Monday, April 23, 2012

Regn och annat...

Måndag.

 Klockan är sex då detta förpublicerade inlägg läggs ut.

  NEJ, det gjorde visst inte det.  Nya blogger-bakom-scenen STRULAR  och jag fick inte alls ut detta inlägg klockan 6.  Utan fick gå in och strula med det själv.
HATA förändringar som dessa. SÅ ONÖDIGA!! 
JAG tycker inte att något ALLS blivit lättare med nya "baksidan".  INTE att ladda upp bilder!  ABSOLUT INTE!!  INTE heller att förbublicera, uppenbarligen.   USCH!  ALLT blir också ihopskrivet, som en KLUMP.  JAG måste själv gå in och redigera nu i efterhand.  USCH IGEN!!!

 Jag själv kliver upp 5:48 varenda dag under skolveckan.

 Oftast vaknar jag av mig själv, men ibland händer det att ajfånen faktiskt får väcka mig med sin “marimba” signal.
 Faktum är att jag föredrar att vakna av mig själv.

 Denna morgon, och hela gårdagen, vräkte regnet ner. Igår blev det nog inte mycket varmare än 8 grader. Nej, jag bryr mig inte. Faktiskt inte ett dugg. Vädret bekommer mig inte speciellt mycket, och regn tycker jag oftast är mysigt. Inte minst är det BEHÖVLIGT. Det har verkligen varit en TORR vinter och en torr vår. SO, let it rain...
Jo, regn kan bli plågsamt om det pågår i dagar, eller i veckor.
 Men, om det bara regnar ett par dagar så stör det mig inte för fem öre.
Ärligt?
 Hellre detta än 32 grader och AC i april. Yup, det menar jag.

 Jag är vädernörd, och det är flera av mina bloggande medsystrar också. Undrar om det är ett stråk som går som en gemensam ton genom många av våra bloggar?
 Jag är en sådan person som kan fastna framför The Weather Channel, så himla NÖRDIGT, jag vet... Jag har två meteorologer som jag följer på Facebook. Klar töntvarning där också... På min ajfån har jag massor med städer nedladdade på väderappen. NÖRDIGT!


 Det var en stor festhelg i helgen som gick.
 South Lakes hade sin Junior/Senior Prom, och ni vet THE PROM är gigantiskt stort. DÅ festas det i finkläderna! OCH då ska allt vara så flott som det bara är möjligt.
Ingrids son Alex med “date” fick jag den äran att plåta i fredags eftermiddag. Nästa år kommer Karolina att gå på The Prom.
Här är den obligatoriska "corsagen" som alla tjejer har på sin handled.


Karolina ja, hon var ju på ett stort Sweet 16 Party i lördagskväll.
 Den nyblivna 16-åringen firades på Hyatt i Reston Town Center. Glam och fest för 150 andra 15-16 åringar.
 OCH gissa då...!!
 Denna 16 åriga tös fick en splitterny vit BMW carbriolet i present, och hon har inte ens körkort ännu... Ack ja, kan jag tycka...
En ny bil kommer inte Karolina att få då hon fyller 16. Karolina kommer att få köra någon av våra bilar. Jag tycker faktiskt att det nästan är lite osmakligt då det fläks på med splittermya bilar mitt framför nosarna på kompisarna.
 DET är SHOW OFF på allra högsta nivå.
 OCH, se det så här, om man får en splitterny BMW som allra första bil vad blir då nästa steg?
 Ibland blir jag så trött.
 Japp, så var det med DEN saken.

 Eftersom det regnar småspik idag blir det en liten tripp till gymmet istället för PW.

 Ha en fin måndag och en bra start på veckan!

24 comments:

Pettas said...

Förstår dig fullständigt över "tröttheten " och gåvor av den digniteten. Det är absurt i mina öron och ögon.
Måtta med allt!:)

Blogger strular i allmänhet just nu, tror jag. Även jag har stora problem med både bilder och text, inget blir som jag egentligen vill...men på något sätt så resignerar man i alla fall. Orkar inte sitta framför datorn hela tiden (bara nästan;).

Ha det gott i allt det våta.
Kramar
Karin

Annika said...

Karin:
Visst, jag blir så trött på detta.
OCH vet egentligen inte varför det ska VISAS upp så mkt.
OCH varför ska en tjej utan körkort få en splitterny BMW cab?

Blogger kan...
USCH!
Inget funkar just nu i det nya...
Det är väl bara att gilla läget...

