Tuesday, February 01, 2011

This Week: Shopping with Karolina...

I am not complaining!
The kids have had seven days off now, all in all, including the weekend!
It's been so nice for me, and for Karolina. She needed a break from her busy life.
Yesterday we took off for some good, old shopping in Tysons Corner Center. Yes, that mall is our favorite mall by far around here.



Karolina's breakfast, a super-healthy (NOOOOOOOOT so much) cinnamon bun from Cinnabon. Karolina ate half of it, and I had zero. It is big and so sweet that it'll hurt your teeth.

My breakfast came from this place. A skinny vanilla latte and a banana. Good.

Karolina did some serious shopping, and I paid for it.

This is a cool sushi restaurant in the middle of the mall. The sushi circles around on a belt, and you pick whatever you want to eat.


No sushi for us, Karolina does not like it. We went to Coastal Flats instead. This breadbasket and this butter is to die for. However, I did not have a single piece of bread. BUT, I know how good it IS!!!
My lunch! A super good mango and chicken salad that I love!!! I have it every time we go to this restaurant.

Karolina is picking out a gift for her friend who's turning 15 on Saturday.

On our way home again...

Ah, but I did some shopping, too. I went to Sephora and got some goodies for us grown up girls. The mascara is from Bare Escentuals, it is the BEST mascara I have ever had in my life. I really do recommend it!! OPI nail polish is the best nail polish that I know about, and Dior eye shadow is a great shadow to get!




This powder, Meteorites by Guerlain, is luxury in a jar! Pure luxury. The powder is like silk, and it evens out your skin tone. It smells like candy, it smells just like the Swedish candy "violtabletter", but I have a feeling it is not that good to eat ;-) Sephora is just such a lovely store!




Today Karolina is off as well, so nice for her. They are calling for bad weather, but I hope they're wrong!
We have a night guest here right now. One of Karolina's friends slept over last night. This is a nice "winter vacation".

Have a nice Tuesday!

32 comments:

Taina said...

Vad najsigt ni fick det på er shoppingtur! Ska jag ut med Bella gör jag klart innan vi drar att hon får pröjsa själv. Hon jobbar ju samt sitter barnvakt ibland och de pengarna måste räcka. Men visst kan hon tjata. Och hon är dyr i drift. Suck.

Vi åt på en suchibar i KL, Jonas och jag, där maten åkte runt på ett litet "transportband" och efteråt räknade de antalet tallrikar på vårt bord för att se hur mycket vi skulle betala. Smart tycker jag. Undrar bara hur de höll koll på att maten inte snurrat där i veckan, typ.

Jag har provat den där mascaran efter ett tips från dig tidigare och den är jättebra! Just nu kör jag Lumenes dock. Patriot? Jag? HA!

Guess what! S N O W D A Y!!!! Grrrrrrrrrrrr.


KRAMAR!!!

bettankax said...

Kul med en lyckad shoppingdag! Så roligt att se dina inköp:)) Nu blev jag shoppingsugen.
Salladen såg väldigt god ut. Mums!!
KRAMAR!!

Desiree said...

Skönt för Karolina att få lite lov men jag hoppas att terminen inte blir allt för lång i slutet. Åhhhh Sephora! Gud så jag saknar den butiken och Meteorites by Guerlain verkar vara en underbar produkt. You bet I am going to do some serious shopping på Sephora då jag kommer till USA i april. Kan inte låta bli att le åt Karolinas frulle. Nej inte alls nyttig men det som är underbar i hennes ålder är att man kan äta en sådan frukost och det inte syns ett dugg på en. Det är liksom bara enjoy while it lasts.
Vägarna ser fina ut så det är ju lite märkligt att de ändå ställer in skolan för din bild där på vägen ser ju ut som det inte är några problem alls. Men jag hoppas att det inte blir allt för besvärligt nu då Peter ska in till kontoret hela veckan.
Kram!

Petchie75 said...

Vad mysigt med vinterlov även om det betyder att Karolina måste ta igen de lediga dagarna senare på terminen. Så himla kul det måste vara nuförtiden att shoppa med din dotter - riktig quality girls' time!
Stor kram!!

Annika said...

