket det finns att välja på och kul att de har varor från vår del av världen också. Är lite impad av att Nyåker lyckats slå sig in på USA-marknaden, så kul. Tycker deras peparkakor är de godaste.

Ha en fin helg säger jag och skickar en stor andra adventskram

Äventyret framtiden said...

Tack Annika,
även om jag inte är en storhandlare av julsaker och allt som hör till, så är det roligt att vara med på ett hörn, få se vad det finns för utbud etc.
Något finns för var och en och jag förstår att det är så i USA, där så många olika kulturer samsas, där inget egentligen är riktigt "enbart". Och så börjar det bli överallt, olika folkslag, kulturer och så vidare är en allt vanligare syn överallt.
Det där ljuset ja, det är ju ett skämt...hur tänker fabrikanterna egentligen, Inte alls.

Varm kram över vågorna!

Channal said...

Hej Annika! Tack för turen bland alla julsaker! Åh vad jag längtar till jullovet. Och tänk, svenska pepparkakor, glögg, saltlakrits OCH mandelkubb! Mamma bakade alltid en stolle var till oss barn (jag och mina tre bröder) som vi fick i julklapp. Den höll sig länge. Gott med en tunn skiva till kaffet. Det var så länge sedan jag åt det. Saknar! Tycker om de skruvade och polkagrisrandiga ljusen. Jättefina! Bilen med skelettet (likt Grinchen) och adventsljuset du köpte gillar jag inte. Men så mycket annat fint vi får glädjas åt!

Önskar dig en mysig helg! KRAM Anna

Mamma C said...

Vilket ställe 😃 där skulle man kunna gå i evigheter. I alla fall jag. Vilka bra saker du fick med dig hem. Mandelkubb är ju så himla gott. Tur att det finns sådana här affär så man kan få sitt salta lakrits med.
Ha en fin och skön helg nu.
Kram Carin

BP said...

OMG!!! Jag DÖR!!! Alltså det är tillräckligt illa att dekorera en julgran med en "korv med bröd", pommes och en pizza, men vid air frier går gränsen - hahaha:-)
Svamparna var riktigt fina, liksom pins och kassarna.
Sedan är jag aningen avis på alla olika sorter av "Glühwein". Visste inte att det fanns sååååå många sorter. Och det verkar vara den "äkta varan" också = starkt och inte sött. Intas inte heller med russin och mandel...
Affären är verkligen ett eldorado för en julälskare som dig. Undrar bara vad de gör med grejerna som inte säljs...

Och experimentet med dina blockljus - hahaha! Men du har så rätt. Det var en riktig "ripoff".

BP said...

Me again: Förlåt, glömde ju kommentera Halloween-skelettet på bilen där. Perfekt återvinning och ny juldekoration som skiljer sig från mängden. Helt i min smak. Och skrället klär sig i tomteluva - hahaha:-)

Brysselkakan said...

Och se där! En likadan stjärna som jag har! Uppenbarlig finns de även i USA!
Ljuset... vilken bluff. Hoppas fler slipper bli lurade.

Humlan said...

Vilken rolig affär och lite farligt att gå runt där, jag skulle nog ha en hel del fina burkar och annat med mig. Men mat och maskiner har inget i min gran att göra, inte ens när de är konstgjorda. :)

Det där ljuset var verkligen en riktig bluff! Jag har en känsla av att mycket från Amazon är "billigt skräp" men samtidigt säljer de ju märkessaker till bra pris, så det kan vara svårt det där. Jag har inte handlat så mycket från svenska Amazon, men det jag har köpt har varit i väldigt skiftande kvalité.
Men nyligen köpte jag en ny Kindle och dem kan jag inte klaga på, vilken skillnad det är på den nya med vit bakgrund och bättre upplösning! Min gamla, grå (snart 9 år) är långsam, trög och börjar få väldigt dåligt batteri, så jag tyckte det var dags och nu när de äntligen har börjat sälja Kindle-plattor på svenska Amazon också, så det blev betydligt lättare att köpa en.

Ha en trevlig andra advent!
Kramar!

Anna i Portugal said...

Wow vilken butik, den verkar ha allt. ... Eller. Har den ostbågar? :) Skitljus verkligen! Kram

bettan said...

Går inte att klaga på utbudet. Märks jag börjar bli....gammal. Jag är inte så köpsugen längre. Bra känsla, förvånande nog.
Så fina pepparkaksburkar.
Jag älskar mandelkubbar. Nu blev jag sugen.
Skitljus rent ut sagt, ditt datumljus.

