Thursday, January 28, 2010

Amerikanska fenomen, och en utmärkelse...

Så skriver vi återigen torsdag och gläder oss över den ”nya fredagen”.
Karolina har långhelg i faggorna. Skolorna här har stängt fredag och måndag (planeringsdagar för lärarna). Dottern har därför ikväll bjudit hit två kompisar som ska slagga över.
Det går bra det!
Inga problem för mig.

Själv har jag nog drabbats av någon liten förkylning eftersom jag sitter här med huvudvärk och trötthet. Jag kan inte låta bli att oroa mig lite för att det kan vara svinet. Men, i ärlighetens namn tror jag inte att det är den. ”Ingen” verkar ju få den flunsan längre.
Nu finns vaccinet i var mans BUTIK, och detta för mig in på serien:

AMERIKANSKA FENOMEN!

Japp, nu läste rätt ovan. NU finns svinisvaccinet i var mans matbutik!
JEPP och HÄPP, det är bara att släntra in på närmsta Safeway eller Giant eller Harris Teeter eller CVS. När du väl är inne i butiken går du direkt till apoteksdelen, du snackar lite med apotekaren, får ett papper att fylla i, du ger dem dina försäkringsuppgifter och sen får du sprutan! Lätt som en plätt.
Likdant är det med det vanliga flunsavaccinet. Det är skönt att slippa trassla iväg till läkaren för dessa vaccinationer.
NÅ; för mig spelar det ju ingen roll eftersom jag bestämt mig för att vända flunsavaccinet ryggen. Men, det kanske är nu jag får ångra det?

När jag var hemma i julas såg jag att det fanns vaccinstugor på Medis i Stockholm. Det tyckte jag var lite coolt !
Man kunde bara ströva in i stugan och gratis få sitt vaccin. Jag sa till Peter att göra det, men han ville väl inte rikigt eftersom han avstod.

Vaccinet här är inte gratis för vuxna, bara för barn.

För övrigt är detta amerikanska fenomen med apotek i matbutiken perfekt. Man kan lämna in sitt recept medan man handlar, och när det är klart så ropas man upp över högtalarsystemet, eller så väntar man i sofforna vid ”apoteket”.
På mitt Safeway arbetar tidernas schysstaste apotekare. Alltid lika glada och trevliga och tillmötesgående!

Jag har fått en utmärkelse av Anki!
TACK snälla Anki. Jag blir alltid lika glad och varm om hjärtat när jag får en utmärkelse! DET betyder mycket.
Ankis blogg ska ni kolla in, ännu en svenska bosatt i USA. Anki bloggar om vardagen som lärare, böcker och upplevelser!

Meningen är att man ska skicka dessa vidare. Men, jag vill inte det. JAG vill, och kan, inte peka ut sju favvisbloggar. Jag avstår hellre.
Jag VET att jag är tråkig, och jag vet att det är hit utmärkelser kommer för att dö, men det tar emot något enormt för mig att dela ut dessa.
Jag har så många favvisar. TACK för att ni alla skriver!

Men däremot ska man också berätta sju saker om sig själv och DET kan jag göra:

• Jag kan bli besatt av TV-program, böcker, filmer, tv-serier. DÅ vill jag bara se, se, se eller läsa, läsa, läsa! Alla ni som följer mig vet vad jag är besatt av just nu...


• Jag fullkomligt HATAR telefonsäljare. Eller de som stör mig på annat sätt över telefonen. Jag, som annars är snäll, förvandlas till en bitch (precis alldeles nyss ringde en mycket påfrestande person och försökte pracka på mig något jag inte vill ha). Jo, vi står på ”the do not call list”.


• Jag avskyr särskrivningar. Avskyr det JÄTTEMYCKET, eller jätte mycket som en särskrivare skulle skriva...*ryser*


• Jag tycker att livet är till för att njutas av. TA varje tillfälle i akt. Gör det mysigt omkring dig, tänd ljus, lyssna på musik eller vad du än kan tänkas göra som sätter guldkant på tillvaron.


• Jag är bra på att pynta och dekorera, eller jag tycker det är roligt rättare sagt.


