Monday, September 22, 2008

Jag---en junkie!

God Morgon!

Hur kul tycker ni det är att titta på TV? Är ni tv-junkies som ser fram emot att krypa upp i soffhörnet med en kopp te medan ni ser på ett bra program? Tycker ni det är spännande med alla nya serier? Jag är en tv-junkie, and proud to be one :-)

Egentligen har jag aldrig fattat varför man ska SKÄMMAS när man talar om sitt tv-tittande och att man älskar TV? Vad är det för larv? Vem har bestämt att TV-tittande är något ”dåligt”, och varför lyssnar man på sånt dravel? Nej, jag lyssnar egentligen inte på sånt, jag bryr mig inte. Egentligen tror jag att mycket är ett spel. Man vill inte erkänna för då kan man ju få ord om sig: HON är en TV-Junkie!!!! Eller? Jag ser både på TV och läser en massa böcker. För vissa verkar det vara antingen det ena eller det andra som gäller. Varför kan man inte göra båda delarna?

Hej, jag heter Annika och jag är en TV-junkie...

Låt oss se vad vi har för kul att se fram emot under hösten. Jag ser att mina kvällar kommer att bli mer eller mindre upptagna härframöver. Jag prisar min DVR (TiVo) apparat och sätter mig tillrätta i soffan under den gräddvita filten. Fram med fjärrkontrollen—tryck—tryck---AH, nu ska vi se...

Måndagar:
Härligt, nu börjar ”Dancing with the stars” igen, eller ”Let’s Dance” som det ju heter i Sverige på ren svenska. Ett trevligt program tycker jag, men så gillar jag ju att se dans i alla former också. Ikväll kan jag se fram emot två timmars dansande på burken. Not bad, not bad.

Tisdagar:
Bästa programmet under veckan går på tisdagkvällar. Jag är barnsligt förtjust i reality-serien ”Biggest Loser” där överviktiga (OCH vi snackar ÖVERVIKTIGA) får hjälp med att gå ner i vikt med hjälp av personliga tränare och omlagd kost. Programmet är SÅ inspirerande och glädjande att titta på. Det är underbart att se hur livsandarna återkommer hos dessa människor i takt med att vikten försvinner. Ett superprogram, det tycker vi alla tre.

Onsdagar:
Jag tror att jag ska börja kolla in ”Lipstick Jungle” igen. Ni vet Candace Bushnells bok som blev tv-serie. Jag småtittade lite förra säsongen, men jag föll aldrig för serien. Nu har jag hört så många prisa den att jag tror att jag ska ge den en chans till. På onsdagar har vi även ”Project Runway”. Jag hade helt missat den här säsongen, men BRAVO kör repriser hela tiden så jag spelar in och ser efterhand så snart är jag ikapp där. Jag är allvarligt kär i ”Project Runway”, men det går väl hand i hand med mitt intresse för kläder, antar jag. Efter ”PR” kommer ”Top Design” och det tittar jag också på. JA! Jag säger ju att det är TUR att jag har en DVR annars hade det ALDRIG gått att följa så här många serier.

Hej, jag heter Annika...

Torsdagar:
På torsdagar gläder vi oss åt Gordon Ramsey’s Kitchen Nightmares och åt ”Grey’s Anatomy” som drar igång nu på torsdag igen. Härligt!! På torsdag börjar även ”Tim Gunn’s Guide To Style”, och som ni kanske minns är jag sådär lite halvkär i Tim Gunn. HAN är min stilguru! Jag tar till mig mycket av vad han har att säga om kläder och mode. Det blir en högtidsstund för mig att titta på det programmet.

Fredagar:
Brukar vara rena DVD kvällar. Vet ni vad vi såg för film i fredags? Jo, Lasse Hallströms ”Once Around”. Jag är galen i den filmen. Det var ur den filmen Peter och jag fick ideen till vår brudvals, nämligen ”Fly me to the moon”.

Lördagar:
Är nog även dom dvd-kvällar om vi är hemma.

Söndagar:”Family Guy” är vår allra senaste favorit. Vi skrattar så vi skriker åt den serien alla tre. Karolina nästan mest av alla. Min dotter har i princip aldrig brytt sig om Hannah Montana och flickserier på det hela taget. För henne har det alltid varit lite mer skruvade grejer som Simpsons, Spongebob och nu Family Guy. Det tar jag som ett klart sundhetstecken.

Hur är det med ert, kära läsare? Är ni TV-junkies? Skäms ni för det? Vad tycker ni bäst om att se?

