Friday, October 19, 2007

Hjärnsläpp och Väder...

God Morgon, God Morgon!!!

Här hade jag precis skrivit, och skulle publicera dagens inlägg...Allt var klart, skulle precis trycka på "Publish Post"-knappen när Blogger strular till det och kontakten bryts. Upp kommer ett meddelenda om att det inte finns någon "connection to blogger"...ALLT jag skrivit försvann. Allt. Fy sjutton vad irriterad jag är just nu.
VISSERLIGEN har jag egentligen inte något att skriva om, för jag lider av totalt hjärnsläpp idag. Det kanske är Bloggers sätt att be mig hålla tyst...Hmmm...DET tänker jag inte lyssna på. Så de'så! ;-)
Hjärnsläpp ja...Jag skriver ju alltid upp alla mina bloggideer i min dagbok. Längst bak där har jag en lista på ämnen, men just idag känns det inte lockande att skriva om något alls från den listan. Ämnena där får helt enkelt bida sin tid fram till dess att denna skribent att redo att skriva om just DET ämnet.
Hjärnsläpp OCH irritation...

Och så har vi då vädret...Nu är klockan 8:20 och det är så mörkt i mitt kök. Mitt kök som annars badar i morgonsol. När jag var ute för lite sen och ställde ut återvinningsplastlådorna kände jag hur FUKTIGT det är i luften, som på sommaren. Det är säkert långt över 20 grader varmt, och därtill fuktigt.
Att denna höst är underlig är en grov underdrift, aldrig förr har jag väl gått i sommarkläder i mitten/slutet av oktober. Aldrig förr har väl värmen i huset INTE varit på den här tiden på året.
Ärligt talat så är rådande väder direkt äckligt---Äckligt och FEL!!!
Det blåser, det ser ut som mörkaste november därute, men känns som mitten av juli.
Förmodligen blir det åska framåt dagen, tycker det känns så. Jag brukar nämligen få huvudvärk innan större urladdningar, och ja, huvudvärk har jag just nu...

Vad gör ni när ni drabbas av hjärnsläpp vad gäller ämnen på era bloggar? Finns det knep att tillgå? ;-)
Idg hade det varit en perfekt dag att bita tag i en lista av något slag. Listor är perfekta när hjärnsläppet knackar på, men ingen lista finnes...

Men ALLA!! Det är ju fredag!!! HURRA!!! Önskar er alla en jättefin dag var ni än befinner er i världen!!

35 comments:

Panter said...

Du kan ju alltid göra mumintestet!

Här är det riktig höst, sol, blåsigt och KALLT.

Annika said...

Panter:
Mumintestet? Ja, det låter ju lite gulligt. Vem man är mest lik i mumindalen, I guess...

Ja, ert väder är normalt..vårt helt galet...

Marge_II said...

Idébrist råder även på min blogg idag - men dagen är ju inte slut ännu...

Mie, Absolut Guldkant said...

Ibland är inte blogger på vår sida helt enkelt:( Kan dock trösta dig med att blogg.se var mycket värre;)
Här blir det Råttatouille på bio med lille sonen i kväll.

Och du, du får helt enkelt flytta hem igen. Här är den härlig höstdag med solsken o hög klar luft! Försöker skicka över lite till dig *blåååååååser*
Kram!

leopardia said...

hjärnsläpp var ordet som bakat sig in i hela mitt väsen. men du, du får oxå ha en jättefin dag!

Annika said...

Marge:
Så sant, så sant..dagen har bara börjat här hos mig. Kanske kommer inspirationen och knackar på framåt dagen...

Mie:
Tycker blogger varit lite struligt ett tag nu med uppladdning av bilder och sen idag när det plötsligt inte fanns kontakt...Jaja...Trist när ett helt inlägg bara går upp i rök...
Ja, jag vet att blogg.se är struligt. Där kan jag knappt lämna kommentarer, även om det blivit lättare nu.
DEN filmen älskade Peter och Karolina!!! Tydligen helt suverän! Ha så kul!
Ja, jag skulle gärna ha ert svenska väder nu...Tack skicka!!

Kramar!!

