Wednesday, October 24, 2007

Vaknade till...

...REGN!!! Det regnar ute, så skönt, och så behövligt. Jag gick precis ut för att hämta tidningen och kände hur varmt och fuktigt det är trots allt, men det ska visst bli kallare under dagen.
På ett sätt är detta så typiskt, regn och kyla kommer nu när Umeåfolket anländer...BE careful what you wish for, som sagt.

Några av er har undrat hur det ser ut i nya gästrummet nu, dvs i källaren. Ska visa några bilder. Det är tyvärr inte klart ännu eftersom skrivbord, skrivare och dator ska upp till gamla gästis. Vi får flytta upp det när besöket har åkt, har vi tänkt...
Kan vara skönt för dom att kunna logga på under arla morgontimmar när jetlagen pinar dom.


Det här är alltså kontorsdelen av källaren. Vi sitter aldrig här, vi har ju bägge varsin laptop och det är dom vi använder. Alltid. Världens skönaste stol finns härnere, och när kontoret kommit upp i gamla "gästis" så kanske jag kommer att sitta där istället för i köket.

Om en stund ska jag till tandläkaren och AVSLUTA implantetet. Processen har tagit över ett år! Så konstigt det känns att jag kommer att ha en tand i det som bara varit en glugg i så många år.

Igår lånade jag en bunt tidningar av min kompis Lotta. Vi svenskar lånar glatt och tacksamt svenska tidningar av varandra. En hel bunt "Mama" och "Family living". Satte mig ner och läste en del av dom igår. Hallå? Är det bara samma och samma och samma i dom tidningarna. Ball, ballare, ballast Mamas och Papas i den coola svenska (stockholmska) mediavärlden. Känner hur trött jag blir, och att jag förmodligen har lämnat (samtliga) barntidningar LÅÅÅNGT bakom mig.
Kul ändå att bläddra i tidningarna, och kanske framförallt att få se lite roliga barnkläder, but that's about IT.

Som avslutning idag ska ni få se två bilder av min kära dotter...


Den lilla provar sin Halloweenkostym och slår sig ner framför lap-topen. Scary enough for halloween?


Och här syns hon med sina älskade webkinz. Webkinz är hennes allra käraste ägodelar för tillfället. Hon älskar dom och sköter om dom både IRL och online, alla har namn och alla har karaktärsdrag som hon har hittat på, och dessutom har dom födelsedagar som Karolina noggrant håller reda på...
Måtte barndomen räcka länge till...


Ha en jättefin onsdag! Oh, and let it RAIN!!

25 comments:

Saltistjejen said...

Å vad fint ni har det i gästrummet!! Haha, väldigt svenskt i inredningen särskilt textilval...! :-)

Och ja, man hoppas ju att barn får lov att vara barn nu även om det känns som om barndomen helt klart har "kortats ner" något jämfört med vad man själv minns.
Jag har vänner med barn i 4-årsåldern som är modemedvetna!!! Himmel! Jag tror mamma köpte och lade fram mina kläder till skolan varje dag och jag tänkte inte ens på vad jag satte på mig, ända fram i mellanstadiet...

Annika said...

Saltis:
Antar att du anar ett visst IKEA tema där, eller hur ;-) Hi, hi!!
Jodå, det blir nog bra...och ännu bättre när det är helt klart...

Vet du, jag lägger fram kläder till K varje morgon...fortfarande!! Undrar hur länge till hon låter mig göra det?
Jag tycker det är så skönt. Har vänner vars barn aldrig skulle tillåta dom att göra detsamma...

veronika said...

Wow, vilket harligt gastrum!!!!
Dar vill jag ocksa komma och bo i.:) Harligt med Dalahast Bonaden pa vaggen, du skulle ha Dalahast kuddar till det.:) Har sjalv Dalahastkuddar i samma roda farg som din bonad. Verkligen mysigt som sagt gillade fargvalet. Vad hade ni dar innan?

Harligt med kallare, finns knappt har i Kalifornien inte vad jag vet iallafall.
Sa ni har regn, har har vi fatt sommarvarme igen. Blasten fran Sodra Kalifornien har inte natt hit som tur ar inte branderna heller, otackt.
Kul att se Karolina pa bild igen! Hon verkar trivas bland sina Webkinz!

leopardia said...

webkinz var nåt nytt, det har jag aldrig hört talas om...
jag var nog rätt trilsk som liten och bråkig när det gällde kläder, men inte var jag modemedveten, bara obstinat...

Petra H said...

