Friday, June 06, 2008

Show and Tell: Ljus

Hejsan, hejsan!

Gissa om jag har internet hemma? Svar: NEJ!!
Gissa om jag är frustrerad? Svar: JA!!

Samma eviga blinkande på bredbandet. Ingen av mina grannar har bredband heller. Vi är ”out of the loop”, det är då ett som är säkert.
Hur kan ett ilsket åskväder stoppa upp bredbandet för en hel stadsdel? Och varför kan inte Comcast FIXA problemet? Det är ju många som jobbar hemifrån, inkluderat flera grannar. Jag fattar inte hur det ska gå idag. Starbucks lär göra business grande på alla som nu inte kan gå online från hemmets lugna vrå.

Jag ska till en kompis och hon har internet, så detta inlägg (som först är skrivet i Word) får läggas ut från henne. Tack för att jag fick använda ditt bredband, I!!

LJUS!

Ljus är dagens ämne i fredagstemat som under denna månad kommer från Victoria i Florida.

Ljus, vad betyder väl mer för oss nordbor än just ljus? Så fort våren kommer gläds vi som barn, vi suckar och njuter av långa, vita sommarnätter. Vi vill absolut inte dra för gardiner framför våra fönster. Vi vill ha in LJUSET!!


Ett av mina favoritljus: dimma. Huset är min mosters sommarstuga i Ledörssundet i Norrnäs, Närpes.

Som fotointresserad kan man nästan bli stressad av ljus, ibland är ljuset så vackert utomhus att man bara måste slänga åt sig kameran och gå ut för att plåta, alltid hittar man något att rikta linsen mot. Det vackraste ljuset för oss fotofreakar infinner sig oftast på morgonen eller under sena eftermiddagen. Det vackra ljuset finns också vid havet, nästan alltid. Ljus i alla former finns omkring oss hela tiden.Levande ljus...Jamenvisst, här har vi nog alla en gemensam nämnare. Alla älskar vi levande ljus. Levande ljus ger ro och skönhet, och det höjer mysfaktorn i vilket rum som helst. Nu under sommarhalvåret tänder jag inte lika mycker ljus som jag gör under övriga året, men eftersom sommarnätterna här är mörka som svart sammet så lyser levande ljus upp på decket under varma/heta/fuktiga sommarnätter (nej, man behöver aldrig någonsin frysa här efter mörkrets inbrott under sommaren).Ibland det vackraste ljus jag vet är när solen filtreras mellan trädens löv. Det ljuset signalerar sommar. Speciellt vackert är det när soljuset filtreras mellan björkars blad. Björken, ljusets träd, det ständigt saknade trädet...Ljus representerar också bredbandet, damn it. Där ska det hela tiden flimra på fyra punkter. Just nu blinkar det stadigt på två av punkterna. Det betyder helt sonika---INGET BREDBAND!
Jag blir så LESS!!!


Det är 6 juni idag!! Sveriges Nationaldag. Kan inte säga att jag bryr mig nämnvärt eftersom dagen är så ny och eftersom jag inte är i Sverige. Men, hur firar ni??? Jag är SÅ nyfiken på det!!

Karolina har skoldans ikväll, sexornas avslutningsfest i låg och mellanstadieskolan (elementary school). Vi är bjudna på happy hour till några grannar under tiden...
I helgen ska det bli HETT, HETT, HETT uppemot 40 grader. Sommaren är här...Oh yes, indeed it is!!!
Och jo, jag ska dra med mig Peter för att se om ”Sex and the City” filmen någon gång under lördag-söndag.

Länge leve allas bredband! Ha en trevlig helg!!!

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman

21 comments:

Desiree said...

Oj fortfrande strul med nätet. Hoppas det inte pågår allt för många dagar. Jo nog gör Starbucks storkovan på detta stormväder och alla som saknar nät. Jättebra tolkning av temat och fina bilder. Favoritbilden för mig är ju självklart vinglaset och de levande ljusen men det tror jag du skulle kunna räkna ut ;-)
Jag håller med dig om att man ibland bara måste ta fram kameran och fota för att det är så vackert ljus att man liksom inte kan låta bli och sedan är det också som du säger att vi nordbor har ett speciellt förhållande till just ljus. Ha en skön helg och fin nationaldag.

Fröken Anki said...

Tänk att ni inte har fått tillbaka bredbandet än. Helt otroligt! Det är inte alltid dom är snabba Comcast! ;)

Ljus i dimma är mysigt, då blir man så där härligt kurig! Fina bilder.

Apropå nationaldag så flaggar jag med min lilla bordsflagga, och så ska jag baka svenska bullar (rundbullar) som jag ska fylla med vaniljkräm och jordgubbar! Annars har vi inte firat det så mycket tidigare vi heller. Sverige har ju liksom inte så mycket tradition att fira det utanför Skansen. :D
Ha en skön helg, i värmen som kommer!

Pernilla said...

Men fy va frustrerande att inte ha nåt internet!! Tänk, vad gjorde man förr när man inte hade någon dator *skratt* Hoppas det löser sej snart.

