Friday, October 26, 2007

Sverigebesök...


Gunnar och Kinn på Staffans och Lisas bröllop i juni i år...

Just nu sitter mitt väntade besök på planet mellan Köpenhamn och Washington. Dom har varit på väg i snart två timmar, och ska anlända här klockan 15 i eftermiddag.
För oss svenskar i förskingringen finns det inget roligare än besök från hemlandet!
Det är dessutom ömsesidigt då dom alla tycker att det är så trevligt att komma hit (tur det!!). Men, jag skulle ändå önska att jag hade fler besök under året.
Eftersom jag åker hem varje sommar så försvinner hela sommaren, ingen kan besöka mig då. Men under resten av året står Annikas Inn öppet!!!

Mitt besök idag är ju min bror Gunnar och hans fru Kinn som bor i Umeå. Gunnar har varit här i US förr, men för Kinn är det första gången i landet i väster! Första gången! Det trots att hon varit på så många andra ställen i världen inkluderat Australien, Bora-Bora och Filippinerna, men USA har aldrig blivit av...Förrän nu. Vet ni, sådana besök förpliktigar, det är nu jag, eller VI, som ska se till att hennes intryck av det här landet blir bra. Det blir sighseeing grande, naturligtvis. Det blir att visa The National Mall i Washington DC för 118 gången, gå upp och ner mellan Capitolium och Lincoln Memorial, beta av Vietnam muren, se det nya svulstiga World War II memorial...Och ja, såklart se Vita Huset, kanske även Arlington Kyrkogård som ju är unik. Allt sånt måste ses av en förstagångsturist i The Nations Capital...Sedan måste vi såklart ge oss ut i Shenandoah National Park och ge oss upp på Skyline Drive som är en smärtsamt vacker väg vilken ligger på toppen av en bergskedja, och nu är som vackrast när höstfärgerna glöder.
Det blir inte att sitta och fika i stugvärmen i en veckas tid, nej det blir att vara aktiv, att se och upptäcka...
Och så---Och så---Och så----Ja gissa....SHOPPA!!! Dollarn är lägre än på länge, SÅ fördelaktigt för Europeer att komma hit nu. Jag vet vad som redan står oå inköpslistan: elektronik grejjer...och så kläder, kläder, kläder...
Jodå, det blir att slita golven på köpcenter nu i veckan som kommer. Men, det ska bli roligt!

Jag vet också, av erfarenhet, att mitt hus kommer att förfalla under denna tid eftersom jag inte får många knop gjorda när jag har gäster. Jag har varken tid eller lust med sånt när jag har folk här. Man får vara glad om man hinner slänga in en snabb tvätt någon gång.
Jag ska försöka vara extra flitig med kameran, så blogginslagen i veckan som kommer kanske blir mer foto än text.

Sverigebesöket anländer till riktigt dåligt väder...Regn och 11 grader, järngrått. Så ska det visst blir imorgon också. Vädret rår man inte över, men jag säger ändå; Be careful what you wish for...
Och då refererar jag till mig själv som har gnällt över sol och värme...Som sagt; be careful...

Ha en fin fredag alla!!!

29 comments:

Lia said...

Annika! Nu vet man alltså vart man kan boka in sig när det blir dags att se usa, på Annikas inn!??
Det låter som en helt fantastik vecka du kommer bjuda duina gäster på. vad är det med den där kyrkogården? Blir nyfiken på allt som kan tänkas vara historiskt ju!
Berätta mer om dina shoppingbegär, vad står på listan! Behöver kunna visa sambon att jag inte är helt ensam=))). Kram, ser fram emot bilderna!

Panter said...

Besök är så roligt, förstår att du kommer ha fullt upp.
Ser framemot korten.

Här är det + 2 grader och grått, inget höjdarväder, men jag är glad så länge det inte regnar.
Trevlig helg!

Annika said...