Jättefint gästrum, ser väldigt inbjudande ut!
Du kallar det för källaren men fönsterna ser ju som om det är på bottenvåningen? Jag tänker mig en källare mycket mörkare och med små fönstergluggar längst upp vid taket!
Ha ha, de balla föräldratidningarna låter inte så intressanta - överlaget är ju de flesta svenska veckotidningarna väldigt Sthlmscentrerade, och väldigt mycket klubben för inbördes beundran...
Jag hoppas att du får fortsätta att lägga fram Karolinas kläder ett tag till!

Humlan said...

Jättefint gästrum, men jag tittade också förvånat på det stora fönstret och undrade källare??

Tänk att man kan längta efter regn, men jag förstår dig, vet hur skönt det är när man har fått nog av värme och torka.

Desiree said...

Här har det också kommit massor med regn. Det regnade nästan i 24 timmar ovabrutet och det är ganska ovanligt. Men som sagt det behövs. Idag känns det superkallt. Jag har jeans på mig för första gången på sedan i maj. Jacka fick jag till och med sätta på mig imorse. Kändes konstigt. Det är tydligen kalla nordanvindar från Kanada som blåser ner på oss sa de på Weather Channel. Men det skulle bli bättre till helgen.

Desiree said...

Oj gästrummet glömde jag helt bort att kommentera. Det blev ju kanonfint! Gillar verligen det där röda tyget med dalahäst motivet. Gästrummet ser jättemysigt ut.

Petra H said...

Förresten Annika, eftersom du gillar hösten så mycket ;-) så kan du kolla på några höstbilder från förra veckan på min facebook-profil...

Annika said...

Veronika:
DU är så välkommen!!!
Ja, jag får väl se om IKEA fortfarande kanske har kuddar med dalahästar på. Den där bonaden på väggen har flera, flera år på nacken, men jag gillar den...
Ja, jag tänker på er i CA, tur att ni bor lite längre norrut. Förfärligt med bränderna i södra CA. Usch...
K trivs med sina webkinz, det gör hon :-)

Leopardia:
webkinz är stort här. Man köper ett mjukdjur, får med en kod, loggar in på webkinz hemisida och skapar där ett konto. Där kan barnen sen skapa sig hela världar. Lite kul. Stor grej nu...
Ha, ha...obstinat med kläderna alltså, rätt vanligt tror jag..


Petra H:
Källaren har stora fönster. Den ligger i sutterräng så rummet har fullt dagsljus och utgång till golfbanan. I den slutna källardelen finns tvättstuga och förråd.
Ja, suck...tidningarna jag skriver om är extrema när det kommer till balla mamas. Blir TRÖÖÖÖTT!!
Hoppas också att jag får lägga fram Karolinas kläder i många år till...

Anne-Marie said...

Ser ut att vara ett riktigt mysigt gästrum. Vad skönt (antar jag) att ni fått litet svalare väder. Här är det faktiskt riktigt fint just nu till skillnad från förra veckan.
Det är skönt om barn kan vara barn. På 60- och 70talen var alla barn mycket längre än vad de är idag. Jag minns att jag lekte med Barbie när jag var runt 11. Kram!

Annika said...

Humlan:
SOm jag har längtat efter regn!! Jag blir så less på sommaren efter ett tag. den är så låååång. Idag har det regnar hela dagen och det är så skönt att bara sitta och titta ut på det hela...

Precis, källaren ligger i sutterräng så rummet är som ett vanligt rum med fönster och dörrar mot golfbanan. det är bra. Icke desto mindre blir det svinkallt därnere på vintern...


Desiree:
KUL att DU gillar gästrummet!! Blir glad!
OCH vad mysigt att du har jeans på dig ffg sen maj. Lite skönt va?
Jag längtar så efter mina höstkläder. Det regnar visserligen idag men det är fuktigt och varmt ändå. Hört att imorrn blir det kyligare och till helgen kanske regn...
TUR att vi har alla våra vädersiter och väderkanaler att titta på :-)))

Petra H:
Ojdå, får väl logga in på facebook då...Är ju aldrig där. Tur att man blir påmind ibland. Ska kolla dina bilder...

Annika said...

A-M:
Jätteskönt med gästis!! Och att gästerna får det mer privat än att vara i rummet mittemot vårt på övervåningen.
ja, jag njuter så a regnet...Underbart. Skönt att ni också har bra väder.
jag lekte också med barbie högt upp i åldrarna, kanske tills jag var 13-14, tror jag...
Jag hoppas K får vara barn lääänge till.

Panter said...

Vad fint och svenskt!
Rött är en bra inredningsfärg, tycker jag.

Låt oss hoppas att Karolina leker länge till. Här hemma tycker jag att många unga (med benäget bistånd) tillåts bli halvvuxna väldigt fort.

