Thursday, September 17, 2009

Men vad i???!!!

Godmorgon på er alla!

Jaha, ja...
Man har ju inte kunnat undgå att missa debatten om Anna Anka därhemma i Sverige. Bimbon och botoxspöket som gifte sig med Paul Anka och tror sig vara någon slags jättekändis som kan kräva gigantiskt gage efter att ha varit med i TV3 ”Svenska Hollywoodfruar”.
Jag har inte sett programmet, hade inte tänkt se det heller, men nu känner jag att jag måste efter att ha läst DET HÄR på Newsmill.se.


När jag läste artikeln igår kände jag hur jag liksom hickade till...
Är denna blonderade fjantkvinna på riktigt?
KAN man ha dessa åsikter Anno 2009?
Ja, det kan man om man heter Anna ANKA (SKATA hade passat bättre) och bor i Hollywood?
*Gulp*, tydligen KAN man det.


Foto från Newsmill.seJag SKÄMS när jag läser vad Skatan skriver.
Herregud vad jag skäms. Jag skäms över att bo i samma land, vara gift med en amerikansk man, vara hemmafru och sen LÄSA vad denna sönderlyfta botoxkvinna skriver om landet och hemmafruar i allmänhet och amerikanska män i synnerhet...
Wow, här drar denna blonderade snäcka alla amerikanska män över en KAM...
Pfft, just like that...

Några citat, och lite verklighet kanske. En rejäl dos verklighet. Någon?

Botox säger:
”Sedan har vi papporna. Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer.”

Hmmm...Botox, låt mig se...
Ja, jag är väl inte gift med ”en riktig” amerikansk man då. OCH, märkligt, detsamma måste gälla de allra flesta kvinnor i min närhet som är gifta med amerikanska män. De (männen) är, helt enkelt, inte ”riktiga amerikaner”.
Egendomligt, jag förstår inte? Peter--- den genomamerikanska mannen med rötter i mayflower som jag är gift med--- har tagit hand om sin dotter på det finaste sätt sedan hon föddes. Han gick upp på nätterna, bytte blöjor, matade. Han tog hand om henne, utan att få panik, om jag ville göra något med någon kompis eller hade ärenden att uträtta. Heck, han tog hand om henne ÄVEN FAST JAG SATT BREDVID!!! Och, my GOD, Peter är son till en överste inom amerikanska flygvapnet. Översten då? Han är lika mycket amerikan som sonen...
Hmmm...låt se, min svärfar alltså...
Det är han som lagar all mat åt sig och sin fru (min svärmor), det är han som fixar i trädgården, det är han som tar hand om sin fru (som har komplikationer efter en knäoperation), det är han som åker och handlar. Det är han som dammsuger, plockar och städar. SAMTIDIGT som han sköter ett heltidsjobb på Pentagon.
Kanske har jag bara haft tur (eller är det OTUR, Botox?)? Eller så är Peter och hans pappa Pete helt enkelt inte ”riktiga amerikanska män”.
Enligt Botox är det ju så, iallafall.

Vidare citat från Botox:
”I gengäld får de (amerikanska männen, min anm) kvinnor med stil. Som hemmafru ska du ställa upp på alla sätt, du ska alltid var snygg och välklädd. Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen”

Botox...
Jag vet inte ens vad jag ska säga om ovan citat. Det är som om du vore född i en annan värld. Hur kan man ens resonera som du år 2009? Hur kan man ens sitta framför datorns tangentbord och skriva ner det som står ovan?
Men visst ja, de flesta av oss ÄR INTE hålldamer heller, som ju faktiskt du är.
Jag skäms för dig, jag vill be dig veta hut! Jag vill SKAKA dig ur din Törnrosa/Hollywoodsömn.

Botox goes from BAD till WORSE:

”Sånt förstår amerikanska kvinnor. Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå till college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?”

Botox...
*skakar dig hårdare än hårt*
Var bor du? I Hollywood? Men inte ens i det dummaste av Hollywood tror jag att folk tänker det du skriver. Inte ens där.
Jag har väl aldrig, aldrig, aldrig hört ett mer kvalificerat skitsnack.
Jag skäms, och jag känner att ditt IQ måste vara som en fiskmås. Hey, Anna MÅS är vad du är. Hur kan du ens tänka denna enfaldiga tanke i ditt huvud?
Nej, alltså, jag kan egentligen inte ens kommentera detta. GÅ ut på gatan och ställ denna fråga till dem, till de amerikanska kvinnorna, och se vad svaret blir. Det du känner i luften är knytnävarna från amerikanskorna som just blivit tillintetgjorda av dig.
Eftersom faktum är att det är PRECIS TVÄRTOM; är det några som månar över sina döttrars utbildning, sina barns (söner OCH döttrar) utbildning, så är det just amerikaner.Pinsamt, Anna, Pinsamt.
SÅ sanslöst pinsamt.

TUR att du är en F-kändis, eller nej, tur att du är en Ö-kändis. TUR att ingen amerikanska ser vad det är du skriver för dravel. TUR att ingen amerikansk man ser vad du plitat ner.
Nu tycker jag att du ska gå in i ditt hus och ta av dig de rosa glasögonen, och se livet och verkligheten för vad det är.
Gör dig själv en jättetjänst: kom ner till verklighten, till det riktiga USA.