Lia:
Annikas Inn är öppet ja...He, he!!!
Oftast vakant också ;-)
Det är framföralt mitt besök som ska shoppa, inte jag så mkt, tror jag...tror jag...
Arlington kyrkogård är den största krigskyrkogården i USA. Rad efer rad av vita stenar som du säkert har sett i filmer. Den är jättestor. Där ligger bla John F Kennedy och Jackie begravda, bland många andra.
Bildet blir det, men kanske inte så mkt text :-)
Kram!

Panter:
Som vanligt tycker jag det låter som om ert väder är helt rätt för årstiden :-)
Jag hoppas regnet ger med sig, även fast det verkligen behövs.

Japp, kommer definitivt att lägga in bilder...

Millan said...

Annika! Hoppas ni far det jatte roligt med din bror och hans fru. Det maste vara sa spannade for din svagerska da det ar hennes forsta besok! Jag ar lite avundsjuk pa henne for jag har heller aldrig lyckats ta mig till USA. Men jag ska nog lyckas lura med mig Ben i framtiden :-)
Jag kan ocksa bara halla med om hur roligt det ar med sverigebesok. Min pappa, bonusmamma och tva broder ar pa vag over i detta nu. Deras plan borde ha landat for lite sedan och de har nu en 3 timmars bilresa kvar till Bristol. De har visserligen varit har tva ganger forrut med det ska anda bli otroligt roligt!
Kram!

Matildas fikarum said...

Vad roligt för dig att få besök! Hoppas ni får riktig underbart trevligt!

Humlan said...

Det låter verkligen som om du får en intensiv och roligt tid framöver. Jag skulle inte heller ha något emot en shoppingtur för billiga dollar..

Ingen kan väl tycka att du ska ägna dig åt hus och hem när du har ett sällsynt besök från hemlandet, ha det så kul!

Petra H said...

Vad mysigt med Sverigebesök, det låter som ni har ett digert men trevligt program framför er! Washington-området låter mycket mer intressant än vad min pappa har låtit påskina, det enda jag kommer ihåg från när han hade varit där var att han tyckte att Vita huset var litet!
Jag satt och planerade min sysslings (nästkusin som vi säger i Skåne) och hennes pojkväns besök i PR igår, de kommer den 22/11, jag hoppas att jag har hunnit över tills dess! De planerar också storshopping på PRs stora outlet mall...
Trevlig helg och ser framemot foton från ditt besök.

Annika said...

Matilda:
Det ska verkligen bli roligt. bildbevis bör komma .-)


Humlan:
Ja, dom ser nog fram emot att spendera lite eftersom det är så fördelaktigt just nu...
Hoppas dom hittar mkt, och hoppas att jag inte känner mig alltför shoppingsugen på våra rundor.
Hus och hem får VILA nu ett tag ;-)

Petra H:
Det finns mkt att se i DC, men det är ju en sådan maktstad, och det känns. DC är rätt "oamerikansk" eftersom vi inte har ngra skyskrapor alls. Ingen byggnad får vara högre än Washington monument, pinnen du vet.
Sedan finns ju roliga stadsdelar som georgetown och Adams Morgan mfl. men just inne i det som är själva det DC man ser, runt the mall, dä
r är det rätt stelt och uppradat...DC är inte NYC precis...Nej långt därifrån...Tyvärr...
KUL att du får besök på PR så snart!!!! Och ja, klart det måste handlas i outlets!! ;-)
Ha en jättefin helg!!

Desiree said...

Jättekul med Sverigebesökk. Vårt besök har ju precis åkt och vi hade verkligen kanontrevligt och roligt. Låter som ni kommer att få det riktigt bra. Du har ju redan plannerat in massor med fina sevärdheter och små utflykter. Hoppas ni får lite bättre väder snart. Det är nog den kallfronten vi har haft som är påväg upp över till er nu. Vi har haft regningt och kallt i tre dagar nu men idag lyser äntligen solen och imorgon sägs det att det ska bli runt 20 grader igen. Förhoppningsvis blir det bättre för er snart också. Ha en riktigt mysig helg och en helt underbar tid med besökarna.

londongirl said...