• Jag är rädd för spöken och det som är övernaturligt. Samtidigt dras jag till det.


• Jag är skitdålig, ja usel, på matte...Jag har inte kunnat hjälpa Karolina med matten sen hon gick i femman. DET är endast tack vare Peter Karolina klarar av sin matte och algebra i skolan och kan ta honors klasser i ämnet. Utan Peter, som ju arbetar med siffror som den finanskille han är, skulle stackars Karolina vara tvungen att ta privatlektioner efter skolan.


Jag önskar er alla en fin dag!

33 comments:

Anette said...

Godmorgon Annika!
Oj, jag har helt missat att det finns svininfluensa vaccinationer i affärerna nu! Brydde mig inte om det i höstas när det var hysteri och timslånga köer. Tror inte jag tar nån spruta ändå...

Tycker också att det är toppen med apotek i mataffärerna!! Ones stop shopping! :)

Skönt för Karolina med långhelg! Emily är ledig på måndag men har skola som vanligt på fredag. Om det inte blir snö förstås... men det ser väl ut som snön kommer på lördag.

Ha en bra dag!!

Annika said...

Anette:
Morning Anette!
Ja, visst är det skönt med apoteken inne på matbutikerna. GILLAR!!!
Så bekvämt.

Nej, jag skiter också i svinet och den vanliga flunsan. Jag lever på hoppet.
Svinet verkar ju ha grymtat ut också, so what's the point? känner jag...

Skönt med långhelg.
SNÖ på lördag, synd att det inte är imorrn.
Nåja, snön är välkommen när den än kommer :-)

Ha det fint!!

LindaLotta said...

Jag fullkomligt avskyr telefonförsäljare! Jag svarar inte om det är dolt nummer eller ett typiskt telefonförsäljarnummer. Ha, smaka på den, här är det minsann ingen särskrivning :)
Kram

anna of sweden said...

Vaccinering i butik ... det tog ett tag för mig att vänja mig vid tanken. Men nu tycker jag att det är smart.

Är inte heller någon fan av telefonförsäljare. Och skulle aldrig, aldrig kunna jobba som det. Hu.

Huggies från ett kallt och grått Philly.

Annika said...

Lindalotta:
GUd vilken bitch jag blir så fort ngn säljare ringer...
OCH det stod "Out of area" på displayen, då kan det var ngn hemifrån som ringer. SÅ jag, mitt nöt, svarade...OCH så var det en svada utan guds nåde som kom. `TACK och lov för att man har en display. jag svarar inte när jag ser att det är företag eller 800 nummer.
ALDRIG!!!
Kram!

Anna:
Riktigt grått här också...Tänker åka och handla lite om en stund...
Lite roliga grejjer till hemmet kanske...
Behöver det.
ja, det är smart detta med vaccinering i butiken...
Gillar det.
Nej usch o fy för att jobba som tele-säljare.
Huggie!

Petra H said...

Vad är Medis? Dum skåning... Tror nog inte att Peter hade kunnat bli vaccinerad i Sverige utan svenskt personnummer, det är ju nödvändigt för ALLES!
Ha ha, jag hatar också särskrivningar, vi är lite språkfascister, du och jag Annika!
Och urdålig i matte, eller så himla dålig är jag nog EGENTLIGEN inte, men min familj intalar mig att jag är det! Varje gång jag är hemma så är det något skämt om att "Petra kan inte räkna", jag blir lika skitsur som när jag var tonåring (eller som när min pappa påstår att allt kraft som är i bastun är MINA saker, ha ha)
Här blåser det som bara den - vinden viner runt huset och fönsterluckorna smäller. Men solen skiner - konstigt!
KRAM!

Desiree said...

Det är så smidigt att det finns apotek i varje butik och också att man kan gå och vaccinera sig på så många olika ställen. Det gillar jag. Det är nog något jag kommer att sakna. Men det verkar som om de iallfall börjat sälja lite receptfria läkemedel på Ica och bensinstationer numer i Sverige.
Igen är vi rätt lika du och jag. Jag HATAR också telefonförsäljare och matte är jag helt usel på. Ha en fin torsdag.

KRam

Annika said...