Taina:
Ja, det var mysigt med en san shoppingdag för en viss karolina igår :-)
Mkt trevligt.
Ser hur kockarna står och gör sushi mm hela tiden så jag tror nog att allt är fräscht. Lite kul ser det ut, jag har aldrig ätit där.
Lumene, klart DU kör den :-)
PATRIOT!!!
;-)
SNOWDAY!!!! Again??? NOOO!!!KRAMAR!!!

Bettankax:
Ja, det ar mysigt.
Visst är det kul att ta en sådan dag ibland.
Den där salladen är bland det godaste som finns!!!
KRAM!!

Desiree:
Dessa två dagar som hon är ledig nu är inget som ska "betalas igen" sas. de har gått en dag över gränsen och den dagen tar de igen på presidnts day.
Det är ju OK...
Vi får se om det blir fler snödagar nu...
Karolinas frulle ja...EXAKT, enjoy it while it lasts!!
Nu kan hon ju äta vad som helst utan att det syns :-)
LYLLOS!!
Skulle gärna delat den bullen med henne, men det gjorde jag inte.
Fast, den är för söt.
Sephora ja...underbara affär!! Snacka om att man kan gå runt där LÄÄÄNGE!!
Gud vad du kommer att shoppa!!
KRAM!!!

Annika said...

Petra:
Ja, inte dumt att det blev lite sportlov!! Än så länge är det bara en dag som ska tas igen, och den dagen ska tas igen på presidents day då de egentligen skulle varit lediga. Det är OK.
Ja, visst, mysigt med quality time i mallen med K!! Nu har hon kläder så hon klarar sig ett tag till :-)
Kram!!

Kalas Lotta said...

Åh vilken härlig dag tillsammans. Shopping är kul.

Vi har INTE snowday idag vilket är skönt, mina barn tror att skolan är optional...


Ha en skön dag

Annika said...

Kalaslotta.
Vi har inte heller snowday idag...Vi har studiedag!
Väldigt nice.
Have a nice one!!

Keith said...

Glad you had a nice day with Karolina. But why did you have to show the Cinnabon first?! :-)

Anonymous said...

Låter som en underbar mor-dotter dag!

Elisabeth said...

Karolinas frukost ser ut som en frukost HELT i min smak! Söta saker på morgonen är absolut min melodi, älskar att bo på hotell och kunna äta kakor till frukost. :D

Annika said...

Keith:
You getting hungry ;-)

Brysselkakan:
Mycket mysig dag!

Elisabeth:
DET var en frukost helt i Karolinas smak också :-)
Men hon orkade inte mer än halva.
Kakor är gott, att det är!!

Saltistjejen said...

Vilken härlig och mysig dag ni fick! Sådant uppskattas! Haha jag tycker att ditt puder ser ut som sådana där mintgodisar man kan köpa i Sverige. Jag älskar dem. fast som sagt ditt puder ska man nog itne smaka på.... ;-) Kanske borde jag gå en sminkskola hos dig för jag kan nada om smink och använder typ nästan aldrig ngt. Bara lite eyeliner om jag vill pigga upp mig lite men det är bara ibland. jag gör det. Ev lite solpuder om jag känner mig glåmig och ska på party. Annars inget. Så trist är jag.... Jag önskar dock att jag vore lite mer glamorös och piffig för det börjar banne mig behövas nu när man blivit äldre! ;-)
Hoppas ni får en fin dag idag med trots det supertrisrta vädret. Vi har samma här. Underkylt regn. BLÄ!! Hoppas det går bra för Peter m pendlandet i detta väder. Tänker på honom och alla som måste köra.
Stor kraaaam!

anna of sweden said...

Vad trevligt det är med mor-dotter-shopping!

Jag är så otroligt imponerad av din karaktär när det handlar om mat. Skulle också behöva lite karaktär men jag vet inte var jag hittar den ...

Huggies!

Malin said...