Och ja, förresten.Hmmm..borde nog ta och ringa USCIS (immigration) också och ge dem ett tips om de mexikanska illegala invandrarna du håller dig med i ”ditt hov”.

All right, den här ”lyxiga” svenska hemmafrun i Reston is signing out...

53 comments:

Sporty Spice said...

Jag gick faktiskt in på TV3 Plus igår och kollade på "Svenska Hollywoodfruar". Ville veta vad allt ståhej handlade om. Och jösses. Denna Anna Anka är helt out of wack! Du MÅSTE kolla på ett avsnitt iaf. Hon är helt vidrigt kocko. Men såklart blir det "bra tv" med en sådan bitch i rutan. De andra två Hollywoodfruarna (en var inte hemmafru utan ensamstående mamma och ägare till filmbolag) var också lite lustiga fast inte lika bitchiga.

Haha. Tycker du inte att Tv3 skulle kontaktat typ dig och mig istället? Ett avsnitt där du snällt går på en power walk och ett där jag sitter hemma och jobbar och hänger på gymmet. Pfff.

Matildas fikarum said...

Hon provocerar med flit. Det ingår i showen.

http://hd.se/noje/2009/09/12/jag-har-aldrig-faatt-naagot-gratis/

Men man tycker ju det borde gå att bli känd genom att vara trevlig och klok istället.

Annika said...

Petra:
Lovely!
Nu fick jag mitt morgongarv serverat direkt från CT!!
VI på hollywoodfruar, haha!!
En snäll pW, städning, lite sveriges radio över datorn, hämta och skjutsa, handla, laga mat, ta ut soporna.
Som du säger, vilken skämt.tv...
Du på gymmet, städar, skriver!
Men kul tanke!
Kvinnan är sasnlös!!
JAPP; skall kolla!! LOVAR!!
Artikeln var ju för mig nog, sas!!
Men visst kul TV gör hon säkert Ankan!!

Matilda:
Provocerar ja...och slänger ut åsikter som är helt sjuka.
Det hon säger är så att vil skrika.
Men, det är klart att det blir bra TV, så blir det ju alltid när bitchar kommer fram.

Suzesan said...

Jädrans Annika så bra skrivet. Mrs Botox ..Mrs AnnaPaulAnka ja hon har inte all horses in the stable.

Hon är en "byfåne" som kommit åt lite pengar och inbillar sig att hon får uppföra sig hur som helst. Hon är inte född rik. Nyrik.kan inte hantera det. Sen ser hon ner på andra.

Hon är precis som du säger en hålldam och det är min åsikt.

Stackars stackars Paul Anka. Men sen å andra sidan har han väl valt henne. Nån gång.
Han ska visst till Sverige på turné nu snart. Kära nån.

Bra det där med USCIS. Jag brukar inte önska dåligt på andra och det är inte detta heller men asså jag hoppas det uppmärksammas i USA.

Stackars stackars människa som ser ner så på andra människor med sånt förakt. Hon vet inte vad kärlek är. Hoppas hon lär sig det nån gång för de söta barnens skull.

Man kan se "mellan fingrarna" när nån skriver nåt tokigt, men det här går över alla gränser.

Sen gav hon sig på twittrare och bloggare och ansåg att dessa var intelligensbefriade. MEN alla i USA som är kändisar Twittrar även Mr president så varsågod Mrs fiskmås:)GoodLuck.

Hon kränker alla Amerikanska män, svenska män, svenska hemmafruar och amerikanska hemmafruar. Jag tror inte det är för att provocera. Jag tror att det är att så här tycker hon. Pinsamt.

Åhh så bra skrivet Annika.

ha en bra dag

Kram
/Susanne

Suzesan said...

Glömde skriva DU lever i lyx med en sån omtänksam man och det är lyx. Men enligt henne har du ju satsat på helt fel kort och ändå har du det så bra???!

Ha det så gott du lyxiga svenska hemmafru i Amerikat. Kanske ni får börja redan nu att berätta för K att hon ska satas på en idrottsman eller kändis haha. My oh my.

Kram
/Susanne

Annika said...

Suz.
Ja, allt det hon skrev var ju så OUT THERE!!
Så fel, så galet!

Hon gör ner sig sjlv mer än hon kan ana.
OCH som du säger är det en förolämpning mot så många på en och samma ggn som får sig en släng av sleven.
Amerikaner, svenskar, mexikanare etc...HERREGUD!

Enligt måsen har jag satsata på helt fel kort, och Peter o jag har gjort helt fel som har en college fond för Karolinas kommande universitets studier. HUR tänkte vi där?? HON ska ju bara gifta sig rikt, enligt måsen...
Then she's set for life...

Suz, jag kunde bara inte låta bli att skriva detta. Jag tror också att det är hennes riktiga tankar...

KRAM!!

Marianne said...

BRA skrivet Annika! Haha, du kan ju ta Karolinas college fund och köpa en brudklänning för. jag menar, annat än en brudklänning från Armani, eller Chanel eller vad man ska ha nu för tiden, kan hon väl inte gifta sig i när hon har snärjt sin kändis? Och så kan ni använda pengarna till en konsult som hjälper till att snärja kändisen. : D Har du riktig tur sen så får du också låna dyra smycken från någon affär, och SEN är din lycka gjord. SUUUUUUCK!

Har inte löss ännu mindre hjärnor än måsar? Löss parasiterar också på andra. Anna LUS!

