Thursday, October 18, 2012

Varför frångå torsdagskonceptet?Godmorgon!

Torsdag igen. Torsdag som jag kallar nyfredag som närapå är veckans bästa dag!
Torsdag, med försmak av helgen!

Det är ingen hemlighet att jag ibland-- INTE ALLTID DOCK-- skriver punktinlägg på torsdagar.
Japp, jag kör på det idag också. Varför ändra på det, liksom...

* Alltså, vi befinner oss i mitten av oktober redan.
Träden börjar skifta alltmer, även om jag nog fortfarande tycker att det gröna överväger. Hösten fortsätter att vara LIKA vacker och fantastisk. Ibland undrar jag om hösten 2012 är den vackraste hittills?
Det kan också vara så att det  är jag som håller på att bli gammal. Jag tycker nämligen att alla årstider bara blir vackrare och vackrare ju äldre jag blir. Så här betedde jag mig INTE då jag var yngre.

* En annan sak, jag tycker att det blivit förvånansvärt lite fotograferande från min sida denna månad.
En snabb titt på iPhoto talar om att jag endast tagit 447 foton i oktober. Det är ganska lite för att vara jag (fast det kanske låter mycket). Nej, det får bli bättring på den punkten. Canon ska få hänga med mer.

* FAST, det är ju ändock så att det ibland är bökigt att släpa på Canon och då får ajfånen ställa upp istället.
Den är bra, men några Canon-bilder blir det då icke med den. Not even close!

* Ah, i tisdags var det dags för den andra presidentdebatten inför valet.
Obama hade skärpt sig rejält efter fiaskot i Denver. HAN var vass och aggressiv och visade Romney, och oss andra, hur briljant han är. Romney hade dille på att avbryta hela tiden. OCH ja, hela debatten blev lite för mycket efter ett tag. DET var mycket skönt då den till slut rundades av, runt 22:45.

Fiaskot i Denver förrförra veckan...* Tyvärr tror jag ändock att det blir regimskifte i Vita Huset i november.
Jag befarar att vår Obama åker all världens väg. Tror många är väldigt besvikna på honom, men vi får se...
HOPPAS --SÅKLART--att jag har FEL!

* Jösses, vi har så mycket rådjur här i Reston att det är skrämmande.
När jag är ute på min PW ser jag dem nästan varje morgon. De är knappt skygga längre. De bara står där och betar och glor när jag går förbi.
Rådjursstammen skulle behöva skjutas av. De (rådjuren) sprider ju Borrelia också på ett skrämmande sätt. I min absolut närhet känner jag fem som har, eller har haft, Borrelia. TVÅ personer har fått sjukdomen kroniskt. USCH!
Plus det faktum att det sker viltolyckor i trafiken, ofta, ofta.  Fråga mig inte hur ofta jag sett döda rådjur på vägarna, men det är OFTA.  De (kadavren) tas ju om hand fort, men det betyder ju bara att det är otaliga krockar med dessa djur.

De är vackra, men alldeles för många...


* DÅ vi ändå är inne på eländet kan jag tala om att myggorna också sprider vidriga sjukdomar, som West Nile Virus.
Nu ska väl snart myggen trilla av pinn, men skada gör de. Myggen här är mindre i storlek än myggen i Norden. Hemma syns och hörs de, här bara sticker de, och man märker dem knappt förrän man redan har fått ett kliande bett. USCH. Gillar INTE!!

* Vad säger ni?
Ska vi brassa Halloween like CRAZY i nästa vecka? Jag kan köra regler, Amerikanska Fenomen och annat på temat. What say YOU? Temavecka: Halloween kanske???


* ÄHUMM....Ja, ni vet ju alla att jag ÄLSKAR "Sex and the City."
Det är allmänt känt att jag har alla säsonger på DVD.
NU har jag börjat SE om avsnitten från början. I kronologisk ordning. OCH....*flämt*...JAG ÄLSKAR DET!! Det är som om jag ser något nytt i varje avsnitt trots att jag sett ALLA avsnitten förr, flera gånger.

