Monday, January 08, 2007

Lättrörd.


Igår gick dottern och jag på bio. Karolina ville se "Charlotte's Web", och jag var också nyfiken på den. Boken är ju en riktig klassiker, en bok som JAG ALDRIG LÄST. Visste inte så mycket om Charlotte och Wilbur och bondgården dem bor på, och flickan Fern som älskar dem, och framförallt Wilbur. Nu vet jag vad den handlar om, och nu VET jag hur mycket jag kan sitta och böla på en BARNFILM. Herregud, det var ju nästan pinsamt! Från det ögonblick då Charlotte spinner in sitt första meddelande i spindelväven satt jag med fuktiga ögon. Spindeln Charlotte som till varje pris ville rädda lilla Wilbur från att bli julskinka på familjens julbord.
Värst var det när Charlotte döende på jordbruksmarknaden talade om för Wilbur att hon skulle dö men att hon gjort det hon skulle här i livet så döden var accepterad, och när Wilbur fick råttan att hämta den invävda säcken med Charlottes blivnade små spindelbarn, och när Wilbur senare ville berätta för alla spindelbarnen om deras döda mamma. Då rann tårarna över hela ansiktet. Karolina tittade på mig lite konstigt..och jag sneglade mig försiktigt omkring i salongen för att se om det var fler som var lika tagna som jag. Mycket riktigt, där satt det flera mammor och som diskret torkade bort tårarna. Karolina var inte alls lika rörd och berörd som jag var. Det var en bra film för henne, med idolen Dakota Fanning. Nothing more, nothing less.
Jag, å andra sidan, förstår nu att boken är en klassiker med sitt vackra budskap om riktig vänskap. Kort sagt: Ännu ett biotips från Yours Truly.

Bild från: Yahoo.com

10 comments:

Anette said...

Låter inte som en film för mej.Jag är fullständigt hopplös med mitt bölande.Jag t.o.m. grinar när tv visar "Extreme home makeover".
Apropå förra bloggen om böcker läser jag en bra bok just nu;"Drömmarnas hus" av Rachel Hord.

LindaLotta said...

Jag gråter också när jag ser Extreme Home Makeover :)
Jag tyckte jag blev rörd bara av att läsa det du skriver.

Anne-Marie said...

Jag kan bara instämma med tidigare inlägg. Får också tårar i ögonen när jag ser program som Extreme Home Makeover. Charlotte's Web är troligen ingen bra film för mig att se på bio - får vänta tills den kommer på DVD.

Annika said...

Anette:
Men du ska se att Maja och Emma vill se den! Du får bunkra upp med näsdukar, ha, ha!!!
Jodå, jag har visst fått tårar i ögonen av "Extreme Home Makeover" också...
Tack för boktipset, Anette!

Lindalotta:
Den där bekanta känslan när det knyter ihop sig i halsen, ja värker, och sen börjar tårarna trilla...Ack ja...Gulligt att du fick tårar i ögonen när du läste mitt inlägg. det fick jag med, medan jag skrev det...fniss.
Nej, du får väl vänta tills "Charlotte" kommer ut på dvd ;-)))

Anne-Marie:
Japp, Extreme Home Makeover ÄR en tear jerker, absolut!!! Snyft, snörvel...
Håller med...DET ÄR jobbigt att gråta på bio.

Anne-Marie said...

Jag postar svar på din fråga här. Om du går till Car Talk's hemsida (jag har en länk från mitt inlägg) och sedan klickar på "Our lousy radio show" så har de sedan en ruta som säger "Where to listen" och där kan du välja hur du vill höra på programmet.

Annika said...

Anne-Marie:
TACK, skall ske!!

jill said...

Du bara måste läsa boken. Då kommer du att lipa ännu mer... =)

Annika said...

Jill:
Jeeeez, hur ska jag klara det då? Tack för boktipset. Kanske en bra högläsningsbok?

Matildas fikarum said...

Jag läste boken för några år sedan och satt förstås och stortjöt. Hur fjolligt som helst, men vad göör man?

Annika said...

Matilda:
Jag vet. Man känner sig superfånig...Snyft, hack, snörvel...
Nu får du se filmen! Den lär vara inspelad i Australien.