Leopardia:
Samma här...Idag känns det som om det helt har tagit över. Vi får göra det bästa av dagen ;.))) sans hjärnsläpp!

Sporty Spice said...

Ja, visst är vädert konstigt. Jag sitter här och svettas i dryga 20 grader och hög luftfuktighet.

När jag får bloggtorka brukar det alltid hjälpa att läsa massa tidningar och andras bloggar. Då poppar det alltid upp någon idé. Och sen kan man ju göra som du - blogga om att man inte kommer på något att blogga om. =)

Lia said...

Annika, glöm hjärnsläppet och fokusera på hur du kan fixa FREDAGSMYS istället! Då kanske då får nåt trevligt att skriva om till i morgon.
Din man, Peter, är han svensk eller amerikan? Är ju lite nyfiken på hur du hamnade i väst, granne med en golfbana och utan grönt kort=) Kram vännen

Evas blogg said...

Ide'erna kommer och går, ibland tar det några dagar utan skriv. Nu har det blivit mkt bilder ett tag, skönt ibland då ord och tankar tryter. Någon lista har jag inte, skriver om det som för stunden dyker upp. Ja här är det ingen mild, fuktig luft, det känns som om det är snö på G. Hoppas du får en fin fredagskväll! Här blir det IDOL, godis och popcorn.

Petra H said...

Här sitter jag och äter äppleskivor och kanel som blev över när min mamma förbredde äpplekakan - verkligen höstkänsla! Men igår när jag plockade björnbär i trädgården så kändes det inte alls som höst (förutom då att vinbärsbuskarna har tappat nästan alla bladen!).
Jag förstår att du blir frustrerad på vädret, är det höst så är det och då ska det INTE vara varmt och fuktigt! Hoppas att ni fick en urladdning med åska!
Visst är det irriterande när man tappar vad man skrivit, jag trodde att jag hade gjort det i förmiddags när Explorer fick för sig att stänga ner sig men som tur var hade jag öppnat två separata fönster så bloggfönstret höll sig öppet (jag är inte så bra på att förklara..). Du klarade ju galant av att skriva ett nytt inlägg som var intressant.
Trevlig helg!

Annika said...

Petra:
Precis, man kan alltid skriva om bloggtorkan och vips har man ett inlägg...
Visst brukar tidningar, radio och andras bloggar hjälpa ofta, men idag var det inget som pockade på...
Jaja...

Vädret ja...Bedrövligt. Blir tokig, blir knäpp!!

Lia:
Fixa fredagsmys...Jo, det kan man ju alltid gona sig med. Ska städa upp här hemma först, sen åka och handla...Tända lite doftljus och sen göra det mysigt.
Hur kom jag hit?
Var Au-pair 1990, träffade amerikanske Peter, gifte mig med honom i Sverige 93, fick barn 96. Har jobbat i US som dekoratör på Lord and Taylor (gick dek.utb i sve) samt som Assistant Diector på en Montessoriskola under ett år, men sedan jag fick min dotter har jag varit hemmamamm med volonteringsuppdrag.
Och så flyttade vi in i huset vid golfbanan...och nej, denna Annika golfar inte. Det till min tandläkares förtret som är tokig o golf och Annika Sörenstam..."What, you're swedish, your name is Annika and you are NOT a golfer???"
Hi, hi!!!
Borde kanske skriva ett inlägg om detta...Hey, tack för tipset!!!
Kram!!!

Cecilia said...

Vad kul att du ocksa varit au pair. Manga av oss stannar faktiskt i detta land, eller flyttar tillbaka senare. Det ar nagot speciellt med USA, haller du inte med? ;)

Hur traffade du din man? Var det under ditt au pair ar? :)

Annika said...

Petra H:
Så mysigt, så mysigt med äpplen och kanel ätna i good old Sweden! Inte dumt alls!
Läste ju ditt inläg igår om björnbären och det är nog onekligen lite skumt denna tid på året.
Vädret här är vidrigt. Det ska inte vara på detta sätt.
Tack, ja, jag hade ju inlägget färskt i huvudet när jg skrev om det, men FAN vad arg jag var...
Visst är det hemskt när datorer strular...Tur att ditt jobb inte försvann dag.
Datorer...

