Thursday, October 26, 2017

Tackilack, Moderskeppet, Semlor, SÖT, Otäckt och Just nu!
Godmorgon på er!*   Tack som alltid!


Kul med alla kommentarer på temat hygge och mys igår.
  SÅ kul att ta del av vad ni alla tycker.
Det är en viktig del av våra liv.
Alltid.   Detta med att må bra och trivas.
*   IKEA

Jag och min kompis Lotta tog en liten tripp till IKEA igår.
Det är alltid kul att komma dit. Till Moderskeppet. The Mothership. Tacksam över att ha två IKE:or i närheten.
Som alltid köptes lite ditt och datt. Maten på IKEA är numera “sådär”, för att använda ett snällt ord.
Förr i världen sålde de kända matmärken i sin Swede Shop. Numera har de bara IKEAs egna märke. Lösgodis har de också, men det smakar INTE bra i min mun. Så jag köper det inte.
Igår var matutbudet i Swede Shop BEDRÖVLIGT dåligt.
Dock, IKEA för övrigt är som alltid BRA! Det är alltid härligt att köpa massor med ljus och annat smått och gott. Obetalbart BRA!!*   Semlor! SAY what!?


Läste i tidningen att semlor börjat säljas i Sverige. Japp, i oktober. Hörde publikredaktören Anton på "Ring så spelar vi" beklaga sig över detta faktum. OCH ja, jag håller med honom, varför, varför, varför säljs semlor i oktober? VARFÖR!??
Helt okej för mig om de börjar säljas direkt efter nyåret. Men på hösten? Så knäppt.
Självklart, om jag finge en semla nu skulle jag inte tacka nej (aldrig, världens godaste bakverk JU), men jag tycker ändå att det är så vrickat. Bort med semlorna (OM det inte är en saffransemla)  tills i januari åtminstone, eller vad tycker NI?*   Kolla vem som fått komma ut och leka


SÖT’z in DA HOUZE!!!
Eller på trappan.
Där ligger den lille SÖT och gonar sig natt och dag nu.
Tror att han gillar att vara ute och umgås lite med de andra Halloweenspökena i området.
SÖT, han gör oss alla glada och på gott humör, eller hur!?
Gotta love SÖT, he’z DA bezt!


SÖT!

*   Läskig upptäckt.

Hygge och mys i all ära. Men det finns ju en fara med det också, man kan glömma att SLÄCKA ett ljus. Det hände mig och Peter häromkvällen. Vi gick och la oss. Blåste ut alla ljus, släckte ner huset. Allt utom de ljusslingor som går på timer.
När jag kommer ner för trappan i mörkret morgonen efter ser jag att ett ljus brinner på soffbordet. Ett doftljus i en glasburk. Ja, det var lite jobbigt att upptäcka det faktiskt. Det hade ju kunnat gå illa, riktigt ILLA. jag kände på glaset innan jag blåste ut det, inte varmt, knappt ljummet. MEN iallafall. USCH. Så nu kollar vi extra noga, mer noga än någonsin förr.
Var försiktiga hörni!*   Här och nu!


Så här ser det ut hos mig nu.
Det gröna dominerar än. Det är en lite udda höst. Men, det känns som om samtliga årstider är lite udda numera.
Ja, jag ser blommande azaleor lite överallt.  MYSKO!  Kan inte minnas detta från tidigare höstar, men det kanske är normalt?  Vet inte.  Har inget minne av det från förr.


Nere vid Lake Thoreau ser det ut så här.

OCH i måndags låg dimman tät över nejden.  Jag trivdes och fotade!  ÄLSKAR DIMMA!!!


PÅ en gata nära mig.


Lake Thoreau i soluppgången.Ha en bra torsdag!

18 comments:

Monica said...

Åh vilka vackra höstbilder! Och tur du såg ljuset! Annars tror jag de farligaste är värmeljusen som kan flamma plötsligt, varit med om det några gånger och farligt för de känns ju säkra.

Vad trist att inte Ikea har god mat utanför Sverige, här är den riktigt bra alltigenom, mat som fikabröd, konstigt men kanske finns någon baktanke, utanför Sverige får de alltid sälja ändå. Nej bättring på den fronten!

