Tuesday, June 13, 2023

Hiking in Breckenridge.




Good morning to you, Tuesday people!


Colorado, a nature lovers dream!
And yes, you can really tell here how much people are into the outdoors, and how active they are, in this area.


If you’re here in the winter time, you will find world class skiing resorts basically right around the corner. 
Colorado is known for its mountains, snow and for first class skiing.
To me it is fascinating (and very exotic) to live next door to Breckenridge, Steamboat Springs and Vail among many other places.
Aspen? SURE, but Aspen is located 3,5 hours from Golden so you may not just go there just for the day. We have not visited Aspen on this trip just because its location.
We have to be back with the kitties at a certain time in the afternoon.


The kitties, Soda and Zingo, I will MISS THEM SO MUCH!!
They are so sweet and cute, and good! Now when they are used to us it is so much fun. BUT, more about that in a later post.


Anyway, a week ago yesterday Peter and I took off for one of these world famous ski resorts.
We went to Breckenridge. 


Yes, what can I say?
As per usual everything took my breath away. Just the drive out there is stunning. Stunning and challenging (as per usual in this part of the the US). 
Peter drove, what else is new?



 

The drive, so beautiful and so lovely.  However, I am glad that I am not the driver!

And, where there are ski slopes there are hiking trails. These winter resort towns gear so much towards hikers, bikers and climbers during their off season. You can easily visit any of these towns in the summer time and find loads of activities.



 
I betcha this is a nice place to stay! This hotel/resort is located near the trail that we picked.


Peter and I set our minds on hiking a fairly high elevation trail when in Breck.
Breck, that is what the locals call Breckenridge (and I am more or less a local by now, so Breck it is, haha).



 
There were so many mountain brooks.  Of course, all the snow on the mountains is melting now ...


Damn how lovely this hike was.
And there were hardly no people at all on said trail.
All I could hear was a silence or your occasional birds. All I could smell was the woods, and that CRISP mountain air.
BUT no, not so fast … We felt the elevation as well. Huffing and puffing in the woods? Well, that was us hiking … However, we took it easy and enjoyed this hike in our own pace.


It tasted so good!



YES, bars selling oxygen.  We saw several of those!!  And of course they are selling your CBD as well if you like that :)


WE ended our Breck day up on a mountain top with a view over this fantastic alpine lake.
It was nice, warm and dry. It smelled the same way it does if you are way out in the archipelago, when you get to an island with just juniper bushes, dry rocks and fresh air. If you know you know …

I will write more about all this later.


26 comments:

Dr Jo said...

OJ oj först ut att kommentera :) Vilka härliga foton som vanligt. Tack för att vi får följa med!! Kan tänka mig att altituden spelar stor roll gällande det fysiska men lite roligt och se gällande chips påsar och dylikt.

Hur är det gällande dubbdäck och så i Colorado. Är det bättre bilförare överlag i Colorado tror du med tanke på att dom tränas i mer extrema väderförhållanden?

Väldigt väldigt roligt att se naturen, älskar bergen och topografin, det blir väldigt effektfullt.
Är det något speciellt i matväg som är speciellt för Colorado, kanske kan ha missat ifall du nämnt det. Men kommer ihåg att du nämde aspar som delstats (?) träd. Älskar aspar, har haft turen att ha det i mina senaste två trädgårdar och det är så fint när dom spelar i vinden. Otrolig avslappnande att titta på.

Stora kramar Johanna

Anonymous said...

🤩 wow wow vilken storslagen natur Annika! Förstår att de är lite som oss skandinaver.., som vill vistas ute i naturen under alla årstider. Minns vinter-OS i Colorado, eller minns jag fel?!! Fantastiska bilder och tack för att du tar med oss på er tripp! Vår planet är enastående!!! Älskar’t!

KRAMAR Anna Channal

Mamma C said...

Vilken fantastik och vacker natur och plats.
Verkligen vacker att ströva runt i.
Kram Carin

Humlan said...

Det är verkligen olika årstider när ni åker "hemmifrån" och upp i bergen! Ni får uppleva våren en gång till i fina vandringsleder och en speciell natur som ändå känns ganska hemma för en svensk.
Jag har varit och vandrat i Alperna en sommar för många år sedan, men det var i augusti, så det var sommar även på högre höjder men visst var det olika temperaturer, skön vandringstemperatur i bergen och 30 grader när man kom ner igen. Många åkte skidor på förmiddagen på glaciärerna och så åkte man ner i dalen och badade i sjön på eftermiddagen när snön började bli alltför blöt. Vi var där i två veckor och det tog det lång tid för mig att sluta sakna bergen när vi kom hem, det var så tomt utan dem i synfältet hela tiden.

Kramar!

Yvonne said...

Verkligen storslagen natur och så häftigt att det finns så många fina vandringsleder, förstår att ni trivs. Trivs ni SÅ bra så ni kan tänka er att flytta ditåt?