* Jag har däremot tröttnat på nästan alla sångtävlingar.
 Ids inte se American Idol längre, orkar inte med the X-factor. Den enda sångtävling jag tittar på är “The Voice”, och det programmet tycker jag är riktigt BRA! DET är verkligen helt OTROLIGA sångare som kommer fram där.
 KOLLA dessa gossar “battla” i en av mina ÄLSKLINGSÅNGER of ALL time, She’s Gone (Hall and Oates gamla klassiker). Jag tycker Nick, den första sångaren med det långa håret, är to die for good!!! Jag ryser!! MÅ han gå långt!!* DAMN,vi hade internetproblem i flera timmar igår.
 HATAR sådan, fastän JAG VET att det är ett förbannat I-landsproblem. Peter fick ringa Apple och sitta med dem i flera timmar. Vår Apple Time Machine, som också är vår router, hade något oförklarligt strul. VAD jag avskyr sånt...Datorer, bilar och apparater av allehanda slag SKA bara funka!!! ALLTID!

Önskar er alla en fin torsdag


21 comments:

Miss Marie said...

Wow, vilken röst den långhåriga killen har! Coolt! SATC är ju så bra, tror aldrig jag kommer sluta gilla dom, kollar på ett avsnitt då o då! :)

Angående Obama... ja, kanske många amerikaner är besvikna på honom, men är inte Romney lite fööör mycket höger o konservativ? Hoppas det så folk röstar på Obama istället! Bara tanken på att ha nån som inte tycker det ska finnas abort som världens mäktigaste man... skrämmande!

Och ja, visst är det jobbigt när man har problem med internet. Iiiihhh! Finns knappt nåt värre! ;)

Annika said...

Marie:
VISST har han!!
Gud, jag rös när jag hörde honom.
WOW!
men han lär inget vinna, för han kommer säkert inte att gå hem bland alla tonåringar som ska rösta sen runtom i landet...
Eh, jo...
Romney vore ingen höjdare. Vi får hoppas på det bästa.
Han var så jobbig i senaste debatten. Avbröt. kom med konstiga invändningar etc.
internet ska alltid funka.
Dagens I-landsproblem.

Desiree said...

Jag tycker det har gått inflation i alla sångtävlingar. Det har blivit för mycket. Jag orkar inte heller kolla på dem länge. Det är därför jag ändå älskar min Panasonic Lumix för att den både tar bra bilder och ändå är så pass smidigt och nätt att man ser till att ta med den.
Jag kommer att hoppas innerligt in i det sista att Obama ändå vinner. Jag tycker att de generellt är dåliga på att försöka förklara exakt HUR de ska gå till väga för att skapa mer jobb, göra ekonomin bättre ect. Det är denna ständiga pajkastning och hur de lovar att kunna göra saker bättre men man får aldrig reda på hur de tänkt gå till väga. Mitt röstkort har fortfarande inte dykt upp i brevlådan. Lite besviken. Känns som om det inte är mycket tid kvar för att det ska hinna komma fram.
Kram!

Sahra said...

Jag har också kört sex and the city from the very beginning för inte så länge sedan och oh my vad bra det är. Vad nytt och fräscht det var när det kom och det är fortf gångbart. Älskar serien. Älskar.
Och jag vill ha halloween pics. På pyntade hus, ditt pyntade hus, vad som finns i butikerna. Everything.

Annika said...