Jaha, nu ska den här lyxiga hemmafrun i Egypten försöka göra någon nytta. Gå och beordra tjänstehjonen och se så de inte har missat någon dammtuss.

KRAMAR!

Annika said...

Marianne:
That's true...
Peter o jag, eller läs JAG, har fattat noll om det mesta.
KLART att karolinas fond ska gå till en Aramni brudklänning den dagen hon ska gifta sig!! Det gåller också att se till att ungen har blekta tänder då, kansek måste man börja med botox redan i 20 årsålderna, köra fillers etc...
Nej, nu blir det brudfond istället för collegefond.
OCh ja, det gäller nu att börja bygga upp ett förhållande med en juvelelrare så vi kan få låna smycken...helst de beers, gu bevars..

Ja, men jösses...ja...
LUS ja...
Helt, helt, helt otroligt det hon skrev på Newsmill...

Den här lyxfrun ska torka upp lite flingor med mjölk från bordet, sen ska hon ut på en pw, och sen är de faktiskt ; flämt...mathandling!! SOM hon sen ska tillaga helt själv!!


KRAM!!

kalaslotta said...

Haha godmorgon...

jag såg showen på datorn och var tvungen att be min man komma o kolla.

Han höll på att skratta ihjäl sig..hon är bara för mycket.

Blev du uppretad på vad hon SKREV...då MÅSTE du se showen och höra vad hon SÄGER...

Tänkte ett tag att jag skulle översätta texten hon skrivit och skicka in till Z100 - min favvo radiostation...de skulle GARANTERAT läsa den..haha det vore humor.

Kram från en svensk hemmafru i Amerika till en annan!

Annika said...

Kalaslotta:
GISSA om jag ska se programmet idag...efter att jag fixat mitt hus och handlat, förstås...
SYND att man inte har en STAB som kan sköta det åt en...
Ja, Lotta...DETTA måste översättas och visas för ngn...
DET är ju helt sjukt...

OK,Kram till dig kära lyxhustru från mig, en annan lyxhustru.
Dags att ta tag i de kladdiga flingorna nu...
:-)

alegni said...

klart hon provocerar för att göra bra tv, men ändå får man en känsla av att vettet blåst ut där botoxen sprutats in.
kram!

Annika said...

Ingela:
Provokation eller inte.
Orden är hennes, och ja, där botox och lyfts gått in har vettet gått ut. Så sant

HusEtt said...

Har inte sett programmet men inte kunnat missa löpen här hemma! Förstår att du blir provocerad av det hon säger.

Oavsett så är det där en kvinna som inte är den vassaste kniven i lådan...hissen går inte ända upp...ljuset är tänt men ingen är hemma!

Bli inte för upprörd det är hon INTE värd, på något sätt blir det som att argumentera mot en botoxblob, det ger inget för där finns inget! Kram

Annika said...

Tina:
Nej, hissen går verkligen inte ända upp...
jag blev så förbannad igår då jag skrev det här inlägget (pre-publish du vet).
Men hon provocerar verkligen oss andra som bor här. Speciellt det ho kläcker om utbildning och flickor...
Morr...morr...
KRAM!!!

Camilla said...

Ar bruden helt rubbad pa riktigt? Man kan ju verkligen undra. Det ar ju fasen sa att man skams for att hon ar svensk. Typisk blond bimbo som har noll i skallen. (Tur att de allra flesta blondiner inte ar som hon, men det finns undantag).
Hennes lilla"stab" verkar ju vara hennes jobb. Ja, du milde!
Hoppas inga tjejer ser henne som en forebild utan har mer vett i skallen an sa.
Sag nagot med denna masskit pa Aftonbladet. Och sager bara det, vilket pucko.

Ha det bra.
Kram

Annika said...

Camilla:
VI måste se programmet!
Vilket pucko ja.
Det är ju det att hn ger en bild som är så fel av både svenskar och av USA. Av allt.
SÅ hemskt!
Jag vet, man undrar om hon är på riktigt? Eller ska hon bara väcka debatt?
KRAM!!

Erica Pettersson said...

Vilket bra skrivet inlägg!
Jag har inte heller sett det programmet, bara hört talas om det. Men har funderat på att se det, bara för att se med egna ögon. Men efter vad jag läst så vet jag inte riktigt om jag skulle stå ut att titta på ett helt program...
Hon verkar ju helt blåst! Nej, bortom blåst! Att hon ens vågar gå ut med sådana uttalanden officiellt! Det börjar nog vara dags för henne att landa i verkligheten så fort som möjligt.

Hoppas att du får en riktigt trevlig dag i alla fall :D
MVH /Erica

Malde said...

Anna Anka är så galen att hon inte kan vara sann... En sak är i alla fall säker, och det är att den genomsnittliga IQ'n i Sverige höjdes kraftigt när hon flyttade i USA! En scen i programmet såg Paul ut att vara trött på henne.

Med hennes uttalanden så borde programmen vara barnförbjudna ;-)

Maken trodde inte att någon kunde vara så korkad! Visade Maken bilder på henne, och han tyckte att hon såg gammal ut. Han trodde att hon var 55+ (hon är 38...) Han tycker att (otränade, överviktiga, slafsigt klädda) jag ser mycket yngre ut, fast jag är 12 år äldre. Jag är inte ledsen för det ;-)

Suzesan said...

