Saturday, March 17, 2007

Cherry Blossom

I Washington DC firas körsbärsblommornas ankomst varje vår. Stora fester hålls i deras ära, parader och en massa annat festligt firas runt om staden i cirka 2 veckors tid. Washington DC fick flera tusen körsbärsträd som gåva av Tokyo 1912, och sedan dess har festivalen hållits.
Det är svårt att förstå den här morgonen när ett lager is och snö täcker staden. Kommer verkligen träden att blomma i år? Men, ja!!! det gör dom ju, och det är så ljvligt vackert att se! Jag lovar er att ta en massa bilder när träden står i sin vackraste skrud.

Varje stat i US har en Cherry Blossom Prinsessa representerad under festigheterna. Hon ska vara med vid varje evenemang och till sist, på den stora middagen, bestäms det vilken "prinsessa" som ska representera US i Japan då dom firar sina körsbärsträd.
I min familj är vi också med på vårt lilla hörn. Mina svärföräldrar är ju båda från Georgia, och på det sättet började vi vara med när Georgia State Society har sin middag för sin Cherry Blossom Prinsessa. Det började 1993 när min svägerska Suzy fick frågan om hon ville ställa upp och vara "prinsessa", vilket hon ville. Hon vann dock inte priset att komma till Japan och representera US. Men hon var med om rubbet här i Washington i form av luncher, middagar, cocktail mottagningar och sist men inte minst: paraden.

Iallafall, när Karolina var två år frågade min svärmor om Karolina möjligtvis skulle kunna ställa upp som Cherry Blossom Flower Girl. Det gjorde hon, och sen dess har hon varit flower girl nästan varje år för Georgia State. Ikväll är det dags igen. Georgia State har sin middag för årets "prinsessa" och hennes följe. Karolina ska vara med, det trots att jag inte har kunnat köpa någon ny klänning åt henne eftersom vi varit så sjuka den här veckan. Hennes klänning från 2005 får duga ikväll igen. Hoppas bara att vi ska orka med det hela. Känner mig lite matt fortfarande. Detsamma gäller säkerligen för Karolina. Hela festligheten ikväll är som ett stort barnkalas. Dom små uppklädda barnen mellan 4-13 år "presenteras" medan dom kliver fram på scenen. Så här tex: This is Karolina B, she's 10 years old, she's in fifth grade at S--- Elemetary School, her interests are: acting, reading, writing, biking and swimming. She wants to be an actress when she grows up. Her parent are A and P B, A of sthlm , Sweden, P of Fairfax, VA. Her grandparents are M and P B of Atlanta and Cedartown, Georgia. SÅ!!! Nu fick ni nog hela presentationen. Sist träder prinsessan in, och sen tas bilder. Till sist är det dans. Musiken brukar vara helt i kiddsens smak. Ett stort barnkalas i en formell miljö. Helt oskyldigt och ganska gulligt. Jag hoppas jag kan lägga ut lite bilder imorgon.
Idag lägger jag ut bilder från tidigare år.
Ha en fin lördag allihopa!!


Cherry Blossom 2000. Karolina, 3. Längst till höger.


2001, Karolina, 4.


2003, Karolina, 6.


2005, Karolina, 8.

24 comments:

Sara said...

Hon är så gullig! Hoppas ni får en rolig kväll och att ni orkar med allt.

Monica said...

Det var mig en underbart söt flowergirl måste jag säga!!

Anne-Marie said...

Karolina är verkligen gullig och söt.
Visst är kärsbärsträdens blommor helt underbara. Trevlig lördag!

Annika said...

Sara:
Tackar...Ja, känner mig lite "vadd-inslagen" if you know what I mean. Det blir att ta det lugnt, som en gammal tant ikväll.

Monica:
TACK!!!

Anne-Marie:
Tack! ja, körsbärsblommor är fantastiska! Hoppas du får en fin dag själv, A-M!!

londongirl said...

