Monday, April 13, 2009

Back from THE CRUISE!!!

Godmorgon, godmorgon!!!

En vecka har gått, eller mer än en vecka, och ni har inte hört pip från mig. Sorry 'bout that. Men, nu är jag här igen--trött, nöjd, sittandes i ett kaos av ouppackade prylar. Måndagmorgon är det och skola (och föralldel svennefrulle som vanligt, tack och lov). Vardag igen...

Hur var då livet i Karibien??!! Livet då man vaknade på en ny ö varje morgon...
ÅÅÅÅ, det livet var---UNDERBART!!!
Jag kan inte låta bli att känna en viss tomhet så här på måndagmorgonen, och jag tänker på att båten "Adventure of the Seas" nu stävar ut över Karibiska Havet igen med en ny uppsättning av 3,500 passagerare som ser fram emot en veckas total avkoppling i solen...

Men, first things first...
Jag får dela upp resan i två till tre inlägg. Igårkväll laddade jag ner 700 bilder på datorn. Visst, jag måste ladda ner dom på Photoshop också, just nu finns bilderna bara i windows...

OCH, jag kan berätta att det fortfarande känns som om jag är till havs. Fantomvågorna liksom rullar under mig.
När min granne Sara kom tillbaks från sin kryssning gungade det under henne i en veckas tid. SÅ lång tid tror jag inte det kommer att ta för mig...
Gungeligung...

SÅ, nu kör vi!!

DAG 0...

Familjen B vaknade redan klockan fem. Den yngsta familjemedlemen hade inte kunnat sova på hela natten, så förväntansfull var hon. Vi hade packat allt och var redo, och klockan 6 kom taxin och körde oss till Dulles Airport, som ligger tio minuter från vårt hus...
HAHA, tack vare poäng kunde vi flyga första klass ner till San Juan på Puerto Rico!! Flygresan gick smärtfritt och snart landade vi i ett soligt och VARMT San Juan! Vi var i KARIBIEN!!!
NU var det bara att sätta sig i en taxi för vidare befordran till Petra och O!!
Taxikillen hade lite svårt att hitta huset så han ringde upp Petra själv och frågade om vägen. Detta hade jag ingen aning om att han gjorde då jag bara gett honom Petras utskrivna email där adressen stod. Tur att Petra har sin spansktalande O eftersom taxikillens svada var enorm. O kunde snabbt förklara vägen för taxichaffisen och snart stannade vi framför Petras port. Petra stod och väntade på oss. SÅ kul att ses igen!
Vi for upp till Petras och O's lägenhet dit man tar sig med privat hiss. Lägenheten är enormt STOR och sträcker soig över ett helt våningsplan. Ni som läser Petras blogg har ju sett en hel del bilder därifrån. Jag tycker det är urcoolt att bo i lägenhet och ha utsikt över alla fyra väderstrecken!


Utsikten från Petra och O's lägenhet. SOFT!!!

Petra hade fixat en god crepelunch till oss som vi åt med god aptit!
Sen var det dags att bege sig av till Puerto Ricos berömda regnskog, El Yunque. Det var en upplevelse att vara där, att se denna täta, tropiska grönska. Vi gick på små branta stigar och bjöds på enorm utsikt!
Till sist kom vi fram till ett vattenfall! OCH där var det en massa folk som badade. Karolina hade blivit tillsagd av O att ta med baddräkt så hon hoppade lyckligt i vattnet...
OCH, om vi vuxna hade haft med baddräkter tror jag nog att vi hade haft god lust att hoppa i, vi också. Vädret på Puerto Rico är både hett och fuktigt (fast Petra sa att just denna dag var det inte speciellt varmt...Sure Petra ;-) ).Som ni ser var det många som upptäckt detta vattenfall, men det hindrade inte unga fröken Karolina från att njuta i fulla drag.
Vi tillbringade flera timmar i regnskogen och eftersom vädret var både varmt och fuktigt svettades vi floder...
Vi for hem till lägenheten igen, men först skulle Karolina simma på "Petras beach". Den här stranden ligger precis utanför Petras och O's hus.
Då Karolina badat gick vi upp och tog en skön, och välbehövlig, dusch.

