Tuesday, October 03, 2023

Treats.




Good morning Tuesday!

Here in my neck of the woods we’re being treated to a fantastic weather week. Almost summer like. It’ll be sunny all week with temps around 80F (or 27C).
What we’re experincing is a true so called indian summer. I have a feeling that we will have to switch the AC back on again. But we’ll see. We have not used our AC in weeks.
I love this in between time, when you need neither AC nor heat. It is the best.


And now for another treat this week!
TAH-DAAHHH!
Karolina is here!
That is so fun. She arrived late yesterday from Boston (she’s been on the East coast now for a while attending a wedding and visiting Mike's family and seeing old friends).
One thing, she has SO many weddings to attend by the moment. So very many of Karolina’s and Mike’s friends are tying the knot.
Karolina will be staying with us until Monday, yay for US!









Another NOT-SO-MUCH-OF-A-TREAT …
Peter and I had our first shingles shot on Saturday. The shot in itself was not bad.
I said to Peter, when we were kids we were all so afraid of getting shots. I would cry my eyes out at the doctor’s office when I was about to get vaccinated as a little child. It was one of my biggest fears (I am sure I am not the only who felt this way as a child, HAHA).
Nowadays getting a shot is nothing. One could not care less. Peter and felt fine at first, our arms were sore, but that is a given.
Sunday was a bit tough for us both, we were sooo sluggish, I had a neck ache and a headache. Peter felt the same.
All expected, of course. True side effects.
The pharmacist told us that the first shot is usually OK side effect wise, but the second is a lot worse. 
So come January we will feel even more under the weather than we did yesterday …
OH well. It is worth it. And yes, our insurance covers these very expensive shots. Thankful for that.


Next month we’ll take the flu and Covid vaccines as well.
Peter still feels a bit under the weather as I write this (Monday morning).  I am basically fine, but with a sore arm still.


All right, y’all …
I hope you have had a great weekend!


And kids, welcome to October!!


22 comments:

Yvonne said...

Härligt med sommarväder igen, det har iockså här men det svalnar av mot natten så någon AC har vi inte kört på flera veckor.

Kul att Karolina är hemma några dagar, tänkte på henne igår när de intervjuade en som sålde rekvisita till alla filmer, som berättade att det var en mycket jobbig situation när det är strejk. Påverkar det Karolina och Mike eller har de jobb ändå?

Kul med bröllop, verkar vara på modet igen även här att yngre inte bara bor ihop längre utan gifter sig.

Så nu har ni fått spruta nr 1, verkar vara många som får biverkningar av den. Nå, det är smällar man får ta när man sen vet att man har fullgott skydd mot bältros. Hemma snackas det väldigt mycket om att man ska ta vaccin mot RS om man är över +65, också sprutor som man får betala själv och de kostar nästan 2 000 Sek. Säkert inte alla som har råd att betala så mycket för den sprutan heller.

Vi får nr 7 av Covidsprutan i november när vi är hemma och säkert dags för influensasprutan då också.

Ha en fin tisdag säger jag och skickar en stor kram

Dr Jo said...

God morgon tisdag!
Åh så härligt det låter med en sista sväng av sommar. Här börjar det krypa ner mer och mer mot kalla grader.
Åh va kul med dotterbesök, jobbar hon hemifrån er då eller är hon ledig?
Hejja er för att ni tar vaccin, hoppas att symptomen fortsätter vara milda.
Imorgon öppnar DV lotteriet, jag vet att oddsen är väldigt låga. Men det är kul att drömma lite. Tror vi kommer komma dit utan lotteriet men det är smidigare ifall man kan få ett visum som inte är kopplat till ett jobb. Tänk va kul om man kan säga att man blev utvald i maj, troligvis inte men tänk om.
Beställde hem lite halloween pynt igår, känner att det är dags och få upp lite nu. Det är mörkt när man vaknar och det börjar bli mörkt vid 7 tiden. Såå lite piff och mys behövs. Sista dagen på jobbet idag, wiiee. Sedan imorgon är jag på ett nytt ställe, spännande.
Kramar Johanna

Brysselkakan said...