Hahaha.
Jihaaaaa go for it. Absolut första gången jag blir asförbannad på en sån kratta som MrsAnnaPaulAnka.

Jag sitter och skrattar så jag kvider åt allt jag läser i kommentarerna. Tårarna rinner på mig. JAG GRÅTER!

ANNIKA TORKA INTE FLINGORNA. Skaffa dig en stab!!!!
Du får ge din härliga man order hemma nu haha.
Styr upp det. Visa Vad skåpet ska stå;)Haha. Hänvisa till inlägget som IQ Fiskmås skrev. Haha. Ba' skojar.
Säg till honom att lägga plånboken mitt på bordet och gå ut och shoppa sen utav bara helve*e haha.

(vi haha som bor i Sverige tror ju att det är så där i amerikat och att alla har hushållshjälp och hjölp med ALLT och då illegala rädda mexikanare och att amerikanska män är så där och allt)

Sköt om dig

Kram
/Susanne

Lena said...

Ja, jisses jag har nästan hämtat mig sedan programmet i måndags, men bara nästan...
Klart hon vill provocera, men det var väldigt svårt att upptäcka, för att inte säga omöjligt, den riktiga människan bakom den fasaden.

veronika said...

Ha, ha nu fick jag mig ett morgon skratt! Bra skrivet Annika!
Har faktiskt kännt mig lite tvungen att kolla in programmet...efter allt prat om det överallt.
Paketet är nu på väg till dig.
Trevlig helg!

Annika said...

Erica:
Det är just det---
HUR törs man ens uttala sig som hon gjorde!!
BARA det är bevis på att hon redan är så lost in space...
KOLLA programmet!! Vi måste se det!!
Kram!

Malde:
HAHA,. ja DET är sant! OCH den genomsnittliga IQ:n sjönk här :-)
Riktigt sant.
Klart som tusan att du är snyggare än AA!!
Det är läskigt att se henne...
DIN man har rätt!
OCH, ja hon ser mkt äldre ut än 38. Strackarn, att ha lyft sönder sig så i den åldern...det är faktiskt sorgligt.
Kram!

Suz:
JA, vad kan man annat göra???
Det är bara att garva samtidigt som det är så sorgligt att det inete är sant.

EN stab ja...nej, nu har två av mina spitbelysningslampor gått sönder också...och jag har minsann ingen som kan byta dem ur staben...
Själv är bäste dräng...
Du ser, ajg gjorde fel val...
OCh sen måste jag åka till BAKEN också, ah¨men du hör ju...och sen hämta dottern...
VAR är mina NANNYS!!!

I thought so, det gäller ju ALLA i USA. OM man är "riktig amerikan" alltså.

Kram på dig!!

Annika said...

Lena:
Ja, jag vet inte heller vad jag ska tro.
För, de verkar ju trots allt som om kvinnan menar det hon säger, fullt ut...
SÅ läskigt!!

Veronika;
BRA!!!
Hihi!!
Ja, vi måste kolla!!!
Vi måste!
GULLIS!! TACK!!!
Snacka om motvikter: Anna A och Johan T :-)))

kram!!

Saltistjejen said...

Ursäkta men denna donna har jag helt missat!!!!
Så även TV-serien, förutom att jag såga tt karlavagnen bloggade om den lite.
Men har inte sett den.
jaja, sådana där dårar finns det tyvärr många av. och som ngn här inne kommenterade så KAN det ju vara så att det är en image också?? Allt för att få vara med i TV....! Hm, bara DET visar ju på rätt lågt IQ tycker jag... men DET ser man ju tyvärr hela tiden. Särksitl då i dokusåpor.... Tyvärr!

Men OM det är så att hon står dör sina åsikter och hennes åxikter just är de du citerat så tycker jag helt enkelt inte det är någon skillnad på hennes livsval och liv jämfört med en prostituerad! Visserligen lyxprostituerad då, men ändå! Om det handlar om att man för mat och husrum (ja i detta läget ingår väl både diverse lyft och juvler och flashiga coctails också då förstås....) ställer upp helt för att behaga mannen. På alla sätt och vis. vara vacker. vara tillgänglig. Tillfredställa HONOM när var och bur han vill sexuellt. "Fixa" barnen så at de blir likadana (dvs vill behaga pappa på olika sätt, dock itne sexuellt hoppas jag verkligen inte!!!!). hElt enkelt se till att hans liv är en enda räkmacka där han kan göra exakt vad han vill utan att hon så mycket som knystar. Tja, då ÄR man väl prostituerad??? För i min definition är en prostituerad inte bara en kvinna som säljer sex. Utan det är en kvinna som inte har ngn som helst rätt till sitt eget liv. Och det verkar hon ju inte ha, ifall det hon nu säger stämmer på hennes familjeliv. Och ja, vad är skillnaden? Att du ger upp dig själv och ditt liv för att heeelt behaga din man i utbyte mot försörjning. ÄR inte det prostitution???????
Det tycker JAG.