(Igår söndag var det Emmy-galan. Jo, den tittade jag på såklart, såklart!!! Men i skrivande stund vet jag inget om den eftersom jag skriver detta på söndagkvällen)

Nu önskar jag er alla en fin måndag!

44 comments:

Evas blogg said...

Kan väl inte påstå att jag är någon TV-junkie. Men något som jag alltid följer är Idol, det tycker jag är roligt. Och Let's dance. Några andra serier följer jag inte. Filmer ser jag när det är något bra. Men annars, njae inte mycket.

Elisabet said...

Själv har jag nästan alltid tv:n påslagen, men ser inte så många program .., jo, sjukhusdokumentärer är det bästa jag vet ..-)

På 70-talet missade jag inte ett avsnitt ur Hem till gården eller Familjen Ashton .., eller Arvingarna .. coh så kom ju alla danska serierna, Matador och Taxi och allt vad dom hette.

Lasse Hallströms film som du tar upp, är UNDERBAR!

Det är "Mitt liv som hund" också, som jag ska ge mitt 11-åriga barnbarn i julklapp, som motvikt till alla andra filmer hon ser.

aussiekicki said...

Åh! Jag har nog varit en Tv-junkie men har bytt ut ett beroende till ett annat. Jag är numera en Internetjunkie! Detta pga av alla fantastiska bloggar man måste följa.

På tv ser jag gärna Bondi Rescue som är en serie som handlar om Lifeguards på Bondi beach. det är både spännande och roligt.

Jag ser på CI, Crime Investigation, speciellt de som täcker Australien.

Just nu följer jag ingen serie direkt men jag gillar sjukhusserier bla.

Kram!!

Matildas fikarum said...

Jag har alltid gillat sitcoms, det är nästan det enda jag tittar på när jag väl slår mig ner. Jag tillbringar ju mina kvällar på nätet istället, så det är bara då och då det blir en TV-kväll.

Mesta favoriten är Frasier, sedan kommer Just Shoot Me, Seinfeld, Keeping up Appearances (UK) och gamla repriser på Cheers.

Nu när jag tänker på det så inser jag att jag inte insett det tidigare. Att jag är en sitcom-fan. Film ser jag helst på DVD eftersom jag har lite speciell smak och filmerna på kabelnätet inte är min sort. Oftast.

Och jo, knäppa reality-serier som Wife Swap och Hotel Inspector är också kul. Men de är ju oftast så scriptade att de är som sitcoms. Nästan.

aurorabuddha said...

Tank, jag har alltid sagt att jag *alskar* att titta pa tv och alltid fatt konstiga blickar tillbaka! Jag gillar fortfarande att titta pa tv, men tyvarr maste jag saga att det ar inte mycket som faller aurorabuddha pa lappen numer... :o/ Jag har nagra gamla favoritfilmer som jag forsoker se varje gang dom visas - jag gillar filmer dar man vet vad som ska handa, sa jag slipper sitta och vara nervos. :o)

Marianne said...

Hahaha, du är för rolig Annika!

Tyvärr kan jag inte kommentera en enda av de serier du skriver om för jag har inte sett ens ett avsnitt av dem. Vilket beror på att:
- de finns säkert på någon kanal från typ Dubai, men vilken och när och hur?
- orkar inte leta bland alla olika konstiga kanaler vare sig på nätet för att se när det är olika program eller med fjärrisen i hand.
- ser SVT Europa eller BBC News eller Al Jazeera English News när jag ser tv, resten blir för jobbigt att leta sig fram bland.

MEN innan vi flyttade ut och jag hade en tidning att lätt slå upp programmen i så tittade jag nog ganska mycket på tv. Det är skönt att komma hem från jobbet och sätta sig och bara koppla av.

Friends hyrde vi hela serien på dvd. Den älskar jag! Och så är jag lite som Matilda, gillar Sitcoms. Tänk gamla Taxi, Frasier, vad hette den med Michael Fox? Growing Pains tror jag. Plus att jag är ganska svag för sjukhusserier som ER. Springprogrammet som Klas säger för att de springer så mycket : D Och så gillar jag deckare.

Nu när vi äntligen har SVT Europa följer jag till och med den ganska dåliga såpan Andra avenyn. Men det är lite kul att se vad man tänker på i Sverige. Fast jag är mest sådan att jag slår på tv:n och ser vad det är. Är det kul tittar jag annars - går jag till INTERNET och läser bloggar! För jag är nog som Kicki där, Internetjunkie!