Kramar!!

eastcoastmom said...

Fina bilder! Vår snart 11-åriga dotter är redan intresserad av prom dresses...

Nån ny bil blir det inte till den som fyller körkort i den här familjen, heller. Galet.

Desiree said...

Usch inget kul att blogger stular så. Det blev som sagt nytt på min blogger för något halvår sedan och jag tyckte det var asjobbigt men nu har jag vant mig och tycker bättre om nya blogger än gamla. Jag brukar också vakna av mig själv. Vi stiger i princip upp samma tid du och jag. Strax innan sex vaknar jag oftast av mig själv.

Dessa Sweet 16 parties. Jag tycker också att det är too much att få en egen bil då man fyller 16. Tror att det är svårt att uppskatta och förstå värdet av en sådan stor gåva om man ens aldrig tjänat egna pengar. Att bara ha ett stort party med 150 inbjudna är mer än present nog. Mer än vad många andra har som sin största fest någonsin i livet. Mer än en bröllopsfest här i Sverige iallafall. Blir lite läskigt när många av dessa unga tycker att detta är "standard" med stort party och en sprillans ny egen bil. Jag såg ju tv program i USA om just olika ungdomar som fyllde Sweet 16 och skulle bräcka varandra i festen och kläder och allt annat.
Ha en bra måndag och hoppas att det löser sig med blogger.
Kramar!

Suzesan said...

NY BMW i present jo jag tackar jag. Ribban är hög i presenter och tänk vilket tjat hemma hos alla andra."Alla andra fåååår"

DET fick inte mina ungar;)Ny bil. Onej.

DE kan få låna min merza om de vill.

Mitt blogger funkar. KÄMPA Annika....och upp med nosen. Snart kan du och får det att funka.

Ha en bra måndag.

Åhh vilken härlig EFIT. Vad duktiga ni varit.

Kram
/Susanne

Victoria said...

Hej,

Det här med att texten blir en enda fet klump trots dina protester är lätt att ordna! När du är inne och skriver ditt inlägg, kolla till vänster under "Post Settings". Längst ner har du "Options" och där ska du klicka i "Press Enter for line breaks" och vips så är det fixat!

Kram//Vic

Annika said...

Eastcoast:
TACK!!
ja, prom är verkligen en GREJ som heter duga!!
Nej du, ngn ny bil blir det INTE här helle. DET försäkrar jag...

Desiree:
DU har nog vant dig, och det kommer jag också att göra i sinom tid.
Det är trösten.
men först måste jag bara få gnälla lite, haha!!
VISST är det sjukt med dessa Sweet 16 som är till BARA för att visas UPP!
Först fest på Hyatt!
Sen bilen som kommer med en stor röd rosett. Lyxbil till på köpet.
Vad blir nästa steg för henne?
Jag blir så trött.
Tack, det är en KALL måndag här. Har dragit på värmen i huset igen :-)
KRAM!!

Suz:
Visst är det sjukt?
Varör ska hon ha en sprillans ny BMW?
Vad är nästa steg?
Blir trött på sänt där.
Karolina får köra en Nissan, eller en Volvo. Ngt annat blir det inte.
Jadå, jag vänker mig nog vid det nya. Det är bara så kaggligt att komma dit...
Suck.
TACK, kul att du gillade efit.
KRAM!!

Annika said...

Victoria.
Men TACK!!
VAD BRA att du talade om det för mig.
Underbart!!
Tusen tack. Ett steg närmare "accepterandet".
Kram!!

Anne said...

Instämmer till fullo med det galna i den sortens presenter (tycker faktiskt det är too much med så stor fest på ett ställe som Hyatt också, som Desiree skrev, inte ens som vuxen kanske man nånsin har en så stor fest). Det där du säger om att om en ny lyxbil är present nu, vad kommer sen då...
Det ska hela tiden triggas till mer, större och till slut undrar man ju vad som kan vara mer, större och flådigare än det förra? Bjuda med 150 kompisar på 18-årsfest till Hawaii...Det blir bara absurdare och tokigare.
Kan se lite på barnkalasen nuförtiden. Pratade om det med en kompis här som nyss varit på ett 5-årskalas med inhyrda Indiana Jones utklädda "skådisar", byggdna gungbroar i trädgården och överlag lät det som värsta sagoparken som hyrts in och grejats. Vad hände med hederlig fiskdamm och godispåse??? Vi snackar 5-åringar. Och min första tanke var att om det är på den här nivån nu, hur ska de då bräcka det senare, vad är nästa steg. Ja, det är väl ny fin bil på 16-årsdagen då ;)

