Sunday, February 04, 2007

Super Bowl Sunday!!!


Min man Peter sa just till mig:
-This is one of the best days of the year!!!
Jaha, säger ni, vad är det för dag då?
JO! Det är SUPER BOWL SUNDAY!!!! Bara den största händelsen under hela det amerikanska idrottsåret! När bucklan i Amerikansk Fotboll ska delas ut! Större än störst! En dag som borde bli helgdag!
Klockan 12 idag börjar TV sända "uppvärmande" program inför matchen ikväll! "Road to Super Bowl", "Super Bowl today", "kick off show" och sen slutligen: JUVELEN I KRONAN!! MATCHEN!!! Som går av stapeln klockan 18 Eastern Standard Time (vår tidzon). Mötande lag denna rafflande dag? Chicago Bears mot Indianpolis Colts. Matchen spelas i soliga och varma Miami, Florida. Peter vill att Colts ska vinna. Jag? jag bryr mig inte! Jag är nog den mest ointresserade kvinna när det kommer till sport. Nu har jag befunnit mig i USA, till och från sedan 1990. På heltid sedan 1993. Kan jag reglerna i amerikansk fotboll? Svar: NEJ! Har jag fått dem förklarade för mig? Svar: JAAA!!! Massor med gånger. Men varje gång jag får dem förklarde för mig gliiiiider jag bara bort i tankarna. Jag kan liksom inte koncentrera mig på något så trist (för mig)), som amerikansk fotboll att jag bara dalar bort.
But it is still Super Bowl Sunday! Och Super Bowl parties står som spön i backen runtomkring oss. "Alla" har ett party, och har du en full screen plasma 48 inch (eller större) TV är du guld värd i vänkretsen! Vi är inte värda vatten med vår gamla Sony 27 tummare med stort bildrör. Alltså går vi istället hem till Susanna och Marc och kollar på deras storbilds-TV.
För det är ju så, att även om matchen är urtrist kan man iallafall inte undgå att dras med av stämningen! OCH reklamen som sänds under matchen är värd att ses!!! SÅ är det!
Peter läste just att kvällens match kommer att ses av 88 miljoner tittare! Störst av alla events under TV-året.
So guys, Super Bowl Sunday it is! Jag ser fram emot god mat, gott vin och trevligt sällskap och bra reklam!...OH, och sedan förstås, att fotbollsäsongen är slut för detta år.

Signing out!

5 comments:

Josephine i Haag said...

ha ha! Var det för två år sedan det blev ett sådant rabalder över ett visst naket bröst under detta stora event? *grin*

Nej - mitt RSS kommer från webblogg självt, men även blogspot ska ju ha denna service på något vis?? (fråga) Ta annars och testa nyligen.se där du förutom registrering kan lägga in dina egna favoritbloggar m.m. Jag använder numera mest bloglines, men pingar alltid på nyligen för dem som har min blogg listad där.

Jag är oxå analfabet vad det gäller koderna bakom bloggarna. Jag har gratis basblogg och bryr mig bara om att det ska fungera hyffsat.

Linn said...

hehe.. det är precis som med mig och cricket.

Pete har försökt föklara reglerna ganska många gånger, men jag märker liksom att jag inte giter lyssna för det är ju så trååååkigt! ;)

Trevlig Söndag vidare!

Annika said...

Josephine:
Kan du inte komma hit och hjälpa mig? OK, har en bloggande granne, ska gå in till henne med lap-toppen så kanske vi kan klura ut det tillsammans. Det gjorde vi med sitemeter, ha, ha!!!

Jajamensan!! Det skandal för ngra år sen med Janet J och hennes bröst...SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ töntigt attngt sådant skulle bli en sån grej. Ack ja!

Linn:
Ha, ha...Ja du och jag och våra resp Pete's. Nej det går inte att uppbåda intresse.
Nåja, god mat blir det ju...

Anne-Marie said...

Vad är det med amerikansk fotboll som är så tråkigt och varför kan jag inte lära mig reglerna? Har inga svar på dessa frågor men så är det. Du är i gott sällskap. Vanlig, svensk fotboll tittar jag med glädje på men hur ofta får man se det i USA?

Annika said...

Anne-Marie:
Jag känner till en enda svenska som lärt sig reglerna och är HELfast i Amerikansk fotboll! EN enda. Resten är som vi, orkar inte lära sig.
Nej, du har rätt det är inte ofta "soccer" visas på TV...