Men hjälp vad fin hon är!!! På alla bilderna är hon helt ljuvlig! Hoppas nu verkligen att du orkar hela festligheterna! Idag var jag ute för första gången, tog en promenad i Hagaparken med valpen. Helt matt när vi kom hem. Tar visst tid innan krafterna är tillbaka.

Rosvikstjejen said...

Helt helt underbar! Wow, tänk om man hade en liten flicka att få klä i sådana kläder. Hoppas att allt går vägen och att ni orkar med alla festligheter.

Rosvikstjejen said...

Helt helt underbar! Wow, tänk om man hade en liten flicka att få klä i sådana kläder. Hoppas att allt går vägen och att ni orkar med alla festligheter.

Jemayá said...

Härligt med en sådan fest, synd att ni varit sjuka, men kanske tillställningen piggade upp er? Vilket härligt tillfälle för Karolina att få klä sig riktigt fin - och mamma njuter säkert av att få hjälpa till :)?

Annika said...

Londongirl:
TACK! Vi ska hoppas kvällen går bra. Var ute och shoppade lite idag inför kvällen. Säger som du, är alldeles matt nu. Måste vila innan kvällen. Kommer inte att orka dansa en dans känns det som...

Rosvikstjejen:
TACK!!! jag hoppas också att allt går vägen ikväll, och att ingen av oss ska få en GRANDE hostattack under festligheten.

Jemaya:
Hoppas nu att det blir hyfsat Ok alltihopa.
Jo, det ska bli roligt att se alla flickorna ikväll. Sen hoppas jag att jag inte är helt slut efteråt.

Tina said...

Vad fin hon är din Karolina och vilka underbara klänningar. Det måste vara helt underbart för henne att klä upp sig så :-).
Och vilken perfekt sak att fira :-)

Hoppas ni haft en bra kväll och att ni orkar er igenom med tanke på att ni inte mått så bra på senare tid!

Panter said...

Hoppas verkligen att ni orkar, verkar vara rena sagoföreställningen. Karolina måtte ha många fina barndomsminnen att tänka på med glädje när hon blir äldre.

Fia said...

Men guuuuud vad söt hon är! Hoppas ni orkar ha riktigt kul nu!
Kram!

JaCal said...

Åh, vilken liten prinsessa! Vilken kul tradition! Hoppas ni mådde bra båda två och vi ser fram emot att få se bilder!

Anna Malaga said...

Hon är ju sötare än en körsbärsblomma ;-)
Hoppas ni fâr trevligt och att ni snart mâr bättre!

jill said...

Söt som socker. Hoppas ni hade en fin kväll och inte känder er för trötta i pälsen.

Matildas fikarum said...

Lycka till och hoppas ni orkar med allt firande. Karolina är söt som en sockerpingla.

Annika said...

Tina:
Tackar! Jag var rätt färdig faktiskt igår, men det var OK ändå. Karolina hade roligt. Men vi var så trötta när vi kom hem.

Panter:
Jag hoppas att hon kommer att minnas cherry blossom kvällarna med glädje.

Jacal:

Tack!
Jag tog inte så mkt bilder igår. Kände mig inte på topp precis, men dom biler jag har lägger jag ut.

Anna Malaga:
TACK!!!

Jill:
TAck så mkt!!!

Matilda:
TACKAR! Njaee...orkade helt och hållet gjorde vi nog inte, men det gick bra ändå.

Annika said...

Fia:
Tänkte på dig igår som bor i Georgia och allt...Omringad av folk från Georgia som vi var igår. Eller, av folk som har anknytning till GA. Lite kul.

Fia said...

De är lite speciella, eller hur? "blinkar"

Annika said...

Fia:
Jomenvisst ;-)))

Lilla B said...

Så söt!

Bloggblad said...

Så gulligt och så USA! Häftigt. Hoppas att ni hade en mysig dag och kväll. Måste vara rena drömmen att få klä sig fin så där!

Annika said...

LillaB:
TACK!!!

Annika said...

Bloggblad:
Jo, hon tycker det är lite kul! Synd bara att vi inte var i form...Oh well!! Jodå, det känns mkt amerikanskt!