Friday, March 23, 2007

Psycho Bird och andra djur...

...Här hos oss finns det en liten fågel som älskar våra fönster på östra sidan. Varje morgon flyger han mellan myggnätsfönstret på övervåningen ner till mitt köksfönster. Där sitter han och hackar lite lätt på glaset. Konstig prick. Så här har han hållit på sedan i oktober eller så. Jag tror att han bor i min järnek, men jag är inte säker. Sådär håller han sen på nästan hela dagen, flyger fram och tillbaka mellan mina fönster. Jag har döpt honom till Psycho Bird. Nu märkte jag, igår, att några småfåglar håller på att bygga bo i en hängande ljuslykta på mitt deck på västra sidan. Suck, jag har fåglar överallt inklusive ett par skogsduvor som bor i Tujan.
Just nu sitter Psycho Bird och tittar in i köket...FREAKY!!!

Har också insett att jag INTE kommer att få några tulpaner i vår. Det har ekorrarna sett till. Det vimlar av ekorrar här. Överallt ser man dom grå-bruna gnagarna. Blir tokig!!! OCH dom älskar visst tulpaner. Nu har jag bara gröna blad i trädgården men inga blommor. SÅ deppigt! Inga Hyacinter verkar jag få i år heller. Jag fattar det inte. När jag tittar i mina grannars täppor har dom vackra Påsk och Pingstliljor, Tulpaner och Hyacinter, men inte jag. OK, man kan ju tycka att rådjur och ekorrar borde älska deras blomster också, men vissa grannar lyckas visst ändå med sina blomster.

INATT hände det igen: ETT ljud på decket! Jag och Peter flög upp ur sängen vid 5 tiden. Vad var det? Jag anade ugglor i mossen och smög försiktigt fram till balkongen för att titta ut över decket. MYCKET riktigt, där satt en tvättbjörn. Stor och präktig och inte så lite äcklig! Jag får rysningar när jag ser tvättbjörnar. Riktiga förortsdjur som älskar människors sopor. Men jag har INGA sopor på decket och det är därför ett mysterium med tvättbjörnens förkärlek till vårt deck. Peter smög ner i vardagsrummet och tände utebelysningen över decket. Tvättbjörnen bara stod där och glodde på honom ett bra tag, sedan lufsade han iväg. Urk!
Förorten med alla dess djur är verkligen underbar, NOT!

Happy Friday!

14 comments:

Humlan said...

Haha! Jag bor med takåsarna utanför fönstret. Periodvis samlas stora flockar med svarta fåglar på skorstenarna i kvällningen. Plötsligt lyfter alla och flyger iväg. Gissa vilken film man tänker på när himlen fylls av svarta, skränande fåglar...

Linn said...

men.. tvattbjornar som ar sa sota!! ;) Mitt alsklingsgosedjur sedan 23 ar tillbaka ar en tvattbjorn.. fast jag trodde att det var en rav, sa nu ar han ju det, min Mikkel..

Hoppas du far en trevlig helg!

Fia said...

Men Annika då! Tvättbjörnar som är så söta. Jag har velat ha en som husdjur, men jag tror inte att hundarna skulle gilla det. En av USAs presidenter (Jackson) hade en som husdjur. Min första jul här gjorde jag en tvättbjörnsfamilj lycklig.

Skulle laga julskinka och satte in skinkan sent på kvällen och hade beräknat att den skulle vara klar på morgonen. Under natten så rusar temperaturen upp i ugnen och klockan 4 på morgonen så går röklarmet igång.

Skinkan var svart på ena sidna och rå på den andra sidan och fyllde radhuset vi bodde i då med en vidrig stank. Så jag bar ut den och såg senare på dagen hur ehla tvättbjörnsfamiljen satt och mumsade.

Det var bara att säga God Jul lite tyst och gå vidare....

Desiree said...

Hoppas inte psyko bird kallar dit sina polare så att det blir som i filmen "Fåglarna".

Tvättbjörnar må se söta ut men jag tycker också att det blir äckligt då de går i soporna. Dessutom ska man vara försiktig eftersom de kan vara bärare av rabies.

Kanske de där ekorrarna har varit framme hos oss också. Vi planterade massor med tulpaner och jag har hittills bara mest sett blad. Bläää

Anne-Marie said...