Vad roligt ni ska ha det tillsammans under deras besök. Hur länge stannar de?
Förstår att du längtar efter fler besök kunder året....det blir ju ganska långt till nästa sommar då du själv kommer hem.
Har du fler besök som är inplanerade som ni får?
Ha det gott!

Anne said...

Jag riktigt hör hur uppspelt du är och hur roligt du tycker det ska bli med besök! Vårt besök (som åker hem på söndag redan) hade med sig en kasse tidningar. Jippie! Så nu har jag färsk Amelia, Allit i Hemmet och några till tidningar som väntar på att läsas.
Låter som du är en bra reseledare :) Verkar vara en massa kul du tänkt ni ska göra. Shopping ja...det är ett måste förstås.
Det där med att aldrig varit i USA, det är rätt intressant. Jag har massor av beresta kompisar som varit i en mängd olika länder och är väldigt beresta och även bott utomlands. Men, aldrig någonsin varit i USA. Visst, många svenskar har varit i USA men jag tror inte det är så ovanligt med beresta svenskar som dock aldrig varit i USA av nån anledning.
Jaja, det blev en liten parentes.
Hoppas i alla fall ni får en trevlig helg och förstås en bra vecka!
Kram!

SweFlo said...

Jag vet vad du menar med att vara värdinna åt en "USA virgin", det känns ju lite som om man är skyldig att visa landets bästa sidor! Fast det brukar räcka att jag visar mina shopping-smultronställen så är de glada att komma tillbaka igen... :-)

Evas blogg said...

Jag har heller aldrig varit i USA men nu vet jag ju var där man ska hälsa på :-) Hoppas ni får trevliga dagar!

Annika said...

Desiree:
Just nu, när jag skriver det här ÖSER regnet ner...totalt otroligt...Peter vill sätta på värmen i huset NU säger han. Jag tycker vi kan vänta lite, men det känns lite kylslaget...
Känns trist att ta emot besök i detta trista gråväder...
Men, men...Imorrn em ska det klarna upp och sen ska det bli sol...Och hyfsad temp, 15-20 grader...Vädernörden här håller koll, du vet ;-)

Londongirl:
Kort men intesiv vistelse...en vecka, en vecka som blir proppfylld med aktiviter.
vad jag vet får jag inga fler besök inom snar framtid...Ska du o Rosvik ta er en tripp kanske? :-)
Vore ju urkul!Anne:
Det ska bli så roligt!!!
Tyvärr, som jag skrev ovan, så är vädret piss och skit. Men jag får ju skylla mig själv som har gnällt så mkt...Ja du vet...
Jag är en van reseledare i DC med omgivning, det kan jag nog säga...:-)
Japp, Kinn har kuskat jorden runt men USA har ännu inte blivit av. Tror det är rätt vanligt, som du säger. Mina fldrar har goda vänner som kuskat runt hela livet...Afrika, Asien, Australien...först när H fyllde 60 kom dom hit på två veckor, bodde hos mig. Det var så lyckat det kunde bli!!! OCH jag var så glad över att dom var SÅÅÅÅ nöjda.
Kramar!!!

Annika said...

Swedflo:
Jo, det förpliktigar...verkligen!!
Men, shopping är ett stort intresse, och shopping FINNS som sagt...Ha, ha!
Nej då, jag är inte orolig...Sight seeing, goda restauranger och shopping..we are all set...

Evas blogg:
Japp, du vet vart du ska om du ska till US ;-)

Annika said...

Vad skoj med besök hemifrån. Min mamma och pappa brukar komma hit och hälsa på (vid olika tillfällen eftersom de är skilda) men det är glest med besök av mina kompisar, trots att avståndet inte är stort... Men alla jobbar och har fullt upp, och när det är semestertider så åker ju vi till Finland istället.

