Wednesday, February 21, 2007

Sömn och tidningar

Ibland vaknar jag mitt i natten, sådär vid 3-4, och kan inte somna om. Detta händer kanske två gånger i veckan. Det är så irriterande och så frustrerande att inte kunna sova. Ligger och vrider och vänder mig, vill inte tända lampan och läsa heller. Då stör jag Peter. Jag vet att det är "kört" om jag vaknar vid tex 2, då kan jag räkna med två timmars sömnlöshet, garanterat. Har sällan och aldrig problem att somna på kvällen, tack och lov. Jag försöker, när jag vaknar på natten, att använda mig av små knep av typen "räkna får" eller ligga och djupandas, försöker att inte röra mig. Men inget hjälper. Idag är jag trött efter att ha varit vaken två timmar natten till idag. Trist...

Nu till något annat:
Jag vill börja prenumerera på ytterligare en svensk tidning. Den enda svenska tidning jag har är "Allt i Hemmet" och den tycker jag mycket om. Nu känner jag att jag är sugen på en till. Frågan är vilken? Amelia tycker jag känns för avhuggen, Tara känns likadan. Tycker jag är för ung för tidningar som Hemmets Journal och liknande. Svår ålder det här, 40...Vad ska man välja? Inga tidningar om familjeliv och småbarn, den tiden är förbi. För gammal, way tooooo ooold, för Veckorevyn etc...
Vad rekommenderar ni? Vilka tidningar tycker ni är bra?
Just nu lutar det mest åt att det blir "Damernas Värld", men jag vet inte....

Ha en fin "Hump-day"!!!

25 comments:

Anonymous said...

Hej igen!
Angående tidigare kommentar: Fia håller som bäst på med min ansökan för grönt kort - så permanent ska det bli (eller hur Fia =)) ;o)

Har inte läst så många svenska tidningar, men då det hänt har det blivit Femina vilken både jag (24 år) och min mor (hmm hon läser ju inte det här så... 47 år) tycker är bra =) Kanske kan vara något?!

Ha de gott och lycka till i tidningsjakten!
/Veronica

Susanna B. said...

Jag håller med om att Femina är bra. Den skulle jag nog personligen välja...

Monika said...

Hmmm.... det här är ju lite annan inriktning men jag gillar Må Bra, Laga Lätt och Allt om Mat. Även Hälsa är bra. Och jag tycker nog att Tara är bättre än Amelia numera. Kanske för att jag närmar mig 40!?!? :-)

malou said...

Femina är bra. Själv har jag droppat Amelia och faktiskt även Tara, dom är lite för "unga" och läser numera M (för 50+)Damernas Värld kanske?? Eller *fniss* Svensk Damtidning???

Fia said...

M är bra!

Men det där med att inte kunna sova, jag känner sååå igen mig. Vi har gjort så att vi har lampor som man kan vrida så de inte stör den andre som vill sova. Inte för att något skulle kunna väcka min make, det har han för god nattsömn för!

JaCal said...

Urk - stackars! Just nu har jag inga direkta problem med att inte kunna sova - haha - vi kan börja blogga på nätterna! Fast jag hoppas mina nätter blir som vanliga i en snart framtid... Fast jag har tur och har en make som sover sig igen allt (tyvärr just nu) så om jag skulle vilja läsa klockan 2 skulle det funka utmärkt. :-)

Jag är stort DV fan - och gillar också svenska Elle (fast tycker amerikanska är för plottrig). Fast jag gillar ifs att läsa svenska tidningar generellt och köper alltid en packe på Arlanda och lägger i ytterfacket på resväskan precis innan check-in. Men om jag skulle vara tvungen att välja EN skulle jag nog välja DV.

Annika said...

Hej Veronica!
Förstår att Fia är en bra kontakt i immigrationsdjungeln!!! Själv ska jag väl skaffa dubbelt medborgarskap vad det lider. Vet inte vad jag väntar på...
Femina kan nog vara ett bra tips!!! Tackar!

Susanna:
Ja, det kanske blir den. Måste provläsa lite innan känner jag.
Tack för igår!!!

Monika:
Jag gillar också "Må bra". Har nog inte läst ngn av dom andra tidningarna du nämner.

Malou:
M...Hmmmm....Kanske borde försöka få tag på ett ex får att provläsa.
Håller med om att "Svensk Damtidning" är klart underhållande, men tror inte jag vill satsa på en prenumeration :-)

Fia:
Ja, så du känner igen dig i det där med att inte kunna sova...Det är för j-gt jobbigt. Timmarna liksom bara går och går...Usch...
Ibland har det hänt att jag gått in i gästrummet.

Annika said...

Jacal:
DV är en bra tidning! Det är den som jag har funderat på. Femina måste jag provläsa, känner jag. Den låter som en stark kandidat. Elle vill jag också prova.

Jag är som du, köper på mig x-antal tidningar på Arlanda. Underbart!!!

Nattsömnen...Jag hoppas att din nattsömn snart ska bli bättre. INTE lätt med en liten baby som vil vara vaken, men det ska väl ordna till sig där också vad det lider.
Inatt är jag väl sussa gott iallafall. Är trött nu...Mkt på burken ikväll: American Idol OCH Lost, suck....Lost är ju inte slut förrän klockan 23...

Anette said...

Jag tycker ändå att "Tara" är en rätt trevlig tidning,"Laura" likaså.Har du testat den?
Själv tycker jag att "DV" är en jättetrist tidning med alldeles för mkt annonser - men smaken är som bekant som baken.
Ett litet sovtips kanske? Min mormor håller på varm mjölk med kanel.Värt att prova kanske?