Desiree:
Ja jag vet...
DET tycker jag också.
X-factor tex har jag knappt aldrig sett, och jag bryr mig inte heller.
American Idol tröttnade jag på för flera år sen.
Det finns ju ändå en mättnad ngnstans.
Men, jag gillar The Voice, det gör jag faktiskt.
Hit kommer ingen som inte resdan KAN sjunga.
Visst, det blir skillnad på mobilbilder och riktiga bilder sas. Mobbebilderna är bra på Insta och såna ställen. Men kolla vad dålig kvalitet det blir så Insta-bilder hamnar på bloggar. Not cool. Not...
Jadu, jag tycker också att bägge kandidaterna flyter undan då de ska svara på frågor.
HOPPAS Obama får sitta kvar, hoppas det. Innerligt.
Nej, har du inte fått ditt röstkort än. DÅLIGT!!!
KRAM!!

Sahra:
DET skall ske!
Nästa vecka skall handla mkt om Halloween!!!
SATC ja, så grymt bra.
Alltså jag fattar inte. Hur kan man upptäcka nya saker fastän man sett alla avsnitt förr?
jag älskar den också!!!
Kram!!

Erica said...

Alltid trevligt med punktinlägg :D
Åh, vad härligt att hösten nästan bara börjat hos er! Blir avundsjuk ;)
Som sagt så håller hösten på att övergå i vinter här och det är majoriteten av alla träd som tappat sina löv. Hann knappt ut med kameran överhuvudtaget den här hösten för allt regnande (och var det uppehåll någon gång så jobbade jag).

Min Sir Canon brukar få följa med i princip överallt, men håller med dig om att en systemkamera ändå ÄR väldigt klumpig att släpa med sig. Skulle nog också använda en iPhone en hel del om jag hade en sådan :)

Hoppas också verkligen att Obama vinner valet. Håller tummarna för det!

Ska bli roligt med Halloween-inläggen! Det är så roligt att läsa det du skriver om amerikanska högtider och sådant :D

Förstår frustrationen över icke fungerande internet.
Trots att det är ett i-landsproblem känns det väldigt irriterande när det händer ;)

Ha en jättefin torsdag!
MVH /Erica

Anonymous said...

Ha ha, föreställ dig då mer än en månad utan internet hemma.... Vi fkck äntligen internet i vårt nya hem igår, vilket var på tiden!! Är hemma med sjuk V idag och imorse när vi var iväg hos doktorn var det grått och regnigt, i eftermiddags gick vi ut och det var... SOMMARVÄRME!! SÅg en geting och fick vifta bort ett moln av småflugor (V trodde att jag vinkade på honom och vinkade tillbaka, hi hi). Jag älskar hösten men det får gärna vara lite kyligare än idag.
KRAM från Bryssel

Channal said...

Älskar Sex And The City! Har skokartongen med alla säsonger! Även de två filmerna!! Tröttnar aldrig! Men jag har också tröttnat på alla dessa sångtävlingar med att ringa o rösta ut! Avskyr alla "rösta ut-program" på TV!!

Över 400 bilder, har inte räknat mina! Men det blir lätt en hel del! Till Halloween hoppas jag på många fina bilder =)

Visst har det med åldern att göra det där med årstider! En skön ålder har vi måste jag säga! Vi njuter av sådan många unga missar!

Vi får hålla tummarna för Obama! Skulle Romney gå o vinna blir det pinsamt för amerikanarna!! PINSAMT!!

KRAMAR!! Anna

Lotta said...

Här var det fullmatat med fina torsdagspunkter!!

I obestämd ordning:

Supertrött på sångtävlingar! SATC - alltid. Kan se om. Känns lika bra. Älskar de här tjejerna.

Löv, hösten - vackert så det spritter i hela kroppen. Ja, jag ska försöka hänga med på Halloween tema, för jag blir glad av det här. Let's go bananas!!!!


Kram!!!!!!!!!!

eastcoastmom said...

Sångtävlingar, nej tack. Har sluttat titta för länge sen.

Jag kör med punktform idag också! Du är en trendsetter.

Kram från Spanien

Annika said...

Vår höst måste vara den sämsta på åratal... Så avis på ert väder!!

