Friday, March 30, 2007

Oj, oj..På väg till den STORA STADEN!!!


Klockan är 4:45, på väg mot New York.

Klockan 3 vaknade jag inatt. Kunde inte somna om eftersom klockradion gick igång redan 4.15. Jösses så segt det kändes.
Den lilla Karolina var trött, men nyter och glad!!! Alla väskor stod nere i hallen och väntade på henne. Ingen frukost ville hon ha, och det är ju inte så konstigt när det är så okristligt TIDIGT. Mörkt ute, bara månen lyste på oss med sitt kalla ljus.

Klockan 4.50 kom min kompis Susan hit och hämtade Karolina. Susan körde in till DC och Union station. Varför måste tåg alltid gå så tidigt??
I bilen satt kompisarna Scott och Lizzie, så Karolina var glad, glad!! Peter och jag kände oss ensamma och lite underliga till mods när vi gick och la oss igen. Man kan liksom inte låta bli att oroa sig...Precis när vi slumrat till kom sms nummer 1, en stund senare sms nummer två. Ytterligare en stund senare ringde hon, då var dom på stationen. SÅ glada!!! Och för en liten stund sen ramlade änne ett sms in med orden "We're cool people". SÅ glad att allt verkar bra än så länge...
Klockan 11.30-13.30 har dom olika dansklasser på STEPS på Broadway. Det blir säkert toppen! Sen har dom även klasser mellan 14-16. Så schemat är spikat!
Jag ska försöka att inte vara en hönsmamma. Jag ska inte ringa i tid och otid, och jag ska inte störa med en massa sms heller. Men, ändå...Tänk att min lilla docka är på väg till stora NYC utan sin mamma eller pappa. Det är ändå en KONSTIG känsla!

Alla! Ha en BRA fredag!!


Undrar vad som händer i New York???

19 comments:

SweFlo said...

Oj vilket äventyr! Min dotte rär knappt 4, men jag kan nog tänka mig hur nervös jag kommer att bli första gången jag ska släppa iväg henne på en resa utan mig eller maken... Låter helt omöjligt just nu! Men de måste ju få växa upp, de små liven!

Monika said...

OOH, vad det är spännande!! :-) Jag förstår att det känns nervöst att släppa iväg henne så där för första gången, men jag tror att allt kommer att gå SÅ bra och att hon kommer ha SÅ kul, och säkert växa lite på kuppen också. Ser fram emot rapporten när hon är hemma igen. Och - jag önskar jag var med dem där i NYC, verkar som de ska göra så himla mycket kul!
Kram

Matildas fikarum said...

Jag förstår att du blir lite nervös av att Karolina är i New York, men det ska nog gå bra ska du se. Åh, så spännande för henne!

Fia said...

Oj vad svårt för dig nu. Men du ska se att allt går bra och hon kommer att komma hem med massa nya intryck att dela med sig av! Passa på och ha en date med Peter ikväll!
Kram!

Annika said...

Sweflo:
Jag vet, det är smått omöjligt att föreställa sig att ens barn ska ge sig ut på äventyr ensamma. Men, den dagen kommer!!! Fortare än du tror...ÄÄÄÄUUUHHHHAAA!! Hjälp!!
Hon får det nog toppen.

Monika:
Det blir nog toppen. Hon är inte sen med att skicka sms heller. Fick just ett, då satt hon och Lizzie på toan(??!!!) och skrev. Jaja, stolliga ungar.
Ska bli kul att kunna rapportera om resan. Kramis!!

Matilda:
Jättespännande för henne, om 40 minter är dom framme!!! IIIIHHH!!!

Fia:
Peter och jag ska nog ha en date ikväll, ja! Och sen imorrn också...Konstigt det känns. Nå, det ska nog gå bara bra det här!
Kram!!!

Susanna B. said...

Jag förstår din oro...jag skulle känna likadant om min dotter åkte. Det är svårt att släppa iväg dem själva. Jag hade ju tänkt att låta M åka till Sverige isommar ... men jag kan bara inte göra det än.

Anne-Marie said...

Vad spännande för Karolina. Hon kommer säkert att ha det jättebra. Kan förstå att du är litet orolig och nervös.
Allt kommer att gå bra - det är jag övertygad om.
Ha en bra fredag! Kram!

Panter said...

Ojoj! Det där känner jag igen. Jag tror att de flesta är hönsmammor och att barnen faktiskt uppskattar att man "kollar läget" - lagom mycket då förstås. Vilken upplevelse det måste vara att få åka till NY så där.

