Thursday, March 22, 2007

Mera om våren...

Vårens återkomst är ett hett ämne på bloggarna runt om det norra halvklotet just nu. Alla längtar, alla gläder sig!
Idag ska vi i DC få 21 grader varmt framåt eftermiddagen. Ja tack, säger jag. Nu kan jag ju njuta av vädret också!

Kom att tänka på hur jag resonerade om vårkläder och vårskor när jag var yngre och bodde i Stockholm. Varje vår tog jag ut pumpsen och inspekterade dom i detalj. Var klackarna utslitna? Njooeaa...det var dom nog. Direkt till skomakaren som satte på stålklackar. Dessutom hade jag alltid ett datum i huvudet: den 12 april ska jag börja gå med pumps iår. Så skedde! Hade jag bestämt en dag för pumpsens återanvändande så blev det den dagen. Vi snackar 10 cm klackar här! Pumpsen var för mig vad promenadskor var för andra. I pumpsen promenerade jag, i pumpsen cyklade jag 30 minuter till jobbet. Samma sak var det med vårjackan, datum sattes, och sen åkte jackan på vare sig det var snöstorm eller inte.
Det var samma sak om höstarna: den 30 oktober börjar jag med vinterstövlar. Suck! Vilka ideer! Jag och mina kompisar trodde ju på det här med doftgarderober också. Varje säsong behövde en egen doft! Så där kunde vi gå och sniffa parfymer till vansinne, och sen bestämma oss för en doft. Vi använde aldrig samma doft, alla fyra tjejer hade sin egen. Det var som en hel vetenskap för oss det här med parfymer. Att man orkade bry sig så? Jag kommer ihåg när min kompis Tiina upptäckte "White Linen"--lyckost henne, tyckte jag, som upptäckt DEN underbara parfymen. Men hon uttalade den som " White lajnen". Oh the memories!!!

Nu när våren åter står på trappan kan jag inte låta bli att fundera på när det ska bli dags att låta vinterkläderna bli bortpackade för året? Snart, snart!!! Det ska bli så härligt att få ta fram alla vår och sommarkläder igen. Fast, nej, något datum tror jag inte jag sätter längre. Time will tell!

16 comments:

Anna Malaga said...

Ja, det galna 80-talet. Vad fjantiga vi var ;-)

Anne-Marie said...

Hade aldrig något datum för mina vår- och vinterkläder. Jag svettades in våren - det var vad min mamma lärt mig och jag följde hennes råd. Jag tror att jag alltid haft mer kläder på mig än vad andra haft under våren. Här skall det också bli varmare till helgen. När jag klev upp idag var det bara nollgradigt.

Mie said...

Ha ha ja när man var tonåring var man inte så veeeek;-) Nu går jag med vinterstövlarna på så länge det behövs! Men visst längtar man!

Kram

Anette said...

Ah, dessa pumps! Jag använde oxå mina som promenadskor.Hur många olika färger hade du? Jag kanske hade 25 olika.Eller 30? Det viktigaste som fanns just då var att matcha skor med kläder. Favvisarna var ett par ceriserosa minns jag.Med matchande plastörhängen,skärp och väska!!! Naturligtvis var de stålklacks- belagda! Parfymerna jag använde var Anais,anais och Mysk.Urk.

Fia said...

Hm, jag slapp allt det där som tonåring. Jag simmade före och efter skolan så någon make-up var det inte tal om, och gick för det mesta i en träningsoverall. På vintern en fodrad med fleece och på sommaren en tunnare.
Däremot så var ju dofter stort! Kommer ni ihåg dessa vidriga Date "parfymer" och shampon? Man skulle ju ha matchande sådana. Örk. Stackars hon som städade i omklädningsrummet där vi tjejer höll till på morgonen och eftermiddagen, det måste ha varit hemskt för denna stackars kvinna att behöva gå in i detta moln av vidrigt billig doft av olika slag.
Vilken minnen du sätter igång i huvudet på mig Annika! Kram!