Jag tror faktiskt man gör barnen en björntjänst om man ger för mycket materiellt och får dem att tro att standarden är så här. Även om vi hade resurserna för säg en ny bmw på 16-årsdagen (vilket vi inte har) så skulle jag aldrig någonsin köpa en sprillans ny bil till barnet. Det är en ren principfråga. Det handlar om värderingar, vad jag vill förmedla osv. Jag förstår dock det kan kännas jättetufft om ALLA får en massa flådiga fester, presenter och så får ens egen unge fest och presenter i en helt annan liga och skala. Men samtidigt så är jag säker på att det längre fram inte gynnar nån att ens barn blivit materiellt bortskämd på det sättet.
Jag är enda barnet som du vet och vi hade det gott ställt, jag var nog en aning materiellt bortskämd (inte bortom rimlighetens gränser dock) men mina föräldrar har alltid varit noga med att förmeda tacksamhet, pengars värde och att det inte handlar om att få få få, ha ha ha. De värderingarna vill jag förmedla, även om jag inser det är annorlunda på 2000-talet och annat som gäller men ändå...du förstår vad jag menar.
Sen tycker jag också att ungen måste ju förstå att den dagen hon är vuxen, så ska hon själv sätta sitt levnadsstandard, och är sprillans nya bilar och annat lyxigt vardagsmat för henne måste det ju komma som en chock den dagen hon själv ska betala sin hyra, leva på spagetti i en liten studentlya och överlag självständigt lära sig leva ett eget liv, sköta sin ekonomi osv. Jag tycker det är jätteviktigt med såna här saker, att vara förberedd och lära sig även de bitarna innan man flyger ur boet. Ha sunda och realistiska förväntningar på vad livet innebär och hur det ser ut, så man faktiskt kan ta hand om sig själv den dagen man flyttar hemifrån och börjar plugga.
Visst, föräldrar finns ju alltid där i kulisserna även med en ung vuxen. Jag fick mycket hjälp av mina föräldrar ekonomiskt då jag pluggade i billiga Sverige (inte terminsavgifter ju, men man ska ju förstås ha pengar till hyra, mat osv) men aldrig att jag skule ha festat upp alla studiestöds-och lånepengar eller köpt en märkesväska och sen inte haft pengar till hyran och sl-kort, men då ringt till mamma och sagt" behöver pengar till hyran, köpte en för dyr väska istället".
Den sortens bortskämdhet eller den sortens ta för givet och omogenhet tycker jag är rätt vidrig faktiskt. Hoppas vår unge aldrig blir sån...som bara förväntar sig ekonomiskt räddning även som ung vuxen. Däremot hjälper jag självklart till med hyra, mat och annat som kan hjälpa henne fokusera på studierna men du vet vad jag menar, det ska vara en sorts rätt inställning, sunda värderingar och tankesätt kring de här sakerna jag vill se.

Babbel, babbel. Ditt inlägg eldade upp mig här :)
Kul läsa om dessa fenomen i alla fall.
Vad tycker K? Kan hon se igenom det här som vuxna och ser att det är show off på hög nivå eler dras hon lätt med i det hela?

Annika said...

Anne:
TACK för tyck och tänk.
VISST är det SJUKT!
Så in i helvete SJUKT!!
PÅ så många plan.
Först och främst att ge en LYXBIL till en unge som inte ens har körkort.
Sedan att VISA upp det för ALLA kompisar.
FINT som SNUS, eller ngt.
OCH så här sa jag till Karolina; JAG och PETER har aldrig ägt en lyxbil. VAD blir nästa steg för kompisen?
Hur "jaded" blir man inte om man som 16 åring får en lyxbil?
Som tur är verkar K och hennes kompisar så vettiga. De skrattade mest åt det och tyckte att det var fånigt, och brackigt.
Jag tror att de menade det.
Sedan kanske de är avis i tysthet, vad vet jag?
MEN de resonerar vettigit, och de skrattar åt det hela.
Normen här är dock inte att ge en bil då barnet fyller 16. Nu har K varit på flera 16 årsfester och ingen har hittills fått en bil, ja förutom Kompisen då...
De flesta kör sina fldrars bilar, ev tar de över ngn äldre bil.
Jag blir mest förbaskad när jag hör om detta vräkiga och brackiga.
Hyatt, egna dansare, specialtårtor och specialmat med Kpmpisens namn på. Sedan då bilen...
Jadu.
Vad kan man säga?

