Monday, October 08, 2007

Nu är det DAGS!!! Halloween är om 3½ vecka!!!

Alla som har följt min blogg ett tag vet att jag är SVAG för Halloween och SVAG för julen. När det kommer till dessa två helger kan jag styra rakt över bord! Jag vill bara pynta och dekorera som en liten galning. Karolina och jag har problem en masse när vi går förbi Halloweenpynts-avdelningarna på varuhus och butiker. VI kan liksom inte låta BLI att köpa...Det är som ett gift: Oh, vad fin!! Nämen titta vad cool, den tar vi, jamen nog kan vi köpa en stor spindel till...
The list goes ON!
Mottot för mig när det kommer till Halloween, och till viss del julen, är: More IS More!! När annars kan man ägna sig åt denna orgie i kitch? Aldrig annars, säger jag.Vad tror ni om bilden ovan? Tror ni jag har nog med pynt? Det HAR jag med allra största säkerhet. Bar upp allt detta från källarförrådet igår, för idag skall det SKE!! Pyntningen och dekoreringen! Den gamla dekoratörsnerven vaknar till liv och känner inspirationen flöda! Och kära nån, det är trots allt bara 3½ vecka kvar till dagen H!!

Idag är det Columbus Day, helgdag för stat och kommun. Karolina är ledig från skolan, Peter måste jobba, och vi har ett digert program framför oss. Pyntning? YAY! Och sen lite annat också...

Här är en länk till hur det såg ut utanför mitt hem i fjol runt Halloween. Många av er såg det då. Här är en repris!

Alla tillönskas en fin och härlig måndag!! Vare sig ni är lediga, eller inte...

26 comments:

Fundersam Cecilia said...

Vad roligt det låter.Det är så att jag riktigt känner lyckan för att få pynta.Jag undrar just om det har avtagit i Sverige,firandet av Halloween.Ett tag var det nästan så att man trodde att det var på väg att bli som i USA med pynt osv.Men jag fick för mig att det var betydligt lugnare förra året.Jag har en lykta för att ha värmeljus i som ser ut som en pumpa,och den brukar åka fram varje år.Kanske det blir något mer inhandlat.Annars skall jag satsa på att julpynta istället,det längtar jag efter.Längtar efter att ta fram adventsljusstakar osv.
Hoppas att ni får en trevlig Columbus Day.

Matildas fikarum said...

Det känns jättekonstigt för mig att man firar Halloween i Sverige. Varför, liksom?

Annika said...

Cecilia:
Vad jag har förstått från min syster, och andra i Sverige, har Halloween därhemma tappat taget. Dom försökte ju "hypa" upp det ett tag där, men jag tror aldrig att det riktigt lyckades.
Det kan ju lätt bli fel när nya traditioner från andra länder ska försöka få fäste.
Ja, ja...Julen är ju årets höjdpunkt när det kommer till pynt och fix!! jag längtar också!
Ha en fin höstdag!

Annika said...

Matilda:
Det tycker jag också...Men, jag tror det har tappat suget där...

Marie said...

det skulle vara riktigt roligt att fira halloween i USA nan gang, det ar val dar man ska vara! Ingen annanstans ar det sa pyntat som dar! :)

Eva said...

Jag har inte rikigt svepts med i Halloween trenden, men det är förmodligen mest för att jag är helt tvärtom, jag AVSKYR att pynta, enda helgen jag känner att jag verkligen VILL är julen, då kan jag göra huset mysigt :)

londongirl said...

Helt otroligt vilket Halloweenfirande! Jag blir så imponerad av att ni kan karva pumporna så fint! Jag brukar ha en pumpa på takterrassen men inte så mycket mer och på skolan brukar vi också göra lite men inte alls så här mycket.

Julen däremot...Mmmm...DET är min absoluta favvishelg! Börjar redan nu läsa i tidningar om julpynt osv. Det är dessutom ett av mina älsklingsord: J U L L O V :-) Det ordet kan få Londongirls ögon att glitta må du tro!
Kram

Desiree said...