Annika said...

Susanna:
Jo, visst känns det lite oroligt. Men samtidigt, innerst inne, vet jag ju att hon har det så bra!
Visst kan du skicka M till Sve!! På planet får hon ju hjälp! Och sen kommer ju mormor och hämtar...
Men, klart jag förstår oron där också, naturligtvis.

A-M:
Mkt spännande att åka till NYC! Visst!
10 barn och 8 vuxna, låter bra tycker jag. Nu dansar hon nog som bäst!
Kram!

Panter:
Jo, jag tror också att dom uppskattar när man ringer och skriver sms. Hönsmammor är vi nog lite allihopa, men det får inte ta över.
Ja, NYC är alltid spännande!

Desiree said...

Ja det måste vara lite pirrigt när de åker till stora staden själva för första gången. Låter som att hon kommer att ha det bra med massor av rolig spänning.

Tina said...

Oj, Annika nu var det dags! Det kommer att gå bra:-) Men jag förstår att du känner dig orolig och det är ok att känna så! Inte lätt att se den lilla växa upp och skapa sin egen värld! Tycker du är jätteduktigt på att vara mamma och då inkluderar jag hönsmamma grejen. Kram på dig!

By det way! Himmel vad söt hon är, de ögonen! Ni kommer att få kämpa för att hålla bort killarna om ett tag!

JaCal said...

Ihh, så spännande!! Men det verkar som P är hemma nu trots allt? Det kommer gå så bra så bra - men åh, vilka nervösa dagar för dig!

Annika said...

Desiree:
So far so good!!!
Nu är dom ute och äter...Allt verkar bra!!!

Tina:
Japp, japp!!! Det är NU!!! Jag försöker att inte oroa mig (vet att det är onödigt). SMS:en duggar tätt, och det är kul!

Hjälp! Killar blir ett kapitel om ngra år!!! Inte än...Snälla!! :-)

Kram!!!

Jacal:
Peter åker inte till Paris!! TACK OCH LOV!!!
Ikväll ska vi gå ut. Blir nog trevligt!!!
Jo, lite nervigt är det...

Anna Malaga said...

Oj vad pirrigt! Kan tänka mig att ni har dubbla känslor... men hon ser sâ otroligt glad och förväntansfull ut, det är nästan värt lite oro och nagelbitande ;-)

Annika said...

Anna:
Det är sant! Visst är det värt lite nagelbitande och oro! Hon har roligt däruppe, det har jag förstått! Peter och jag klarar oss rätt bra också :-)

londongirl said...

Hon verkar i alla fall tycka det är roligt att skicka sms med sin (visst är den ny?) mobil och det är ju roligt att ni får rapporter om hur hon har det. Allt går säkert jättebra i NY och sen vill vi förstås höra om hur eran date var!!! ;-)

Har inte kunnat maila än för min mailserver krånglar. :-(

Men jag ska försöka igen snart.

Anne said...

Åh, vad spännande. Förstår det känns väldigt speciellt för dig som mamma att ha din lilla prinsessa iväg på egen hand. För första gången också. Men hon är i tryggt förvar och med pålitliga och bra människor runt omkring sig, så var bara lugn. Hoppas hon får en riktigt riktigt härlig vistelse!
....och att mamma och pappa också får en bra helg och inte oroar sig alltför mycket. Lättare sagt än gjort förstås :)
Men det kommer gå så bra!
Kram till dig Annika

mintid said...

VAd kul att få åka iväg så men jag förstår verkligen att ni funderar på vad hon gör o vad dom är med om!
Jösses...
Det går säkert jätte bra !

Trevlig helg!
Kram

Annika said...

Londongirl:
Ja, telefonen är ny! Och kunskapen är också ny! Så det blir ju spännande då. Igår hann hon inte skriva så mkt för dom hade så mkt schemalagt. Bra!!!

Ser fram emot mail!!! Hoppas strulet ger med sig. HATAR när sånt händer!

Anne:
Tack!
Allt går bra (so far). Karolina har det bra i NYC, och vi har det bra här! K har ett fullproppat schema.
Mern, visst är det konstigt att hon är långt borta. Men, absolut i gott förvar!!!
Kramar!!!

Mintid:
Visst fundrar man på vad dom gör och hur hon har det...Men, jag vet att det går bra. Då blir det lättare att koppla av!!
Ha en fin söndag!!
Kramar!!!