Jomen Anne, det där börjat tidigt.
Jösses så många flådiga barnkalas K varit på. När hon var 10 firade en kompis i limousin. JAPP. Sen åkte alla flickorna och drack "afternoon tea" och så fick de manis och pedis som avslutning.
HALLÅ!!
Jodå, det är SNOBURBS det. OCH ibland blir jag SÅ LESS!

Karolina är vårt enda barn, men vi har inte råd att ge henne en bil.
Vi måste spara till dyra collegestudier "out of state" istället.HADE vi råd skulle vi iaf inte gett henne en bil.
Ngn måtta får det vara.

Det är ju DET. Kompisen tappar alla förståelse för pengars värde.
Jag har känt den här flickan sedan hon var liten, sen K och kompisen gick i KG. DET har alltid varit fiiina kläder, flickigt som bara den, smink tidigt, högklackade skor etc.
Redan då hon var i KG gick mamman och Kpmpisen och tog manis och pedis tillsammans...
DU HÖR!!

K kommer att få alla hjälp av oss i college, vi betalar hennes studier etc. OCH vi kommer säkert att ge henne lite extra också.
Nästa år ska hon gå på sommarskola på Manhattan om allt går som vi tänkt.
INTE gratis.

jag satsar hellre på Ks studier än att duscha henne i lyxbilar etc.

Jag blir också så less, trött och arg...

Kramar!!

Elisabeth said...

Helt otroligt att ge en helt ny BMW till någon som inte ens har körkort! De borde väl räcka med föräldrarnas bilar, eller någon billigare modell åtminstone. Där jag växte upp var det nästan lite tvärtom; första bilen "skulle" vara en gammal skruttig bil som skramlade och lät. :-D Lite dumt åt det hållet också, men det blev i alla fall billigt. ;-D

Lotta said...

I agree with everyone! No bil här inte.

Skönt att gymma lite, man behöver ju röra på sig. Igår satt jag på rumpan alldeles för länge. Hyrde film från iTunes...det var riktigt enkelt och kul ;)

Trist väder men jag är ok med det!

Kram!!

Channal said...

Så många inlägg jag har fått läsa här nu! Jättekul :-)
Liljekonvalj så underbart! De brukar blomma vid morsdag! Får vänta på dem! Wow vilken kul nätbutik med smågodis och med namnet Sockerbiten! Rolig ide!
Ett foto i timmen har jag gjort några gånger! En bra dag du hade! Det där med att vräka med statusprylar som presenter Imponerar inte på mig eller oss svenskar! Är det inte lite typiskt amerikansk! Tror inte hon är lyckligare än sina kamrater!

KRAMAR! Anna

Annika said...

Elisabeth:
VISST ÄR DET?
Helt sjukt.
Jag blir mest förbannad.
Tycker också att man ska ha en äldre bil som första bil. Vad är det för fel på att köra fldrarnas bil?
GALET!!!

Lotta:
ABSOLUT inte!
Sjukt så in i...
Ibland är det så skönt att inte göra ngnting ALLS!!
Håller helt MED!!
Jag tycker vädret är lite småsmysigt, trots allt :-)
Kram!

Anna:
KUL att du hade lite att läsa om här, tihi!
Jo, man kan tycka att det är amerikanskt att vräka på. Men faktum är att detta inte är normen här heller, tro mig!!!
Den här Kompisen är den enda som haft ett sådant här Sweet 16.
Vet du, hemma i Sverige känner jag till ett par som fick sprojlans nya bilar då de tog studenten också. Brackighet finns överallt.
Tröttsamt är det...
Kramar!

Anne said...

Superkul med så lång och "pratig" svarskommentar Annika. Ville bara säga det :)

Annika said...

Anne:
KOLLA in din inbox på FB!!!
:-)
You've got mail!

Coolaannna said...

Nu bor du i det där stora landet men det förekommer hemma där jag bor. Gabriella har en klasskompis som fyller samma dag som henne.
Nu när de fyllde 18 år så var det verkligen skilda världar. Gabriella fick lite pengar till sitt körkort, en Odd Molly tröja och lite annat, jo ett par Convers. Medans den andra fick en bil på sin uppfart! Ingen BMW men en Peugot.

Men även om jag inte har pengarna så känner jag det skönt att inte ge henne allt det där som är omänskligt. Hur ska det bli sen? Ska man köpa hus till sina barn?

