Wednesday, March 28, 2007

Undrar just...

...Varför man alltid, eller ofta, drömmer mardrömmar på förnatten? Mardrömmarna verkar alltid slå till ca 2 timmar efter att man har somnat.
Suck! Då vaknar jag med ont i benen, och i armarna. Det är som om varenda nerv har spänts ut av skräck. Jobbigt. Nåja, jag drömmer ju knappast mardrömmar varje natt...Men jag undrar om det inte finns en poäng i det folk säger om att man drömmer mardrömmar om man har ätit sent, och onyttigt kvällen före. Igår var det jag som var värdinna för bokklubben, jag hade paj, ostbricka, grönsaksdipp, kakor och vin. Där satt vi och åt och stoppade i oss hela kvällen. Sen, sen kommer mardrömmarna som ett brev på posten. Oh well...Kanske blev det aningens för mycket vin också? Kanske det är en del av förklaringen.

Igår eftermiddag var det hela 28 grader här. Varmt, ja! För varmt? JA!! Det är inte så trevligt när värmen slår till med hårdhandskarna så här tidigt på året. Den får gärna vänta ett tag till. Idag är det grått, och kanske sisådär en 19 grader. Works for me!!! Den perfekta temperaturen så här års är 15-20 grader.
Okay, det var den väderrapporten det.

Missade American Idol igår, men spelade in den på TiVo. Måste kolla in senare idag. Hoppas det gick bra för "mina" flickor!

19 comments:

Fundersam Cecilia said...

Men oj,jag missade också American Idol.Hade inte en tanke på att det var.Men jag håller på samma som du gör och tydligen gör min lille pojk det också för varje gång Lakisha sjunger så är det nån som står framme vid TVn och diggar.
Hoppas du får en bra dag!

Annika said...

Cecilia:
Så trist när man missar, eller hur? Jag hoppas Lakisha och melinda var riktigt bra igår!
Gulligt att din pojke diggar Lakisha också!
Detsamma till dig: ha en fin dag!!

Matildas fikarum said...

Det var nog värmen som gav mardrömmar. Det händer mig också.

Fia said...

Låter som om du hade en trevlig kväll. Själv satt jag och jobbade till 21.30 med tre par ögon som tittade surt på mig och undrade vart deras TV-kväll var...hihi till slut larvade jag ner till källaren och genast hade jag alla tre vovvarna på mig, efter 2 minuter låt alla på "sina" platser. Tur att man har "mysfaktors-vakter" LOL

En fråga. Längst uppe på din nya (och fina) blog står det något i det gröna? Måste jag skaffa nya glasögon IGEN? ..är väl egentligen frågan...

Anne-Marie said...

Det är litet jobbigt när värmen kommer så plötsligt. Här är det vinter igen med bara några plusgrader. Du får gärna sända litet sommarvärme. Det gick rätt bra för "våra" tjejer tyckte jag. Men Sanjaya - hans hår! Då missade du även elimineringen antar jag av Dancing with the Stars. Som jag skrev på min blogg så åkte toppmodellen ut. Ha en bra dag!

Bloggblad said...

Aha, är det vinet som gör att jag drömmer mer på fredagsnätter...

Annika said...

Matilda:
Det kan det SÄKERT ha varit. Usch, tycker inte om när värmen slår till så här brutalt.

Fia:
Helt OK igår, kunde varit trevligare, kanske, men ibland är det som det är...
Jo, ngt ser det ut att stå i det gröna..VET inte alls vad det står. Så var designen...Hey, där kan ju i princip stå vad som helst, fniss!

A-M:
OK, så Paulina åkte ut...Okay...Oh well...
Ska strax kolla på min inspelning, tänkte jag, av gårdagens Idol.
Jag såg Sanjayas hår på en webb-sida. Jaja...
Jag kommer och kollar in din blogg om en stund!!
kram!

Annika said...

Bloggblad:
Ja, man börjar ju UNDRA!! Åtminstone sover man sämre när man dricker vin. DET är då säkert!

JaCal said...

Jag drömmer jämt. Hopplöst. Långa invecklade historier, återkommande teman. Är helt slut på morgonen. ;-) Skulle faktiskt gärna ta något mot drömmande och vakna lika nollställd som maken på morgonen...

Härligt med vår väder!! Här har vi stormigt med soligt.

Annika said...