Sedan undrar jag lite vöer detta med hennes mans- resp kvinnobild? Om nu hennes man verkigen känner att han inte vill ha ngt att göra med barnens omvårdnad så måste jag säga att han inte borde ha barn!!!!!! För att ta del av omvårdnaden av sina barn är ju en del av att umgås och lära känna sitt/sina barn. Självklart kan det ibland vara skitjobbigt och stressigt. MEN de flesta föräldrar (även pappor!) brukar ju vilja vara del av sina barns liv faktikst. Självklart händer det att de inte är det i lika stor grad som mammorna. Men ofta är det ju faktiskt just sådant äldre män säger att de ångrar i livet om de tänker tillbaks och vill göra om något. Att de skulle valt att umgås mer med sina barn istället.

jaja, nog om detta. Som sagt sådana här urblåste "clebrities-wanna-bes" finns det ju tyvärr gott om. Och egentligen bord man inte ens bli upprörd. De kan ju fortsätta leva sina liv och tycka det de tycker så länge det inte skadar andra. och i just Ankans fal tror jag knappast det. Det är nog förhoppningsvis inte många tjejer som skulle ha en gammal lyt kärring som sin raw model. Får man hoppas iallafall.

Stor kram nu till dig Hemmafrugan!!!!! :-)
Hoppas du ägnar en stor del av dagn till att piffa upp dig så du är urläcker ikväll när Peter kommer hem?? Eller är han fortfarande på tjänsteresa? Isåfall får du väl ta och ha en liten affär med trädgårdsmästaren eller poolskötaren....???!! För det är väl just SÅDANT ni hemmafruar roar er med på fagarna när ni inte fixar med era barn eller era kroppar...?!?!?? ;-) ;-) ;-)

Sist men inte minst: Skit i Ankan! Sådana loosers är inte ens värda energin!
KRAAAM!

Petra H said...

Ja, vad kan man säga - det måste ju vara del av marknadsföringen att hon skulle skriva något helt otroligt, fantastiskt galet inlägg på Newsmill!!? Du kan ju tänka dig hur många som kollar på programmet bara för att se om hon är "for real"!
Kram från en annan hemmafru utan tjänstestab men med underbar man utan fejk-solbränna eller seriefigursefternamn ;-)

Annika said...

saltis.
Det må vara det det är. Svart står på vitt, och hennes inlägg på Newsmill är bara för mkt. Jag trodde jag skulle svimma.
Var mer upprörd igår när ajg skrev det än vad jag är idag.
Smart?
Inte smart?
Förmodligen det senare, för vem är det hon gräver en grop åt?
OCh visst, hon är en hålldam, en lyxprostituerad som förmodligen har ett hie att med att se perfekt ut.
OCh sen kan Panka himself slänga ut henne när helst han vill. Det är ju han som har stålarna.
Ja, jösses...
JÖSSES!!
För du har så rätt, hon är faktiskt livegen.
Hemskt.

Jag kan inte tänka mig att ho kommer att bli en raw model för ngn tjej...Nej, det kan jag inte.
Tvärtom, och det är ju bra...

Jadu, den här lyxhustrun sitter här och undrar hur man byter recess lightning...?? OCH sen undrar hon lite om det är mkt folk på banken just nu.
Fräsch är hon inte efter soin PW, och sminkar sig gör hon inte...
Men, tjaa...föralldel, maken är ju fortfarnade i Bama...OCH han kommer inte hem förrän imorrn så först då måstae jag vara piffig and damn sexxxy again ;-)

Kramar i massor till dig!!!

Petra H:
Det är helt sanslöst galet, och så otroligt pinsamt för henne själv om hon tror att detta ör smart marknadsföring. Sure, det kanske lockar folk till programmet, men sen då...?
Vad återstår when all is said and done?

HAHA, ja, vi är LYXIGA Petra, både du och jag :-)
OCh shit, ja...vilken OTUR vi haft med våra män som hjälper till med allt!
De är helt enkelt inte riktiga män...

KRAM!!!

mintid said...

Hon är hemsk!
Läste någonstans att hon ville att programmet bara skulle handla om henne. De andra var så trista.

Nej det är en skata och snygg är hon ju inte heller för att ha vunnit fröken Sverige -94...

Kraaaaaaam

Desiree said...

Jag har också helt missat Anna Anka. Visst inte vem människan var. Men...jag måste sälla mig från övriga och säga att jag faktiskt känner igen en hel del av det hon säger. Några av de saker hon säger är inte första gången jag hör och jag har hört dessa saker på fullt allvar men å andra sidan bor jag ju i södern. Natruligtvis skiljer sig det åt mycket från familj till familj. Det finns många pappor som tar ansvar här och sköter om sina små på bästa tänkbara sätt men att ta hand om barnen är i huvudsak ett kvinnojobb här. Jag har hört mina grannar som säger att deras män ser barnpassning från deras sida som en tjänst och inte som en självklarhet många gånger. Vidare så har jag mer än en gång hört på olika tillställningar saker så som " ikväll kan jag inte dricka så mycket för det är våran inbokade sexkväll så jag måste se till att kunna prestera för min man". Då nickar de övriga kvinnorna i sällskapet och håller med. De vet precis hur det är. Det känns som om detta faktiskt är en del av deras jobb/skyldighet och att dra sig ur eller avboka är inget man gör mot sin man liksom. Själv spärrar jag ju upp ögonen och undar i vilket sekel jag plötsligt befinner mig i. Men södern är väl speciellt på många sätt. Det är här som att man förflyttats tillbaka i tiden på så många sätt ibland. Ibland känner jag mig som om jag bor i ett villaområde med hemmafruar från 50-talet. Ärligt talat så känner jag mig de flesta dagar som ett totalt UFO här nere och det är mycket därför jag vill flytta hem. Visst tycker de flesta att utbildning är viktigt här också men ibland tycker jag synd om föräldrarna när det gäller just deras döttrar. De har länge spart ihop pengar till collage och sedan går döttrarna i collage och jobbar fram tills dess att de får barn och sedan slutar de jobba. Känns därför som att utbildningen många gånger tjänar mer i syfte till att hitta en bra make än att ha en bra grund för att kunna försörja sig. Men jag bor som sagt i södern.