Ha en trevlig helg
Kram

Fritt ur hjärtat said...

SÅ lika vi är du och jag! Jag får hysterisk fotolust om det är ljust:-)) Samtidigt blir jag vansinnig om jag har ljuset från fel håll!! Vaundas dina varma kvällar. Här går vi in senast klockan 20!! Är det inte fukt och kyla är det knott:-((

6/6 firar?? Ett sånt påhitt! Vi gräver rabatter och trivs på hemmaplan! (Jag har bloggat om det såklart!)

Anne said...

Jag gillar ditt tolkande av fredagstemat, mycket bra!
Jag får joina klubben med dåligt internet, mitt har visserligen inte lagt ner som ditt men det hakade upp sig igår och gjorde mycket inte gick att göra pga internet var för långsamt. Jag har inte hunnit med temat den här veckan. Du vet...gästerna anländer om två timmar och det har ju behövts städats och fejats före ;)
Ha en bra helg, förhoppningsvis med fullt fungerande internet!

Petra H said...

Arrrggghhh, jag förstår din frustration till 100% - mitt internet är sååååå seeeegt idag att det tog mig 1,5 timme att ladda upp fotona till dagens inlägg och publicera det, TROTS att jag SKRIVIT inlägget igår. Varför är det alltid på fredagar som det är så mycket strul med internet och datorn? Jag vet inte om det är egentligen internet eller min Explorer som strular??
Iaf, snart ger jag upp att försöka svara på mina kommentarer / kolla på er andras bloggar, får väl försöka senare.. :-(
Jättefina bilder (de har äntligen laddats allihop!), och visst är ljus som filtreras genom trädkronor vackert!
Kul att ni ska se SaTC tillsammans, O vägrar tyvärr..
När jag berättade för O att det var nationaldag idag så tyckte han att vi skulle äta lax, köttbullar och potatis (kanske inte tillsammans dock), hi hi! Jag röstar mer på thaicurry men vi får se vad det blir ikväll..
Stor fredagskram och hoppas att internetstrulet löser sig för oss båda!

Annika said...

Desiree:
Haha, jag har fortfarande inget NÄT!! Jag lade ut inlägget från min kompis Is hus, och nu är jag hos Ingrid. Det lustiga är att dom på hennes sida gatan har bredband, men inte vi. Hmppff...
Jag börjar bli BRA less nu...Snart är det 48 timmar.
TACK, vad roligt att du gillade inlägget, så glad jag blir.
Jajamään, du och jag gillar ju att plåta alkoholhaltiga drycker :-)
Det blir så vackra bilder.
Ha en toppenhelg. Antar att ni också ska det få det hetare än hett. Måtte det inte få för stora komplikationer...

Anki:
Så sant. När vi ringde Comcast så sa dom bara att SÅÅÅ många saknar bredband, dom jobbar för fullt. Dom kan inte ens säga när dom kommer hit. Men just nu ser jag faktiskt en stor Comcast truck som parkerar på gatan, så nu kanske.
Som jag sa ovan; Ingrid som bor på andra sidan har bredband, men inte vi. Märkligt. Jag är tacksam att jag kan låna så att jag kan gå på bloggrunda samt svara på mails.

Pernilla:
Ja, jag blir liksom lite knäpp av det här...OCH jag känner mig så avklippt från omvärlden.

Kram!!!

Simone:
Japp, ett visst ljus kan verkligen locka ut en...det är så vacker, man bara måste plåta.
Varmt är det här, så sanslöst fuktigt och värre ska det bli.
6 juni känns som ett PÅHITT. Jag fattar väl inte vitsen riktigt, kanske...

Lisa said...

Ja i dag firar vi nationaldag. Det enda det innebar for oss och alla andra (tror jag), ar att vi ar lediga.

Vilka dagar vi har nu. Forra veckan var grannarna i Spanien, men vi har ju lika varmt nu, sa de tyckte det var ganska onodigt.
Nu ar det 30 grader bade ute och inne, och klockan ar 19.15!

Bast att passa pa att njuta. Vi och alla grannar springer omkring i baddrakter och badar i poolerna.
Battre kan man inte fira nationaldag i Sverige, eller hur?!

Forresten nu far de snabba pa med bredbandet, annars tar val kaffet snart slut pa Starbuck!

Annika said...

Anne:
Annes slow time on the net is approching...JAG vet hur det är när man har besök. Blogg och mail får liksom VÄNTA.
HOPPAS att ni ska få det extremt KUL nu. Nu får du visa allt. Sådant älskar jag!!!
Hoppas ditt internetproblem löser dig. Visst har du Comcast likaså?