Mysig dag!!
Jag gillar både Sephora och Cinnabon :) Jag brukar ibland lyxa till det med en sådan "rad" minibullar och mums så goda de är, men så är jag helt galen i sötsaker. Men efter en stadig viktuppgång sedan flytten till USA ska jag göra ett riktigt försök nu, jag har redan gjort ett par halvhjärtade och gått ner ett par kilo som sedan snabbt kommit tillbaka =) Nu är det dock radikal minskning på kolhydrater i min mat :) Du är så himla duktig och jag får inspiration när jag läser om hur duktig du är och att du lyckas hitta lite alternativa godsaker!!

kram

Miss Marie said...

Den där bullen ser faktiskt för söt ut, till o med för mig! :) Härligt med en shoppingtur, den shopping for grown ups girl är precis my thing! Diors ögonskuggor har jag inte provat men det kanske jag ska nu. Pudret verkar också bra! Åh, jag längtar efter Sephora nu! :)

Humlan said...

Vilken härlig dag, förstår att Karolina behöver lite shoppingdagar med det schema hon har i vanliga fall och när man dessutom BEHÖVER fylla på garderoben så är det ju kul också!

Den där bullen ser för söt ut trots att jag är ett kakmonster, men lunchen och det brödet hade jag nog inte kunnat motstå.

Hoppas ni har en skön lov-dag i dag också!

Kram!

Marianne said...

Vad kul med en shoppingdag och så gott byte! Det där pudret ska jag undersöka, jag är lite trött på Id för det blir ett brunt pulver överallt där man står och sminkar sig.

Får nog bli en shoppingdag i någon större stad snart. Köpenhamn kanske?

KRAMAR!

Anna-Maria said...

Verkar som att ni haft en härlig dag! Sephora är verkligen en favorit - vilket påminner mig om att jag kanske borde ta en shoppingtur själv ;)

/Anna Maria

Lia said...

Åh vilken härlig shoppingdag! Jag som inte är så glad i sötsaker måste nog ändå säga att K´s bulle såg rätt smaskig ut...=)

Pudret ÄR verkligen lyxigt, och ger ett fint "sken" på huden! Väl värt pengarna tycker jag! Du vet ju att jag alltid håller mig till Chanel. Dock tycker jag att det generellt är svårt att hitta en BRA mascara. Många bryr sig om att den ger bra färg och täcker, separerar fransarna mm. Jag däremot blir helt galen på alla dyra mascaror som lovar allt det, men sedan "fäller" så man får svarta små prickar på hela övre kindbenet under dagens lopp...skitäckligt ser det ju ut =(
Kram

Tankevågor said...

Jag märker att Karolina går i sin mammas fotspår vad det gäller att shoppa. :-)
Hon har gått i en bra skola där eller hur? ;-)

Den där salladen såg ju bara så helt otroligt god ut!! Förstår att den har blivit en favorit.

Kram kram från mig.

Anne-Marie said...

De där cinnamon buns är sååå söta. Jag kan heller inte äta en hel. Ni verkar ha haft en härlig shoppingdag. Helt otroligt vilken massa ledigt de får. Den där stormen som täcker 1/3 av USA verkar ju vara något i "hästväg". Har läst beskrviningar som "historisk" och "monster". :) KRAM!

Anonymous said...

Hhahhaha nu retas du verkligen!!!!!!! ;)
Jag och Emy skulle ha åkt till Egypten i morgon på en girls trip å gissa om vi längtat!!
Å nu får vi inte resa såååååå besvikna :(
Njut av en till ledig dag. Jag sitter med en espresso och ska snart bege mig för att lämna blod innan jag åker till kontoret. Massor av kramar!!!

//Anna Å

Annika said...

Saltis:
Ja, det var en fin dag!
Tro mig, jag kan inte så mkt om smink jag heller. Det är sant. me kul är det.
Det där pudret är ren lyx...
Doftar som violtabletter...Mmm....
HAHA, ja nu när man börjar bli äldre får man göra mer än vad man tidigare gjort för sitt utseende. TRIIIST!!
Men sant.
Idag ösregn. All den fina sö vi har är snart putsväck!
KRAM!!

Anna:
ja, en mysig dag.
HAHA, ja de karaktären kan jag ta fram om jag vill och bestämt mig :-)
Huggies!