Bra dokumentärer är jag svag för också, förresten. Klas är nyhetsjunkie. Är det inte svenska nyheter så är det BBC eller liknande. Det finns nyhetskanaler från Tyskland och Frankrike och ... Det tycker inte jag är så kul. Jag vill höra nyheten en gång, sedan räcker det. Med undantag när det är någonting alldeles extra som 9/11 och så, förstås.

KRAM!

Fritt ur hjärtat said...

NOPPE! Jag är LOSTOHOLIC men annars kan jag missa det mesta. Däremot tycker jag inte T tittande är dumt, jag har bara inte tid. Jag gillar svenska kanalerna mest på 2:an, de dokumentärer som visas där är guld värda. Jag ser gärna människoöde, Hästmannen t.ex, var makalöst berörande eller vad det heter. Såpor ser jag aldrig, inte heller förnedringstv men det är min natur, jag står inte ut när folk gör bort sig eller blir bortgjorda. Mitt i naturen, Morden i Midsommer och annat smått och gott blir jag glad av. jag blir sur om det inte är något på TV när jag vill titta:-) Idag har jag köpt ett korttidskort till boxen på sonens rum, flyttar in där nu och behöver några kanaler när dagarna blir långa. Då skall jag se på TV!

Sporty Spice said...

Hihi, jag skriver under på det där med TV-junkie. Och hurotroligt löjligt det är med fisförnäma kommentarer från folk om att det "inte tittar på tv". Och de säger det precis som om det är en god egenskap.

Timm Gunn är även min favvo, men hans show drar väl igång först den 2 oktiber? Jag ser även fram emot Bravos "Stylista". Annars missar jag aldrig Lipstick Jungle, PR, Top Design, Desperate Houswifes och Biggest Looser. Men dansshower? Nope, inte alls min grej. Då kollar jag hellre på Survivor.

Annika said...

Eva:
Idol är kul att följa, men det börjar inte förrän efter jul här.
Men det är ett klart underhållade program.

Elisabet:
Välkommen hit!!
Ja, visst är Once Around en underbar film!! En av mina favvisfilmet. Kul att du ska ge mitt liv som hund till ditt barnbarn.
Dom där 70-tals serierna som du skriver om minns jag så vagt. Familjen Ashton, hem till gården...
Fast, jag minns att jag gillade signaturen till Hem till Gården.

Kicki:
Ah, men visst!! Alla bloggar måste man givetvis följa. DET är gjutet.
Undrar om inte Bondi beach programmet går på ngn kanal här också? Jag tror nästan det.
KRAM!!

Matilda:
wife swap ja...SÅÅÅ sjukt, men kul att titta på ibland.
Jag gillar också sit-coms...Just nu ser jag på 2½ men och så gillar vi Samantha, who? Men sit-coms får komma som dom kommer.
Men visst är det KUL när man hittar ngn som är riktigt bra såsom Friends var, eller Seinfeld eller Frasier.
Faktiskt, jag ser också helst film på dvd.

Aurora:
NÄPP, inget att skämmas för. Det är bara att glo :-)
OM msan hittar ngt att glo på vill säga. DET är inte det lättaste alla ggr.

Petra H said...

Hi hi, själv är jag en HGTV-junkie!! Jag ser nästan inget annat på tv här!! Varför - jo, för jag kan inte för mitt liv komma ihåg på vilken kanal, vilken dag och vilken tid serierna går... skulle vilja se ER eftersom det är sista säsongen någonsin, Grey's Anatomy och Desperate Housewives - MEN jag har ju missat typ alla säsonger (förutom ER som jag har på dvd upp till 8:e säsongen, och DH som jag har första säsongen av) så det irriterar mig att kolla på det utan att ha koll på vad som redan har hänt! Men men jag ska försöka skriva upp tiderna nu när programmen börjar igen...
HGTV är bra för det är nästan alltid något bra och det är ingen serie som man måste följa ;-)
Måndagskram från ett grått och regnigt PR!

Cissivännen said...

Nu var det ett tag sedan jag kommenterade. Men jag kunde inte motstå. Läser dock bloggen regelbundet :-). Åh, jag är också en TV-junkie!!! Vill helst ha TV:n på hela tiden, men min man hatar TV - säger han. Men alltid när jag har denpå och han kilar förbi blir han STÅENDE som hypnotiserad i 10-15 minuter. Det värsta är att jag får dpligt samvete av att jag tittar på TV oh han springer runt som en galning och gör annat i huset... Men för mig är det avslapping och energipåfyllning att titta på TV!
//
Cissivännen

anna of sweden said...