Du har alltså det bästa höstvädret just nu! Kan bekräfta att det är fler som gillar det; T och äldste sonen är ju i Chambersburg/Shippensburg, PA nu.

Och besök av dottern! Hon är ju i den där åldern när folk runt henne gifter sig! Då blir det många bröllop! Tror det är betydligt vanligare att gifta sig i USA än Sverige, i alla fall om jag kikar på sönernas vänner för inte så mycket bröllop där inte!
Men njut nu av att ha henne hemma!

Det där med biverkningar på vaccin verkar mest vara som lotteri! Men det blir vad det blir och man får gilla läget för att ha skydd är värdefullt.

Mamma C said...

Här har vi det ovanligt varmt än vad det brukar vara. Igår var det något rekord i inlandet på +38 grader som aldrig mätts tidigare i oktober.
Så roligt att få rå om dottern i några dagar. Kanske snart blir bröllop där med 😉😀.
Okej, då har ni tagit första dosen av vaccinet. Man får hoppas att det inte blir värre med nästa. Även om de är sagt så.
Kram Carin

Annika said...

Yvonne:
Jamen det är inte så dumt faktiskt. Helt underbara morgnar är det, som magi.
Ja, jag njuter medan det varar denna gång.

JA!! Strejken påverkar både Karolina och Mike JÄTTEMYCKET!! Nu har ju manusförfattare och skribenter satt igång igen och det underlättar verkligen.
Skådisarna strejkar än. Mike säger att det enda de sysslat med på det produktionsbolag där han är producent är reality shows. Så ja, vi kan vänta oss massor med dokusåpor under en period nu.
K jobbar mer inom poddvärlden så det känns inte lika mkt där, men även där har de såklart märkt av det hela.

SÅÅÅ mkt bröllop!! Otroligt många, och så många numera som gifter sig borgerligt men ordnar jättestora bröllop med stora fester.
Men det bröllop de var på sist här var judiskt. Intressant! Nästa bröllop de ska på är också judiskt och det bröllopet kan mkt väl bli det tjusigaste de ngnsin kommer att få uppleva. Jag kanske skriver lite om det vid tillfälle. Men där är pengar inget hinder om man säger så ...

RS ja, det har jag läst om att man ska ta om man är över65 här också. Vet att äldre kan få stora problem om de fårdet viruset, äldre och bebisar.
Håller med om att priset på dessa vaccin säkert avskräcker många.
Ja nu är ettan tagen, och jag har fortfarande ont i armen, men det är OK ändå. Annars mår jag mkt bra.

Precis som du tänker vi också ta covid och flunsavaccin på samma gång.

Varma kramar till dig!!

Annika said...

DR JO:
Ja jag tycker faktiskt att det är riktigt härligt!
Brukar inte tycka det när det blir så här varmt denna tid på året, men just nu gillar jag det mkt. Inte att ha AC på igen, men vårt gamla dragiga hus släpper in värme lika snabbt som det släpper in kyla.

Karolina jobbar då hon är här. Ska berätta lite mer om hennes jobb framöver, men inte riktigt än.
Men ja, hon jobbar då hon är här.

NU är det bra med våra biverkningar igen, förutom att våra armar är onda ännu. MEN det kan man ju lätt ta. Känns absolut rätt med vaxxet, ja.
Nästa gång kan det nog bli tuffare, men man vet ju VARFÖR man känner sig som man gör. Så för mig kvittar det om jag mer dåligt en dag eller två. Jag tar ju hellre det än sjukdomen i sig.

VET,oddsen ÄR låga. MEN folk vinner ju trots allt. En gammal bekant till mig vann!!
Och sen ser jag ju att folk vinner i den grupp för svenskar jag är med i på FB (fast jag är närapå aldrig på FB längre, så less på det mediet. är med bara för att jag gillar messenger, men annars skulle jag kunna sluta där idag ... Tror inte jag lagt upp ngt där på år och dag själv. Ids inte. Trött på FB till max. Går in ett par gånger om dagen men vänder direkt, haha). Damn vilken parantes. HAHA.