Lullun said...

Ja, herre jösses. Kan man säga annt?! Eller ja, det kan man ju; det var ett jättebra inlägg du har skrivit. Läste också hennes artikel tidigare idag och ja, det går verkligen inte att förstå. Ok, att det är skådespeleri, bluff och båg, men långt ifrån allt ändå. Ghaaa...

Anette said...

Du måste bara se programmet Annika!! Jag såg det igår kväll på tv3.se
Man vet inte om man ska skratta eller gråta när man hör hennes uttalanden. Omöjligt att ta henne på allvar. Hon verkade väldigt ensam trots sin stab, man såg inte till några vänner och hon var tvungen att resa överallt med sin man, hon sa själv att hon inte hade något val.
Såg dessutom ett mug shot på henne, hon hade tydligen blivit arresterad för misshandel av sin man, Paul. Inget åtal gjordes.
Förhoppningsvis förstår de flesta i Sverige att hon bara svamlar och att det inte alls stämmer det hon säger. Men höga tittarsiffror får hon säkert!

Annika said...

mintid:
Har hon varit frk sverige...
haha...
ja.
Nej märklig ÄR hon!!
Kram!

Desiree:
TACK för din kommentar idag!
Ja, södern är nog otroligt speciellt, och som vi sagt förr är det nog väldigt bakåtsträvande...
det du skriver om schemalags sexkväll får mig att baxna!!!
Tvi-damn-vale!! Jösses, Desiree...
Jag förstår att du känner dig som ett UFO!! DET skulle jag också göra!
Hemska tider.
Södern, the deep south, är verkligen så speciell, på gott och ont.
Tänk att du nu har den erfarenheten i bagaget! NU ska vi hoppas att huset blir sålt!! Förstår ju så att du är less!!!!!
Kramar!!!

Lullun:
Absolut!
Lngt ifrån bara provokation, tror jag. Det finns en hel del allvar bakom det hon säger.
SÅ hemskt. SÅ ofattbart!!!
Kram!!

Annika said...

Anette!!
JAG har sett den! Nyss!!
Oh herregud!
Värre än jag trodde. SÅ elak, kallar fansen (som betalar hela deras livsstil) för psykopater, vidrig mot personal och nanny. OCH mot barnen efter vad det verkar. Men du har rätt; ensam och olycklig verkar hon.
Jösses vilket program. De andra två svenskorna bleknade...
Nej, jag tror inte heller att hon kommer att bli ngn role model för en massa svenskor...Inte en chans!!

Lia said...

Åh Annika! Ditt inlägg idag var underbart! Jag hade lovat sambon att kolla på Anna Anka, vi skrattade tillsammans oxh sa:"ja, i rent studiesyfte alltså, inför kommande hemmafruliv"...men 10 min in i programmet satte jag skrattet i halsen! Blev så himla illa berörd över Fru Anka (från Ankeborg?) och henns syn på framför allt sog själv. Jag struntade rätt mycket i hennes urkorkade tankar om synen på både män, svenska kvinnor och/eller nannies....men hennes SYN PÅ SIG SJÄLV, att endast vara värd lånesmycken, kravfyllda avsugningar och obligatioriska flygresor...jag blev bara så in i helvete ledsen...vilken kvinna. fy!

Annika said...

Hehe! Jag har lite svårt att ta någon med det namnet på allvar...sen hittade jag dessutom en notis om att hon hade attackerat sin man med en isbit så han fick åka till lasarettet och sys i december.

Men debatten är intressant för det kryper ju tydligen upp en massa folk ur buskarna och tycker att hon absolut har rätt, svenska karlar är visst mesar och kvinnor ska få vara kvinnor och män män, etc.

Så jag bloggade också om det för min svenskakurs - tänkte att det kunde bli ett intressant konversationsämne om än något udda...

Elisabeth said...

Ibland blir jag sannerligen förvånad över hur blåsta vissa är (eller utger sig för att vara - men det är nästan ÄNNU värre!). Som denna Anna Anka t.ex. Helt otroligt! Jag baxnar verkligen, och skäms nästan över att hon kommer från Sverige. Även om nu ingen annan i något annat land bryr sig det minsta lilla om henne är det pinsamt på något sätt. Suck!!

Desiree said...

Japp håll gärna både tummar och tår att vi snart får sålt för det blir jobbigt i längden att behöva leva i någon egen konstig lite bubbla eller i en värld där man känner att man verkligen inte passar in. Du kom verkligen med ett interessnt ämne idag. Jag är självklart ändå glad över alla kunskaper, erfarnheter och upplevelser jag har fått på både gott och ont. Det berikar helt klart och viddgar ens vyeer en hel del.

Annika said...