Nej, jag är glad att jag är en kyrkråtta i dessa sammanhang!

Gokväll! Kram Anna

Annika said...

Coola Anna:
VISST, jag känner också till ett par fall i Sverige där barnen fått bilar på sina 18 årdagar, eller studentdagar.
SÅ det förekommer ju absolut hemma också.
DET är säkert.
DET är brackigt, och jag vet egentligen inte hur man kan toppa en BMW vid 16. Precis, ska man köpa hus åt barnet sen också?
Jag tycker faktiskt det
är BRA mkt sundare att vara kyrkråtta i dessa sammanhang.
Ha en fin kväll!!
Kramar!!

Suzesan said...

Håller med om allt som sagts och jaaa mycket roligare att vara KYRKRÅTTA. Bättre värderingar.
Jag har ändå skämt bort mina barn. DE tappade lite av tacksamheten. Tack så mycket. Fast de visar det på ett annat sätt ändå.

De har tagit -för givet- i mycket. FEL av mig. Men de kan. De klarar sig och kämpar och sliter med det nya livet utan mamman. DET kan de ändå.

Jag vet en förälder (inte jag fast det skulle kunna vara det många gånger)som sa en gång till sitt barn "MEN vi har inte pengar till det du vill ha". Då svarade barnet. "Va inga pengar ..du skojar eller hur....men NN gå till banken och den väggen där och stoppa in kortet så kommer det pengar ur väggen"

Ehhhhh???! Så kan man ju se på världen. NOT!!
Det barnet trodde att pengarna bara kom ur väggen. När någon stoppade in sitt kort där i bankomaten....!I oändlighet. SETT ur ett barns ögon och tänk. Väggen spottar ut pengar. Jösses tänk så bra det vore.

Kram
/Susanne

Humlan said...

Nu har jag läst ditt inlägg och alla kommentarer, och jag kan bara hålla med!

Jag tycker också att ni gör helt rätt i att satsa på Karolinas studier och att hjälpa henne där. Det är väl den bästa start man kan få!

Och visst kan det vara skönt att vakna av sig själv en stund innan klockan väcker en! Jag gillar verkligen att stiga upp tidigt och få en lång morgon-förmiddag, men det är inte så lätt när man är nattuggla och har svårt att komma i säng!
Och jag förstår att du tycker att det är skönt med någon regndag och inte 30-graders hetta i april!

Ha en bra tisdag!
Kram!

Annika said...

Suz:
Ja, vi skämmer väl egentligen alla bort våra barn, på flera plan.
Det är nästan omöjligt att inte göra det.
men att köpa en lyxbil på 16 årsdagen ringer så falskt i mina öron.
Visst tar barnen egentligen mkt för givet. Mkt om de har som vi aldrig hade.
Men, jag är glad om dina barn visar tacksamhet, suz.
Japp, det där med "pengar ur väggen" har jag också hört, suck.
Det finns ingen uppfattning om pengar och dess värde.
Visst vore det bra om bankomaterna bara spottade ut pengar. HAHA!!
Kramar!

Humlan:
Ja, det sas ju en hel del matnyttigt i kommentarerna.
Precis, det känns helt fel att vräka en massa pengar på en lyxbil då college ligger om hörnet. På UNI får de inte ens ha med sig bilar de första åren. SÅ i mina öron är det verkligen knäppt att ge ett barn en bil vid 16, sprillans ny till på köpet.
Ja, det är mkt skönare att vakna innan klockan ringer än att bli väckt av den.
Jag har inget alls emot rådande väder. För mig får det gärna vara svalt länge till.
Hoppas allt är bra med dig!
Kram!

anna of sweden said...

Oj, oj, oj. Tala om show off! Håller med. Lite fånigt att ge den framför alla kompisar.

Huggies!

Annika said...

Anna:
JA, det är show off av RANG.
Pinigt.
Huggies!

Jenny said...

Min släkting som bor i Pennsylvania hade en show day i sina barns skolor i måndags!!! Efter att de som du skrev har vait snorvarmt innan. Konstigt väder!!!

Och GUD vad vacker hon var på Sweet 16-festen då! Hon ser ut som en moviestar! :) BWN:n får mig att tänka på det ytterst smaklösa programmet "My Sweet 16" på MTV. Där får de bilar. Det och kända artister på sin fest, hundratals gäster och klänningar för hundratusentals kronor. Ursch!

Kram i regnet!