Anne said...

Vad fint, verkligen supersnyggt. Jag gillar det röda. I det gästrummet skulle man gärna vara gäst :) Vad skönt gästerna kan få lite privat, ser väldigt stort ut och med öppen spis och allt. Får man fråga hur stort ert radhus är? Har känslan ni bor stort.
Webkinz var nytt för mig, aldrig hört talas om såna, men låter jättekul. Häftigt det där att man kan sköta om dem online också.

Annika said...

Panter:TACK!
Jag gillar också rött. Den lyser upp, och är mysig, i alla årstider...
ja, låt henne få vara barn läänge till...

Anne:
Du är så välkommen att vara gäst här...Du o M kan ta er en resa österut :-)
Vårt hus är inte så stort, ca 2000 SQ feet, måste kanske kolla upp i kvadratmeter.
Men källarrummet är stort och det är v¨rt sovrum också...Ska lägga ut lite fler bildet av hemmet härframöver. Det är ju alltid kul att se andras, så ni får väl se mitt också :-)

mintid said...

Men men Annika, Mama o family living är ju kanon tidningar!
Just dom två är mina favoriter. Jag har fliving o väninnan mama sen byter vi med varandra :). Du vet smålänningar ;-) tsss...

Kram

LindaLotta said...

Rött ger en ombonad känsla och jag gillar hästen på väggen skarpt!

Jag önskar att någon kunde lägga fram kläder till mig så jag slapp riva ur halva garderoben för att hitta något... :)

Matildas fikarum said...

Jag vill också bo i det gästrummet! Det ser ju jättemysigt ut.

Pernilla said...

Wow, vilket fint gästrum ni har.. med dalahäst o allt ;)Känner mej nästan som hemma *haha*

Vad mysigt det ser ut när din dotter ligger och myser med sina webkinz. Min dotter är helt galen i gossedjur så jag ska helt klart köpa med mej såna där webkinz från usa när jag åker dit. Jag åker en snabb tur (6dagar) till Orlando i dec :) Så då blir ju webkinz en kanonbra julklapp!!
Kram

Annika said...

Mintid.
Jo, det är underhållande tidningar, men jag är bara så trött på att allt är såååå coooooolt och så baaaaallt och såååå hääääftigt och tuuuufft...
Underhållande ja...Jobbigt ja...
MEN, det är klart att det är jättesmart att nu bytr med varandra! Perfekt. Två tidningar i en...
Kramis!

Lindalotta:
Kul att du gillar rummet. Det är ju inte helt klart eftersom sängen ska flyttas sedan.
Ha, ha...kanske Micke kan börja lägga fram kläder till dig varje morgon? :-)

Matilda:
Varmt välkommen att bo där. Vore ju jättekul!!!

Pernilla:
Tack! Ja, jag gillar den där dalahästen också fastän har hängt där i flera år.

Precis, köp webkinz. Det är Hallmark mestadels som säljer dom! Bra present!

Kram!

Millan said...

Vad skoj att se hur det ser ut hos er!! Det syns att du ar Svensk!! Harliga roda farger. Min absoluta favoritfarg!

Appropa tidningarna sa kommer jag ihag att vi diskuterade det for lange sedan. Visst ar det sa att det ar samma manniskor i alla tidningarna. Koper man tex Mama och Familyliving samma manad sa ar det nastan exakt samma reportage i dem, men samma manniskor. Man marker ju att det ar samma intervju bara med olika inriktningar. Sa trist! Det kanns som sagt som om en mediaelit har tillkommit i Sverige och alla vi andra vet ALLT om dem. Trakigt! Jag vet itne om jag ocksa borjar vaxa ifran 'barntidningar' redan eller om det bara inte finns nagon som jag tycker om...?

aussiekicki said...

Vilket fint gästrum! Vi behöver fiffa till vårt också.

Vilket gulligt litet Halloweenmoster!

Annika said...

Millan:
Tack, ja det är trivsamt därnere, och ännu bättre ska det bli!!
Javisst, det är verkligen KLUBBEN för inbördes beundran i dessa tidningar...Blir så tröött...

Kicki:
Tack!
Japp, ska lägga ut bild på K på Halloween...Hon vill klippa bort det svarta för ansiktet och sminka sig grymt istället...

Helena said...

Så fint ni har det i källaren! Webkinz har inte jag hört talas om, är det vanligt i Sverige också tro? Jag kommer ihåg det där med att byta tidnigar från utlandstiden, då hade vi inte tillgång till internet så kvällstidningarna var så uppskattade fast de kunde var flera veckor gamla. Ingen slängde en svensk tidning innan man visste att alla läst den!