På kvällen for vi in till gamla San Juan, och där är det så fint!! Man kan riktigt föreställa sig hur sjörövarna smög omkring i de trånga gränderna förr i världen.
Vi åt middag på Petras och O's älsklingställe som låg under bar himmel vid stadsmuren, grodorna kväckte i den varma natten och vi lät oss väl smaka av Mojitos och mat...
Vi gick sedan runt och strosade längs strandpromenaden.


Vi var hemma runt 23 tiden igen, och då var det skönt att krypa isäng...

DAG 1...

O fixade en god frukost åt oss! Vi satt sedan och snackade innan det var dags att bege sig mot hamnen. Petra och O körde oss dit.
Det var en otrolig känsla att se fartyget ligga för ankar. SÅ stort och SÅ imponerande...
Vi skildes från våra värdar.
TACK, Petra och O för att vi fick bo hos er i er fina lägenhet!! TACK för att ni visade oss runt den ö som ni just nu kan kalla ert hem!!


Det var bara att ställa sig i kön för att få väskorna incheckade. Det hela gick fort, sen fick vi checka in oss själva. Det gick också snabbt i både passkontrollen och incheckningen. Snart kunde vi gå upp för landgången (precis likt finlandsbåtarnas inglasade landgångar). Vi kom ombord vid 12 tiden men då städades hytterna fortfarande så det var bara att gå till Windjammer, cafeterian, och äta lunch.
ALLA måltider ombord ingår så det var bara att stoppa i sig det man ville ha. Buffen var enorm! Vi skulle inte komma att svälta under veckan, det stod då klart från första stund...I Windjammer, fartygets stora cafeteria...

När vi ätit lunch var det bara att kolla in båten! Hur såg den båt ut som skulle bli vårt hem under en veckas tid?
Vad kan jag säga? Inte blev vi besvikna iallafall...Del av pooldecket och löpbanan som gick över halva däck 12.
Minigolfbana på däck 11, och vuxenpoolen på däck 12.


På deck 11 finns också basketplan och bakom fartygets skortsten finns en klättervägg (NEJ, jag klättrade ICKE upp för den väggen).

SÅ, allt som allt fanns där tre pooler på soldäck, varav en av poolerna bara var avsedd för vuxna. På soldäck fanns också fem bubbelpooler, modell stora. På deck tio fanns barnpool med rutchbana. Fyra utomhusbarer, dansgolv och en liten scen där orkestern spelade upp varje dag. Reggae och calypso var genomgående den musik som gällde på soldäck. Jag vet inte hur många solstolar det fanns, men det var åskilliga. Soldäcket sträckte sig över hela båten på två plan, varav flera högre plan dit man fick ta sig upp för smala trappor. Servitörerna fanns överallt, och det gick inte lång stund innan man fick förfrågan om man ville ha en drink. Servitörerna var otroligt serviceinriktade (och TREVLIGA) och lärde sig våra namn nästan på en gång, vilket är smått beundransvärt med tanke på hur mycket folk som fanns ombord.Inomhusgatan på båten...PLUS en bild jag tog från "gatan" uppåt. Höjden var svindlande.


Fartygets hjärta var The Royal Promenade, runt denna inomhusgata fanns tax-free affärer, flera barer, en engelsk pub, cafeteria med glasskiosk och här låg också fartygets information. Lite kuriosa; Royal Caribbean Cruiseline blev inspirerade av inga mindre än Silja Lines Helsingforsbåtar som tydligen var först i världen med att ha inomhusgata på sina båtar. Royal Caribbean tog till sig ideen och numera har alla deras båtar en promenadgata.Båtens casino var stort!! I pianobaren Schooners hängde vi ibland. Tyvärr tycker jag nog att pianistens röst inte höll måttet, även om han var "the man of 1000 songs", men en entertainer i en pianobar ska ha en BRA röst, annars är det inte så kul att lyssna på honom/henne, så tyvärr spenderade vi mindre tid här än vad jag hade önskat.
Fartygets stora matsal. Denna matsal sträckte sig över tre plan. Här serverades vi middag (om vi så ville). Det är här kaptenen har sitt bord. Här håller han "kaptensmiddag" en gång under veckan. Denna matsal tycker jag inte var helt olik matsalen i Titanic...
Ähum...
Vi hade bord i denna matsal klockan 20:30 varje kväll. Men det var inte alltid vi åt här.


