Wednesday, March 21, 2007

Hos Doktorn...

Tur att man vet att det finns andra bloggare som också har förhöjt blodtryck när dom går till läkaren. Jag hatar att det ska vara på DET sättet! HATAR!! Så har det varit i hela mitt liv. Så fort en läkare ska ta blodtrycket stiger det i höjden...OCH dom blir såååå bekymrade...Även idag ville läkaren ta EKG. Varenda j-a gång ska det tas EKG. Men idag sa jag att jag faktiskt inte hann eftersom jag var tvungen att hämta Karolina från skolan. Han vill skriva ut blodtrycksmedicin, trots att undertrycket låg på 80. Jag vill INTE äta blodtrycksmedicin, men kanske måste jag göra det iallafall eftersom hela min familj har förhöjt tryck. Grejjen är ju den att blodtrycket blir så rejält förhöjt hos läkaren, så är det ju inte i vanliga fall. Fick testa mina lungor idag också med ett lungtest: inga problems!!! Viktigast av allt: fick alla mina allergimediciner!! Ska på återbesök för trycket den 16...Suck! Nåja, man ska väl inte sticka huvudet i sanden heller, men 03 gjorde jag en jätteundersökning av hjärtat med ultraljud, stress och konditionstest. Inget att anmärka på. Men varenda gång är det SAMMA visa!! Inte konstigt att trycket skenar iväg. Stor suck! Näpp, off to Safeway nu där jag ska lämna av alla recept!

17 comments:

Tina said...

Jag vet precis vad du pratar om. Jag var tvungen att ha en blodtrycksmätare på mig i 24 timmar för att övertyga dom om att det inte var något fel på mig. Mitt blodtryck stiger bara jag ser en vit rock.....Det är både pinsamt och jobbigt. ...

LindaLotta said...

Haha! Förlåt att jag skrattar, men det är likadant här. Och jag har inte ett enda dugg rädsla för att gå till doktorn, de får gärna sticka mig och ta näs-och svalgprov etc, det bekommer mig inte det minsta, men blodtrycket, oj oj oj...

Hoppas du har ork att ta lite foto med din nya kamera i helgen också :)

mintid said...

När jag jobbade inom vården pratades det om vitrockshypertoni...dvs högt blod tryck vid syn av en läkare i vit rock...bara det får hjärtat att slå...

Hoppas det ordnar sig för dig och att du mår bra. Det är ju huvudsaken!!

Kram

leopardia said...

jag läste i min bibel "du är vad du äter" att fyra stjälkar selleri varje dag sänker blodtrycket... men det var inte det jag skulle skriva utan det var att ifall man gillar tv-serien "house" och dess humor så är boken popcorn av ben ellis hysteriskt kul. tyckte jag iallafall när jag läste den för nåt år sen. för man får läsa huvudpersonens tankar om de andra människorna och de tankarna är minst sagt... hmm... elaka... fast roliga :)

leopardia said...

och sen heter han ben elton så klart.. fick nåt skrot i maskineriet där...

Anne-Marie said...

Vet precis vad du pratar om. Jag blir otroligt stressad när jag kommer till en läkarmottagning och givetvis är inte det bra för blodtrycket. Jag skulle nog göra allt jag kunde för att inte äta "vanliga" blodtrycksmediciner utan försöka hitta alternativa vägar. Har inga tips så här direkt men får jag nys om något hör jag av mig.

Annika said...

Tina:
Det har jag också haft en ggn, liksom 24 h ekg. Det är så himla jobbigt, och man känner sig så fånig. Inte ett skit man kan göra åt det heller...Nervös blir man, och man kan inte hjälpa det. Alls.

Lindalotta:
Ja, så fort den förbenade blodtrycksmätaren kommer fram börjar allt skena. STRESS!!! HATAR det!!!

Jo, i helgen tänkte jag ta "EFIT" ett foto i timmen med nya kameran. Kan bli lite kul.

MinTid:
Det är precis det jag har!!! Inget stressar mig mer än blodtrycksmätning. USch!!! Och sen det att inte bli trodd heller. Nä fy sjutton...


Leopardia:
Det där med selleri kan jag prova! Dessutom är det gott!
Tack för boktipset. Har aldrig sett "House", men vet att serien är bra.

A-M:
Ja, tur att man inte är ensam om fenomenet. Här i USA är ju läkarna så SNABBA med att medicinera (på gott och ont), men jag vill inte börja äta en massa stark medicin. Vill inte...Får se vad han säger den 16...suck...

