Wednesday, March 07, 2007

Har blivit utmanad av Lindalotta!!!
Ska skriva ner sex underliga saker om mig själv!

Here it goes:

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

¤ Jag är mörkrädd. Vågar knappt vara ensam hemma efter mörkrets inbrott.
¤ Spökrädd är jag också. Nja, OK, inte rädd direkt men jag vet att dem finns.
¤ Jag HATAR att städa! HATAR! Men älskar att ha det snyggt omkring mig. Go figure...
¤ Jag har under ett år spenderat 9000 dollar hos olika tandläkare och tandkirurger, och jag är inte klar ännu. Jodå, jag har tandförsäkringar...
¤ Om jag inte kan sova på natten ligger jag och "inreder" rum hos kompisar, då brukar sömnen infinna sig.
¤ Jag älskar gamla visor, gamla, gamla visor och skillingtryck. Ju sorgligare, desto bättre. Min mormor har en hel låda full med gamla skillingtryck och "läsarvisor" som jag tänker gå igenom i sommar. Det ska bli ett sant nöje!!!

All right! Skickar stafettpinnen vidare till:

Londongirl-Lisbeth
Fia Baker
Jacal
Mie
Anne
LillaB

26 comments:

Fia said...

Åh hjälp!!!

Fia said...

Pompetipom.....klar!

Annika said...

Fia:
Very cool! Jag kommer!!!

Mie, Absolut Guldkant said...

Ja men nu måste jag! Har blivit utmanad från flera håll o det verkar kul!
Dröm inte om spöken nu bara;-)
Kram

Annika said...

Mie:
Då ska jag kolla in din blogg och se om du svarat! Nädå, jag ska försöka att inte drömma om spöken, hi, hi...

LindaLotta said...

Är du också mörkrädd?
Fast jag är inte det inomhus, bara utomhus och då kan jag nästan få panik.
Men jag jobbar på det så gott jag kan.

Inreda rum hos kompisar, den ska jag testa nästa gång sömnen inte vill infinna sig :)

Annika said...

Lindaltta:
Ja, och jag somnar alltid när jag ser en film på DVD också, precis som du. Vågade inte skriva det för att du skulle tro att jag "härmade" dig, fniss...Men nu vet du! Jag är jättemörkrädd! Det är INTE kul!

Fia said...

Jag var mycket mörkrädd då jag var yngre. En dag frågade min kloka farfar mig VAD jag var rädd för. Jaa, det visste jag egentligen inte. Då sa han något som jag gärna vill dela med mig av, han sa att om det är mörkt så kan ju inte någon se dig heller....han sa också att då jag blev rädd i mörkret skulle jag fokusera på att lyssna, hörde jag inget så var det förmodligen inget där. Skulle jag höra något så visste jag ju mer än detta "något" nämligen att det fanns, det var ju inte ens säkert att "det" visste att jag fanns...

Det kanske inte låter som så mycket, men jag använde det han sagt mig och så småningom blev jag vän med mörkret. Numera sticker jag gärna ut och simmar i mörkret då vi åker ner till Florida. Att simma med delfiner i mörker är något helt otroligt mysigt.

Även om du aldrig blir av med din rädsla för mörker så gör det kanske inte så mycket. Det är ju en del av den du är, men det kanske skulle vara enklare om du inte var så rädd för mörkret. Kanske nattljus lite överallt? Jag har ett helt batteri av dem då vår guddotter är otroligt rädd för mörker, och vi har som kvällsrutin att gå hand i hand runt huset och sätta i nattljus i kontakterna då hon sover över här.

Nu är hon övertygad om att hundarna egentligen är mörkrädda också, så våra stackars vovvar får allt lov att sova med nattljus då Katie sover över här. Sedan när morgonen kommer gör vi samma vandring igen, åter hand i hand och plockar ner alla nattljus i deras korg. På sätt och vis hoppas jag att hon inte växer ifrån det för det är en sådan himla mysig liten "husvandring" vi gör tillsammans. en ljus kram!

Bloggblad said...

Jag skulle vilja sitta och lyssna - och kanske sjunga med när du går igenom visskatten!
Jag kan inte många skillingtryck, men jag minns att jag tråkades halvt ihjäl när mormor sjöng 25 sentimentala verser... i varje sång.

Matildas fikarum said...

Oj, vad dyrt med tandläkare! Det är för jäkligt att det ska kosta så mycket att se normal ut i truten.

Annika said...

Fia:
Det är ju just det...Att det inte finns ngt vettigt att vara rädd för i mörkret. Eller jo...Man kan ju ligga och inbilla sig tills man blir knäpp, att man hör ljud, att ngn bryter sig in etc.
Det är ju sant det din farfar sa att om man inget hör i mörkret finns förmodligen inget där.

Vad modig du är som simmar med delfiner i mörkret. Fia, det skulle jag aldrig våga! Det låter underbart!

Om jag hade hundar skulle jag nog inte vara lika mörkrädd, tror jag. Jag känner för din guddotter. VET hur det känns!
Ni verkar ha en mysig rutin iallafall när hon sover överhos dig. Gulligt.