Petra H:
Medborgarplatsen på Söder...
F¨låt...
Du är inte dum, det är jag som tog för givet att alla visste vad det var.
OCH du har säkert rätt i att Peter inte skulle ha fått ta sprutan iallafall. Säkert är det så, hihi!
Undar OM jag hade fått den då? Jag som är utskriven ur svedala, visserligen med svenskt personnummer och svenskt medboprgarskap, men???
Ja, särskrivningar gör mig rabiat. Jg vill påpeka det varje ggn jag ser ngn, men håller mig i skinnet, ska du veta ;-)
Jag är usel på matte. Riktigt j-a skitdålig...Kan knappt tabellerna...
Sant, och det erkänner jag. Tror att jag har ngn slags sifferblindhet.
KRAM!

Desiree:
Ja, jag såg att svenska mataffärer nu ska börja sälja mer receptfritt. BRA!!! BRA, inte en dg för tidigt.
Att vara usel i matte är verkligen ett handikapp...
Och telesäljare är vidriga!!! VIDRIGA!!!
KRAM!!!!

Taina said...

Åh nej! Nu fick jag dåligt samvete för att min lista blev SÅ tråkig...men jag kände inte för att skriva något annat just då. Jag är ju ganska impulsiv, så som många redan förstått. Hahahaha!

Men stackars dig. Ska du behöva bli sjuk till helgen nu? BORT din DUMMA vad-det-nu-än-kan-vara-för-skit.

Upps blev det några särskrivningar där? Jag började fundera lite när du skrev det för visst händer det att jag ibland får tänka till. I engelskan är det särskrivningar. Och jag skriver ju en hel del instruktioner, på engelska och får givetvis rätta många ggr efteråt. TACK för stavningskontrollen! Hm, ta bara det ordet jag skrev nyss. Varför blir den markerad? Det ska ju skrivas ihop! Jajaja.

Även om man behärskar matte så är uppställning av tal helt annorlunda idag. I Sverige köpte jag en bok för att förstå Isabellas och Alberts mattetal och hur de talen ställdes upp. Kanonbra bok! Hm nu fick jag en anmärkning IGEN på ordet kanonbra...what's the matter?

Men guuuuuuuuuud så jag babblar! Ha en fin torsdag nu!

Kramisar!!!

PS. Hahahahaahahaha! Vet du vad jag har för ordverifiering nedan innan jag skickar iväg detta? "bortmen". Skulle ha varit "bort men". Antagligen har "den där som klurar ihop alla ordverifieringar" läst ditt inlägg!

olgakatt said...

Å, en till särskrivningshatarklubben! Vi hade en läkarsekreterare som särskrev allt vad hon orkade. Så länge vi hade pappersjournaler satt jag och skrev små bågar under med bläck innan jag signerade. Hon tittade alltid helt oförstående på mig när jag klagade. I somras frågade jag i ICA-butiken vad det var för roligt med glassen. På skylten stod KUL GLASS.

Tyvärr befarar jag det är förhastat att ropa faran över vad gäller svinisen men jag blir litet frågande över vaccination i mataffären. I Sverige ska det vara läkare närvarande när man vaccinerar; är det det i affären?

Saltistjejen said...

Sjuk? Hoppas verkligen du kryar på dig snart! M började känna sig krasslig igår och det har fortsatt idag. tyvärr. Men jag hoppas han ska vila lite hemma och bli bättre.
Och vaccinet ja. Vi vaccinerade oss aldrig innan jul och nu känns det liksom passé...?
Men E borde få sin påfyllnad. Hon fick ju en spruta i höstas men ska ha två. Så vi borde ringa hennes pediatrician och kolla. Men som sagt, nu känns det så avlägset att man liksom glömmder bort det. Om jag förstått det hela rätt så är det dock NU som är den normala tiden för den "vanliga influensan". Alltså i januari brukar den peaka. Men vi hoppas som sagt att hålla oss friska.
Härligt med långledigt för K! Hoppas det blir en lyckad sleepover!
Kul att läsa dina "sju saker" också! Haha jag är också usel på matte. M är däremot bra på det så när det blir aktuellt lär han få ta den biten med E.