Angående fotograferande så är jag jättesugen på att fota men får inte så många tillfällen - för regnigt och för mörkt... Inte lika kul att hitta på nåt att fota inomhus... Köpte ny kamera i somras, en bättre systemkamera än min gamla, så då blev det ännu roligare att fota :-). Min mobil har ingen bra kamera, men ibland när jag är ute och promenerar har jag lillkameran med mej. För som du säger - det är inte alltid läge att släpa på systemkameran. Fast den tar ju helt klart bäst bilder förstås!!

Presidentvalet hänger jag ärligt talat inte så mycket med i... Men jag hoppas Obama får fortsatt förtroende.

Jag kan skicka min Håkan till er så får han skjuta bort lite rådjur ;-).

Här har vi myggfritt nu - en fördel med hösten ;-).

Jaa, Halloween-special!! Så kul att läsa om allt som är typiskt amerikanskt :-).

Jag hör till den minoritet som aldrig sett "Sex and the City"...
Och ja, jag har också tröttnat på sångtävlingar... Men brukar se svenska X-factor på fredagskvällarna eftersom tjejerna vill se det och gillar när vi ser sånt tillsammans. Så jag sjunker ner i tv-soffan med dem och det är ju rätt skönt och avslappnande ändå :-).

Håller med, maskiner och tekniska prylar ska funka, annars blir man galen!

Så, nu har jag kommenterat alla punkter, tror jag :-D

Kram!!
Musikanta said...

Jag ser nästan aldrig på TV - vi har bara tre kanaler. Jag blir trött när jag någon gång vill se på fyran där det är reklam. En halvtimmes program tar en timme.

Reklampauserna är långa, men tillräckligt korta så att man inte hinner läsa en bok under dem. Men jag vet att man i USA har reklam i alla kanaler så det är inte mycket att göra åt. De flesta sång- och idolprogram går ju i fyran så de orkar jag inte se.

Undantag är "Körslaget" som jag brukar se på i fyran. Det är körer som är väldigt duktiga och som tävlar med varandra.

Apparater, bilar och hushållsmaskiner ska bara funka. Inget gör mig så ilsken och frustrerad som när de inte gör det.

Har haft en trevlig torsdag med mina akrylkompisar på kursen. Ledig i morgon :-). God fortsättning på torsdagen, klockan är ju inte så mycket hos er därborta som hos oss.
Kramar från Ingrid

Anne said...

Jag tycker du tar bra bilder med telefonen också, för några år sen var ju alla kameror i mobiltelefoner värdelösa men nu tycker jag faktiskt de är helt ok. Flera gånger jag trott du tagit kamerabilder när det längst ner stått Iphone. Men visst, för vissa sorts bilder kan ju ingen telefon konkurera, inte en chans men tycker som sagt mobilkameror är helt ok och jag tar själv väldigt många såna bilder nuförtiden.

Håller så med!!!! Det där med att se om SATC i kronologisk ordning och upptäcka nya saker. Den serien är nog den enda serie jag faktiskt kan se om och om.
Vad tror du förresten om film nr 3? Det snackas ju lite löst ibland att det mycket väl kan bli av. Personligen tycker jag film nr 2 var så dålig att man borde göra en sista film nr 3 för att liksom ta revansch och avsluta filmlivet med nåt bra och inte det där sorgliga fiaskot som nr 2 var.

Sång-och dansprogram vet jag du tittat mycket på, det har aldrig riktigt varit min grej. Jag är mer inne på spion, thriller, deckare och den biten jag vet inte riktigt är din grej. Men har hört många säga de tröttnat på alla sångprogram, men just prisa The Voice som du gör.

Jaaaaaa, brassa HAlloween nästa vecka. Det tycker jag låter helt perfekt! KRAM

Anonymous said...

Hoppsan, jag gillar INTE Obama. Kan inte påstå att jag gillar den andre heller.

Riuskigt trött på alla talang tävlingar. Det enda vi följer troget i det här huset är Modern Family.