Desiree said...

Låter verkligen som att du har fått stå ut med en hel del för att till slut få din allergimedicin.

Japp idag fick jag andvända mig av ditt uttryck som du mynade gällande pestmannen.

jill said...

Iblan är det bökigt hos läkaren. Du får trösta dig med att de vill ditt bästa.

Hoppas allt är bra med dig!

Malde said...

När jag fick min blodtrycksmedicin så låg mitt tryck på 210/110, och jag blev då lugn av den läkaren jag hade då... Men jag har då nästan alltid varit "kärringen mot strömmen". Jag behöver nog min medicin, tror jag, tra-la-la.

Jag har haft 24-timmarsmätning två ggr, hur jobbigt som helst!

Våren är på gång och jag har börjat vårstäda i trädgården. Det är en härlig tid som kommer nu! Att hålla på i trädgården sänker mitt blodtryck i alla fall, det känns så.

Lycka till med nya kameran!

Matildas fikarum said...

Det finns "armbandsursmätare" man kan köpa på apoteket ganska billigt. Du spänner det runt handleden och sitter och väntar en liten stund. Ganska snart visar mätare blodtrycket på sin digitala display. Mycket fiffigt, och när jag fick ta blodtrycket hemma så hade jag alldeles normala värden!

Annika said...

Dersiree:
Jo, och så är det varje ggn. SÅÅÅ jobbigt! Blir SÅ trött på det hela...

Jill:
Mycket bökigt. Blir tokig! Men jo, det gäller ju att komma ihåg det där om ens bästa...

Malde:
Det var ett högt tryck. Hur mår du av medicinen då?
Jag vill ju helst slippa ta medicin.
JA!!! Vårstädning i trädgården sänker trycket :-)

Matilda:
En sån ska jag köpa. Lovade att mäta trycket hemma nämligen.
Tror att jag också har normala värden om jag får mäta i lugn i ro...

londongirl said...

Ursäkta jag skrattar men det är för att jag känner igen mig så väl. Igår när jag gick ner till vårdcentralen så kollade läkaren i mina papper och hummade om att jag skulle ha varit där förra året och kollat trycket. Jag hade visst "glömt" bort det!

Ja i alla fall så ville han kolla "högtrycket" oc h undrade varför jag inte tyckte om det. Då sa jag som det var att det bruakar bli högt bara man tänker på att man ska kolla det. Men döm om nin förvåning när det visade sig vara bra!!! :) Det hade jag inte väntat mig.

Egentlilgen ska man ju ta det i vila dvs. när man vilat i ca 20 minuter och sen kollar det.

En sån där armbandsmätare låter bra det kanske man skulle prova så man kunde ha lite koll själv.

Annika said...

Londongirl:
Fasen, jag säger ju att vi är LIKA!!! Lever likadana liv på olika kontinenter. LÄKAREN sa samma sak till mig igår: So, I haven't seen you in a year! where did you go? We were going to follow up on your pressure.
OOPPS, sa jag, I must have slipped. totally forgot!!!

ska se vad han säger den 16 då...Fast jag vet att det kommer vara skyhögt. Nä, måste köpa en bra mätare själv och skriva upp, och sen får man hoppas på att bli trodd av honom.

JaCal said...

Det borde finnas någon formel för att elinimera tryck som åstadkoms av vita rockar... automatisk höjning/sänkning. Jag har bara gjort EKG en gång när min puls var för hög - vem får inte högt blodtryck av det! Bara de drar fram apparaten blir man ju jättenervös. "Ligg still och slappna av nu". Jo just det... Egen mätare låter som lösningen...

Malde said...

Jag mår bra, men om jag glömmer att ta någon dag (morgon...) så märker jag det med en konstig huvudvärk och ibland lite skakig känsla framåt tre-fyratiden på eftermiddagen, och då är det för sent att ta en dos. Då är det bara att ta det lugnt och inte glömma morgonen därpå ;-).

Annika said...

Jacal:
Ja precis...Ta det nu lugnt medan vi sätter på dig sådär en 50 olika mätare på hela kroppen...SUCK!! Nej, en egen mätare i hemmets lugna vrå är melodin.

Malde:
Det är ju så otroligt starka mediciner när det handlar om blodtrycket. Tycker det känns lite obehagligt. Glad att du mår bra av din medicin! Det gäller bara att komma ihåg att ta den varje dag.