Nu ska jag göra natt.
Trevlig helg!
KRAMAR!!


Elisabeth said...

Det där datumljuset var verkligen ett enda stort skämt! Att de ens kan med att ha sådana produkter i sitt sortiment?! De borde nästan skämmas för att sälja sådant. (Det hade jag gjort, haha!)

Vad mycket saker, godsaker och drycker det finns på World Market - oerhört imponerande. Man behöver inte sakna något alls faktiskt. Tycker du att det känns speciellt att se svenska produkter sådär, som glögg och mandelkubb, eller är du van vid utbudet är så stort? Så roligt för övrigt att du köpte en stollen!

Bloggblad said...

Jag skulle få värsta julstressen av en sån affär! Jag tar fram allt färre julsaker för varje år, så får jag lättare med städningen efter nyår - då när min livslust brukar återvända. Ambitionsnivån så här dags på året är noll. Snömodd, grått och slaskigt ute, inget dagsljus alls idag. Blä … jag längtar till januari!

Muskelknutten i choklad … hm …😏

Annika said...

Anneli:
Hej vännen!
Ja, jag är glad att vi har WM hos oss. En bra affär. DET är HomeGoods också, älskar den affären!!
Brukade också göra glögg förr- OCH gör vit glögg än idag. Men nu säljer WM alkoglögg och jag köper den istället för att göra egen. Den alkofria ska jag ha i det glubbel jag ska bjuda på i jul.
HIHI!!

Ljuset är inget annat än ett stort skämt. Jodå, som du ser kan man dra av tejpen. Men jag testar och ser hur långt det kommer att gå innan det helt brinner upp. Piece of s**t, haha.

Varma kramar från mig!

Annika said...

Em:
Håller med!! SÅÅÅ fina.
Villhöver, ja!!!

Annika said...

Malin:
Älskar den affären. Man kan gå därinne hur länge som helst.
De har SÅÅÅ mkt!! DU skulle älska den!

Annika said...

Dr Jo:
Så kul att du hängde med dit!
jag vet, en mkt trevlig affär. Alla årstider. Men de har så mkt från olika delar av världen och det gör det hela extra kul!
Nej, den ligger inte speciellt långt ifrån mig. Det tar kanske 25 minuter att köra dit.
Så glad att den finns.
Jag vet, allt hittar det på då det kommer till granpynt. HAHA!
En airfryer tex, och sen all denna mat.
Såg inget från Finland, förutom lakritsen. Köpte ingen lakrits alls, tro't eller ej.
Gillar också förpackningarna och julvinet och bubblet. Tycker det är en rolig grej.

ÅÅÅ du har vabbat. Hoppas de små mår bättre nu, och att du får vara frisk.
Julkalendrar för vuxna ja. De fläskar på priserna där rejält. Men det är kul.
Kommer dock inte att köpa Body Shop fler år, liiiiiite tråkig tycker jag den är.

Nätet or the win. I know, I know.
Jag är av samma skrot och korn.
Barn ska ha många klappar.

Kramar till dig!!

Annika said...

Yvonne:
Glad att ha dig med.
Du skulle gilla WM mkt. De har aååå mkt från olika håll av världen.
Samma här, jag borde inte köpa en pinal mer än vad jag har. Ändå kan jag inte låta bli.

Ja Nyåkers är så BÄST!!
Håller med!
Bästa sorten!

Stora kramar till dig denna måndag!!

Annika said...

Karin:
Jag vet, du kör din grej. OCH jag tycker du har så fint och mysigt!!
Men jag är glad att du hängde med.

Absolut, bor i en smältdegel där folk från jordens alla hörn samsas (så gott det nu går ...). Tycker det är en rikedom med mångfald. SÅ glad att bo på en plats där så många kommer från andra håll i världen.
Jag borde skriva om det ngn ggn på nyåret.
Det blir så lite överallt ja, och för det mesta ser jag inget fel i det. Fast jag ser det heller inte svart eller vitt, det kan säga.

Ljuset, ett rent och skärt skämt.

Kramar och ha de bäst!!

Annika said...

Channal:
tack! Så glad du hängde med hit!
Visst är det trevligt med allt svenskt som ändå finns där.
Stollen, köpte en sådan liten åt mig. Ska nog ta mig en skiva, tror jag ...
Så roligt att du fick sådan som barn.
Tycker skelettet på bilen var så oväntat. HAHA. Kunde inte låta bli att fota. Men nej, aldrig att jag skulle vilja ha ett sånt själv. Aldrig.
Och ljuset, jag vet ... skandal ju ...
Kramar!

