Sunday, October 07, 2007

Tidig lördagmorgon på golfbanan...

Igår lördag vaknade jag, som vanligt, vid klockan 7. Numera går det visst inte att sova längre än till 7-7:30. Tittade ut genom fönstret och såg dimman, tittade ut ännu en gång och såg hur magiskt det såg ut därute. Det fanns bara en enda sak att göra, och det var att släpa sig ur sängen, dra på några paltor, gå ner och hämta kameran, och gå ner i källaren och ut på golfbanan.


Så fort jag öppnande dörren för att gå ut slog fukten och värmen emot mig, som en vägg. Jag förstår inte hur det kan vara så här varmt i oktober månad. The nature is out of WHACK!


På golfbanan var jag ensam, så när på en man som var ute och gick med sin hund. Jag njöt av det trollska landskapet och tystnaden. Det är verkligen något speciellt med tidiga helgmorgnar.


Nej, jag är ingen golfare, och jag får ständigt frågan av folk. Golf är verkligen inget intresse för mig, däremot njuter jag väldigt av att ha en golfbana bakom huset. Den inger en känsla av frihet, och ibland får jag känslan av att jag bor på landet när jag tittar ut över den. Den är en känsla för inspiration, och på vintern är det där jag bränner iväg på mina Power Walks.
Det är egentligen på vintern, efter snöfall, som den tillhör oss som bor RUNT om golfbanan. Då är det vi som äger den och inte den strida ström golfare som annars intar den varje dag, året runt. Den enda frist vi får är tidiga morgnar, regniga dagar och när den är täckt av snö. Annars är den golfarnas, och ingen annans.

Den här tidiga morgonen hade golfarna ännu inte hunnit ut. Efter en stund på min vandring med kameran kommer man till den här lilla sjön som alltid fascinerar mig. Det är egentligen ingen sjö, utan en liten damm. I den dammen bor en JÄTTESTOR sköldpadda, troligen den största jag har sett. Tyvärr fick jag inte syn på den igår.

Som synes på bladet så ÄR det höst, även om det inte känns. Hösten!?? Vart tog du vägen? När kommer du tillbaka och kickar ut sommaren? Snart, snart hoppas jag.
Och, som ni ser här får man inte pinka utomhus. Åtminstone inte om man är man. Gäller detta oss tjejer också? Eller? :-)


Iallafall var det en vacker morgon på en vacker golfbana. Senare på dagen brände dimman bort och framåt eftermiddagen var det återigen dallrande sommar.
Idag ska det bli uppåt 35 grader och senare i veckan kanske, kanske det ska bli svalt. Man kan alltid hoppas!

En fin söndag önskar jag er alla!

19 comments:

Panter said...

Woow, här var det också dimma, men inte alls lika vackert. Tack för en trevlig söndagstur på golfbanan.

Thy said...

Tack för underbara bilder! Jag älskar dimma.

veronika said...

Nu blir jag avundsjuk Annika!! Jag som kan langta hem till Sverige just for det dar Trollska med dimman som ligger PRECIS som pa dina bilder! Nu vet jag att jag kan byta stat for att fa det dar Trollska utan att behova flytta hem.:)
Nu ska jag hem till en kompis som har en vingard och plocka LITERVIS med vindruvor. De har en jatte mysig liten vingard.

Annika said...

Panter:
Varsågod! Så roligt att du tyckte om bilderna. Dimma är häftigt!

Thy:
Jag älskar också dimma...Och grå dagar :-)

Veronika:
Ja, sådan där dimma är inte dum. Bilderna luras lite eftersom det var så fuktigt och så varmt. Det hade känts bättre om det varit sådär en 12 grader.
VAD mysigt att åka ut till en vingård och plocka druvor...Ni i CA har ju det som fördel. Visserligen finns det vingårdar här också, men inte ens i tillstymmelse till vad ni har i kvantitet och KVALITET (framförallt)
Hoppas du hade kul idag!!!

Humlan said...

Vilka underbara bilder!
Det blir verkligen stämningsfullt med dimma och det ser minsann ut som om det vore 12 grader.. Det låter lite väl varmt med 35 grader, hoppas ni får lite svalka snart!

Rosvikstjejen said...

JÄTTEVARMT! Pust!
Det ser så trollskt ut med all denna dimma.
Som vanligt är dina bilder helt underbara.
Kram

londongirl said...

Det ÄR verkligen något så speciellt att vara ute så där tidigt på morgonen. Jag förstår precis vad du menar med det. Älskar att vara ute tidigt med kameran. Skönt att ni har den där golfbanan så nära.

Dina bilder är magiska Annika! Helt fantastiska.

Fniss....vilken skylt!!! Såna har vi inte här hemma. :-)

Lia said...

Annika, jag måste bli bättre med kameran. Du ligger verkligen i framkant! Och om du bara visste hur mycket jag avundas dig just nu! Som den lyckliga golfare jag då är, så skulle jag ge bort nästan vad som helst (dock ej min högerarm, den behövs för golfsvingen!)för att ha 0 min till golfbanan!!!! Själv fårjag ta bilen i 20 min innan jag når fram till friden och lugnet. Kram

mintid said...