Annika said...

Cecilia:
Visst är det så, men det tar många år innan man helt accpeterar att man faktiskt bor här, att man har utvandrat, på riktigt. Men landet är helt klart berondeframkallande, ja...
Just det, jag träffade Peter under mitt au-pair år...Jag som BARA skulle stanna i ett år...
For genom EF.
Tycker det är kul att läsa din blogg skriven av en au-pair i US idag!

Annika said...

Evas blogg:
Tror du mig om jag säger att jag är avundsjuk på ert väder?
FÖR det är jag!
Låter som om du har en fin kväll planerad. Fredagar är så sköna!!
Idol och popcorn låter perfekt för mig.
Bloggtorka ja, just nu känns det som om jag inte ens har ngra roliga bilder att lägga ut...Borde kanske ge mig ut och plåta lite en sådn här mulen dag när höstfärgerna börjar komma fram...

Matildas fikarum said...

Jag tror inte det är ämnena som tar slut att blogga om, utan att det mer är lusten att orka skriva. Oftast är jag för trött för att orka skriva så långa inlägg som du gör. Man måste ju inte skriva varje dag heller, men visst känns det tomt när ens favoritbloggare inte skrivit något på en dag eller två.

Annika said...

Matilda:
Ämnet måste kännas rätt för stunden, annars får det vara---oinspiration.
Jag vill helst skriva ett inlägg om dagen. Kanske tar jag "ledigt" en lördag eller söndag. Har lovat mig själv att skriva just ett inlägg om dagen, iallafall under veckorna. Tycker oftast det är noll problem, men ibland, som idag, tryter det...
jag skriver oftast mina inlägg på morgonen, ibland kvällen före och då på Word.
Tycker att som allra flesta bloggare är duktiga på att uppdatera sina bloggar, det är jättekul!

Fundersam Cecilia said...

Hjärnsläpp är en vanlig företeelse......åtminstone i mitt huvud.Men fy vad det är irriterande när allt man skrivit försvinner.Då kan det komma långa ramsor ur munnen.
Här är det härligt väder om man är påklädd ordentligt.Det är kyligt i vinden,den lilla vinden som är.Det är nog inte många plusgrader.Det har varit en nästan klarblå himmel idag.Höll dock på att frysa fingrarna av mig när jag hängt up tvätten.Det var riktigt kallt det.

Desiree said...

Irriterande att det du skrivit försvann pga av blogger. Jag brukar först skriva ner dagens inlägg i Word och sedan kopiera in i bloggers publiceringsruta just för att jag är orolig över att allt ska försvinna. Hjärnsläpp får vi nog alla ibland. Listor är som sagt bra att kunna ta till då. Ibland kollar jag igenom mina foton och tar ett som jag gillar och bara kallar inlägger för ordlös fredag eller torsdag eller vad det råkar vara. Vi fick äntligen regn i går natt så nu är det klart och soligt här igen men någon höstkyla finns inte. Just nu då vi har sverige besök tycker vi det är bara härligt att kunna få bjuda dem på lite värme. Ha en jättehärlig fredag och helg Annika.

veronika said...

Jag bloggar som sagt inte...men skriver iallafall en kommentar till dig idag.:)
Kan inte lata bli att le da jag laser ditt inlagg idag, kan se hur du svar och blir sa arg..:)

Vi ar tva Annika som kanner av vaderomslag, visst ar det jobbigt! Jag har arvt det efter min Mamma och min stackars son har det ocksa. Han far huvudvark och det varsta ar varken i hela kroppen.

Men det ar som sagt Fredag och kvallen kommer forhoppningsvis bli betydligt battre!
Visst ar det trakigt att vakna upp och se att inte solen skiner in som vanligt i huset, ogillar det skarpt. Alskar da solen skiner in i huset.

Annika said...

Cecilia:
Visst blev jag förbenad imorse, det kan jag lugnt säga.
Det är rätt smart att alltid skriva i word och sen klippa och klistra in. Jag gör ju det ibland, ska väl börja göra det hela tiden hädanefter...MORRR...
Oj, vad jag avundas ditt väder...Låter riktigt skönt!!