NEJ, men BRA att ni sökt!! Fastän oddsen är som de är så vinner ju faktiskt folk!!
Och eftesom ni är så välutbildade tror jag det höjer chansen också.
Som du säger, det går ju att komma hit på post-doc också. Känner flera som kommit hit så, Saltis (om du minns henne, hin brukade blogga) tex. De kom som post-docs och nu är de kvar. Tror de måste ha bott här i 20 år snart.
OM ni kommer, vad kul det skulle vara om ni bosatte er i DC med omnejd, hihi.

Halloween ja, nu är det ju helt legit att pynta inför det. OCH mysljus behövs i mörkret!!

KRAMAR!!

Annika said...

Brysselkakan:
DET bästa, det finaste tänkbara och så varmt. Brukar inte gilla när det börjar gå upp emot 30 denna tid på året. Mn lustigt nog tycker jag det är jättehärligt nu, fastän det är AC på igen ...
OCH träden börjar så smått skifta och himlen är klarblå. Ingen fukt övh. Älskar det!!
YESSS, de dina är ju min trakter. SYND att du inte kunde hänga på denna gång.

ja, K är verkligen i den ålder när man gifter sig. Folk gifter sig runt om henne så det inte är klokt, haha. Men henens bästisar från HS har inte kommit dit ännu.
K o M har två bröllop till att gå på i höst, ett i Beverly Hills och ett i Texas. Och det senaste som var på Long Island. Mkt resor blir det, och mkt pengar kostar det.
Tror säkert det är vanligare här att folk gifter sig. Allt färre gör det i kyrkan, de flesta kör borgerligt numera. Men det hindrar inte att festerna är gigantiska. Nu har det varit judiskt, men inte i synagogan utan på annat ställe. Nästa blir också judiskt och det är JÄTTESTORT. Ska skriva lite om det där med bröllop idag tänkte jag. Men det får bli någon gång framöver.

Så är det, det där med biverkningar får man ta. Och det gör jag så gärna. Man vet ju varför man känner sig rutten, och det kan jag ta. Hellre skydd mot det verkliga eländet än biverkningar ett tag.

Annika said...

Carin:
men kära nån, vidrigt och hemskt med 38C i oktober. SÅÅÅ onormalt att det inte är klokt.
Haha, ja vem vet ... kanske bröllop framöver för mitt barn också. Vem vet? Vi får se ...
Nu får hon och Mike iaf vara gäster typ varje månad.
Kan ta biverkningarna, hellre tar jag dem än det elände man tar vaccinet för.
Kramar!!

Susjos said...

Ljuvligt med lite sommarfeeling i oktober! Härligt med besök av Karolina, förstår att du njuter!
Å så bra med vaccinet, hoppas ni mår lite bättre nu!
Ha det gott!
KRAM!

BP said...

Kanoooonväder i dina trakter:-) Till och med igår har vi haft sensommarväder, men just idag kan man väl säga att hösten har kommit, förhoppningsvis inte för att stanna. 10 grader och regn hela dagen. Men, det är ju faktiskt oktober, brukar glömma det...

Det är många som tar vaccin mot bältros även här. Fast här måste man betala själv. Men det är det kanske värt.

Kul med Karolina på besök. Ja, hon är ju i den åldern där alla (eller de flesta) gifter sig. Så kanske står hon på tur hon också;-)

Channal said...

Hej Annika! Grattis till vaccinet! Idag har alla pojkar och flickor i åk.5 HPV-vaccinerat sig. Det gick bra! Grattis till att få rå om Karolina ett tag, mysigt och kul när barnen kommer hem! De gifter sig tidigt i USA. Kul att få gå på bröllop. Vi hade också sommarvärme i söndags, +20°. Ljuvligt! Idag REGN, Regn, regn... brrr!