KRAM och Krya på dig nu!

Bloggblad said...

Jag var tvungen att läsa om - jag trodde de var lediga varje fredag och måndag... men nu förstår jag. Studiedag. Vi har det nästa fredag - fast då får jag jobba dubbelt så lång tid som vanligt eftersom jag ska på heldagskurs i en grannstad.

Elisabeth said...

Jag tål inte heller särskrivningar! De ger mig sannerligen rysningar. Värst är nog precis den där typen "jätte mycket", för de blir inte ens roliga. Eller, ibland kan de vara roliga; jag läste i en krönika i GP om hur krönikörens barn kommit hem med ett prov, försett med kommentaren "super bra!". Krönikören i fråga undrade - på skämt naturligtvis - om det verkligen var lämpligt att tioåringar ägnade sig åt sådant. ;)

Svininfluensan ja, den pratas det inte mycket om här längre. INGEN jag känner har haft den, trots att den stora merparten inte heller är vaccinerade.

Marianne said...

Du är värd varenda utmärkelse du får! Och ja visst ja, det var ju det jag skulle skriva om i dag. Får komma ihåg det i morgon.

Nu får vi ju amerikanska apotekssystemet i Sverige. Och visst, det kommer nog att funka det också, men jag tycker ändå att det var onödigt att ändra på det sättet. Nu blir det bara kortsiktiga vinster som gäller. I US har ju den här konkurrensfriheten funnits hela tiden, så därför har en balans hunnit uppnås i mångt och mycket mellan vinster och service. Men i Sverige är det inte så, titta bara på hur det står till med elförsörjningen och priserna på det. Det blir rovdrift den första tiden, och om det vill sig illa kommer det att hålla i sig ett bra tag. Ja och äldrevården, utmärkt exempel på rovdrift.

Nä, nu ska jag inte sitta här och vara surkärring.

Ha en skön helg!!!
Kramar!

Anonymous said...

Här har de ju börjat sälja receptfria läkemedel, typ Alvedon och Ipren, i vanliga affärer - ett framsteg tycker jag :-). Känns bra att kunna gå in på OK-macken på söndag kväll och köpa Alvedon om man behöver det. Apoteket på vår lilla ort är bara öppet på vardagar till kl 17.

Hehe, jag avskyr också särskrivningar. Eller sär skrivningar.

Jag hade inga större problem med matte när jag gick i skolan, men nu när jag ska hjälpa Emmy, som går i 4:an, med hennes matteläxor så är jag tvungen att tänka till ordentligt :-O. Men jag tycker det är ganska kul att friska upp de gamla dammiga mattekunskaperna! Och som tur är så är Emmy skärpt och fattar fort när man förklarar. Men det vete sjutton hur det ska bli när hon kommer upp i högre klasser, om jag kan hjälpa henne då... Pappa har hon definitivt ingen hjälp av när det gäller matte :-D.

Kram!

Marie said...

Haha! Skönt att det fins fler som hatar sär skrivningar! ;)Jag kan bli tokig på det! Är det verkligen så svårt? I stort sett alla ord i Sverige skrivs ihop men eftersom det är tvärtom i engelskan så verkar många svenskar ha missat det... Jag kan verkligen välja att inte gå in i ett café eller restaurang bara för att de har särskrivningar på en skylt eller nåt sånt, så petig är jag!

Och börja inte med matte... My God, sämre än jag tror jag inte du är! Men som tur är har jag ett mattegeni till äkta make så han får fixa det den dagen det är dags att lära våra barn matte! :D

alegni said...

grattis till din award. den är du väl värd! hos mig brukar awarden också dö ut, för jag vägrar också välja favoriter. alla mina bloggvänner är unika pärlor på sitt sätt!
här är en till som ser rött då det gäller särskrivningar! en massa ungdomar (men också äldre människor förstås) har inte kläm på det där med att skriva ihop ord. som jag föreläst för mina söner... tyvärr har allt inte gått hem :/
matte... inte min starka sida heller, och där kan nog sönerna mycket mer än jag i dagens läge! hur jag klarade gymnasiematten är något av ett under!
skön helg, hoppas du mår bättre idag. kramen

Humlan said...