Hej jag heter Anna. Jag är en Internet-junkie and NOT so proud to be one ... ;D

lilla jag said...

Hej jag heter Lilla jag och jag är tv-junkie!!! :) eller ladda-ner-tv-serier-junkie snarare.. har bara en liten skruttig tv här med några få spanska och katalanska tv-kanaler så istället laddar jag ner: Gossip Girl, ANTM, Bones, CSI (NY, LV), Private Practice, Lipstick Jungle, Dirty Sexy Money, Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Dexter, Project Runway, Tim Gunn's Guide to Style, Saving Grace... you name it! :)
Jag skäms inte ett dugg! Varför ska man skämmas för att man tycker om tv?! Jag läser också en massa böcker, precis som du! TV och böcker - älskar båda delarna!
Kramar,
your fellow tv-junkie :)
Lilla jag

a home far away said...

Hihi, jag är absolut en tv-junkie. Pratade med en väninna om detta på kräftskivan i lördags just att man skäms lite för att erkänna detta.

Tyvärr är kvaliten på tv här i Singapore under all kritik:_...

Kram Gunilla i ett hett Singapore

Annika (Colorado) said...

Roligt inlägg! Nej, jag är ingen TV-junkie. Förra året hade vi DirectTV och då fanns det ett par serier jag följde på BRAVO, speciellt Top Chef (älska!). Vi gillar också Friday Night Lights (men den går också bara på DirectTV). Sen gillar jag No Reservations med Anthony Bourdain (boken rockar också!) och TLC´s What Not To Wear och L.A.Ink. Ibland Animal Precinct på APL.

Men vad jag skulle komma till var att nu när vi har Comcast så har jag lagt av helt för jag hittar aldrig nåt att titta på. Och jag klarar inte att TV:n står och går i ett hörn när jag ska göra annat (min man är sport-junkie). Jag går och gömmer mig i min study i källaren.

Fundersam Cecilia said...

Jag har varit en TV-junkie men sen barnen kom har det blivit mindre av den varan.
TACK för att du talade om att Grey´s börjar i veckan.Jag trodde att det redan hade börjat och att jag missat det.Måste komma ihåg att spela in det.Den serien och One tree hill är något jag gärna följer,åtminstone försöker följa.Annars har jag inte mycket koll på vad som går.Jo men du Ramsey är en stor favorit i det här hushållet!!Honom ser vi gärna på.

Kram!

saom said...

Eh, jag är ju TV-junkien personifierad. Men det är väl inte så konstigt när man driver en TV-blogg. :)

Annika said...

Marianne:
Haha, jo jag vet...Gosh, the TV-junkie girl!
Nej, om man ska hålla på och leta bland udda kanaler skulle jg nog också ge upp.
Jag är lite avis på dig som SVT-Europa att titta på. Inte så lite avis heller, men jag får glädja mig över att svt finns på nätet.
sit-coms ÄR kul!! Jag skulle vilja ha Friends boxen. Tror jag ska önska mig den i julklapp.
Nyheter kan vara kul, men det får inte bli ett evigt malande som det lätt blir på CNN och MSNBC etc.

KRAMAR!!!

Simone:
LOST, jag gav upp lOST för ngn säsong sen, men började titta igen eftersom Peter är GALEN i det programmet. Det är rätt bra.
jag ser aldrig på TV under dagtid, men jag förstår så väl om folk gör det.
Håller med om att dokumentärer är väldigt bra, speciellt dom som SVT gör måste jag säga. OCH dom som HBO gör här.

Sporty Spice_
Ja, jag avskyr det där..."VA? TV? Jag ser ALDRIG på TV...Det finns ju inget ATT SE, det är bara skit på tv:n". Sen kan det visa sig att dom visst kollar eftersom dom avslöjar sig.
Och varför kan man inte båda läsa böcker och glo på burken?
DET är tack vare dig jag fattade att PR hade dragit igång igen...SÅ nu har jag laddat DVR:en tills på onsdag då det är maraton på BRAVO.
Top Design gillar jag mkt!
Aha, är det så att Tim Gunn drar igång den 2....Så kan det vara, ska kolla.
Och Biggest Loser, så bra....Survivor ser jag inte på längre. Har tröttnat. Och det är möjligt att jag tröttnat på Dancing with the stars också. Vi ska se hur jag känner ikväll :-)

Petra H:
Jamen HGTV är ju jättebra!! LOVE! Fast jag ser det mest "On demand". Snart kommer min svägerska att vara med där...Tror att det blir i november. Lovat att hojta till på bloggen då.
ER...visst börjar det på torsdag? Det går på NBC. Har inte följt ER på många år, men det var en period då jag verkligen tyckte om det programmet.
Kram från ett VARMT Reston!