Vet precis vad du menar om att fotografera. Ibland är det lättare att använda sin ajfån istället för att dra runt på min nikon.

Kram på dig

Marie

Anne-Marie said...

Punktform är roligt. :)
Måste erkänna att jag inte tycker om någon av "nissarna" som vill sitta i Vita Huset. Kommer inte att rösta.
Har faktiskt inte tittat på "The Voice" på ett tag eftersom Dancins with the Stars går samtidigt.
Jag förberer mig på mycket Halloween nästa vecka. :)
Kramar!!

Christina said...

Ja sångtävlingar...zzzzz.
447 foton är väl inte så illa :-) Men jag vet hur det är med en stor systemkamera, den är jobbig att släpa på. Jag har "bytt ner mig" från min Nikon fast bildkvaliten är mycket bättre med min nya kamera, dessutom är den mycket mindre och lättare.

Jag är också väldigt rädd för att Romney vinner vilket jag fortfarande inte kan förstå, hur kan man lita på något han säger, han byter ju åsikt hela tiden. Det var en bättre debatt i tisdags, jag håller med så jag hoppas och håller tummarna!
Sex and the city, ja här har du en till som älskar den serien! Tröttnar aldrig!!
Och ja, gå Halloween crazy nästa vecka! Det röstar jag på.

Intressant inlägg igår, jag är ensambarn och ja mina föräldrar är ganska överbeskyddande fortfarande, ha ha :-D
Kram!

Jane said...

Älskar sex and the city! Kan se de avsnitten om och om igen.
Myggor? Har inte sett en enda sen vi flyttade hit, jag har ingen aning varför men nu har jag börjat funderat lite.
Ingen älskare av sångtävlingar, har blivit alldeles för många.
Vihade också internetproblem igår - hela kvällen!!! Tack och lov att jag har iphone.
Kram!

Annika said...

Erica:
Tack, ja punktinlägg är effektiva till max.
Gillar dem!
Ni har verkligen haft en tråkig och regnig höst så jag förstår att din Sir Canon har fått vila mkt :-(.

Sant är att ajfånen ÄR ett mkt bra komplement till Canon, och det är ju bra.
Men man ska nog inte förstora de bilderna speciellt mkt fär då blir de genast gryninga och platta.
KUL då kör vi Halloween i nästa vecka då!!
Ha en bra dag!!

Petchie:
Vidrigt för er.
Allt är relativt och jag höll på att förgås, hehe...
Såg getingar igår också, och det var lite väl varmt här hos oss också.
Nej, det får gärna vara under 20 grader varje dag nu.
OCH det får det vara hos er också, förstår jag.
Gulliga V som trodde att du vinkade :-)
Kram!

Channal:
SATC är underbart!!
SÅ bra.
GILLAR rubbet!!
OCH det är så KUL att se om serien :-)
Visst, vi ser mer än de yngre. Tar till oss mer, så visst upplever man allt starkare med åren.
BRA!!
Håll tummarna för Obama, jag tror att det blir PINSAMT istället :-)
KRAMAR!!

Annika said...

Lotta:
Ja, visst är SATC alltid LIKA bra:
Otroligt att man ser ngt nytt varje ggn.
Love it.
Sångtävlingar är det för många av. Ids inte.
Halloweentema hela nästa vecka. NU jädrar ska vi BRASSA, Lotta!!!
Kramar!!!

AM:
KUL KUL att du kör med punkt också!!
Ska komma och läsa.
Trendsetter hade det ju varit kul om jag är!
Sångtävlingar, utom The Voice, suuuuck!!!
Kram!!