Men vad konstigt! Jag skulle in och kolla om du svarat och då är min kommentar borta!

Jag hoppas att du har kryat på dig så att du slipper influensa och att få en seeg helg!

Kramar!

Humlan said...

Jovisstja, jag skulle ju skriva att Prärieklockan är större, högre och säljs ofta som snittblomma, men jag är ganska säker på att det är samma släkte det också.

Instämmer helt med dig, diadem ger mig också huvudvärk. Jag hade ett gammalt som fungerade utmärkt, men det gick av för ett tag sedan och nu har jag gett upp försöket att hitta något nytt.

(Tänkte att det är bättre jag skriver det här än vid dina gamla inlägg.)

Kram!

malou said...

ha en fin week-end. kram!

leopardia said...

Jag fick ett mail om att vaccinet fanns på min vårdcentral nu, men sen dess har jag glömt bort det, och nu känns det lite ja, inte så nödvändigt längre... Så det blir nog ryggen för min del oxå.

Jag är alltid sjukt trevlig mot telefonförsäljare, trots att jag vet att jag inte ska ha något.
- Hejsan, jag heter Göran och ringer från bla bla...
- Nä men heeeeeeej Göööran, låter jag, så där som om jag vore galet intresserad av vad han har att säga.
Jag är nixad, men här fungerar det ju så att de man redan är kund hos kan ringa hur mycket de vill... Så OJ, vad bredbandsbolaget tycker att jag bör ha ett mobilt bredband. De ringer minst en gång i månaden om samma sak...

Jag ligger ju lite efter med typ allt, så det är därför det varit få kommentarer från mig, men jag finns här i utkanten och kikar.

Annika said...

Taina:
Äsch, du kan göra listan klar ngn annan ggn. Men vi vet iallafall att du är 47 bast. DET är bra ;-).
OCH NEJ!! jag blev inte sjuk!! Vet inte varför jag kände mig så hängig, men sjuk blev jag inte. BRA!!!!

Särskrivningar är ett elände, och man skriverju isär på eng, men nästan aldrig på svenska.
Pm jag ngn ggn tvekar skriver jag iallafall ihop ordet, bara för att vara på den säkra sidan, sas.
På engelska är det nästan tvärtom,där skriver jag isär orden ibland även om det kanske inte behövs.
Matten ja, talen är ju totalt annolrlunda i dagsläget. De ställs upp annorlunda, räknas annorlunda.
Jag har gett och förlitar mig helt på miniräknare. Och på Peter, hehe...
hihi, kul ordverifiering du fick, fniss...
KRAM!!

Olgakatt:
USCH, det är ett h-vete det där med särskrivningar. Jag vill också påpeka varenda ggn jag ser det, både i bloggar och i mails och irl. Men jg har aldrig gjort det.
Det var säkert helt oförklarligt när du skrev ihop läk.sekr ord, för henne alltså. Hon trode väl hon gjorde helt rätt.
KUL GLASS är ju lite kul, haha!

Jag lever lite farligt och struntar blankt i vaccinationen, hade jag tänkt.
Nej, på Safeway är det bara de snälla apotekarna som ger sprutorna, ingen läkare finns med under tiden.

Saltis:
Jag hoppar också över vaccinet för svinisen. känns som farana är över. Men vanbliga flunsan brukar jag ju åka på, ingen höjdare det heller precis. HOPPAS jag slipper iår. Hade den i fjol så hoppas jag inte åker på den iår också.
Iallafall så blev jag itne sjuk denna ggn. SKÖNT!! Var väl bara lite allmänt hängig.
Så Ella ska få sina andra spruta...ja, kanske lika bra,eller?
Flickoran sover och sover i källaren.
Matte är inte KUL!!
KRAM!!!

Annika said...

Bloggblad.
Nej, tänk om de alltid hade ledigt fre och må. DET vore ngt det, hehe...
Nä studiedagar är det.
OCh ni har nästa fredag. Hoppas din kurs blir bra.