Nej, men hörrni!! Nu måste jag sticka. Dessutom har inlägget redan blivit för långt...
Jag lovar att snart visa och berätta mer...
Vem vet? Det kanske kan bli ett inlägg till senare idag, men inga löften, inga löften...

Fortsättning följer...

OCH OJ vad det gungar under mig just nu...

Ha det så BRA until next time!!

43 comments:

Petra H said...

Åh, vad kul Annika att läsa om er båt - vi såg ju bara den utifrån ;-) FÖrresten, O var inne i OSJ igår för att gå i kyrkan och han såg båten igen och tänkte på er - ni var väl på väg till flygplatsen då.
Och tack själva, det var verkligen ett jättehärligt dygn vi hade med er i PR!! Och vi invigde förklädet igår och har nästan ätit upp alla chokladäggen ;-) Jag har läst Cocktailboken och är mycket inspirerad!! Tack för de fina presenterna och hoppas att vi ses snart igen!
Stora kramar till hela familjen!

Elisabeth said...

Roligt att få läsa om er resa! Båten ser verkligen helt enorm ut, nästan som en egen liten stad.

Känner igen det där med fantomvågor, fast inte från båtresor, utan från tåg. Efter ett dygn med tågresande kändes det verkligen som om jag fortfarande satt på ett tåg, trots att jag inte gjorde det. :D

Annika said...

Petra:
NI ska ha tack!!
Tänkte på er igår jag också!! JÄTTEMKT!!! Vi var på flygplatsen vid 12 tiden. KAOS där!! KAOS!!
men vi kom iväg som vi skulle.
Petra!! ÅK på kryssning!!! det är underbart!! OCH jag vet att ni på PR kan få verkligt bra deals.
jag hoppas också att vi snart, snart, snart ses igen!!!
Kramar till er bägge!!!

Elisabeth:
Båten är en som en stad. Helt otroligt faktiskt!!
fantomgungningarna är mkt kännbara just nu.
Det hjälpte inte heller att flygresan igår var mkt skumpig. Visst är det märkligt med dessa fantomkänslor...

Emmama said...

Later helt helt helt fantastiskt! Ser fram emot fortsattningen redan! Och valkomna hem, hoppas det ar hyffsat vader ocksa dar.

Kram!

londongirl said...

Åh, vad härligt ni verkar ha haft! Vilken resa! Ser fram mot att få se mera bilder!

Här är det sista timmarna på påsklovet och vi är kvar på ön. Vill inte åka hem. Solen har lyst på oss här hela dagarna och på nätterna har det varit så vackert månsken.
Snacka om att ladda batterier! :-)

Massor av kramar till dig.

Anette said...

Välkommen hem igen!
Så roligt att läsa om er resa, vilket fantastiskt fartyg, så stort!!! Nästan så man skulle gå vilse. Minigolfbana till och med!Verkar som ni har haft det underbart. Ser med spänning fram emot fortsatt reseskildring.

veronika said...

Vilken resa!! Jag vill också åka på kryssning, nu!:) Vad härligt att ni kunde stanna över hos Petra och O, måste varit mysigt och trevligt.
Kul att läsa om din första dag ,ser fram emot mera!

Kram!

Vad tyckte K, var det som hon förväntat sig? Hoppas det!

Taina said...