Desiree:
Jag brukr ofta skriva in i word först också, men inte idag. Ska nog börja göra det nu...SUCK!!
Jamen det är rätt smart det där med att ta en bild...Och sen skriva ngt runt bilden. Just idag tyckte jag att alla bilder var ovanligt trista också.
På plussidan: DET REGNAR här nu!!! På minussidan: det är fortfarande lika varmt. Men jag njuter ändå av det hela, så gott det nu går just nu.
jag får sverigebesök nästa fredag, och tror du inte vädergubbarna har spått kyla tills dess...Ibland undrar man...
Ha en jättefin helg, och ha SÅ kul med besöket!!!!

Veronika:
There you ARE!!!
Jag har saknat dina kloka kommentarer här på bloggen. Kul att ha dig här igen!!
Visst känner jag av väderomslag. Ibland känner jag mig som en gammal trollpacka..."Åh, vad huvudet gär ont idag, det blir nog åska...sanna mina ord", eller "knäet värker lite idag, det blir nog ordentligt kyla framåt natten"---Ja du hör...Fniss.
skönt att du är likadan!
Det regnart och är så kvavt, men ingen åska syns eller hörs ännu. Hoppas det brakar loss snart! Vill det.
Japp, jätteskönt med helg!!! DET är det!!
Ha det så mysigt i helgen, Veronika!!!

Saltistjejen said...

Hm, vi har också uselt väder idag. Reg, dimma, v-ä-r-m-e och F-U-K-T!!! Blääää! Jag vill ha höstkrispig luft inte denna kvava sommarvärme. Fast mina höstar hjär (denna är min tredje) har faktiskt alla varit såhär varma. Första hösten här gick jag i t-shit och sandaler i mitten av november! Och förra året var det sandalväder åtminstone i nörjan av november. Halloweenparaderna minns jag som otroligt varma med folk i shorts och bara ben. Både de i paraden och de som tittade på. Så jag trodde att detta väder liksom hörde till här. Men så kanske det inte är???

Rosvikstjejen said...

Hej kära du! Här är det ständigt hjärnsläpp på fredagskvällarna. Skulle vilja skriva, skriva och skriva, men det går inte som jag vill. Tangenterna slinter!!!
Vet inte vad det beror på?! :)

Tala inför grupp?!
Hatar det men övar ständigt!
Vill mer än jag vågar och då vågar jag mycket. Men jag får hjärtklappning, kallsvettningar och mår illa. Men jag gör det ändå!
Iofs beror det på vilken grupp det är. Är det mina barn(elever) går det bra. Föräldrar = ok! Kollegor = hatar det!!! (men gör det)
Kram

Hanneles paradis said...

Det är så bra med blogg för man gör ju som man vill, man behöver inte bry sej om hjärnsläpp. Men klart, ibland ar man massa idéer och så försvinner de bara..

Toini said...

Trevlig fredag till dej också, Trevlig helg förresten, för fredagen är ju nästa slut nu.

Anne-Marie said...

Visst är det irriterande när Blogger inte funkar. Framförallt om man skrivit något som lät riktigt bra. Ibland brukar jag skriva ett utkast på papper eller i datorn och sedan bara kopiera in det i bloggen. Vädret det är konstig här också. Har aldrig varit med om så mycket snö uppe på berget så här tidigt. Det har varit det ena ovädret efter det andra den här veckan och jag går i vinterkläder. Jag måste ha på värmen i min lägenhet. Kram!

Annika said...

Saltis:
Nej, det är inte normalt. Visst kan det vara varma dagar här och där, men inte i veckovis som den här hösten.
i fjol vet jag att jag satte på värmen i huset den 14 okt.
Önskar så att vi ska få lite kyla snart. Värst är fukten, tycker du inte?
fram för kyla: NU!!

Rosvik:
Hmmmm....Ja, vad kan DET bero på :-)))
Samma sak händer på lördagkvällen, tänker jag...
Att tala inför grupp ja....vidrigt vidrigt...Men måste man så måste man...Jag vet...Bra med övning dock.