Malin:
Jajamen, de där bullarna är ju söta så det förslår. Lite för mkt för min smak, me de är ju poppis så jag förstår ju att folk är tokiga i dem.
Vikten är ett trist kapitel, usch, men ett nödvändigt.
Lycka till på vägen ner mot idealvikten. Jag äter rätt mkt frukt och även nötter.
KRAMAR!!

Annika said...

Marie:
DET är bäst så. Bäst att pappa Peter stannar hemma :-)
Eller är på jobbet :-)
Den där bullen ÄR söt.
Sephora is lovely, ja...Ögonskuggan så skitbra, ka jag upplysa om. Pudret ren lyx.

Humlan:
En supermysig dag. Jadu, den där jättekanelbullen är verkligen söt. Inte så svår at motstå. MEN, brödet på restaurange är som en dröm. OCH det var det desto svårare att inte ta.
Idag skola som vanligt efter en veckas ledighet :-)
KRAM!!

Marianne:
Jättefin dag.
Det är inget täckande puder, mer ett som har över pudret som lyser upp. FINT!!
Vet du, jag har slutat med alla ID-produkter. Tyckte det "fällde" för mkt + att jag tyckte att det kröp in i alla rykor. Ett tips, köp Lancomes mineralpuder istället. SÅÅÅ mkt bättre för den lite äldre hyn!!
Shopping in KPH låter ju inte helt fel!!
Kram!!

Annika said...

Anna-Maria:
Varmt välkommen till bloggen!!!
Ja, Sephora är verkligen en rolig affär.
Gillar den!
Ska kolla in din blogg.
Välkommen tillbaka!!

Lia:
Mysig shoppingdag var det.
Visst, Karolinas bulle är en storsäljare så det är klart att den är god, men söööt.

Ja, det där pudret är lyx i en ask. SÅ fint.
Chanelsmink har jag inte köpt hittills, ska göra det ngn ggn.
Köper mest Lancome, eller Sephoras eget märke och Estee Lauder.
Den här mascaran buxom från Bare Escuntuals är den bästa jag haft ever!! Riktigt, riktigt bra mascara. Innan dess körde jag bara Lancome.
Kram!!

Londongirl:
HAHA, det är sant!!
Hon har shoppat den hon var ngn vecka gammal. OCH aldrig har hon klagat :-)
Den där salladen är så god att det finns inte!!!
KRAMAR!!

Annika said...

A-M:
En sådan mysig dag. Ja, den där bullen är ju så stor! OCH söt.
Vi hade studiedagar här må och ti så det var inte snön som gjorde att det var stängt denna ggn.
Vi i DC hade en mkt snöigare vinter i fjol ön iår, men iår har det varit kallare.
Det är the midwest och the norteast som blivit så drabbade. Tuff vinter som bara den för dem!
Kram!!

Anna Å:
OOO nej, vilken besvikelse, Anna. USCH och fy!!!
Ska ni åka ngnannastans? Tråkigt, tråkigt...
Idag är det skola som vanligt igen. Regn och regn ute...
KRAMAR!!

Lotta said...

Åh, så härligt att shoppa med dottern! Och ja, vi brukar få det likadant; dottern står i provhytten i evigheter och jag måste stå utanför och vänta. Det tar ju sån himla tid att spegla sig i de olika kreationerna och hon vill inte att jag går någon annanstans och tittar på något. Det blir tråkigt då, tycker hon. Så där står jag, sen får jag betala :-)

Kram!

Annika said...

Lotta:
Jajamän, sådär är det...Vi får stå utanför och sen får vi hala upp plånboken och pröjsa...
en mammas lott ;-))))
Men mysigt är det.
Idag är jag mest trött. Världens tristaste väder, bara REGN!!!
KRAMAR!!!

Anna-Maria said...

Tack!
Jag har faktiskt läst din blogg ett bra tag, men inte kommenterat. Men jag gillar verkligen din blogg, du är inspirerande! :)
Kram,
Anna-Maria

Annika said...

Anna-Maria:
MEN TACK!!!
Jösses vad glad jag blir alltså!!!
Stor kram!!

Anna, Fair and True said...

Varför är den mascaran bra? Jag har provat så många men tycker de flesta klumpar sig eller har något annat "fel".