Sporty Spice said...

Skönt att höra att man inte är ensam tv-junkie! Vi får ha tv-utvärdering i NYC i höst! =)

Annika said...

Cissivännen:
KUL att du läser bloggen!
tack för det!
Jag kan inte ha på TV:n under dagtid. Känner ngn konstig stress om den står på och mal under dagen. Ser ingen dag-TV överhuvudtaget. Har tänkt att jag ska se Ellen, eller åtinstone DVR:a programmet men det blir aldrig av.
Peter, min man, är fena på att ha tv:n på under dagtid. OCH det gör MIG galen :-) Jag sätter på burken vid 18 till nyhterna på NBC och sen får den stå på till läggdags, mer eller mindre :-)
jaja, whatever works work.


Anna:
Välkommen, Anna :-) Då
är vi två, fastän jag inte skäms ;-))

Lilla Jag:
Välkommen, Lilla jag :-)
NÄ, varför ska man skämmas?? Man gör väl knappast ngt fel, och man blir ju knappast dummare av det hela. Märkligt fenomen.
Ja, visst det är väl liksom inte antingen eller som gäller vad TV anbelangar. man kan läsa böcker OCH se på TV...
Jag kan förresten förstå att du laddar ner. Helt klart!
Kram

A home far away:
JA, varför ska man skämmas? Jag har grannar här som har fena på att slå på "skämmas strängen" vad gäller TV tittande. Jag blir så trött :-)
Nej, TV älskande folk, förenen eder!!

Annika:
Men Friday Night Lights går på vanliga dumburken (Comcast som vi har) också. Peter brukar kolla det.
JA, jag vill inte heller att TV:n bara ska stå på och MALA. Blir tokig av det.
TLC är kul, och precis som du så gillar jag What Not to wear. Kolla in on demand på Comcast, dom brukar ha många What not to wear i deras arkiv.

Annika said...

Cecilia:
Jamen OJ, jag förstår ju att man inte direkt har tid att glo på en mssa när man har småbarn.
Ramsey är kul, tycker jag. Fast det är lite väl mkt "beepande" i programmet.
Japp, Grey's börjar på torsdag. DET blir kul!!
KRAM!

Saom:
Haha, SÅ SANT!! Nu måste jag kolla in din blogg.
Välkommen HIT och tack för din kommentar!!

Sporty:
ATT vi ska!!! Ser fram emot det :-)

annikattsblogg said...

Jag var nog en TV-junkie förut men inte längre... Jag har helt enkelt inte tid, och om jag lägger mej på soffan och tittar på tv efter en arbetsdag så somnar jag helt enkelt. Förut följde jag ett antal tv-serier men nu följer jag inte en enda. Och dokusåporna har jag tröttnat på. Mina kvällar - efter att barnen lagt sej - går åt till att sitta en stund vid datorn, läsa en stund i sängen, och sen somnar jag gott :-).

Moster Mjölgumpa said...

På kvällarna står tv´n ofta på och jag sitter i soffan med datorn i knät. Alltså blir det mest bloggläsning för min del.
Men "Det okända" vill jag gärna se och när "Desperate housewives" börjar ska jag se det också.

Anonymous said...

Hej Annika,
Faktiskt är jag ingen TV junkie som du vet. Hinner ofta inte men mest är det inte mycket jag har tålamod att titta på! Jag fastnar för en serie fast bara i några avsnitt och sen tröttnar jag! Jag är svårflörtat med TVn helt enkelt. Däremot kan jag spendera en timme på CNN...

Susanna B.

Anonymous said...

Åh vilket härligt inlägg! Jag är också en TV Junkie, jag tittar mest på dokusåpor, allt funkar för mig. Jag tycker också det är himla kul med program som t.ex. barnmorskorna som visades på SVT i våras. När jag frågade om ifall någon följer den fick jag konstiga blickar, hahha men den va ju så mysig:-)
Jag håller med om att family guy är helt underbart roligt.

/Cynthia

Sara said...

I heard too much TV can stunt your growth....?

Annika said...

Annika:
Jag förstår så väl att dina kvällar innehåller alltför mkt. jag har ju inga småbarn längre så för mig blir det annorlunda.