Lia:
TACK min vän!
JAPP, nu vet du hur du ska förhålla dig som hemmafru, OK!!
DET är det som gäller from now on :-)
Nej, men allvaligt, skrattet fastnar i halsen, och man blir illa berörd över att se henne och höra henne. Hon är ju lyxfnask, och inget annat.
Hemskt.
Slogs av hur ensam hon verkade vara, och slogs av att barnen var så frånvarande i hennes liv. Det o mkt annat.
Ja, Lia, vilken kvinna...det är ju egentligen så synd om henne...
Eller inte...??
Kram!!!

Annika:
JAG skulle vilja vara med dig på din svenskakurs och höra vad amrisara säger om detta.
WOW!
Ni borde få en ordentlig snackis.

Anna Anka. Bara namnet, kvack!!

Jadu, nog kommer det fram en del smygisar ur buskarna nu. Det ser man ju i medias kommentarer...fast mest är det ju folk som tycker som vi. men ändock...

Elisabeth:
Jag skäms också över att vi är från samma land. VERKLIGEN!! Jag blir liksom så illa berörd.
Det är så FÖR mkt allting!
Har du sett programmet? Om inte, gör det!!
Man blir verkligen illa till mods!

Annika said...

Desiree:
JAG MED!!
Jag vill att ni ska få huset sålt. NU!!!!
NU!
Du har bott i den djupa södern, i det verkliga bibelbältet...DET är en erfarenhet att ha med sig! Verkligen! Jag förstår ju att du inget hellre vill än att komma hem. För dig var det så tydligt i sverige i somras. DET är där du hör hemma. samtidigt är det synd att du och C just hamnade i den djupaste södern. Ni kunde ju ha hamnat här istället tex.
Ja, you go Des!! Tycker du är stark som står ut bland alla ärkekonservativa biblelläsande med inbokade sexkvällar...lord have mercy!!!
KRAMAR till dig i mängd!!!!

Bloggblad said...

Anna Anka engagerar verkligen! Jag satt också och förfasade mig över hennes totalt urblåsta åsikter. Men mest illa tyckte jag om hur hon fnös över och föraktade folket hon visade upp sig för, de som gav maken inkomster genom att gå på hans konserter...

Men jag tror nog att en hel del var på riktigt. För inte kan man på låtsas leva så många år och ha som yrke att vara någons lyxfru som skulle visas upp i perfekt skick?

Jag tänkte faktiskt på dig - fast inte som liknelse... utan på att hon nog inte vet hur normala människorlever i USA.

Fröken Anki said...

Det verkar nästan som om botox-injektionerna gått in på fel ställe!

Har inte följt den här debatten, utan bara läst hos dig - men det verkar helt sanslöst. Hon verkar ju inte ha så stor koll på dagens samhälle. Men du - om hon är gift med Paul Anka så kan jag kanske se var hon får sina idéer om män ifrån. Jag menar, han är väl GAMMAL? Så han lär ju ha en helt annan mansstil än de flesta män idag. Eller? Nä jag fattar inte hur vissa människor tänker. Som sagt - Botox på fel ställen!

Anna, Fair and True said...

Jag har inte sett programmet ännu, dock läste jag en artikel i Aftonbladet Söndag med Botox (great name by the way!), så känner att jag ändå kan uttala mig. Alltså, jag hade också tänkt att skriva om detta, kanske fortfarande gör det, och är glad att du, som är hemmafru, också tar upp detta.

För hon verkar ju vilja ge någon slags idealiserad bild av hur hemmafrulivet är. Visst finns det sådana som går till college för en Mrs degree men de flesta gör inte det och även om mamman är hemma så betyder det ju inte att pappan inte har någon roll i barnets liv.

Sedan ser ju hon helt konstig ut och faktiskt äldre än sina 38 år!

Anna, Fair and True said...

Vill bara tillägga att jag ogillar verkligen när folk ser när på andra, och särskilt när de själva har "kommit upp sig".

Såg att hon sagt något om att hon gärna engagerar sig politiskt för Kd eller liknande, men t o m Kd sa att hon inte var välkommen för sin gammaldags kvinno- (och mans-) syn. Fast detta var i Aftonbladet så vet inte hur trovärdigt det var.

Anna, Fair and True said...

Ett till tillägg, efter att ha läst kommentarerna. Håller verkligen med Saltis om att hon Ankan är en lyxprostituerad. Man får ju hoppas att de verkligen älskar varandra och att det inte är så. Håller också med Saltis om att män borde vilja ta hand om sina barn; annars ska de inte skaffa barn.

Håller också med Désirée om att det nog ofta är så, inte på alla ställen, men på fler ställen i USA (och UK) än i Sverige att män säger att de är "barnvakt" åt sina egna barn och att de faktiskt tycker att kvinnan ska ta mer hand om barnen. Och såklart blir det väl så om kvinnan är hemma om dagarna. Om mannen var hemma skulle det nog vara tvärtom. Men det är ju sällan männen som är hemma...

Håller också med Désirée om att det är trist att så många går till college, skaffar sig en (DYR) utbildning och sedan bara jobbar två år, gifter sig och skaffar barn och är sedan hemma i flera, flera år. En Mrs-degree alltså. What a waste! Av både pengar och möda.

Annika said...

Bloggblad:

Visst är hon sanslöst vidrig.
Jag såg ju programmet igår...
Det var omskakande. HUR hon såg ner på sin personal, hur hon såg ner på sin makes FANS!! Kallade dem psykopater!!
Jag menar, hallå, det är ju de som betalar hela hennes liv. Ofattbart. Frågan är hur mkt PANKA själv vet hur hon uttrycker sig och hur hon tänker...
Visst, jag är övertygad om att det var på riktigt. Absolut.
Ja, man kan inte låta bli att bli förbannad som hemmafru när man läser hennes svada över "riktiga män", och hur man ska bete sig...
TVI!!