Jacal:
Ibland är det så JOBBIGT att drömma. Det tycker jag! Faktum är att det iblandär så att man är tröttare när man vaknar än när man lade sig :-)))

Våren är så fin!!! Hoppas stormen ger med sig och att du har det bra med svärmor!!!

Fia said...

Jamen ibland är det så himla kul att drömma!! Uppenbarligen så har jag jättekul i sömnen för maken påstår att jag fnissar jättelyckligt i sömnen ganska ofta. När jag inte argumenterar ett fall för domstolen då. För några år sedan var vi på en bjudning och döm om min totala förvåning när min MAKE redogjorde för vad som krävdes för ett speciellt grönt kort. Allt han sa var helt korrekt! Då jag såg ut som en fågelholk i ansiktet så flinade han och sa att det var allt han hade hört i ssovrummet de senaste nätterna och att jag skulle ta och begära övertid från byrån jag jobbade på. Behöver jag tillägga att jag var hyperstressad jämt då jag jobbade där? LOL

Nu fnissar jag tydligen för det mesta. Det tyder ju på att livet är gott!

Monika said...

Ha, ha. Roligt med dina drömmar Fia! Och nog har ni FÖR varmt i DC. Personligen drömmer jag alltid mardrömmar när det är just för varmt. Ingen "Idol" här, men väl "Gray's anatomy", alltid lika trevligt :-)

Malde said...

Det låter mysigt med bokklubben, jag hade gärna varit med.

Drömma har jag inte "hunnit med" den senaste tiden, känns det som.

Nu ska jag svänga in benen och resten av kroppen in under täcket, få se om jag drömmer inatt!

Hyvä yöta, Annika!

Annika said...

Fia:
Du är för rolig. Nu kan jag bara garva åt dig!!!
Wow, du måste snacka som tusan i sömnen. Inte lätt att redogöra vad som behövs för ett Green Card, men det hade du lärt din man på natten, i sömnen.
Kan tro att det var en stressig arbetsplats, pust!

BRA att du är så glad!!! Det märks!!

Monika:
Det är nog så att man drömmer mer när man är varm, ja...
Gray's är INTE dumt!!! Underbar serie...

Malde:
Hoppas du hade GODA drömmar!!!
Det hade varit roligt att ha dig med i klubben!!

Sov gott!!!

Millan said...

Hej! Vilken kul Blog jag hittade har (via Idas sida for ovrigt). Det ar alltid lika skoj att lasa om andra svenskor som hittat utomlands :-).
Laste inlagget om hur du hamnade i USA och kanner igen mig sa val. Fast i mitt fall skulle jag bara plugga 4 manader i Wales och 8 ar senare har jag fortfarande inte flyttat hem :-)
Mvh
Millan

LindaLotta said...

Det är faktiskt inte så ofta jag drömmer något obehagligt, och när jag gör det så minns jag det bara på morgonen, sen är det puts väck!

28 grader - det är ju rena sommarvärmen! Tycker det låter ganska härligt :)

Annika said...

Millan:
Jättevarmt välkommen till min blogg!! Vad roligt med ännu en svensk i världen!!!
Ska kolla in din blogg, naturligtvis!
Nej, det är lätt att hamna ute i stora vida världen. :-)

Lindalotta:
Det är bara det att det är så obehagligt när det slår till med järnhand. man hinner inte med. jag vill heslt att det ska gå pö om pö.
Oh well, verkar vara bättre idag med 16 grader :-))

leopardia said...

om jag dubbelpostar nu, så ber jag om ursäkt, men jag tror att jag missade att skicka...
det jag yrade om var väl iallafall nåt om att det sägs ju att man endast drömmer i uppvaknandet och att man inte alls sover så där hårt, som man tror att man gör, när man drömmer. därför man blir så jäkla trött av att drömma. och människan är av naturlen lat, eller bekväm, om så vill, så därför plockar vi gärna redan färdiga bilder till våra drömmar, för att skapa nåt helt annat meddelande kanske, men det är därför man drömmer om sånt man sett på tv eller dylikt. mardrömmar har jag dock ingen aning om varför just, om det inte är pga ett trauma. men de kan säkert vara stressrelaterade och då stämmer det ju med att äta sent, eftersom att smälta mat när man ska vila blir stress för kroppen...

Annika said...

Leopardia:
Det kan nog stämma den teorin om att man inte skulle sova tungt och därför drömmer mer...
Stress skapar alla ggr mardrömmar. Det tror jag...