Vilka dimmkort!
Helt underbara! Jag tyckte väldigt mycket om det med grenarna som hänger ner mot sjön.... oj oj..
Du kanske ska bli fotograf om du sadlar in på yrkeslivet:-)

Annika said...

Humlan:
TACK! Ja, jag hade verkligen önskat att det var 12 grader och kylslaget, men nej...Fast, det kommer väl, tids nog...Kram!!

Rosvik:
TACK! Lite väl varmt JA!! Blir lätt galen :-)
Så glad över berömmet över bilderna!

Lia:
Jahaja...Golf ja...
Nej, Lia, det har jag aldrig provat. bara minigolf, hi, hi...Peter däremot brukar ta sina klubbor och ge sig ut ibland. Vi blor precis vid 5 hålet på banan. Och ja, det tar mig ca 3 sekunder att komma dit.
KUL att du håller på med golf.
Tror säkert att det snart kommer fler bilder från golfbanan. Ser fram emot att se bilder på din blogg också :-)

MinTid:
Tack SÅÅÅ mkt för berömmet!!! Blir ju jätteglad.
Fotograf ja...Vore ju kul! Borde kanske ta lite kurser först.
Kram!
Kram!

Londongirl:
Ja, du är ju så duktig med kameran i arla morgonstund...DET är du!! Var nog lite inspirerad av dig när jag gick ut. FAST det inte var Sthlm var det ju helt OK iallafall.
Blir så glad över att du tycker om mina bilder...
Skylten...jag vet...Typiskt, typiskt!
KRAMAR!

Anne said...

UNDERBARA bilder. Jag kan riktigt känna den trolska dimman och fukten. Bilderna är så bra och talande att det känns som jag också är där. Jag är också ett stort fan av dimma. Fantastiska bilder! Jag uppskattar verkligen få se dina foton (och andras med), för mig betyder bilder mycket. Foton berör helt enkelt.
Jag skulle gärna bo nära din golfbana. Och ni som funderar på att flytta... Hur ska ni kunna hitta så här fint läge som ni har nu :)

Annika said...

Anne:
Tack snälla o gulliga du!! Nej, jag vet inte heller hur vi ska kunna hitta ett nytt ställe med ett läge som detta. Ingen aning...Jag har mitt "drömhus", en villa, som vetter mot golfbanan, men den familjen lär aldrig sälja.
Jag tycker också jättemkt om bilder!!! Dom säger mer än tusen ord.

Saltistjejen said...

Å vilka härliga bilder! Jag tycker också om tidiga morgnar om man lyckas vakan och sedan inte måste stressa till jobbet utna kan njuta av omgivningen! Särskilt när det är så lugnt och stilla och trolkst som på dian bilder!

Anonymous said...

Beautiful pictures....

Stina said...

Ni har alltid det så varmt och mysigt, och här blir det bara kallare, och jag som inte är nåt för vintern. Ska vi byta plats, ja vad härligt, där skulle jag må minsann.
Får ni inte in många golfbollar på er gård när den ligger så nära?

Mie, Absolut Guldkant said...

Vilka härliga bilder! Det ser verkligen ut som en svensk härlig höstdag men jag förstår av din beskrivning att det inte känns så i luften;)
Ha det fint o kramar!

jill said...

Fina bilder. Verkar som en härlig stund för dig. Om du vill gå kurs i konsten att kunna sova så kan du höra av dig... =)

Petra H said...

Vilka trolskt vackra bilder! Det passade precis imorse, eftersom jag kom till jobbet i dimma - och höstkyla.
Jag förstår att du är frustrerad över värmen, i helgen var det jättevarmt i Bryssel (nja, inte över 20 grader men ändå!) också och det kändes bara fel!

Annika said...

Saltis:
TACK! Ja visst är det ngt speciellt med tidiga morgnar utan stress.
I lördagsmorse var det ljuset och dimman som fick ut mig...Just det där magiska.


Sara:
Thank you!

Stina:
Det här låter galet i dina öron, men jag skulle byta rakt av. jag tar gärna er kyla. Det är ngt skumt när det är 34 grader i oktober, och dessutom fuktigt.
Jo'rå...visst får vi golfbollar in på baksidan och på decket. Ibland gäler det att se upp. Grannen fick en golfboll i sitt v-rum en ggn...

Mie:
Nä, så långt från en klar, kall höstdag man kan komma,´tyvärr. Men förr eller senare ska kylan anlända hit också.
KRAM!!!

Jill:
Så du är bra på att leda kurser i sömnteknik alltså! Anmäler mig! Imorse vaknade jag 3.30 och somnade aldrig rikigt om igen...Suck...
TACK för berömmet :-))

PetraH:
Eller hur? Det ska inte vara SÅ här varmt den här tiden på året. Det är bara fel, fel, fel...
Låter mysigt med regn och dimma ;-)
Kul att du gillade bilderna...GLAD!! :-)