Tervetuloa takaisin!
(Välkommen tillbaka).
Vad roligt att få läsa dina inlägg igen. Skönt att höra att allt har gått bra. Jag har försökt övertala maken om att åka på denna kryssning. Operation övertalning har börjat. Jag VISSTE DET! Finnarna har ett finger med i spelet! Nu tänker jag på konstruktionen av båten och snart kommer väl någon smarting att den designer kommer från blabla osv.
Fartyget är ju enormt! Och läckert.
Jag kommer att följa fortsättningen givetvis. Själv bloggar jag inte så mycket denna vecka. Sverigebesök ;)
Kramen

Panter said...

Vad roligt at läsa och hjälp vad stort fartyget är!

Humlan said...

Välkommen hem! Härligt att höra att ni har haft en underbar vecka!
Det är roligt att få följa med er på resan och se vad ni har varit, jag ser fram emot nästa avsnitt!

Visst är det lustigt att man kan gå och gunga efter en resa på ett så stort fartyg. Jag undrar om det skulle försvinna om man jobbade på en och utsatte sig för rörelsen varje dag...

Annika said...

Emma:
TACK!
Ja fortsättning kommer så fort jag fått lite nyttigt gjort hemmavid...Ligger efter i allt.
Men det var underbart...
J-gt kallt här, kanske 8 grader..hutter...
KRAM!!

Londongirl:
DÅ har vi tittat ut på samma fullmåne. Du över Östersjön och jag äver karibiska Havet...Månljuset låg som glittrande silver. VACKERT!!!
Förstår att du njutit på din ö!!
Vi har haft så roligt!
KRAMAR!!


Anette.
TACK!!
Vad roligt att du gillade att läsa om detta!
Ja, fartyget är stort och det är faktiskt lätt att gå vilse. Minigolf var det kul att spela :-)
Fortsättning kommer så fort jag fått lite vettigt gjort.


Veronika:
JA ÅK!!! Det var verkligen en underbar resa!
Kan rekommendera en kryssning av hela mitt hjärta.
K älskade det hela!!! HON om ngn hade "ågren" igår när vi skulle hem.
KRAM!!

Annika said...

Taina:
Kiitos!!!
ALLT har gått bra! OCH det har varit så kul!
VISST har finnarna ett ord med i spelet. Båten är byggd i Finland, på Kvearner-Masa Shipyard. Lite kul att se hur man kan kunde hitta tecken från Finland överallt. På fönsterglasen hittade jag "Finn glass" inristat, haha! ROLIGT!! SÅ nog är det hantverk och bra kvalitet på båten alltid.
Tror att Finland bygger samtliga båtar för Royal Caribbean. Roligt!!!
fartyget är vackert!! Och imponerande stort.
KUL att du har lite svennebesök!!! NJUT!!!
KRAM!!

Panter:
TACK!
Roligt att du tycker det!
Fortsättning följer.

Humlan:
TACK, vad roligt att du tycker det!!!
Snart ska jag skriva fortsättning på dag 1, men jag har så mkt att göra på hemmaplan först.
men sen...
JUST nu är det väldigt gungigt under mig...Undrar hur länge det sitter i?
Precis, jag undrar också hur det känns för personalen på båten när som mönstrar av...

Evas blogg said...

Tack för att du låter oss ta del av er resa. Jag sitter här och drömmer mig bort.

Rosvikstjejen said...

Här sitter jag med ett vinglas i handen och kan inte sluta titta på bilderna från er underbara resa.
Gissa om jag är avis. Det ser fantastiskt härligt ut och jag önskar att jag kunde få vara i karibien.

Jag säger bara WOW!!!

Välkomna tillbaka till "the real life".

Kramisar

Jenny said...

Åh, vad skönt att få komma iväg på semester och ta en paus från vardagen en vecka! Och till Karibien av alla ställen - ljuvligt!:-D

Annika said...

Eva:
Vad roligt att du tycker om inlägget!!
Snart ska jag nog få tummen ur och skriva del 2...


Rosvik:
:-)
Ja, det var verkligt härligt att vara i karibien!! HELT underbart!!
Tycker det är så kallt här, bara 7 grader...
JAPP; nu är det The real life som gäller.
men fler inlägg från kryssningen blir det!
Kram!!