Jag visste inte att ekorrar äter tulpaner. Min mamma fick alltid skydda sina tulpaner från alla rådjur som fanns.
När jag var yngre var jag inte så förtjust i fåglar men nu tycker jag om dem. När jag bodde i Sverige var jag ofta på besök hos mina föräldrar i Enebyberg och det fanns många talgoxar där. En av dessa blev så tam att den kom och åt ur handen. Den till och med knackade med näbben på ett köksfönster när den ville ha mat. En helt fantastiskt charmig och söt fågel!

Tina said...

Dina psykodjur är låter söta :-). Den fågeln hade fått namnet Toke av mig.

JAg förstår vad du menar med jobbiga djur som äter upp de blommor som man själv vårdar så ömt! Har ett par DUMMA rådjur här som ibland blinkar så fint till mig, naturligtvis med någon av mina blommor i mungipan...

Annika said...

Humlan:
Varmt välkommen till min blogg!
Jo, Hitchcock stämning kan det nog bli när kråkorna blir för många. Huamig!!


Linn:
Nej, jag tycker inte att dom är söta. Bara LÄBBIGA!!! Men som kramdjur var det säkert hur gulligt som helst.
Du har skrivit om Mikkel, det vet jag :-)


Fia:
Nej, dom är läskiga och fula! Sorry Fia!!! skulle aldrig vilja ha en som husdjur...bara tanken...HJÄÄÄLP!!!

Och du gjorde en hel familj tvättisar lyckliga en jul!!! The Fia way again!!! ;-))

Desiree:
Psycho fåglar och Tvättisar...
Jag vet, jag tänker ALLTID på Rabies när jag ser en tvättis. Usch!!! Tänk om man skulle bli biten av odjuren...Då är det bara att sticka upp till Akuten illa kvickt.
Kan säkert vara ekorrar hos dig också, trist, trist!!!

A-M:
Så din lilla Psycho bird blev en kompis. Gullig historia!
jag minns att vi hade en tam ekorre en ggn när jag var liten. Den där söta svenska sorten. Den ekorren kom också och vill ha mat när vi satt ute och åt. Lite sött!

Tina:
Jo, Toke är ett bra namn på fågeln!! Ska kanske börja kalla honom det.
Hmmm...Rådjur som leker Carmen med en blomma i mungipan kan man vara utan, ha, ha!!! Rör inte våra blommor!!!

Hannele said...

Så söt!

Lilla B said...

Talgoxarna är ofta och knackar på fönstret. Det är inte så spöklikt som man kan tro. De gillar fönsterkitt.
Tvättbjörnen var söt. Men så säger gäster på besök om alla rådjuren vi har här. Själva är vi mest förgrymmade över hur de fullständigt slaktar trädgården. förstår alltför väl hur du känner inför ekorrarna.
Finns blodmjöl att köpa over-there? I så fall kan du väl prova med att strössla ut lite över tulpanerna. Rådjuren tycker iallafall inte om doften av blodmjöl. Inte jag heller - men så gör jag ingen åverkan i trädgården heller :).

Annika said...

Hannele:
Njaeee...Det tycker inte jag :-)

LillaB:
Blodmjöl? Kan inte tänka mig att det går att köpa här. Men det är ett bra tips, tack.
Ja, rådjur är ett elände i trädgårdar. Dom kan ju verkligen förstöra. Ekorrarna kan dom också, det är sant.
Ska kolla in blodmjölet! Tack lilla B!

londongirl said...

Hur mycket djurvän jag än är så kan jag gott och väl förstå att det är knasigt att ha "knäppa" fåglar och stökiga tvättbjörnar i sin trädgård.

För flera år sen fick vi en grävling på vår pyttelilla ö i skärgården. Det blev så att vi skrämde iväg den till nästa ö. Vågade inte ha den där under våra hus, tänkte att den kanske skulle kunna skada våra katter och alla häckande sjöfåglar....det var nog den "konstigaste" gästen på vår ö. Rådjur, älgar och mink har vi haft som passerat och simmat vidare, men bara en grävling.

Annika said...

Londongirl:
Jo, jag kan lätt avstå från knas-djur. Inga problem där.
Grävlingar kan väl vara otäcka? Jag förstår att ni ville bli av med er "sommargäst" till varje pris.
Simmande älgar är en MÄKTIG syn!

JaCal said...

Hm... Virginia verkar ju vara rena djungeln! Fniss! Börjar känna mig rätt nöjd med mina hus-geckos... ;-)

Annika said...

Jacal:
Eller hur? Geckos verkar väldigt snälla i mina öron :-))