Annika said...

Carin.
JAG vet!!
Det är så kul att gå omkring där. Älskar den affären. Just att de har mat, kläder, vin ,pynt, möbler. Ja allt.
Tycker så mkt om den.
Mandelkubb, älskar det!!
Och lakrits, ja. Det är den holländska de säljer, men den duger bra för oss nordbor.
Kramar!!

Annika said...

BP.
HAHAHAHAHAHAHAHAH!!
jag VEEET!!!
Innan jag skulla ha en airfryer i granen alltså. MOHOHAHAHA!! Aldrig.
Absolut, gillar svamparna. Bland alla pins fanns många klokskaper.
Gluhwein ja, de har mkt att välja på. De har en stort med körsbär också. Det fotot tog jag inte med här. Men det finns massor. Äkta vara är det. Gillar Gluhwein. Mindre sött än vår söta glögg.
Älskar detta ställe!!!
Tror att det som inte säljs går tillbaka till ngt lager. Men sen vet jag förstås inte så mkt mer. Mkt reas efter efter jul förstås.
Haha, jaaaa ... så himla otippat med skelettet. Lite kul. Jag skulle inte vilja ha det, men udda är det. Oväntat.
Ha en finfin måndag nu!!

Annika said...

Brysselkakan:
JAAA! De finns! Jag tänkte på dig.
Men jag har inte rum för dem just nu. Men jag tycker de är sååååååå fina!!!

Annika said...

Humlan:
Visst är det en kul affär!
Därinne kan man spendera mååååånga timmar.
Absolut håller med, inga köksmaskiner i granen. TACK så mkt. Avstår.
Avstår från mat i granen också, om det inte är äpplen eller pepparkakor.

Det där var en RIP OFF av guds nåde, ljuset.
Jag har det tänt varje kväll bara för att observera det.

Nej, men det tycker jag nog inte vad gäller kvaliteten. Amazon har precis rubbet. Tror att det svenska utbudet inte kan mäta sig med det amerikanska. Allt finns, precis ALLT. Men det gäller att kolla in hur många stjärnor en produkt har + att läsa vad folk skriver om det. Så är det, kolla in recensioner etc.
Mitt misstag md ljuset var att ingen recenserat det då jag köpt det. Nu ligger det på n stjärna för att så många gett det en stjärna, inkl jag själv.

Bra med Kindle!! Tycker mkt om min. Så bra att du kunde få tag på en via svenska Amazon.

Kramar!!

Annika said...

Anna:
HAHA nej, ostbågar har de icke. SYND va!
Och varför är svenska ostbågar såååå mkt godare än amerikanska?
Det kanske är samma sak hos dig, de portugisiska kan icke mäta sig? HAHA.
Kramar!!

Annika said...

Bettan:
Så sant, det går icke att klaga på utbudet!!
Och jag kan förstå din tankegång. Det är väl så, ju mer man har hemma av pynt desto mindre vill man handla. Jag är liiiite likadan. Men ngt hängde ändå med hem.
Så svårt att motstå.

Ljuset är ju rent bedrägeri närapå. MEN jag ar har det tänt bara för att testa det. Nu har tejpen förkolnat en bra bit ner på ljuset, haha.

Kramar!!

Annika said...

Elisabeth;
Ljuset är ett stort skämt. NU vet alla det, för det är såååå många som gett det en stjärna på Amazon. När jag köpte det fanns inget alls i recensionsväg. Men nu, och alla klagar på det.
Ja skämmes tamejfan!!!

Jag blir alltid glad när jag hittar svenska varor på WM!! Jag vet att jag kan räkna med det iofs. Förr sålde de must, men det gör de inte längre.
Antar att saker ich ring måste ha en viss åtgång för att det ska löna sig. Julmust är det nog endast svennar (och kanske finnar) som gillar.
De har ett väldigt stort utbud på så mkt.

OCH ja, jag köpte en liten stollen. Har tagit en skiva av den denna morgon. MEN det är nog inte min grej ändå. För mkt fruit cake över det. TYVÄRR!!

Annika said...

Marianne:
Vi är så olika då det kommer till detta, och det är såklart helt OK.
Du längtar tills helgerna är över medan jag bara vill ankra tiden.
Tror inte du är ensam iofs.
OCH ja, det är ett h-vete att plocka ner min jul sedan. PHEW!!
Nej, ska inte tänka på det nu.

HAHA; du kanske vill ha muskelknutten i choklad. Den perfekte mannen, haha!!