Moster M:
Gulp...skulle gärna se program som "det okända" men jag blir så rädd, och jag är redan nog mörkrädd så, hahaha!!! Pefekt när man kan kombinera laptop med TV...Det gör jag också ibland :-)

Susanna:
Nej, man ska ju gärna hitta serier man gillar för att bli junkie.
Men är det inte trist att glo på CNN? dom kör ju bara samma och samma och samma hela tiden såvida inget "stort" har hänt.

Cynthia:
Kul att du gillade inlägget.
Barnmorskorna ÄLSKADE jag...Såg det online och gladde mig och grät vid varje avsnitt. SÅ bra det var!! Nu ser jag singelmammorna på svt.se också så BRA!!
Och Family Guy, helt priceless!!!

Sara:
What, you don't think I am tall enough already??? hahaha...
No, I am writing about just that here in my post, how you sometimes get "judged" because you like watching TV. But I don't care...I love my shows, just as I love the books that I read (some of them at least). You can always combine your tv-shows with a load of other things and interests.

Theresia said...

Det är tvärtom i min omgivning att tycka om tv, konstigt om man inte tycker om det och ser alla tv-serier som går. Vi har ingen tv sedan 1 år tillbaka, och fatta vad jag får konstiga blickar när jag nämner det! "Vaddå, ni har ingen tv alls?" får jag höra och jag kan riktigt se hur vissa att de tänker "...men vad gör du på kvällarna då?".
Men, jag har varit en tv-junkie! Jag älskade tv, och svalde det mesta - älskar tv-serier!!

Desiree said...

Äh jag tycker inte heller att man behöver skämmas för att man gillar att kolla på tv och följer ett gäng olika tv-serier eller tv-program. Det gör väl de flesta människor. Jag tycker du är helt normal så du kan vara lugn ;-)

Annika said...

Theresia:
Välkommen hit!!!
Jamen DET kan jag tänka mig, att du får märkliga blickar.
Hur kommer det sig att ni bestämde er för att slänga ut burken? Blev det för mkt tv-tid, tyckte du?
Välkommen tillbaka!

Annika said...

Desiree:
Jamenvisst...Jag ser noll problem med det hela. Visst, jag tror också att de allra flesta ser en serie, eller två, eller tre, eller fyra....
:-)))

Anne said...

Hehe, här har du en till i Tv-junkieklubben. Hej jag heter Anne och är en tv-junkie :)
Precis, varför skulle man inte kunna gilla att titta på tv OCH tycka om att läsa massor. Det där har jag också alltid stört mig lite på, som att det inte kan vara både och.
Jag tycker att det är så mysigt med tv-kvällar, ett säkert hösttecken och vintertecken.
Förra året hade vi inte BRAVO i Comcastsortimentet, men numera finns den i vårt utbud. Jag har därför nu på sistone kollat en hel del på Project Runway, de har visat gamla avsnitt av de tidigare säsongerna så jag har liksom kunnat kolla ikapp och se vad det är för sorts program. Jag tycker det är jätttebra! Dock gillar jag inte Heidi, usch vet inte varför....
BRAVO har även haft nåt program där killen (fastighetskille) är helt galen, helt störd. Jag kunde inte låta bli börja kolla in det... Flipping Houses, vet inte om du hört om det.
Jag ser på flera av de program du nämner, ett sant nöje. Sen är ju jag en deckartjej också så måååånga kriminalserier typ alla CSI och sånt där kollar jag också på. Kriminalserierna har alltid fristående avsnitt, det gillar jag. Det är liksom inget man slaviskt behöver följa utan man kan ta nåt här och där om man så vill.
Brothers and Sisters förstås (har för mig du inte ser den). Grey's. Biggest Loser. Ja, en hel del serier blir det ju! Mums, den här veckan kör det igång igen med alla bra program.
Förresten, den här veckan kommer ju Sex and the City ut på dvd. Den filmen ska jag bara ha, köpa till samlingen!

Lullun said...

Det där med TV-tittande går lite i perioder för mig. Senaste åren har det därför varit väldigt lite tittande, så lite ibland att jag nästan skäms åt "motsatt" håll. Men jag gillar egentligen att se på TV och har sedan jag blev ensam (och därför inte har de där "obligatoriska" filmkvällarna) fått närmast börjat "tvinga" mig ifrån dator, papper och vad det nu är jag pysslar med, och se lite TV och slapna av lite. Och börjar jag väl titta så tickar klockan snabbt iväg. Ska faktiskt se till at ta mig än lite mer sådan tid framöver tror jag (problemet är ju bara att jag hela tiden har såå mycket annat jag också vill pyssla med)... ;-)

Marie said...

hmm, av de där programmen var det väl bara lipstick jungle och project runway som jag tycker är något att ha! :D jag har i stort sett aldrig tid att se på tv, och när det är några program jag vill se så försöker jag se dom online istället o slippa reklampauserna!

