Friday, October 12, 2007

Nobelpriser!

Tänk så roligt! Äntigen går nobelpriset i litteratur till någon man läst (endast en bok, men ändå)! Blev så glad för Doris Lessings skull! Så otroligt glad!
Och jag tror vi är många om att dela glädjen över att Doris Lessing tilldelats nobelpriset! Hon kallar vinsten; A royal Flush! Eftersom denna utmärkelse är den sista av alla stora utmärkelser hon har fått under sitt långa liv som författare.Och imorse SKREK jag till när jag såg att Al Gore vunnit fredspriset! Ja, jag skrek! Jag blev så otroligt glad för hans skull, och för miljön skull!

18 comments:

Anne said...

Håller med, trevliga vinnare!!!
Doris Lessing känner ju även jag till, men jag har faktiskt aldrig läst nåt av henne. Skäms på mig. Så vad ska jag läsa av henne? Vad ska jag börja med?

Annika said...

jag har bara läst en enda bok, som jag faktiskt har här hemma, som jag fick av min svärmor en ggn för länge sen. Det är the Sweetest dreams. Läste den för länge sen, men minns att jag tyckte om den.
Doris Lessing är ju " A household name" och det är alltid trevligt när en sådan författare uppmärksammas, tycker jag.

Desiree said...

Jag tycker att det är jättekul att Al Gore fått fredspriset. Helt underbart. Det finns hopp för USA. Det är viktigt att USA även får synas utåt resten av världen och få positiva stämplar så att det inte annars bara blir Bush och Irakkrig osv. Heja Gore!

Annika said...

Desiree:
JAG MED! Av precis den anledning du skriver om här! Jag är så otroligt glad av flera anledningar!! Heja Gore ja!!!! You go!!!

mintid said...

Dorris Lessing...
Jag hörde hennes bok, det femte barnet , i bilen som uppläst bok och det var när jag väntade Adam.
Mkt speciell bok som fängslade mig.

Nu är vårt fredagsmys över :)
Idol och popcorn.

Kramis

Lollo said...

Ja, visst var det bra vinnare! :-) Jublar här på mitt allt snabbare smältande isflak. Hoppas oxå att Gore kan förvalta det väl och få med lite fler av sina gamla politikerkollegor på vagnen för att rädda miljön!

londongirl said...

Jag håller med dig att det här var riktigt roligt! Båda förtjänar verkligen sina priser.
Skönt att Doris fick det i tid. Hon är ju alla fall en åldrad dam. Vad det gäller Al så var det också skönt att det kom just nu. Det kan säkert uppmuntra honom att fortsätta sitt starka engagemang för USA och miljön.

Mycket br att USA sätts på kartan i sammanhanget med ett FREDSPRIS! Det finns som sagt var hopp! :-)

LindaLotta said...

Jag håller med dig, fullständigt!

Rosvikstjejen said...

Kan hålla med om att det var två välförtjänta pristagare!!! Nobel skulle ha varit stolt. Al G´s film är riktigt bra tycker jag.
Har inte läst någon bok med Doris men började läsa lite i DN i morse och det var oxå bra.
Kram

Tina said...

Nu vet jag vilken av hennes böcker jag ska läsa först :-)

Johanna said...

Men visst är det lite ironiskt...? Gore tävlade om att bli president mot en av världens kanske mest hatade man just nu. Bush. Han förlorade valet mot en man som drog igång ett av världshistoriens (kommer gå dit iallafall) vidrigaste krig. Han förlorade, och nu har han fått Nobelpriset. Undra vad Bush tänkte? Hur han sov igår kväll? Jag skrattar när jag tänker på det... för visst är det helt galet ironiskt...? Sen kan jag inte låta bli att fundera över hur det skulle varit om USA fått Gore som president istället? Många som måste känna att dom röstade fel idag... Tragiskt vilken nitlott USA drog när dom valde Bush till president.

Jag är hemskt glad för Al's skull! Jag höll tummarna för honom i valet... men vad hjälpte det?

Kram Johanna

leopardia said...

doris lessing finns med på min litteraturlista, nån kurs framöver, så det var lite roligt, för det är övervägande gubbar vi får läsa...

Annika said...

MinTid:
TACK för ännu ett boktips! jag har ju bara läst en enda bok av Lessing.
Idol och popcorn låter som ett BRAfredagsmys!!
Kram!


Lollo:
Japp, jag kan förstå att du gläder dig över Gores vinst också, som du säger-"där på mitt smältande isflak"---ABSOLUT!!! Hoppas nu att det händer ngt också!

Londongirl:
Visst var det bra att doris fick det, född 1919!

Al Gore ja!!! Vilken grej! Och jag tycker också att det känns så bra att USAs namn för en enda ggns skull hamnar på gatan när det gäller FRED!
Al har ju verkligen blivit ngn av en hjälte!! Starka krafter vill ha honom som kandiadat i valet 08, men så blir det ju inte...(TYVÄRR)

Lindalotta:
BRA!! :-)

Rosvik:
Visst blev man djupt tagen av Als film!
Så sann den är...
Jag borde också läsa Lessing igen, det var så lääänge sen jag läste den enda bok jag läst av henne.
KRAM!

Tina:
JUST det :-) Det är ju den självklara boken för dig!! Den är säkert bra! Jag ska också försöka få tag på "Om katter".


Johanna:
ABSOLUT!!!!!!!
Visst är det ironiskt! har ne känsla av att Bush bara fnyser åt det hela. Tycker att Al larvarf sig och sprider falska rykten. The Prez har ju sagt att han inte helt tror på Global Warming....
Precis som du så undrar jag också hur världen sett ut om Gore kommit till makten 2000 istället för dåren som sitter där nu. Är ganska säker på att det skulle ha sett annorlund ut.
Kram!

Leopardia:
BRA!!!! Hoppas du kommer att gilla boken...Som sagt, jag ska också ge mig ut på Lessing jakt nu!

Mie, Absolut Guldkant said...

Ja men visst är det kul när priset går till någon som man faktiskt har hört talas om:)
Trevlig helg!

Evas blogg said...

Kul med bägge pristagarna. Att Gore fick det nu kanske gör att människor får ännu mer insikt i miljöhotet, som är riktigt allvarligt. Kan ju alltid hoppas!

SweFlo said...

Tänk om Gore hade vunnit över Bush, undrar hur USA hade sett ut nu? Säkert mycket trevligare! Fast vem vet hur han hade hanterat terroristattackerna, kastat gröruttna tomater på dem kanske? Fniss... Skämt åsidor tyckte jag det var ett positivt val för fredspriset, och det kändes bra att veta att han skänker pengarna till miljövänliga ändamål...

Sporty Spice said...

I love Al!

Annika said...

Mie:
Det är det verkligen!! Blev verkligen glad!!!

Evas blogg:
Jag säger som du, nu kan man alltid HOPPAS!!!

Sweflo:
Jag är övertygad om astt USA, och världen, hade sett annorlunda ut om Al varit president! Helt säker...
jag är så glad att han vann!

Petra:
Me TOO!!!!!