Har läst lite av dina gamla inlägg här i bloggen och upptäckte att vi delar inte bara förnamn utan också andranamn, lite lustigt tyckte jag :-).

Fia said...

Visst är det kul när man får visa de som kommer på besök från Sverige sina favvisställen att shoppa på?!? Jag ÄLSKAR att göra det! Jag tycker också det är kul att klura ut vilka ställen som just MIN gäst skulle gilla extra mycket. Ha det så jättekul och ta massor med bilder!! Kram!

Mie, Absolut Guldkant said...

Jaha så nu har du fått din svalka o höstregn;)
Måste vara jättekul att få visa upp sitt "nya" hemland för någon! Och vilken tur de har, som har proffsiga guider! Hoppas ni får det finfint tillsammans!

Tina said...

Ha det så bra i veckan. Måste säga att det låter som om dom kommer till ett bra ställe :-))

Fröken fräken said...

Ååh det låter som att ni kommer att ha det jätteroligt.Det låter så roligt med att få besök hemifrån. Jag bara väntar på mitt första Sverige besök. Jag kan tänka mig att tiden kommer att gå jättefort när dom är hos dig. Hoppas att vädergudarna kan skärpa till sig när det kommer gäster. :)

veronika said...

Ha en underbar vecka!! Later sa kul med allt du ska hitta pa!!

Trevlig helg!

londongirl said...

Ha ha ha DET vore hur kul som helst!!! Jag kan se oss sitta där vid ditt köksbord hela nätterna och babbla och fotografera vinglasen! :-)

Lilla B said...

Åh,så fullt av förväntan! Så roligt ni kommer att få!

Hanneles paradis said...

Ha det så bra med allt shoppande, slit inte ut skorna :)

Marie said...

vad avundsjuk jag blir pa din bror och hans fru! jag har alltid onskat att nan slakting elelr van ska bosatta sig i usa sa man kan aka dit o halsa pa, men hittills ingen lycka! :)

hoppas ni far nagra fina dagar ihop! :)

leopardia said...

hoppas att ni har haft det trevligt... du är förresten utmanad i min blogg :)

Annika said...

Fia:
Visst är det KUL!!! Håller med, jag tycker också det är kul att klura ut vad just mina gäster skulle tycka om.
Kameran är ständigt i beredskap :-)
Kram!!


Mie:
Jojo...nog har det regnat alltid, men nu ser det bra ut för resten av tiden här. Bra!
Japp, guiderna och gästerna jobbar hårt.
Kram!

Tina:
Tack---
Det ska vi hoppas och tro :-)

Annika said...

Fröken Fräken:
Jag förstår att du gläder dig över att få ditt första besök hemifrån. Det är ju så roligt att få visa sina gäster ett och annat.
Vädergudarna verkar nu (peppar, peppar) stå på vår sida...

Veronika:
Tack!
Trevlig helg!!!


Londongirl:
Fniss...JO, det kan jag se framför mig...kameror och vin ;-)))

LillaB:
Ja, det är verkligen roligt! Vi ska hoppas att det fortsätter så!

Hannele:
Fniss..ska försöka, men det blir svårt :-)

Marie:
Du får komma över ändå!! :-)
Gästrummet i Annikas Inn finns ju ;-)


Leopardia:
TACK!
OK, ska kolla in!!!

Saltistjejen said...

Å hoppas verkligen ni får en härlig tid tillsammans! Och ja, jag känner verkligen igen det där med besök som aldrig tidigare varit i USA. Man vill ju verkligen att de ska få en så bra upplevelse som möjligt då. Vi har fått besök ibland som visserligen varit i USa men aldrig i NYC, och då känns det likadant.

Kanske kommer ert väder att bli bättre snart också?! Här ska det bli fint nu i några dagar. Så jag hoppas att det blir fint hos er också!