Och semlor, tror de finns året om numera, såg dem tidigare.

Och stackars söt:-)

Miss Marie said...

Vilken tur att det gick bra med ljuset! Man vågar ju knappt tänka på vad som hade kunnat hända... usch! Det är verkligen lätt hänt att glömma bort, men nu ska jag kolla en gång extra, alltid!

bettan said...

Underbart vackra höstbilder. Hösten är ju min favoritårstid. September och oktober är finfina månader.

Jag har en undran. Har du någon gång tänkt på att SÖT kanske inte uppskattar att "ligga lik" till allmän beskådan vareviga Halloween? Jo, jag tycker det är trevligt med traditioner och så, men bara en tanke i all välmening;);););)

KRAMAR!!

Annika said...

Monica:
Tusen tack!!
Det är rätt fint nu, men jag längtar tills de där riktiga färgerna ska komma. OM de ens kommer?
Vem vet ... ?
Ljuset ja, det var läskigt att komma ner och se det stå och brinna på bordet. HUA!!
Har också varit med om flammande värmeljus, så läskigt. DE är farliga. Får trösta mig med att det var tjockt glas på det där doftljuset, men ändå. USCH.
Jag vet, ni har superbra mat på KEA hemma. Ni som inte behöver den sas, haha.
Vi i utlandet får den inte, såååååå trist. SÅÅÅ trist. Förr var maten i the swede shop toppen, alla märken etc. Nu bara skit!! På riktigt.
Semlorna verkar var året runt, ja. TRIIIST!!
SÖT, han trivs, han :-))))
Ha en fin dag, gulliga Monica!!

Annika said...

Marie:
DET var otäckt. Kom ner för trappan och såg det direkt i vardagsrummet. USCH, fick kalla kårar. Tur att det inte exploderade och började brinna. IRRK.
Ja, var försiktig. Kolla igen och igen och igen ...

Annika said...

Bettan:
TUSEN tack, det är fint nu. Men inte så maffigt vackert som det brukar vara denna tid på året. Konstig höst detta ...
ÄLSKAR hösten, så ljuvlig.

HAHA, det är bra Bettan, det är BRA!!! Tror SÖT älskar att ligga där till beskådan. Han blir ju beundrad JU!! Ibland undrar jag om han kanske skrämmer bort dörrknackare, vi har tyvärr en del såna som vill sälja ditten och datten.
SÖT, en vaktråtta!! HAHAHAHAHAHAHA!!!!
Nej, du, han får komma ut och leka VARJE Halloween.
Stor kram till dig, jag vet att du älskar honom ;-))))

Steel City Anna said...

Tur du såg ljuset! Ikeas mat är inget vidare längre här heller. Men tacksam ändå för det som finns!

Anonymous said...

Besökte två Ikea när vi var i USA i somras, Portland och Seattle, och båda hade bra lösviktsgodis och faktiskt svenskt godis där! Sedan kan man ju undra varför de har annat än sitt eget godis här i Sverige och inte utomlands... Det skulle jag gärna vilja veta varför!

Annika said...

Anna:
Ja, det var lite av en chock att komma ner och upptäcka det på morgonen, gulp.
IKEAs mat var en ggn sååååå mkt bättre. Vet du, jag köpte inget alls igår. Jo, lite choklad åt Peter, men ingen annan mat. Kommer inte att göra det heller.
Bakläxa till IKEA BIG time!!

Annika said...

Brysselkakan:
GILLAR inte deras lösgodis alls. Tycker inte det smakar som det ska.
Tycker mkt är skumt med ikea utomlands vs Sverige vad gäller mat och märken. SKUMT!!

Pettas said...