Elisabeth:
Särskrivningar ger en i sanning rysningar.
FY vad hemskt det är att se.
Super bra var ju riktigt kul!! INTE ens alla lärare hajjar det alltså, ILLA. Detta är ngt dagens lärare borde banka in i skallen på eleverna; I sverige skriver man inte isär!!!

Nä, flunsan känns helt passe. Inte 17 skulle jag ta sprutan nu, inte. Jag känner till ett fall i sverige, min syster. Och ett par fall i US (lindriga).


Marianne:
Utmärkelser är roliga att få och man blir så glad. Men här dör de, jag skickar dem aldrig vidare. Vill inte. Så enkelt är det.

TACK, Marianne, du är alltid lika gullig!!!


Ska det bli full apoteksservice i sverige på butikerna? Jag trode bara att det var vissa receptfria medel som skulle få säljas. Visste inte att Apoteket ska försvinna. men om apoteken ska in i butikerna måste ju apotekarna hänga med...
Intressant. Visste inte alls att det var så.
När Posten försvann in på andraställen blev det ju knappast bättre för kunderna.

Oh well..
Kram!!

Annika said...

Annika:
ja, det var det jag trodde, att bar vissa varor skulle säljas på vanliga affärer.
Tycker det är så vettigt att sälja receptfritt på vanliga affärer. Mkt lättare för kunderna.

usch ja, särskrivingar ger mig sanna rysningar. TUR att vi är många i klubben.

Jaha, så även du som tyckr att du är OK i matte har svårt numera. Ja, det är ett så annorlunda sätt de räknar på.
Vi får hoppas att dina barn hänger med ändå.
Kram!

Marie:
Aha, en till som sällar sig i klubben.
USCH ja, jag fattar inte heller att det är så svårt!
På svenska skriver man ihop nästan allting, och på engelska är det tvärtom.
Ja, att se särskrivningar i butiker och cafeer och reklmablad ger en verkligen rysningar.

NÄDU, jag tror inte du är sämre än jag. Jag är usel...
Ska vi tävla? Nä, jag skojar bara. Det skulle jag aldrig våga.

Ingela.
TACKAR!
Ja, det är roligt att få utmärkelser. Men så fort de kommer hit dör de. Jag tycker verkligen inte om det där att peka ut sju personer. Resten då? brukar jag tänka. Så jag avstår.
Du är likadan alltså. Skjönt att höra :-)
Av ngn anledning trodde jag finlandssvenskarna hade bättre koll på detta med särskriving än sverigesvennarna. Men s¨är det inte då...vad trist.
Matte är du nog rätt bra på, tror jag.
Kram!!

Annika said...

Humlan:
men vad konstigt...Fattar noll...
Blogger är verkligen märkligt.

Ja, just det. I min brudbukett hade jag ju prärieklockor, och de är större.
Men o vad jag tycker om de små karpaterklocorna som står och blommar så vackert på min fönsterbräda.
Diadem är jobbigt, och det är synd för det är ju klädsamt på alla. Men huvudvärk ger det minsann.
Helt OK att skriva om gamla blogginlägg under det senaste. Det gör alltid jag också.

KRAM! Nej, jag blev inte sjuk, skönt!!

Malou:
DU med.
Kram!!

Leopardia.
Nej, det känns verkligen som att man kan vända svinet ryggen nu.
men, det kanske blir vi som åker på den, till slut.
OH WELL.

sjukt trevlig mot försäljare? ja, det kan kanske vara ett knep...Hmmm....borde kanske testa detm hehe.
Risken är att bitchen till slut tar över iallafall.

KUL att du smyger omkring...hihi!!!

alegni said...

jo, visst kan jag räkna addition, subraktion, multiplikation och division, but i'm afraid that's it!

Musikanta said...

Tur att du har Peter som är bra i matte. Du är ju så bra på så mycket annat så det kan du ju bjuda honom på!

Särskrivningar tycker jag också är hemskt. Framför allt börjar man använda det mycket i annonser, vilket ju är helt fel. En röd hårig dam eller kassa apparater :-)

Kul att Karolina är så duktig i matte!
Kramar/M

Malde said...

Grattis till awarden! Den är du värd!