Nattlampor är inget för mig. HUR knäppt det än må låta. Jag måste ha det mörkt när jag sover, men om P är bortrest så har jag alltid lampot tända i mellanplanet och i källaren, dock inte på övervåningen där vi sover...
tack för din kommentar, Fia!!


Bloggblad:
Ja, där skulle du vara med!!! Jag blir tårögd om jag sjunger "Vildandens Sång" i min ensamhet...Oj, oj...Det sorgligaste var nog ändå när min Mormor och mamma sjöng "Jesu Järnväg till Himmelen" när jag var liten. Jösses så tårarna rann. Letar efter den texten på nätet, men kan INTE hitta den.
Eller, nu minns jag inte titeln på skillingtrycket, om de två barnen och den supande fadern. Den där lillasyster dör...SOM man har gråtit till den...

Matilda:
Ja, nog är det trist. jag har gjort rotfyllningar och håller på med ett implantat (dyyrt som KRUT) för tillfället. Det känns så deppigt att slänga ut pengar på ngt så trist som tänder.

Susanna B. said...

Attans. Detta är faktisk lite kul att läsa om. Om jag hade mer tid skulle jag starta min egen blogg...men icke. Lustigt att du "inreder rum" hos vänner. Vilka rum har du inrett hos mig? Alltid öppen för nya ideer...Vi ses.

Annika said...

Sus:
Jodå, min vän!!! JAG har varit hos dig också!!! Samtliga rum på mellanplanet.. he, he...
Ses om en stund. Vore kul om du skaffade blogg, men tidskrävande det ÄR!!!

londongirl said...

Jag skulle också som Batbut vilja vara med när du går igenom den där visskatten! Låter så härligt.

Annika said...

Londongirl:
Ska bli himla kul, faktiskt. man kanske kan börja lägga upp "Veckans skillingtyck" på bloggen efter sommaren?

Anne said...

Oj vad roligt läsa dina svar! Det där med alla dina tandläkarbesök låter inte roligt. Du är duktig som kämpar på (jag hatar tandläkaren, får lipen i halsen bara att tänka på det). Och du älskar gamla visor säger du, vad kul att din mormor har en låda full med visor. Ännu en anledning att se framemot sommarens Sverigebesök. Har ni bestämt när ni åker och hur länge ni stannar i sommar??

Tina said...

Kul att läsa och vilket bra tips Inreda hos andra om man inte kan somna. Fast jag hade nog bara fått in en duk eller så innan jag somnat :-), jag släcker lampan och är glad om jag hinner lägga huvudet på kudden innan jag sover!

Men Annika alla spöken är inte dumma, vissa är riktigt roliga :-)

Annika said...

Anne:
Tandläkaren SUGER!!! Har ett stort ingrepp nästa vecka, håhåjaja...
Japp, åker hem i slutet av juni, stannar till mitten av Aug.
Visst, kommer ju från en sjungande familj så visskatt finns att ösa ur!

Tina:
Kan varmt rekommendera inredning i nattens mörka timme...
Vad skönt att du somnar så lätt varje natt. Och vaknar inte heller under natten alltså? Härligt!!!

Spöken...Dom vill säkert inget ont. Har du erfarenhet av ett roligt spöke? Blir ju nyfiken nu, jag...

JaCal said...

Fias farfar var klok man - ska tänka på hans ord!! Jag är inte speciellt mörkrädd -fast är helst på övervåningen med stängda grindar och låsta dörrar och larmet på om maken är borta... ;-)

Hua vilken tandläkarräkning... förutom att du måste ha haft otaliga tandläkarbesök - stackare!! Hoppas nu det finns ett slut på eländet!

Hihi - jag brukar också inreda rum - fast mina egna... har inte gett mig på kompisarnas ännu - men det är ju smart - då har jag ju mer att tänka på! ;-)

Annika said...

Jacal:
Jodå!!! Nog var Fias farfar klok!!!
Tandisen ska jag till nästa vecka, 2 ggr. vanliga tandisen, o sen kirurgen. Aptrist...OCH DYRT!
JA! Försök dig på kompisars rum. Mycket trevligt!!!

L i Sydafrika said...

Jo tack, mörkrädd har jag varit hela livet och inte blir det ju bättre av vara här inte, med den skyhöga procenten av kriminalitet. Grannens 100 åriga farfar blev mördad i sängen. Mördaren hittades då han hade farfarns kläder och skor på sig. Igår var jag på promenad med babyn, 6 skott hade avlossnats i närheten av oss...

Annika said...

Sydafrika:
Fy sjutton så OTÄCKT!!! Jag förstår att du är rädd! Har läst en del om kriminaliteten i Sydafrika, förstår mkt väl att det är olustigt.
Hur länge blir ni kvar därnere?

L i Sydafrika said...

Inte länge! Inom detta år. Det är lite som rysk roulette att vara här.

Annika said...

Syd:
Jag FÖRSTÅR det!!! OTÄCKT värre! Speciellt med en baby och allt.

Tina said...

Roliga spöken, du ska se mig på morgonen :-)!

Annika said...

Tina:
Haha...Nej du, den köper jag inte...BRA försök dock!!! Fniss...