Tyvärr blir det lätt ett sämre sortiment av livsmedel när man talar om stora grossister,vilket Ikea är. Det handlar förstås om förmånliga inköp för deras del och då får ofta kvaliteten stryka på foten. Man kan se det lite här och där också i våra "stora" affärer. Profithunger kanske det handlar om, men jag tror att de förlorar på det konceptet. Själv söker jag allt oftare upp de små affärerna,(de som finns kvar) med personlig betjäning. Märker att jag har lagt om stilen i mitt handlande. Men visst, Clas Ohlson som finns här, har bra ljus :) Så varför inte.
Söt ja. Välkänd och välklämd kan man säkert säga. Nu är halloween i faggorna när du har lagt ut Söt.
Ja, man får vara försiktig och kolla upp ljusen innan man lägger sig eller far hemifrån. Eldsvåda vill ingen vara med om. Tur att det gick bra för er del och att glaset höll.
Här tornar väldigt mörka moln upp sig i väster. Undrar vad de innehåller.
Ha det gott Annika!

Annika said...

Karin:
Mkt trist eftersom det är rätt nytt också.
Förr fanns alla de märkesvaror man ville ha på IKEA. Det var lätt, och vi spenderade rätt mkt pengar bara på maten där.
Väldigt trist för oss svenskar i utlandet. Det är det verkligen.
Det finns ngra andra affärer här som säljer svenskt, i Washington med omnejd, så det är dit en får åka.
Eller köpa online.

SÖT, he's the dude. Känd är han, helt sant :-)

Man får verkligen vara försiktig med ljusen. Kolla både en och två gånger innan man släcker för natten, eller beger sig ut.
Du får kanke snö nu, Karin. DEN har ju fallit över Finland idag, har jag ett, och över stora delar av Sverige. På Åland också kanske.
ha en fin kväll!

Anne said...

Nä, lägg av. Semlor i oktober. Tummen ner, vad är den här hysterin med att hela tiden börja hetsa med det som kommer sen. Typ det du skrev om förut, hur folk säger det är höst i augusti och hur det är vår i januari. Jag läste faktiskt för flera veckor sedan på någon svensk blogg hur det i hennes krets redan hunnit bakas en första sats pepparkakor. I början av oktober.... Inte undra på att folk är aströtta på allt som har med julen att göra när den väl är här sedan, om man börjar i oktober.
Men du, vad läskigt med ljuset och att glömma. Men det är så lätt hänt, även om man tycker man kollar. Det hade kunnat hända mig också. Haha, man undrar hur det blir när man blir gammal med än sämre minne och koll, då har man väl elden lös... Skämt åsido, det är läskigt alltså. Minns så väl för flera år sedan hur en kompis glömde gasplattan på spisen på då de på morgonen åkte iväg på nån utflykt. När de kom hem sent på kvällen såg de gaslågan brinna på spisplattan och insåg då att hjälp, de hade alltså glömt plattan på hela dagen men inget hade som tur var hänt. Undrar hur många såna här nära-incidenter vad gäller ljus och liknande som folk är med om hela tiden men som inte händer (sedan är förstås oturen framme ibland och de här nästan när episoderna med glömt ljus som verkligen leder till läskiga bränder). Jag ska ta ditt skrämselskott som lärdom nu och verkligen kolla extra noga varje kväll.
Hihi, vad vore Halloween utan SÖT. Glad se han är ute och framme och i gammal, god form.
IKEA, håller helt med. Deras matshop har spårat ur. Sedan länge. Jag har slutat bry mig, kan man säga så utan att låta alltför neggo och sur. Men jag har liksom inga förväntningar mer. Lösgodiset tycker jag dock mycket om, det ska erkännas. Men jag vet andra svenskar som sagt precis det du säger, att det inte smakar gott. Däremot verkar amrisar ha tagit det till sig och bunkrar hejvilt. Frågade kassörskan en gång om deras plockgodis blivit en hit och killen sa att oh ja, det har i hela USA överträffat förväntningarna och hur de fått nya kunder som kommer in BARA för lösgodiset, och när de ändå är där för godiset och åkt ut till varuhuset så passar de på att även gå in i riktiga Ikea och handlar nåt smått (win-win för Ikea). Men utbudet i mataffären är trist alltså, varför ska det vara så. Som du skrev, det är skumt. Verkar ju helt annorlunda i Sverige. Så trist när de dissat andra märken. DAIM och Marabou choklad finns, men det finns på World Market också, iärlighetens namn tycker jag inte längre den chokladen är god ens. En annan sak jag inte fattat med IKEAS matbutik heller är det stora utbudet av sill. Jag äter inte sill så jag bryr mig inte men såå många svennebananer finns det inte här att det skulle funka ha sådär mycket sill i sortimentet, tänker jag. Så det måste väl köpas av andra kunder. Sillsortimentet är rätt stort i deras kyl, så det måste ju sälja då tänker jag men ingen aning vilka kundgrupper förutom svenskar (och de är trots allt inte så många här) köper sill?
Om jag nu dissat mataffären så hyllar jag verkligen IKEA som sådan, älskar affären och alla ljus, servetterna tycker jag om också, ja du vet precis. Förresten, nyfiken höra eftersom du var in nyligen. Hur är deras julpynt och julavdelning i år? Den hade säkert kommit upp då du var.
Kramar!!