Hannele:
Det är sant, man gör som vill. Men man VILL ju, ha, ha! Oh well, då kan man bara skriva ngt nonsense som det här inlägget :-)

Toini:
Ha en jättetrevlig helg!!!

A-M:
Jamen visst!! DET är fruktansvärt. Jag tycker blogger strulat ordentligt nu på senare tid. Mycket bildstrul. Jaja...
Det där att först skriva på Word ska jag nog börja göra oftare än jag redan gör. Det är ju så surt, så surt när det bara försvinner.
...Och ni har så kallt, och vi har så varmt. Nog är det konstigt...
KRAMAR!!!!

aussiekicki said...

Läskigt det där med hjärnsläpp... Det tog bara två dagar med rykande färsk blogg och så satt jag där med nada att skriva. Tur jag har två små barn som kläcker små roliga kommentarer som livar upp bloggen ibland.
Vi har ju otroligt skönt väder med en varm vår som går mot sommar.
Ha det gott och jag önskar alla en trevlig helg!!!

Annika said...

Kicki:
Hjänsläpp happens..Hi, hi!!!
Visst är det bra att kunna använda barnen som inspiration.
Ni verkar ha en härlig vår! Och vi har en alltför varm höst.
Ha en jättefin helg!!!

Amerikamamman said...

"skratt" tja, jag har juh hjärnsläpp hela tiden när det gäller bloggen, idag var första dagen på en vecka jag hade nåt att "säga"... Så mitt sätt att hantera hjärnsläppet är väl att inte skriva då :-P

Det var en bra ide att ha en lista med möjliga blogg ämnen, jag måste hitta någonstans att skriva ner dom, för nog har jag ideer varje dag "DET vill jag skriva om" men har jag inte tid just då, glömmer jag av det...

Hannele said...

(på tisdag 2:an Eftersnack kl 22:27)

Mie, Absolut Guldkant said...

Hoppas du har en skön och avkopplande lördag!
Kram!

aussiekicki said...

Jaaaa! Vad visst får du länka min blogg! För jag vill gärna länka din! Nu ska vi ut i en nationalpark och bushvandra! Ha en tevlig söndag!

londongirl said...

Vilken bra idé att skriva upp kommande förslag på inlägg på en lista! Det ska jag genast börja med.

Jag har egentligen mer ideér än tid att sitta vid datorn tyvärr. Men det kommer att bli bättre om några veckor faktiskt då det händer saker här...

Tycker det är mysko med erat väder! Eller hur? Känner igen det där med att ha ont i huvudet innan ett åskväder. Så är det för mig också. Det känns som om någon lagt ett tungt lock på skallen.

Tala inför grupp.....Jag älskar det! Speciellt när jag ska tala om mitt jobb eller något annat som jag kan bra. Det är så härligt att stå där och ha allas uppmärksamhet, få folk att lyssna och håva in ett skratt här och där.
Jag är väl egentligen en riktig "teaterapa" ;-)
Kram

Annika said...

Amerikamamman:
Det är jättebra att ha en lista, för ideerna hoppar ju upp skallen när man minst anar det. Måste genast skriva upp. Om jag är ute ngnstans använder jag mobilen, skriver ner ideen där...
Hjärnsläpp är aldrig kul att ha...

Hannele:
TACK!!! Ska bli så kul att se!!
Jag får titta över nätet...

Mie:
Den var helt OK...Hoppas du hade detsamma.
Kram!

Kicki:
Skall ske...Du ska länkas..pronto!!! KUL! Hoppas ni hade en bra vandring i bushen!

L-girl:
Japp, lista måste jag ha...För ideerna kommer ju som sagt in i huvudet när man minst anar det, och skriver man inte upp då så glömmer man...
Om jag inte har ngn penna skriver jag in det i mobilen.
Låter spännande med sakerna som händer runtomkring dig, blir nyfiken...
LYLLO dig som INTE har skräck för att tala inför grupp!
Ni är många modiga och orädda bland kommentatörerna! i am amazed!!
Kram!