Annika:
JA, ni stackare i Norrland har haft en USEL höäst.
Fattar ju om du är LESS!!
Ja, det syns att du har en ny, fin kamera. Dina bilder är SÅÅÅ fina.
Visst, det är lättare att ta med en liten kamera. Men systemisen tar de absolut och överlägset bästa bilderna.
Obama ska vi hoppas vinner.
OCH ja, Håkan får gärna skjuta av stammen.
AVIS på dig som inte sett SATC, så har du ngt mysigt att se fram emot.
Förstår att x-factor i sve har en strålande sändningstid :-)
Kramar!!!

Annika said...

Ingrid:
men fyran ÄR hopplös. DET tycker jag OCKSÅ!!
Jag har TV4-premium på min dator, och iom det slipper man alla reklam.
OCH sant är att här i USA har (NÄSTAN, dock inte ALLA) kanaler reklam.
Men det kan man lösa genom att pausa programmet på sin DVR (digital video recording) och sedan kan man börja titta en halvtimme efter att programmet har börjat. På det sättet kan man lätt spela över all reklam.
LOVE IT!!
Körslaget gick här i USA också, amerikanska versionen, men jag såg det aldrig.
MYSigt med akrylkursen, och idag är det fredag!
KRAM!!

Anne:
TACK!!
Jodå, jag tycker nog att ajfånen är ett bra komplement till en SLR, men jag skulle aldrig använda den kameran om jag skulle ut på ngt där jag visste att det är storslaget.
Men, den är bra att ta till i vardagssituationer. Sant är att appar, som camera +, gör bilderna bättre.
Visst är det underbart med SATC!!
FATTAR inte att man kan upptäcka så mkt nytt varje ggn man ser programmet.
Men det är underbart.
ja, tvåan var ganska dålig. Tycker också att de kan göra en trea och avsluta rubbet iom den.
Hoppas att det blir så, och hoppas att en blir lite mindre cheesig än tvåan.
The Voice är nog sångtävlingarnas bästa program, och det är därför jag, och många andra, gillar det.
ALLA kan sjunga tex. Ingen är dålig.
JAPP, Halloween som bara den i nästa vecka!!!
KRAMAR!!

Mia:
Och jag kan inte heller påstå att jag är galen i Obama. men demokrat ut i fingerspetsarna är jag.
OCH jag hoppas på det bästa. men visst, jag fattar nog vad du menar...
Modern Family är väl SÅÅÅÅÅ BRA!!!
Älskar det!
Den absolut bästa sit-comen!!
Yers, ajfånar är bra att ha.
Kramar!!

Annika said...

A-M:
Nej, jag kan som sagt, inte heller påstå att jag är galen i Obama, och det är väl kanske delvis därför jag tror att han ryker all världens väg.
men Romney är läskig, och allt han står för. Hur en kvinna kan rösta på honom övergår mitt förstånd.
Jag är extremt liberal, så hade jag kunnat rösta hade valet varit lätt: Obama.
I nästa vecka tar vi HALLOWEEEEN!!!
Kramar!!!

Christina:
Ja, de flesta sångtävlingar är så stönigt jobbiga.
Orkar inte.
Men The Voice ligger på ett annar plan.
HAHA, trevligt att du bytt ner dig till en mindre kamera som dessutom är BÄTTRE
n din SLR!!
Sånt är det bara att digga!
:-)
Romney är läskig, och som jag skrev ovan, jag förstår inte hur NGN kvinna kan ge den stollen sin röst.
Han är ju bakåtsträvande att hälften vore nog.
USCH!!
KUL med SATC ja.
OCH i nästa vecka ska det bli Halloween så det sprutar om det :-)
AHA, så du har upplevt OCS mkt då :-)
Kramar!!

JAne:
Ja, det är verkligen en top of the line eerie!!
Tänk att den är lika bra ÄN och FAST man har sett alla avsnitt både en och tre ggr :-)
Var glad att ni inga mygg har, för de sprider en del skit.
Internetproblem är vidrigt.
Det är bra att ha sin ajfån då, men det är inte samma sak som att sitta vid sin älskade LAPTOP!!!
:-)
Kram!!