KRAMAR Anna

Annika said...

Susjos:
Riktigt härligt. Njuter av det.
Och ingen fukt, bara skön värme!!
Nu är biverkningarna över. Glad vi påbörjat detta iaf.

Karolina ja, så kul att ha henne här.
KRAMAR!

Annika said...

BP:
YESSSSS!! Bästa tänkbara just nu. Hösten då den är som bäst!!
Så är det ju, det är oktober. Som du säger, 10 grader så är inte konstigt alls. SNART blir det kyligare här med, kan lova att värmen slås på inom två veckor här. Ja även fast det är så varmt nu, men på lördag bryts det.

Jag vet, jag trodde vi skulle få betala ur egen fick vi med. MEN försäkringen täcker det, glad för det. Det är ju ett dyrt vaccin.
Men jag skulle nog säga att det är värt att ta det eftesom det är lär vara sååå vidrigt med bältros.

YES igen, så sant ... K är verkligen i den ålder då många gifter sig. HOPPAS hon gör det också en dag, hihi. Än ha jg hört noll om det.

Annika said...

Anna:
Ja det känns bra att ha spruta ett mot bältros.
HPV ja, det är nog de allra flesta (som är MYYYYCKET yngre än jag) vaccinerade mot här med. Det är ett sånt vaccin som erbjuds just i den åldern du skriver.
Men faktum är just vad gäller HPV var jag antivaxxare, så K fick inget vaccin då när de andra fick. Jag hade läst om så många vidriga fördröjda biverkningar och just då sett en dokumentär om en tjej som fått det och blivit så sjuk, så sjuk och prsonlighetsförändrad på kuppen. Numera kan K bestämma själv om hon vill ta det eller inte. Det är inte försent, tror man kan ta det upp i 30-årsåldern numera.
Men då hon var 10-12 år sa jag nej när de ville ge henne det. I övrigt är jag inte antivaxxare alls, men i det fallet ... ja jag var det då iaf ...Kanske hade jag tänkt annorlunda idag, kanske ...

Tidigt med giftermål i Karolinas ålder? Nej men det tycker jag inte. Alla Karolinas vänner är i sena 20-årsldern nu, eller i tidiga 30 åren. Det är väl högst normalt att gifta sig då? Både här och i Sverige.
Det är i den åldern de verkligen springer på bröllop.

Ja, du ska se att ni kanske får en riktig Brittsommar sedan. hoppas det. MEN ni har ju haft en fin och bra september.

Kramar!

Elisabeth said...

Skönt med fint väder igen! Här har det regna och varit kanske 12 grader idag - så man kan ju säga att sommaren kom tillbaka här också. ;-)

Vad trevligt för er att ha Karolina hemma, även om det inte blir så lång tid. Visst är det väl vanligare att folk gifter sig i USA än i Sverige? (Ber om ursäkt för om du redan svarat på denna fråga, har inte hunnit läsa alla kommentarer.) Många av mina kollegor är inte gifta, trots att de har både barn och villa och är betydligt äldre än Karolina och hennes vänner.

Det var ju ändå helt okej med biverkningarna, förhoppningsvis är det värt det i slutändan. Beträffande vaccin var jag ett sådant där barn som aldrig var rädd för sprutor! Eller ja, jag minns ju inte hur det var när jag var riktigt liten, men från det att jag började skolan var det i alla fall inget som bekymrade mig. Jag kommer ihåg när vi gick i årskurs 4 och skulle ta stelkrampssprutan; då var nästan alla SÅ rädda, medan jag bara tyckte att de fånade sig, haha. ;-D

Äventyret framtiden said...

Vi har liknande väderlek för tillfället. Här är temperaturen ca 30 grader dagligen och jag njuuuuuter.
Underbart för er att få rå om Karolina några dagar. Det bästa av allt.
Vi är på väg att få vår 5 te covidspruta och influensaspruta vilken dag som helst. Men mot bältros finns nog ingen allmän vaccination är här ännu.