Särskrivningar, hopskrivningar, felstavningar, felsyftningar och avsaknad av grammatik... Lite sådant i en text och jag fattar nästan inte vad texten innehåller... Jag ser enbart felen. En platsannons med för mycket fel i lockar inte mig att ansöka om arbetet!


Matematik är roligt, trots att uppställningen av tal är helt annorlunda mot förr. Vi fick en lektion i hur de ställer upp talen numera på ett föräldramöte när barnen gick i lågstadiet.

Kram!

Annika said...

Ingela.
KNAPPT jag kan det ens en ggn ;-)
Det är skralt...
Kram!

Musikanta:
HAHA, ja det kan jag bjuda Peter på...TUR för mig också att han är bra på matte...hehe...
Annars vette sjutton hur det gått. Jo, allt går ju med hjälp av minräknare etc numera...tack för dem!!
Sörskrivningar ger mig rysningar. USCH!
Man ser det alltför ofta hemma.
KRAM!!

Malde:
LYCKOST dig som har ngntlunda lät för matte!!!
I wish!!
Japp, jag är som du; ser ibland inte texten för felen...
kram!!

Anna, Fair and True said...

Jag gick ju och tog sprutan på en helt tidigare för mig okänd klinik (öppet hus) och jag bara skrev på en hälsodeklaration (med personnummer givetvis) och fick sprutan. Tog max 5 minuter och då var det för jag var själv där just då och läkaren var pratglad. Men det var lika smidigt som det låter på CVS. De kollade ju heller egentligen inte upp just då om det var mitt personnummer.

Jag hatar också särskrivningar! Usch! Och engelskt genetiv! Fast det har jag nog sett att du skrivit någon gång, Annika! Hm..! ;) Några andra utlandsbloggare också. Särskilt när det handlar om någons sak eller så. "Anna's mobil" eller liknande. Fy fy!
:)

Japp, nu kan vi köpa receptfria läkemedel på Konsum eller macken. Jag är väl lite kluven till detta. Jag tror att det faktiskt kommer leda till mer (underförstått) onödig läkemedelskonsumtion. Visst, ingen kommer säkert dö av det, men ändå. Men vad gäller tillgängligheten så är det ju toppen! Men som boende i storstan har det inte varit så svårt att hitta ett öppet apotek när jag behövt det. Det är nog annorlunda för barnfamiljer. För mitt i natten finns det ju bara ett fåtal apotek öppna, t o m i Stockholm. Men den största och viktigaste aspekten av reformmen är ju själva avregleringen vad gäller de som kan öppna och driva apotek, och då menar jag medicin på recept också. Igen, tillgängligheten kommer bli bättre men jag tror inte priserna kommer gå ner som många har sagt.

Ha en bra måndag!

Annika said...

Nej, jag vill inte skriva så: Annika's, Anna's, Sara's...
OM jag gjort det är det klart slarvfel. Avskyr det ungefär lika mkt som jag avskyr SÄRSKRVNINGAR!!!
Klarar inte av det.
SÅ om du sett det här är det slarvfel i farten och inget annat.
ICKY!!!!
Jag tycker det låter bra med lite receptfritt på mataffären, men så mkt billigare tror inte heller jag att det blir. Kanske tom tvärtom.
Och ja, vi såg ju hur servicen förvärrades sen posten lade ner...
Vi får se hur detta går nu...
Sprutan skiter jag i....Men bra att den nu finns överallt för de som vill ha den! Ingen läkare finns med här vid vaccinationen, endast apotekarna.
Ha det så bra!

Malde said...

Isch, detta med att inga läkare finns med vid vaccinationerna, DET låter inte bra. Det behöver ju inte vara någon läkare som ger sprutan (för det är syrrorna mycket bättre på), men jag tycker att det ska vara någon i samma byggnad IFALL det blir komplikationer.

Jag har ju fått sprutan, och har mått bra hela tiden.

Kram!

PS. Ordverfikationen nu är "gases"
:-D DS.

Annika said...

Malde:
Det verkar funka ändå...utan problemas faktiskt.
Annorlunda återigen.
Alla jag känner som tagit sprutan har också mått bra.
Gases var ju bra!