Jenny:
Ja, det var härligt, men nu är det verklighet igen.
men en vecka i karibien unnar jag alla!!!
Kram!!

Anonymous said...

----------------- (stum av beundran & grön av avundsjuka)

Välkommen tillbaka, har saknat dig!!
StrandMamman

Marie said...

Vilka underbara bilder! Förstår verkligen att ni trivdes där! Och Puerto Rico, vilket ställe! Ser fram emot fler bilder så småningom! :)

Malde said...

Härligt ni har haft det! Lite avis (mycket) men inte ett dugg missundsam! Ska bli kul att läsa om resten av resan.

Annika said...

Strandmamman:
TACK vännen!! Dina ord värmer!
resan var---LOVELY!!!
Kram!!

Marie:
Härligt var det!
Puerto Rico var en sådan fin och grönskande ö!! Regnskogen var det en upplevelse att få besöka!
Fler bilder kommer!!

Malde:
:-)
Ja, det var underbart. Nu är fantomgungningar och bilder och en flagande näsa allt jag har kvar :-)
kram!!

Anonymous said...

Jag säger bara OJOJOJ! Jag kom att tänka på en tv-serie som gick för många år sen och som handlade om personalen och passagerarna på en lyxkryssare - hette serien "Love Boat"?

lilla jag said...

Åh, va roligt att höra om er resa!! Puerto Rico verkade ju inte alls dumt! Och oj, vilket fartyg! Jag vill höra mera!! :)
Kramar,
Lilla jag

Suzesan said...

Ahaa nu är ni ÄNTLIGEN hemma igen. Välkommen tillbaka till BLOGGEN. Vilket härligt inlägg.

Ja det kommer nog gunga ett tag. Jag gjorde alltid det när jag var hemma varannan vecka när jag jobbade på båten och då var det ju ett litet hav. Alltid i flera år*fniss*

Kaptensmiddag ja. Vilka bjöd han?!Blev ni inviterade?
En av våra kaptener han hade det på lördagar och då bjöd han OSS Personalen. Schysst. Masssa mat och alla vr lediga och massa sprit ja till de som inte absolut måste jobba efter. De fick inte ta SÅ mycket sprit:)


Jaha 700 bilder ojdå ojdå. Spännande att läsa dina andra inlägg.
Kul att du är hemma igne och bra att ni har haft så härligt. Vad tyckte Karolina hade hon nåt att göra. Var det gjort för yngre som i hennes ålder. Skönt att hon badade vid vattenfallet.

Ha en bra kväll
Kram
Susanne

Anonymous said...

Vilken båt Annika! Jag som tycker att Finlandsbåtarna är bra stora:-)
Ser fram mot att höra mer från er resa. Avundsjuk? Inte alls, vi har ju oxå precis kommit hem från vår påskresa!!! :-) :-)
Kramar från Anette!!

Anne said...

Oj,oj oj vad LYXIGT, fint och läckert det ser ut. Hoppas du kommer med ett till inlägg om resten av resan redan imorgon. Vill se och veta mer. Vilken båt! Lite kul det där förresten att de blivit inspirerade av Siljas promenaddäck. Gick veckan fort eller kändes det som det blev "för mycket båt" om du förstår vad jag menar?
Jag antar att det kanske inte alls kändes långt med tanke på alla strandhugg som gjordes. Den lilla som längtat sååå, var K nöjd med resan?
Jag vill också åka på kryssning nu, det är då klart!
Allting låter så toppklass, mat, service, underbar fin båt. Vilken resa helt enkelt.
Håller med dig, på bilden påminner faktiskt den där matsalen om matsalen i Titanic. Pampigt!
Vad för sorters kryssningsresnärer var det, blandade åldrar, sorter, stilar? Kanske allra bästa tiden på året att åka på kryssning nu också, innan orkansäsongen brutit ut.

Jemayá said...