Anki:
Anki, om du har tid så se programmet på tv3. DU kommer att baxna!
PANKA är 68 år, han har fyra vuxna döttrar sedan tidigare och har varit gift förr.
Nu har han alltså AA, och ja, vem vet vem som satt grillerna i huvudet på henne. men faktum kvarstår att hon inte är ngt annat än ett lyxfnask.
SÅ pinsamt.
Kram!!

Anna FT:
TACK för alla kommentarer och för att du även läst vad de andra sagt.
Visst har Saltis rätt; hon är lyxprostituerad ut i fingerspetsarna!

oCh ja, det finns nog en del som går på college för en mrs.degree även i våra dagar. Speciellt i södern, som Desiree skriver. Visst är det sorgligt.
Men, enligt AA ska man ju inte behöva gå på college, utan flickan ska kunna hitta en kändis eller idrottsman..Blir så trött. SÅ trött!

AA kallar PANKAS fans för psykopater. D¨är det illa!
Illa med det, och så mkt annat...

Tänker du se programmet? Gör det! Du kommer att smälla av!

Lena H said...

Jag såg inte heller programmet, jag satt vid datorn och "hörde" henne prata! Vilket "ras"! Som tur är så tror vi inte på allvar att alla amerikanska män är så som hon säger. Tror knappt Paul Anka är det! Hon är ett pinsamt skämt. Jag ska se nästa program på måndag i alla fall!

Musikanta said...

Tror du inte att det är något sorts försvar för den tillvaro och den man hon lever med? Om hon nu menar allvar med sina uttalanden och inte bara gör det för att provocera...

Herr Anka kanske inte intresserar sig ett dugg för barnen, hjälper aldrig till med någonting, är totalt egoistisk och likgiltig för allting annat än för sig själv.

Frun har han bara som en ytterligare statussymbol- det enda hon duger till är att visas upp och vara vacker och finnas till hands när det passar honom!

Hon är ingenting själv annat än ett bihang till honom och unnar därför inte några andra kvinnor heller att vara annat än bihang till sina män. Herr Anka gillar förmodligen inte självständiga kvinnor...

Jag tror hon är hjärntvättad - man kan bli det i ett olyckligt äktenskap där man lever helt på mannens villkor...

Annika said...

Lena:
JA ska också kolla imorrn, och det ska bli riktigt kul...
OCH läskigt.
Man kan ju bli tvingad att skriva ett nytt inlägg, hahaha!

Musikanta:
Tror ju att detta är mer än provokation.
Efter vad hon har skrivit på Newsmill höll jag på att baxna. Visst kan PANKA själv ha skrämt in henne i detta. Gubevars, hon är ju hans hålldam.
Men hon har svalt betet, fullt ut.
Det är synd om henne, visst.
Och nu försöker hon påverka oss andra att hennes liv är det riktiga.
Visst, visst kan det vara en slags hjärntvätt...
Jag ska med skräckblandad förtjusning följa serien...

Kram!

Anna, Fair and True said...

Nu ska jag kolla!!

Läste också att en av de andra kvinnorna lärde sig att brygga kaffe helt nyligen... *suck*

Annika said...

Anna:
jamen det var fasiken OCKSÅ helt otroligt! Skrattade när jag såg det...
FÅR se ni vad DU tycker!!
Nyfiken½½

ullisen said...

väldigt intressant att läsa en kommentar och åsikt från en som bor i samma land som den här kvinnan. alltså. jag har medvetet undvikit att läsa alltför mycket om henne (samt att se henne på TV såklart) men hon figurerar ju överallt, så det är svårt att slippa undan henne just nu.

en undring jag har är, är hon en typisk Anka (as in tidningsdito) eller bara PR-tokig? vet man vem hon är i USA?

nu ska jag snoka vidare hos dig!

tjo!

Annika said...

Ullisen:
Jättevälkommen!! Snoka på! Ska kolla din blogg också sen.
Ingen vet vem Anna Anka är i US. Hon är inget het kändis som syns på röda mattan eller i skvallerpressen.
Jag bara måste se del 2 idag. Detär ju underhålling av hög nivå. Men jag vägrar att skriva mer om henne (tror jag)...
Välkommen tillbaka. KUL att ha dig här!!

Christina M W said...

Tack Annika för ett av de absolut bästa inlägg jag läst! När jag läser ditt inlägg blir jag stolt över att vi har så representativa kvinnor "over there".

Jag sänder dig en länk, så du ser vad en man ( ? ) som kallar sig socialdemokrat skriver.

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1474&blogg=36038

Kramar!
Christina M W

Annika said...

Christina:
VÄLKOMMEN HIT!! OCH tack!! Jag hittade din blogg imorse tack vare min sitemeter, och när jag såg vad du och Simone skrivit där blev jag så glad att jag nästan skakade. TACK, så roligt att du tyckte om det. Ankan är ju ett skämt!
Jag ska genast kolla länken!!!
Christina, tack ännu en gång för att du gillade detta...
Du vet, det är skrivet av en gammal SSU:are ;-)
Välkommen tillbaka!!