Lilla B said...

Min äldste son, han är snart 30 år, brukar säga så här: "Höjden av lycka är att vakna klockan två på natten." Då kan man ligga och fundera ett tag och sen somna om och veta att det är LÅNGT till morgonen.

Jag skulle nog prenumerera på Allt om trädgård. :)

Panter said...

Varför inte VI ? Inte alls åt Femina, DV-hållet men läsvaärd. Den går delvis att läsa på nätet.

Annika said...

Anette:
Laura...Jo, jag köpte den i somras. Minns inte vad jag tyckte.
tack för sömntipset! Ska jag prova en natt...Jobbigt att gå ner till köket dock ;-)

LillaB:
LYCKOST din som som kan säga så!!!! Typiskt killar! Dem har så lätt att somna om. Skulle önska jag kunde tänka som din son.
Kan tro att du skulle välja "Allt om trädgård" ;-)))

Panter:
VI har min mamma haft i alla, alla år!!! Hon tycker så mkt om den. Jag tycker också den är bra. Brukar läsa den när jag kommer hem eftersom mamma sparar alla nummer.
Har inte ens TÄNKT på VI...
Tack för tipset!!!

t & t said...

Funderar också på att skaffa en svensk tidning. Härmodagen när jag kom hem från jobbet kunde jag ha gett vad som helst för att kunna sitta ner och läsa en SVENSK tidning och ta en kopp kaffe.

Annika said...

T&T:
Det är just DET. Det är så himla mysigt med en svensk tidning, krypa upp i soffhörnet och bara dala bort (till Sverige) med tidningen i högsta hugg. Verkligen mysigt.

Marge_II said...

Tidningstips: Vi - om du vill ha läsvärda artiklar. Må bra - utifrån ditt intresse för powerwalking och motion. Sen finns det ju en hel del andra tidningar (som redan nämnts bland kommentarerna) om du vill ha lite flärd och mode (Femina, DV etc).

LindaLotta said...

Jag skulle också skriva Allt om Trädgård, precis som Lilla B.

Det finns en relatvit ny tidning som heter Kreativa Kvinnor (som nog är norsk i botten) som jag tycker är ganska mysig. Men det är ju mest en massa tips, ideer, mönster och repotage om kreativa kvinnor :)

Micke älskar Illustrerad Vetenskap, jag har börjat en ny prenumeration på en fototidning och mamma håller sig till Femina - tror jag :)

Annika said...

Marge:
VI har min mamma, och den är absolut bra!!! Må Bra kan nog vara en stark kandidat.

Lindalotta:
Fototidningar är inte fel. Ngt att fundera på.
Femina kan nog vara en bra tidning för mig. TACK för alla tips!

Anne-Marie said...

Eftersom jag inte har något tidningstips skriver jag om American Idol i stället. Wow, vilka tjejer! Det är nästan man inte minns att killarna sjöng igår. Mina favoriter bland tjejerna är helt klart Melinda Dolittle (hon som sjungit som bakgrundssångerska) och Lakisha (den sista tjejen som sjöng). Vilka röster! Båda skulle lätt kunna vinna.

jill said...

Jobbigt det där med sömn. Jag har ofta svårt att somna, är riktigt nattuggla. Däremot inga problem somna om i fall jag vaknar mitt i natten. Har tyvärr inga knep att ge dig...


Damernas Värld hade jag valt. Mamma har den och jag tycker den är roligare än Tara (som hon också har). Hon är 57 och tycker tvärtom. hon funderar att sluta med DV, men då ska jag ta över pren.
Laura har jag läst ett par gånger. Tycker inte om. Femina däremot som mormor har tycker jag ganska bra om. DV är dock den som känns flärdfullast och roligast av dessa tre.

Lilla B said...

Något helt annat:
Tänkte på dig igår kväll när jag skulle handla några semlor till kvällsfikat. Vi har ett gammalt konditori där de bullat upp med alla möjliga sorters semlor. Bad att få ta en bild och konditorn tyckte att det var kul. Publicerade idag på min blogg med tanke på din semmellängtan!

Annika said...

A-M:
Jag RÖS!!!!! Herreminje vilka tjejer!!! Ska se om Youtube har ngt från igår. Isåfall lägger jag ut Melinda eller Lakisha. WOW!! Vi röstade på Melinda och Lakisha här i vår familj! Way to go, girls!!!

Jill:
Japp, det blir nog DV eller Femina. Synd att man inte kan välja fler än en. Portot är såååå dyrt. Tack för tipsen!

LillaB:
DIN BLOGG NÄSTA för mig!!! Gud vad gulligt att du tänkte på mig vad gällde semlorna!!! Jag kommer ihåg när du skrev om saffranssemlor i julas. DÅ blev jag sugen...Har ännu inte smakat ngra semlor av just den sorten!

mie, absolut guldkant said...

Damernas värld och svenska Elle är mina favoriter!
De passar en modeintresserad tjej i sina bästa är som passerat singellivet och blöjbyten men ännu inte kommit i klimakteriet;-)
Kram

Annika said...

Mie:
Precis!!!! TACKAR!!!
Kram!!!

Hannele said...

Maken får lov att läsa i sängen en stund, det stör mej inte. Separat sovrum är säkert inte så dumt heller, om man har väldigt olika rytm.

Jag tycker det är mysigt att läsa Drömhem & trädgård.

Annika said...

Hannele:
De är sant. Skilda sovrum ÄR inte helt fel. Blir väl så en ggn i tiden. Fast ännu är jag INTE redo...;-)))