Åh så kul att se dina pynt och bilder från förra året. Du verkar helt klart ha tillräckligt med pynt. Det står ju så mycket på den där vita byrån att man knappt ser allt du har. Det kommer att bli superfint.Go for it, more is more :-)

Annika said...

Marie:
Jättevälkommen till min blogg! Det är nog sant att det är är mest pybtat här. Brukar vara en upplevlse för gästande svenskar att vara här den tiden på året. Nu ska jag kolla in din blogg!!!

Eva:
Då ska vi se till att svepa med dig i trenden! Du får låta dig inspireras i butiker och av andra pyntare.
Julen är urmysig!

Londongirl:
Jodå, det tar lite övning det där att karva en pumpa. Men man kan fuska lite med färdiga mallar också.
JULLOV!!! Håller MED!! Det är ett vackert och glittrande ord! OCH MYSIGT!! Jag gläds också av att läsa tidningar med julideer redan nu.
KRAM!!!

Desiree:
YAY girl!! Ser fram mot att se allt ditt pynt på bloggen också!!
More is more...Iallafall runt Halloween och till viss del julen...Hi, hi!

Anne said...

Wow, säger jag bara. Här har vi tjejen som kan pynta! Det märks du jobbat som dekoratör, det är mycket pynt men det är väl utplacerat och ser faktiskt ut som ett skyltfönster i en affär som man bara vill titta och titta på med stora ögon och betrakta och säga wow med öppen mun.
Jag skulle inte kunna få till det så här läckert, det skulle bara se ut som jag slängt fram min pyntkasse och liksom skakat ur allt pynt och sen bara lämnat det så. Kaos och fult.
Men du har ju PYNTAT och då är det faktiskt snyggt med MYCKET grejer när det liksom är ordning och reda trots mängden. Ja, du förstår säkert vad jag menar.
Du kan helt klart det där med pynt, ser jag. Kan inte vänta på att få se julpynt hos dig nu också!!!!

Annika said...

Hi, hi...Jag jag tycker det är så roligt. Hoppas jag ska hinna få upp det mesta nu på em...Så kanske jag kan ta lite bilder imorrn eller på onsdag för att visa hur långt jag kommit. Nu vill K gå på bio så då ska vi göra det. Jag har inte fått upp en enda pinal ännu. Kul att du gillade mitt pynt från i fjol. Det lär bli änne mera iår :-)

londongirl said...

Glömde berätta: Jag har också jobbat som dekoratör! :-)

Thy said...

Haha! Vad fint. More IS more! Eller If less is more than nothing is everything, eller hur hur är det man säger? Ha det så kul med pyntningen!

Hanneles paradis said...

Jag är svag för alla fester :)

Annika said...

Londongirl:
Har du??? Var då??? Blir ju jättenyfiken? Gick du dek.utbildning?


Thy:
Jösses, känns som jag är hopplöst sen nu...Snart mörkt ute och bara en massa annat har blivit gjort idag...BUT, I am on it!! :-)

Hannele:
Jag med, jag med ;-)

Victoria said...

Va! Är ni lediga på Columbus Day? Orättvist. Här är allt som vanligt, inget ledigt här inte.

Jag hade inte mycket Halloweenpynt förra året, har inhandlat lite mer i år men jag ligger ordentligt i lä bredvid dig, det är tydligt. Men jag får väl samla på mig medan vi bor här (har väl lagom mycket när det blivit dags att återvända till Sverige!)

/Victoria

Annika said...

Victoria:
Ha, ha...kamen du vet det där är åratal av punt som ligger i dom där Targetlådorna...Du kommer säkert ikapp! Inser när jag ser alltihopa att jag måste köpa ÄNNY en låda. NU vill Karolina börja pynta, och jag får väl dra mig härifrån. Hon har lagt beslag på min laptop idag så jag är hänvisad till källardatorn. Inte för att vi varit hemma mkt, men...
SYND att ni inte har Columbus Day ledig idag!!!