Desiree said...

Visst är det härligt med vår. Man blir så himla glad.

Annika said...

Anna:
Man var verkligen löjligt fjantig. Kul att tänka tillbaks på den tiden...

A-M:
Just det. Man ska ju svettas in våren och frysa ut hösten.
Äsch, jag är hellre över än underklädd.
22 grader här hos mig nu!!!

Mie:
Precis, jag drar hellre ut på vinterkläderna än hoppar i vårkläderna för tidigt. Men snart, snart...

Anette:
Japp, massor med pumps..rosa, kornblå, gula (snyggt!!!) mfl. OCH alltid denna stålklack...
Jösses!!
Anais, Anais minns jag tydligt. Likaså en Max Factor som hette Le Jardin.

Fia:
Precis, alla date-parfymer och schampoon!!! Minns också ett shampoo som luktade gröna äpplen.
Håller med, stackars städare som skulle städa inne i tjejernas omklädningsrum.

Desiree:
Mysig tid är det just nu!!! Älskar den!!!

jill said...

Med tanke på dagens väder kan man inte sätta datum. Bara hoppas.

Annika said...

Jill:
Det är sant. Men snart ska det nog ske!!

JaCal said...

Hi hi - ordning och reda på 80-talet. Tänk att man har haft vita pumps... Fast jag var (och är) aldrig någon höjdare på att gå i dem - något är seriöst fel på mina gigantiska fötter (passar perfekt i Foppa tofflor - haha!).

Snart snart är det vår hos er också!

londongirl said...

Min förra hund "åt upp" tre par pumps när han var liten och var valp innan jag hann förstå valpar förkärlek för höga klackar. Att det blev tre par berodde på att han tog en vänstersko på det ena paret och högersko på de andra. Suck! Han kunde väl sparat ETT par till mig men nej då.

Det blev att köpa nya skor och visserligen är det kul men...

Nu med ny valp är skorna undanställda och står inte och frestar i hallen.

Men vilken VÄRME ni ska få!!!! Nu blir jag avis....längtar så till värmen. Vill börja fixa ute på min takterrass.

Annika said...

Jacal:
Jodå, ordning och reda på 80-talet vad gällde dom älskade pumpsen i varje fall. Som man matchade med örhängen och nagellack ton i ton. Otroligt!!!

Foppa dojjor är både bekvämare...och...och...och...ja, dom kommer ju i samma färger som dom gamla 80-tals pumpsen :-))

Londongirl:
Visst inte att valpar tycker om högklackade skor. Intressant. Nej, det är bara att gömma skorna så att den lilla sötnosen inte kan sätta tänderna i dom.

Vad härligt att du har en takterass! Hoppas ni får lite varmt och skönt i helgen.

mintid said...

Sicka roliga ideer du o vännerna hade ;).
Pumps ja vad man har traskat runt i det. Det hade man på skolan o överallt. För att inte tala om tollorna...platå ;)...

En kompis till mig som alltid var lite killaktig bytte jag skor med en gång när vi var o dansade. Hon fick mina pumps o jag hennes myggjagare typ. Å vad jag skrattade för hon kunde inte gå i dom....
Idag är hon gift med en Ylva och när man ser tillbaka på det så är det så självklart. Hon var liksom inte den tjejiga typen... :) En go vän är hon ialla fall :)))

Kramis

Annika said...

Mintid:
Ideerna var det inget fel på! :-)Platåskor har jag aldrig haft.

Vi brukade också byta skor, kom jag just på. OCH kläder! Kul med din kompis och myggjagarna!! Så roligt att man har gamla vänner kvar.

Jojjo said...

Jag har visserligen inget datum, men klär mig alldeles för lätt alldeles för tidigt... det GÅR ju bara inte att låta bli - våren är alldeles, alldeles UNDERBAR!!! :-D

Annika said...

Jojjo:
Men visst är det så!!! Det kan vara svårt att låta bli!
Och ja, våren ÄR underbar!