Äntligen är ni hemma! :) Har varit konstigt med denna tystnad på bloggen - har du månne någon gång haft så lång paus förr :)? Det är så jätteroligt att få s.k. "crossinlägg" där man s.a.s får en ny sida till någon bloggare - hann ju redan se några foton och läsa om ert besök på Petras sida och sen läsa era upplevelser hos henne. Vilken resa ni haft, bra att du har "lite" bilder som hjälper er att minnas det hela lääänge, lääänge än :). Stor kram och welcome back!

Annika said...

Annika:
JA, precis. Den gamla serien "PÅ kryss med kärleken" eller Love Boat som den hette i originaltitel. DEN älskade jag!!
Det var Princess Cruises det...
Båten var verkligen "OJ, OJ". helt klart!!
Del två kommer kanske redan idag...
:-)

Lilla Jag:
Det kommer mera!! Ska kansek skriva ett inlägg till om en stund.
Har ju en del att berätta.
SO, stay tuned!!
KRAM!!!

Suz:
NU är vi hemma!! jag iddes inte logga på ombord. Dom hade ett superfint internetcafe med fina datorer och många datorer, men jag iddes inte. Dessutom var det dyrt som krut.

JAPP, SUZ!! jag kan tänka mig att du har erfarnehet av detta!! fantomgungningarna just nu är verkligen kännbara. jag vet att dom kan hålla på ett tag.

NÄdu!! Inte blev vi inbjudna på kaptensmiddagen inte...Kaptenen var från kanada. Om det vore en svensk kapten (SOM många kaptener är på Royal caribbean kanske vi haft en liten chans). Inbjudna var både gäster och en och annan "officer". Kaptenen såg ut som kaptenen från Titanic...HAHAHA!!

Karolina träffade massor på båten i sin egen ålder. Hon hade så roligt!!!

Nu ska jg snart bita tag i inlägg två!!

KRAM!!

Saltistjejen said...

Väälkommen hem igen!
Härligt att läsa att ni haft det BRA!
Jg har varit ombor på ett sådant där stort krysningsfartyg en gång eftersom en av våra vänner jobbade på sådana fartyg i mer än 10 års tid, och han visade oss runt på ett av dem när de kom till NYC. SÅÅÅÅÅ stort och imponerande!!!! Er båt verkar vara väldigt lik den vi var på. Gissar att de flesta är inredda ungefär likadant med en massa lyx och aktiviteter, restauranger, pooler och barer etc...

Härigt också att få läsa om er visit hos Petra och O. Har ju redan läst lite om den på Petras blogg... :-)
Stor kram nu och hoppas det snart slutar gunga under fötterna! :-)

Annika said...

Anette:
ja, jag vet...
Finlandsbåtarna är ju stora, men detta är så mkt mer...Mer lyx.
mer kommer.
jag förstår att ni har haft det jättefint i kalmar!
KRAM!!

Anne:
Ja, nog var det lyxigt alltid.
Visst är det kul att dom blivit inspirerade av silja...
ja, veckan gick FORT som tusan.
Jag skulle ha kunnat tänka mig att ligga ute i 10-12 dagar.
Jag tröttnade inte på båtlivet. Däremot var tempot så hektiskt med alla strandhugg och utflykter där. men det var ju självvalt.
K var riktigt nöjd och ville INTE åka hem igår. INTE alls.
Blandat bland åldrarna ombord. Allt från 20 åringar till 80 åringar. mest representerade var nog gruppen 35-55. MASSOR med ungar ombord!! MASSOR!! K hade så kul o bytte email adresser med flera stycken.
Precis, snart är det lågsäsong vad gäller kryssningar i karibien. Snart drar flertalet av alla båtar till Europa där dom kryssar under somamaren.
kram!!

Jemaya:
NU är vi här igen!!
Jag har haft långa blogguppehåll förr, om somrarna. DÅ kan det vara tyst i en månad från mig :-)
men nu är vi back in the GAME!!
Ja, jag tyckte själv att det var kul att läsa vad Petra skrev på sin blogg! Jättekul!!! OCH det ar så roligt att vara hos dem!!
Sak strax bita tag i inlägg två...
KRAM och TACK för dina gulliga ord!!