Tina said...

Jo du annika nog syns det att du gillar Halloween :-), ska bli spännande och se resultatet av allt i år :-). Läste kommentarerna på förra årets inlägg och jag kastade tillbaka till den 1 nov här förra året. Full snökaos- rena isgatan på essingen! Det tog mig 6 timmar att komma hem (jo du såg rätt 6 timmar!!). När jag tittar ut nu, solen skiner och det ser fint ut kallt men fint!, är det svårt att tänka sig att samma sak kan ske i år om bara 3,5 veckor!

Millan said...

Vad skoj att se ditt pynt! Jag har liksom aldrig sett pynt sa har 'first hand' utan bara pa filmer innan. Ska bli valdigt skoj att se resultatet :-). Har pyntas dock inte alls egentligen, och folk ar urdaliga pa julpynt ocksa (men jag pyntar hemma hos mig saklart!). Jag ska definitivt ge mig ut och kopa nagra pumpor och karva ut till vart hus.
Jatte vackra bilder i inlagget nedan forresten. Och jag fattar inte att ni fortfarande har sa varmt! Har ar visserligen inte Oktoberkallt heller, men vi pratar 18 grader.. inte 35!

Annika said...

Tina:
Jodå, nog gillar jag Halloween alltid :-)
Och jag minns den dagen, den 1 november, att det var snökaos i sthlm. Min bror Staffan, Lisa och lilla Ella var här och hälsade på då...Dom var glada över att vara här och inte i Sthlm då.
6 timmar att komma hem, Tina...Vilken mardröm! Vi ska hoppas att det inte blir en återupprepning av fjolårets kaos.

Millan:
What!? Nu blir jag förvånad! jag trodde det pyntades och fixades i England till max. särskilt trodde jag att det fixades inför julen, men där ser man...
TACK för berömmet ang mina bilder nedan...Japp, idag blir det också HETT och fuktigt, men sen SKA det visst bli kyligt, man kan alltid hoppas :-)

leopardia said...

personligen tror jag att du har alldeles för lite pynt. ut och köp mera ;)

Annika said...

Leopardia:
Det tror jag med...Ska genast verkställa!!

JaCal said...

Fint! Jag har aldrig kommit in i Halloween-pyntandet... har ju lite svårt för höst och höstfärger... men är det ju tryck från de yngre medlemmarna i familjen och på tordag ska vi dra till pumkin patch för lite pumpa inköp.

Men när julen börjar närma sig - då kan INGET stoppa mig! Längtar redan!!

Annika said...

Jacal:
Den tiden på året som är SÅÅ fin!!
Fast, jag vet ju vad DU tycker :-)
Kan tro att dottern sätter viss press på dig nu.

Och Julen...kära nån...Då blir jag helt knäpp :-) jag längtar också...Fniss...

Jemayá said...

Va skojigt att se hur du hade pyntat ifjol - va mysigt med alla levande ljus! Det känns faktiskt rätt exotiskt att se ert firande! Här firas halloween inte alls, egentligen, inte som i USA, utan det gäller faktiskt de bortgångna, många för ett ljus till släktingars gravar. Men jag ser fram emot julen, jag börjar pynta för den så fort som möjligt. Min mamma brukar lite protestera, hon är mera gammalmodig, tycker att man pyntar några dagar före - medan jag helst gör det åtminstone en månad före, så man riktigt hinner njuta av allt! Nu är det ju dessutom helt annat när man har en liten en som kan delta i det hela! Happy Halloween (om jag inte tittar in före det :)!

Annika said...

Jemaya:
Klart man ska börja pynta upp tidigt inför stora helger. Sånt är jag helt för. jag har blivit mer för det sen jag flyttade till US.
Halloween äger alltid rum den 31 okt och ska nog inte förväxlas med Alla Helgons dag.
Jag har en känsla av att hela halloween firandet har stagnerat i norden, och det kanske är lika bra. Även om det är mysigt med lite pumpor och ljus i höstnatten...