Marianne said...

Måste få tillägga att den period i mitt liv när jag såg som mest på tv var när jag bodde och jobbade i Malmö. Då pluggade jag samtidigt Ostasienkunskap i Lund (i stället för sykurs, ungefär) och satt hela kvällarna och pluggade framför tv:n. Kunde inte plugga utan. Men det fick inte vara för intressanta program, bara lätta saker som typ Dallas, så att man kunde kasta en blick då och då och ha den inte så innehållsrika konversationen malande lite i bakgrunden.

Det hade jag inte klarat i dag. Eller ... Det kanske vore lättare att plugga arabiska med lite nojs i bakgrunden. Kan vara värt att testa, faktiskt.

Elisabeth said...

Jag tittar en hel del på TV, och tycker om att ha den som "kuliss", precis som Marianne skriver om. Dessutom bor jag i (liten!) en etta, så det är inte några problem att laga mat samtidigt som jag tittar på TV... eller för den delen använda datorn och titta på TV på samma gång. Det som är ALLRA roligast att titta på är sport! Friidrott, skidor, slalom, fotboll, det är grejer det. ;D Dessutom ser jag en hel del nyheter, och sedan sådanadär program som inte direkt har folk i min ålder som sin målgrupp. Trädgårdsprogram t.ex., det tycker jag är jätteroligt! Följer någon serie också (Ashes to Ashes heter den, en brittisk serie), men för att jag ska följa en TV-serie måste den vara VÄLDIGT bra, annars tappar jag bara intresset, glömmer bort vad den gick ut på och liknande.

Kerstin said...

Kära nån, om jag är en tv-junkie?? Gissa om!!! Jag känner det som om jag mött en själsfrände i dig åtminstone när det gäller dig. ;) Så vad säger du, ska vi ta och gifta oss?? ;) Vi tittar ju ändå på samma program så då kan vi lika gärna göra det i samma soffa. Hahaha.
Skämt åsido. Vi har tydligen ganska lika smak när det kommer till tv-program och Let´s Dance står som en klar favorit hos både mig och ena dottern. Vi brukar t o m spela på det. Varje fredag rushar vi iväg till Coop Forum, går till spelavdelningen och satsar pengar på vem vi tror ska åka ut, få mest poäng osv. Jättekul och vi har lyckat skrapa ihop så mycket pengar att vi kunde ta oss var sin ansiktsbehandling på ett spa här i stan. :)
Ja, vi verkar ha samma smak för tv-program du och jag och det ska bli kul att följa dig och se om vi är lika på fler områden.
Ha det jättebra.
Kram
Kerstin

Kerstin said...

Ojoj, det blev en felstavning i förra inlägget. Det ska ju stå "själsfrände i dig åtminstone när det gäller DET. ;)"
Ibland springer fingrarna iväg över tangenterna alldeles för fort. :)

Annika said...

Anne:
Välkommen Anne :-)
KUL som sagt att höra att vi är fler i TV-klubben.
Visst är det mysigt med tv-kvällar under höst och vinter. På sommaren blir det ju helt naturligt mindre av den varan.
Så märkligt att ni inte hade BRAVO i fjol...Jag begrioer det inte. Nå, nu har ni det och visst är PR ett roligt program!
Tjaa du...Heidi Klum ja...Jaghar också lite svårt för den isdrottningen.
krim-serier tittar jag inte på. OCH JAG HAR TYÄRR totalt missat Broothers and Sisters och jag är så ledsen över det. Jag förstår ju att den är jättebra.
OCH JA ANNE!! Idag tisdag kommer Sex and the city ut på dvd!! KUL!!! Den ska jag köpa!!

Lullun:
Jomen det är klart att du har fullt upp. Men det är sant att TV-tittande är avkopplande. Det är skönt att luta sig tillbaka i soffhörnan och titta.
Och, det kanske är riktigt skönt för dig att slippa de "obligatoriska" filmkvällarna som du säger. Jag kan nästan tänka mig det.

Marie:
Ja, online funkar det ju bra att se på TV. PR är bra som 17. Lipstick Jungle har jag aldrig fastnat för så, men jag tänkte ge det en chans.