Petra:
Visst är det SÅÅÅÅ jobbigt. 1½ timme med ett enda inlägg är LÅNG tid! Pust. Nej, internet får aldrig ngnsin strula. Det ska bara funka, och det ska bara gå snabbt.
TACK!! Vad roligt att du gillade bilderna.
Jamen det låter som bra nationaldagsmat det där. Go for it!
Sen ska vi verkligen hoppas att internet löser dig för oss båda två. Nu sitter jag hos min granne Ingrid som faktiskt har Comcast och det funkar perfekt. Comcast trucken är här så jag antar att det jobbas på problemet.
Ha en super bra helg. KRAM!!
NU ska jag ut och se vad ni alla skrivit!!

Annika said...

Lisa:
HAHA!! Ja, Starbucks gör nog storkovan dessa dagar.
Jag var hos en god vän imorse och där kunde jag lägga ut mitt inlägg. Nu sitter jag i min grannes kök och lånar hennes bredband. DET funkar märkligt nog. Kabelbilen är här så jag tror säkert att det jobbas på problemet just nu.

Låter som om ni har det kungligt därhemma i värmen. Här är det hETT också. Ni lär ha det skönare. Perfekt nationaldagsväder alltså.

Fira på!! Vad säger man? Trevlig nationaldag!!

veronika said...

Ljus är härligt! Vad jag kan sakna här är det Svenska ljuset, finns inget vackrare an det nordiska ljuset. Så trolskt på något vis . Jag kan tom bli helt nostalgisk då jag ser ett svenskt fotografi, då jag ser det nordiska ljuset sippra in genom gardinen tex.

Hoppas det internet fungerar snart!
Kram och trevlig helg.
Fina bilder som vanligt!

Annika said...

Veronika:
Nej, det finns verkligen inget vackrare på denna jord än det nordiska ljuset. DET är så sant!!

Internet schminternet...Vem vet när jag får det tillbaks? Sitter hos grannen och knattrar...

Kram!!

Bloggblad said...

I dag håller jag med om allt - utom det sista... om filmen... :)

Hanneles paradis said...

Vi har härligt ljusa nätter nu :)

Marie said...

vilka vackra bilder. underbart. hoppas internetet funkar snart! sånt kan man verkligen bli tokig på!

Fundersam Cecilia said...

Jätte vackra bilder,tycker särskilt om glaset och ljusen bakom.
Hihi jag har tagit ett liknande foto som du med solen och träden.Satt i bilen och tittade genom takluckan igår och det såg så härligt ut så jag var tvungen att fota inför idag..men mina bilder ville ju inte vara med på bloggen idag.
Vi har en likadan router som ni har,såg jag.
Hoppas ni har fungerande internet igen.

Marianne said...

Fint inlägg om ljus! Vi har inte haft många stearinljus tända de senaste nio åren på grund av katterna. Med fyra katter (nu är det tre) som svansar runt lite överallt, de håller sig ju knappast på golvet, blir jag alldeles för nervös för att ha levande ljus tända. Kan riktigt se en levande fackla komma springande ... Vi har många smålampor i stället. Men levande ljus kan jag sakna.

Förstår att du saknar Internet! Man blir alldeles avklippt från omvärlden när det inte fungerar som det ska. Har ni fått något besked om när det ska kunna komma igång igen? Hoppas, hoppas det blir snart.

Vi firade inte direkt nationaldagen i går även om vi hade en trevlig svenskmiddag. Men det råkade mer bli just den dagen än inplanerat. I morgon ska vi dock till ambassaden och fira där. Det blir väl drink, snittar och tal av ambassadören antar jag. Väldigt spännande ... men man kanske kan knyta någon trevlig kontakt, så det är värt det.

Ha en jätteskön helg!

LindaLotta said...

Här var en del att läsa ikapp. Har varit på resande fot och sen var det så mycket som skulle ordnas och göras. Är väldigt efter i bloggläsningen...
Så otroligt tråkigt att du sitter i sjön när det gäller bredbandet. Man kan få abstinensbesvär för mindre :)
Men det viktigaste är att ni mår bra och att inget blir skadat i ovädret.
Jag var på Starbucks i London och tänkte på både Londongirl och dig :)
Men jag hade inte datorn med mig :)

Här är det underbar sommarvärme nu och då roarvi oss med att gör om i trädgården och bygga ut trädäcket... Det är svettigt!

Jemayá said...

Oj nej, mardröm - att inte komma in på internet!!! Jag ska byta modem i mrogon, få se hur det går :(. Men vilken magisk bild du hade tagit på ovädret som närmade sig, sagolikt (förra inlägget)! Håll ut, snart funkar det säkert :)

leopardia said...

Så då får vi snart veta vad peter tyckte om satc oxå :) kul!

fina bilder... och det är ju tur att du fick med modemet, haha :) så dråpligt det blev mitt i alltihop...

Annika said...

ALLA OVAN!!!
Jag tvärskriver från ingrids och jag bara en liten stund innan jag ska hämta K från skolan.
TACK för att ni gillar mina bilder!!
Imorrn ska det förhoppningsvis bli bättre, men jag vågar inte hoppas...
Ljusa nätter har inte vi, men väl MÖRKA och heta...
Det är så hett att det inte går att vara ute...
Tack för alla era kommentarer.