Eva i Dalarna said...

Ingen snö hos mig än i alla fall. Och inga semlor heller!
Otäckt med ljuset men det gick ju bra i alla fall och gav en tankeställare...
Söt ja - dags för Halloween då!
Här i Sverige har Ikea bra mat på restaurangen tycker jag. Lösgodiset vet jag inte hur det är, köper det aldrig.
Trevlig helg!

Annika said...

Anne:
Jag vet, så sjukt knäppt liksom.
Det är precis så, varför stressa på årstiderna? OCH traditionerna?
Fattar noll.
Klart den som börjat lyssna på julmusik 1 september är less då det verkligen är jul. Eller, de som har glöggfester i oktober.
Blir så less på sånt.
Eller de som börjar snacka vår så fort nyårsdagen gryr. MEN ORKA!!!!
Semlor nu är FEL, fel, fel!!
Yikes för att glömma gasen på en hel dag. USCH. SKRÄCK!!!
Tur att det gick bra.
Som du säger, tänk så ofta man säkert liksom balanserar på en stor katastrof, men för det mesta blir det bra och ngt hemskt sker aldrig. MEN ibland gör det det. FY fasiken.
Eldsvådor är skrämmande hemska.
ja, nu fick jag mig en läxa. OCH det är bra att du också tänker lite extra på det.
Sant, jag har nog också slutat bry mig om IKEAs usla swede shop. Man vet ju hur illa det är sedan länge tillbaka. Skämskudde för IKEA, tycker jag.
ANNARS är de skitbra. ALLA ljus, servetter, köksattiraljer och möbler som de har oh som jag älskar. ALLA mina påslakan kommer från IKEA också.
Love them!!
Men maten, näääeeeee ...
Bra att du gillar godiset, Anne. Alltså, det var utplockat så det säljer nog riktigt bra det där smågodiset!
Sill ja, det har de mkt. Gillar iofs sill, men äter det bara vid jul eller midsommar. Inte annars.
Men det har ju sitt eget skitmärke där också.
jag handlar sill på andra ställen där de har ABBAs.
Julen hade de, jag köpte nya adventsstjärnor, det var allt. De hade en del som var rätt fint, men jag har SÅ mkt att jag inte kan köpa mer.
Vet du, köpte FEL choklad åt P. Skulle köpa mjölkchokladen, men kom hem med FEM chokladkakor med dajm. BLÄ. Som tur är gillar han dem.
World Market är BRA!!! Den affären gillar jag. Måste åka dit snart.
Kramar!

Annika said...

Eva:
Såg att det snöat i stora delar av Sverige idag. Men ffa norröver.
Semlor, du lär upptäcka dem snart :-)
I Sverige hr ni mkt bättre mat på IKEA än vad vi har i utlandet. SÅ orättvist. Alltså, jag talar om maten i the Swede Shop. Matvaror man köper alltså. Inte om deras restaurang. Men den har också blivit sämre. SUCK.

eastcoastmom said...

Moderskeppet är inte vad har varit när det gäller mat, håller med. Men jag ska dit snart och kolla in kollektionen för hundar och katter!

Annika said...

AM:
NEJ!! Inte ALLS. Det var sååååå extremt dåligt häromdagen att det var sorgligt.
Ja, den kollektionen noterade jag inte ens :-) DEN kanske är väldigt söt!!!