Marianne:
OJ, jag tror aldrig att jag skulle kunnat ha pluggat framför burken. Nej, nej...Wow, tänk att du fixade det.
Prova du att plugga arabiska med ljudmattan i bakgrunden. Vem vet? Det kanske funkar?

Elisabeth:
Just det, du är den stora sport junkien. Sport kan vara kul, men väldigt sällan och då under VM och OS, haha!
Förstår att du har din TV på när du lagar mat och gör allt annat.
Jag gillar också att se trädgårdsprogram, lite mysigt sådär.

Kerstin:
TACK för frieret...JA, vi gifter oss så kan vi kolla våra program tills vi blir knäppa.
Vad kul att du och din dotter spelar på Let's Dance. Det låter som ngt jag skulle kunna göra om man kunde göra det här. Säsongen drog igång här igår men jag kände att jag inte riktigt tyckte det var så kul. För trista kändisar, tror jag. Hihi, du får fortsätta läsa bloggen opch se vad mer vi har gemensamt. Vi har åtminstone fotograferingen som gemensamt intresse...

Anette said...

Jag har varit en tv junkie ända tills Emily kom till världen. Efter det lyckades jag aldrig följa några serier längre, och till och med nu när hon är snart sju tycker jag det är svårt att följa serier för Emily lägger sig mellan 8-9 och sitter jag och ser pa tv da vill hon alltid vara med! Och börjar något klockan tio så kan jag inte hålla mig vaken. Men jag följer Grey's anatomy (och ser fram emot säsongsstarten på torsdag!) Brothers and Sisters är en bra serie också! Hela familjen gillar Simpsons så det tittar vi på. Ett tag såg vi alltid på Extreme Homemaker men har tröttnat på det. Följer inga andra reality serier.
Dag tv ser jag på ibland, Martha Stewart, The View och Oprah ibland. Men ibland har jag inte på tv på dagen alls.
Mina favoritserier var allihop 90tals serier. 90210, Melrose Place, Ally McBeal, Friends, Mad About You. Och Real World på MTV, de 4 första säsongerna!
Jag har kollat på den nya 90210 men det går ju inte att jämföra med orginalet...
Jag skulle behöva en DVR, så skulle jag kanske kunna bli en tv junkie igen, för det är nog ändå det jag är innerst inne...
(oj det här blev visst långt!)

Annika said...

Anette:
O, vad jag ångrar att ajg inte har börjat följa Brothers and Sisters...jag förstår ju att den är så bra!!
Grey¨s ser jag verkligen fram emot.
DU måste skaffa DVR, Anette!! En life saver...Och sen kan man ju pausa program och på så sätt slippa reklamen!!

Theresia said...

Tack!

Det var en kombi av olika anledningar till varför vi gjorde oss av med tvn:

1. Jag tycker inte om Radiotjänsten eftersom jag måste betala även om jag aldrig kollar på SVT, vilket ju är de kanaler som är oberoende tv-kanaler och som vi betalar för. Om jag bara vill se dvd-filmer eller kabel-tv på min tv så måste jag ändå betala till Radiotjänsten. Det skulle finnas ett annat system för att se de som verkligen kollar på SVT, då skulle man betala. Inte bara för att man har en tv.

2. Vi bor i hyresrätt och för 1 1/2 år sedan tog de bort kabelkanalerna så vi hade bara SVT och TV4, och jag vill inte betala kabeltv OCH Radiotjänst.

3. Sen skulle jag börja plugga och jag vet att tv-tittandet hade gjort att jag försummade studier, eftersom jag hela tiden hade tider på tvn att passa. Jag sa nej till träff med kompisar för att t ex se Grey´s Anatomy. Tv var alltså inte så bra för mig :)

Vi skaffade i alla fall en projektor, utan tv-kort, så vi lagligt slipper betala Radiotjänsten. Så nu ser vi endast filmer och jag köper boxar med serier.

Det blev långt inlägg :)

Theresia said...

Måste bara tillägga att när folk inte riktigt kan förstå varför vi inte har en tv så säger jag att vi har en projektor med en 90 tum duk, så vi ser mkt film. Jag är överlycklig över "bioduken" eftersom jag älskar film. Men, det är ingen annan som tycker att det är nåt med projektor utan det var fortfarande konstigt att vi inte har nån tv ALLS :) Intressant!

Annika said...

Theresia:
TACk för att du förklarade för mig. Intressant att ni valde bort TV;n på dom grunderna. Jag kan förstå om man blir less på att betala om man inte direkt tittar.
JAG tycker det låter härligt med er 90tums duken. Måste vara underbart att se film och tv-serier på dvd över den.