Annika said...

Saltis:
TACK vännen!!
ÅÅÅ vad jag skulle vilja gå bakom kulisserna på ett sådant här fartyg!!! Vilken upplevelse det skulle vara!! Att få se bryggan, köket, alla utrymmen man aldrig får se, hytterna för personalen, personalrum etc. VILL SE!! Precis, ala kryssningfartyg i mega-klassen är nog snarlika.
Vad jobbade er vän som ombord??? Berätta!! Tio år!! WOW!!!! Det är strongt att ligga till sjöss så länge, eller så får man det väl i blodet.
Förstår att du läst hos Petra. Det var så roligt att läsa det hon skrivit!!!
KRTAMAR!!!
OCH det gungar...MYCKET!!! :-)

Desiree said...

Hej Annika, välkommen hem! Du verkar ha haft det riktigt riktigt bra, underbart! Vilken kryssning, wow!

Jag är så glad att vi bokat resa till Petra och O på PR. Jag bara längtar ännu mer då jag ser dina bilder och det du berättar. Det är alltså bra att ha med sig baddräkten till El Yunke. Vi ska också nämligen dit. Petras strand ser inte heller ut att gå av hackor. Åh vad jag längtar till Memorial day nu när vi ska dit.

Wow vilken storlek på kryssningsbåten! Jag sitter här och tappar verkligen hakan av att se alla dina bilder. Jag har aldrig tidigare varit på en kryssning men skulle vilja uppleva detta nu när jag läser din reseberättelse och ser dina bilder. Vad fick ni betala för denna resa om man får fråga? Jag förstår att du känner viss tomhet att vara tillbaka i vardagen igen fast jag förstår också att det kan kännas skönt. Hi hi får se hur lång tid det tar innan känslan att vara ute till havs kommer att avta. Ha en bra start på veckan och varmt välkommen hem återigen.
Du har jag mailat dig förresten men du kan svara då du får tid.

Kram
Desiree

Annika said...

Dersiree:
NU finns mail i din inbox!!! OCH det ska bli så kul att få hit er!!
Förstår att dfu gläder dig inför er resa till PR!! DU kommer att tycka så mkt om det!! Regnskogen var en upplevelse!! TA med baddräkten!!! jag skulle själv inte ha haft ngt emot att hoppa i!!

Kryssning is the shit!!! Jag rekommenderar det till ALLA!!! Just detta att avkopplingen blir total! man behöver inte bry sig om ett smack!!!
Ja, resan var väl hyfsat dyr, tror vi har pungat ut med ca 5000 dollar men då ingår flyget + alla utflykter. jag räknar även in allt vi köpt i det priset.
kan låta som mkt, men man får också mkt för pengarna.

NU ska jag nog skriva inlägg nummer 2!!
KRAMAR!!!

Desiree said...

Sorry Annika, såg precis att du mailat mig. Tack så mycket. Jag ska svara dig .

5000 låter ju dyrt fast om allt ingår så blir det nog vad man får räkna med. Låter helt underbart med total avkoppling. Något sådant skulle jag verkligen behöva. Jättefina bilder. Jag ser fram emot att få läsa nästa inlägg redan. Du är så himla duktig och snabb att redan ha hunnit med detta inlägg och att ha fört över alla dina bilder.

Bamsekram
Desiree

HusEtt said...

Oj och wow...!

Annika said...

Desiree:
Ja, jag vet...det är dyrt, men värt pengarna!! ALLT ingår ju..och jag har dessutom räknat in alla utflykter också. Baspriset av själva kryssen är nog ca 2000.
Nu ligger inlägg två uppe.
Flitig här vid mr.laptop idag, hahaha!!!
NU ska jag in med bilderna på Photoshop också!! HAHA!!!
KRAM!!!

Annika said...

Tina:
JAG vet!!
:-)

Kerstin said...