Ha en fin tisdag och fortsätt njuta. Nu kommer vår städerska så vi drar iväg några timmar, man vill ju inte störa dem som arbetar, ha, ha. Ljuvligt att komma hem till ett nystädat hus blir det

Kramar

Äventyret framtiden said...

Ja, vad säger man? Det finns inte några ord helt enkelt. Så storslagen natur och vilken vandring ni gjorde, så vackert, så vackert...
Tack Annika för ett ljuvligt tisdagsinlägg! Jag har redan läst igenom det två gånger och tar det en gång till...

Kramar!

bettan said...

Dina inlägg är fantastiskt generösa och jag lusläser noggrant och berörs. Kan inte upprepas för många gånger att naturen är magnifik.
Inga jämförelser i övrigt men jag kommer ihåg känslan från mina besök på ön Madeira utanför Portugal. Jag har "levada-vandrat" där och då var det snö (~1800 m ö h) när jag startade och på sen-eftermiddag kväll badade jag i Atlanten. En speciell känsla av förundran när det är korta avstånd mellan klimatzonerna. Häftigt!

Breck 😉 ser ut att vara en gullig stad med en arkitektur jag tycker ser "vintersport-ortig" ut. Eller förresten, vad vet jag?

KRAMAR!!

Annika said...

Dr Jo:
YAY!! HAHA!! GOOD :-D
så glad att du ör md på färden, det är ett rent nöje att skriva när man får kommentar som dina.
Absout, höjden KÄNNS- Det gör den.
Inte på ngt speciellt riskfyllt sätt, men visst känns den då vi är högt uppe som vi ju var i Breck.

Jag vet inte om bilförarna är bättre på vinterkörining här, men de borde de vara. Jag vet att snökedjor är ett måste för långtradarna på många ställen. men för vanliga bilförare? Måste höra hur det är med vinterdäck här. Vet iaf att fyrhjulsdrivna bilar är supervjnliga här, det har var och varannan person.
Tycker också att de kör vansinnigt fort och hetsigt här, inte så kul.

Ja tack, jag älskar också denna natur med berg och dalar. Den är helt underbar. Maten, jag skulle säga att bison är poppis, stekhus överlag.
Såg bisonoxar häromdagen, såå coolt.

JAG med, jag älskar aspar och de är ju så otroligt vackra här. Precis som du älskar jag att höra asparna spela i vinden.
Aspen är verkligen trädet nummer ett i denna stat, förutom gran och tall.

Tusen tack för att du följer och gillar.
Stora kramar från mig!!

Annika said...

Anna;
Naturen är verklgein storslagen här. Ja mkt mkt friluftsälskande befolkning här. Älskar det. Lite som hemma ja men kanske ännu mer.
TROR inte Colorado haft OS faktiskt ... måste kolla. Men Utah har haft vinter-OS. Grannstaten.
TACK kära Anna för att du följer med och gillar!!!
Massor med kramar från mig. OCH ja, visst är vår planet enastående!!!!

Annika said...

Carin:
Tack, ja det var verkligen en helt underbar vandring där.
Kramar!

Annika said...

Humlan;
Ja, det är det VERKLIGEN!! På ett sätt jag aldrig varit med om förr. Det är ju så lätt att tro att allt ska vara ungefär lika, men det är det inte. Mkt märkligt och mkt coolt att få vara med om.
Ju högre upp vi kommer, och ju längre in i bergen, desto vårligare (ibland vintrigare) blir det. Och Breck ligger inte långt härifrån.
Naturen känns hemma för en svensk ja, det håller jag med om. Har inte sett en enda björk dock, jag har spanat. Men aspar finns desto flera.
Humlan, vad härligt att vandra i alperna. DET vill jag också göra. Som du säger, tempen är alltid lägre högt upp. Det är lite av en förvåning att komma ner i höjd och känna värme och se gröna träd.
Vilken härlig resa det måste ha varit för dig.
Jag kommer att SAKNA dessa mäkgiga berg då vi åker hem igen. JÄTTEMYCKET!!!!
Kramar!!!

Annika said...

Yvonne:
TACK, visst är naturen sååå underbar!!
Och ja, det finns såååå gott om vandringsleder!! SÅ väldigt gott om den, överallt. Jag älskar det.
Flytta hit? Låt mig säga så här, det är absolut inte omöjligt. Ett stot projekt, men visst funderar vi ...

Härligt Yvonne! Bästa ju, dra iväg när städet kommer!!
Underbart. NJUT av din tisdag du med. KRAMAR i massor till dig!!

Annika said...

Karin:
AWWWW, tusen och ett tack till dig för dina fina ord. DET var verkligen så himla härligt att vandra i Breck. bästa tänkbara!!
TACK käraste Karin för dina fina ord.
KRAMAR!!

Annika said...