Ha det finfint så länge det varar detta vackra varma väder.
Kramar över Atlanten!

Annika said...

Uff ja! Jag tog just bältrosvaccinet och influensavaccinet idag också. Och sen somnade jag på soffan med en öm arm på eftermiddagen... Torsdag covidvaccinet är det tänkt. Och fredag juryduty. Rolig vecka...

Men jag hade bältros ca. 2015 när jag var i Tyskland och det var inte speciellt roligt alls så tänkte det var lika bra att få det gjort.

Fint att Karolina är där och att ni har fint höstväder!
Kram,
Annika

Annika said...

Elisabeth:
Det är nästan så att det nästan är för mkt av det goda nu, haha. Igår var det 29 grader. Lite för mkt, kanske. Men ändå, det är ganska skönt eftersom jag vet att det snart är slut.

Ja, jag tror absolut att det är vanligare att gifta sig här. Inget minst eftersom det blir stora skattelättnader.
Det liksom "lönar sig" att vara gift.
Men det lustiga är att det är så få som kör kyrklig vigsel numera. Ska skriva mer om bröllop framöver, tänkte jag.
Hemma tror jag inte det spelar så roll skattemässigt om du är gift eller inte, vilket det gör här. Men tyvärr förlorar man på att leva som sambos här.
Hemma kan man ju vara förlovad, eller bara sambo, ett helt liv. Det existerar givetvis här med, men det är absolut vanligast att att gifta sig. Hörde igår att det går att registrera partnerskap här mellan man och kvinna, visste inte det!!! På så sätt kan ena partnern ta del av den andres sjukförsäkring, vet dock inte om det innebär ngt annat. Får läsa på.

Nu är det bara armen som ännu är lite öm. MEN det kan jag lätt leva med.
Helt klart värt biverkningar.
HA!! Varför förvånar det inte MIG att DU var barnet som inte var rädd för sprutor :-D HAHA!!

Annika said...

Karin:
Ja, det är bara att njuta. Försår att ni gillar mycket.
Ja, mysigt med K här i dagarna.
Bältros tror jag alla som bor här erbjuds från 50 år, med försäkring vill säga. Annars får man ju punga ut ur egen ficka. Hårda bud.
Det är bra, ska också ta flunsa och covidvaccin snart.

Kramar!!

Annika said...

Annika:
GJORDE du det!!
HUR mår du IDAG??? Alltså vi var bra sega i söndags, kan jag säga ...
Men nu är det bra igen, förutom om arm. Men jag dras alltid med öm arm länge efter vaxx.
Torsdag covidvaxx!! OCH sen jury duty!!
OML!!! Annika!! Hoppas du orkar, haha.

Så du har haft eländet. ÅÅÅÅ vad jag förstår att du INTE vill ha det igen.

K här till måndag innan det bär tillbaka till LA igen. Trevligt. Ja det är otroligt väder här, nästan för mkt av det goda värmemässigt.


Stor kram till dig ich lycka till med ALLT, från covidvaxx till jury duty. Vet du om du sitter i juryn?? eller får du reda på när du går in på fredag?

Anonymous said...

Trevligt att ha K hemma. Oj, verkligen många bröllop och på så många olika platser i USA. Funderar ni fortfarande på en flytt till Colorado?
Fint att ni känner er bättre igen efter sprutan…fasligt många vaccin det blir …haha…hoppas kroppen inte blir alltför förvirrad…
Kram, Lisa

Annika said...

Lisa:
Ja hon har såå många bröllop i höst, och nästa år.
PUST!!

Jamenvisst funderar vi på CO ännu, men vi inser tt vi måste provbo där en vinter först. Typ hyra en airbnb och verkligen få känna efter.
Just nu vill jag bara vara här efter allt flackande i sommar.
Men visst finns CO där, absolut. Det skulle bli vintern 25 isf i CO.

Mkt vaxx blir det, glad att få det.

Kramar