Wow, vilken resa ni har gjort. Vad kul och vilka härliga minnen ni måste ha med er. Men visst måste det kännas lite nervigt när matsalen liknar den på Titanic? ;)
Fina bilder har du också.
Sköt om dig.

Annika said...

Kerstin:
DET var underbart.
NÄ, jag gillade inte att matsalen var så lik den på titanic...Inte alls. Dessutom var kaptenen lik titanics kapten också...HAHA!!
kram!

Suzesan said...

Jag skrattar åt din jämförelse med Titanic. Var du och Peter uppe i fören och kände luft draget:)Love love!

Apropå att jobba på båt, man får det i blodet. Längtar alltid ut och ombord.
Jobbade jag på en båt i Karibien skulle jag aldrig åka mera*fniss*
Nästa gång ni åker båt så FRÅGA om ni får se bryggan. Fjäska med nån officerare. Rejält!!Ofta får man det!!!
Kram
Susanne

Saltistjejen said...

Annika,
vår vän jobbade först i en av taxfree butikerna, men med åren avancerade han och blev till slut chef över flera av butikerna där. Tror sista året att han bytte lite jobb och börjae med försäjning av resor, alltså pratade med kyrssningspassagerarna om andra kryssningar som de hade. Sålde olika paketresor etc på båten.
Vi gick inte runt så mycket "bakom kulisserna" utan vår vän H visade mest runt på fartyget. De är ju så stora att det tog lååång tid att abra gå runt och se allt. Sedan fick vi ju även lite drinkar samt lunch som vi avnjöt. Vi såg däremot vår kompis hytt vilket ju såklart var en personalhytt och den var fin om än säkert något mindre än passagerarhytterna skulle jag tro.
Kul var det iallfall. Som att besöka en helt annan värld! :-)
Han älskade att jobba så, men efter att han träffade sin numera fru, så var det jobbigare med livet på sjön. De träffades när de jobbade på samma båt, men efter att det kontraktet gick ut så hamnade de aldrig på samma båt igen vilket såklart var jättejobbigt. Så efter att fortsatt i typ 2 år till på olika båtar så bestämde de sig båda för att sluta och flytta till Sverige där de bor nu. Hnas fru är dock från Thailand så för henne är det såklart lite annorlunda att bo i Sverige nu. Vår vän är ursprungligen från Finland faktiskt men har bott större delen av sitt liv i Sverige.
Kram!!
kram!

Annika said...

Suz.
Haha!
Nej, dit fick man inte gå fram, tror jag. Där fanns helikopterplattan. Men vem vet? kanske fick man. Jag kollade aldrig, men jag såg hller aldrig ngra som stod där och lekte kate och Leo :-)
Ja, jag förstår att man får det i blodet, att vara på sjön. En gammal sjöman/sjökvinna vänjer sig väl aldrig att vara på land. Havet drar...
Kan inte du berätta lite om dina åt på sjön? Kram!!

Saltis:
TACK för att du berättae lite mer!
Så intressant.
Vilket anorlunda liv!
Tror säkert man kan avancera snabbt om man är duktig ombord. Tror det märks fort.
OCH det där att man får båtlivet i blodet är nog så sant.
Men det är klart att din vän och hans fru ville vara tillsammans då dom träffat varandra. Att ligga ute på sjön tär ju. Vad jag har förstått ligger dom flesta ute flera månader för att sedan ha ngn månad ledigt. Hårt liv.
Passar säkert bäst när man är ung och obunden.
Men högre upp i graderna har ju de flesta ngra år på nacken.
Intressant värld är det!
Tack igen!!
KRAM!!

Sporty Spice said...

Jag äslkar Royal Carribean, de är klart de bästa kryssningsfartyget. Kul att ni resten med dem! Och visst är fartyget imponerande. Så härligt att ni hade en bra vecka.

leopardia said...

Men jag är inte aaaaaaalls avundsjuk på er resa som jag fröjdat mig igenom nu ;)
Hääääärligt!