Bettan.
MEn tack, tack från djupet ur mitt hjärta. Dina ord betyder så mycket. Jag har tid att skriva dess inlägg eftersom Peter ju jobbar under veckan, och jag har mindre att göra här (eftersom det inte är mitt eget hem) och har därför tid att skriva långa inlägg. Det är ett nöje att skriva dem då jag får så fina kommentarer. TACK BETTAN!!!
Madeira ja, Karin här ovan skriver sin blogg därifrån. Hennes levadavandringar vet jag inte om jag skulle våga mig på. Jag är så himla skraj för stup, och det gör det ibland svårt för mig här i CO också.
Jag har för mkt svindel för de allra mest blottade lederna.
Men ja, jag har ju sett bilder hos Karin och jag vet precis hur det är där med de höga höjderna också och sen det varma klimatet nere vid havet. UNDERBART!!

Breck ja, det är en vinterort verkligen. de har skidor som nummet 1, så det blir liksom vintrigt tema på alla de skidorter vi sett.

KRAMAR!!!

Keith said...

When in Brecks call it as the locals do :-) I can see how easy it is to be spoiled by nature when there. Easy to get distracted by the surroundings. Wondering what is over the next hill.

Annika said...

Keith:
Breck it is, Breck's the name!
It is just the way the way it is, haha! I know, that is this state ... one always wonder, what is over the next hill?

BP said...

Helt enastående vackra bilder. För att vara ärlig så har jag inte hört talas om Breck, men väl om Aspen och Vail, för de orterna är ju värdar för olika vintersportsevenemang, mest utförsåkning.
Trähusen var en överraskning, nästan som i Österrike, men bara nästan. Helt olik franska skidorter där de moderna byggnaderna inte är byggda i trä utan sten.
Väldigt dramatiska bilder på molnen som ligger så lågt på ena sidan tunneln.
Du är en oerhört duktig fotograf:-)

Brysselkakan said...

Så kul att läsa om era utflykter, vi har ju varit i de trakterna och kört I70 hela vägen! Så ja, vet verkligen att vädret kan vara annorlunda på andra sidan tunneln! Vi var där i slutet av juli och även då fanns det backar med snö och bergstoppar med snö. Folk åkte skidor.
Misstänker att det kommer kännas konstigt att behöva lämna och åka hem men kanske det blir flytt snart!

Susjos said...

Vilka vyer, säger bara wow!
Tack för att du delar med dig!
Tänk att de säljer syre, wow!
Ha det fortsatt underbart!
Kram

Katrin I FL said...

Jag tror berget heter Mount Bethel!

Annika said...

BP:
TACK snälla du!! Du gör mig glad!!
Breck kanske är mer poppis inom USA än utanför? SÅ kan det vara. Jag känner sååå många från vårt område som åker till Breck och till Steamboat Springs + till andra områden i CO och åker skidor.
Aspen och Vail jättekända ja.
Tycker det känns europeiskt i de flesta skidorter jag sett här. som att de adopterat det tyska/österrikiska. Tycker de kunde kört på i sin egen westernstil istället, det hade varit coolare.
Men men ...
Tack igen för dina fina ord!!

Annika said...

Brysselkakan:
TACK för att du gillar att läsa om vår resa. BLIR ju så HIMLA glad!!
Eishehower tunnel är ju spännande. Precis som du säger så VET man inte vad det är för väder på andra sidan.DET är intressant, tycker jag. I Klippiga Bergen lever vädret sitt eget liv.
Tycker det är så roligt att ni varit i dessa trakter och att du känner till så mkt!

Jo, det känns märkligt att åka tillbaka till NoVA. Det gör det.
Tror inte denna plats, Colorado, kommer att lämna mig i fred ... Men som jag skrev på insta, det kommer att bli en fet plus och minuslista då vi kommer hem. En flytt hit ut är inte gjord på en kafferast. Men gissa om det gror ett frö nu ...

Brysselkakan said...

Tycker också det är kul att läsa om er resa då vi ju åkt där också!
Efter förra årets kaos har jag inte alls känt för att resa igen men nu så har det du skriver och visar gjort att jag blir sugen på road trip igen!
Förstår att det är mycket som snurrar i huvudet men vis av erfarenhet så säger jag KÖR! Man kan alltid flytta tillbaka om det inte blir bra men då har man i alla fall testat.

Annika said...

Susjos:
TACK!!
Jag vet, helt galna lyser här.
Komiskt att de säljer syre, men det kan faktiskt behövas :-)
TUSEn tack för att DU följer.
Kramar!!

Annika said...

Katrin:
Du kan nog ha rätt, ska googla.

Annika said...

Brysselkakan:
Älskar att du är med oss. Du är dessutom så insatt och kunnig också, så roligt.
Ni hade en förbannad otur i fjol med SAS-eländet (BLUURRRK så hemskt det var) + Covid. Nästa gång kommer resan att bli såååå väldigt mkt bättre för er!!!