Monday, February 19, 2007

En fördel

Som sagt var, en fördel med att ena bilen är paj och på verkstan är att maken inte kunde ta sig till jobbet imorse. Visserligen är det helgdag (President's Day), och visserligen tycker man att han borde få vara ledig då. Så är dock inte fallet inom det mesta av den privata sektorn idag, men det blev ändå så att maken arbetade hemifrån. Efter ett konferencesamtal över telefonen och datorn klockan 10 kunde han hänge sig åt projektet: Skruva Ihop IKEA Möbeln Som Väger 96 Kilo.
Vi började med det hela redan igår kväll, men idag blev vi alltså färdiga! Hurra! Som vi har svurit under processen härhemma! Jag är glad att det här inte är en ljudblogg! Nu börjar det dock se lite vettigt ut här i mitt kök. Okay, vi har en hylla kvar att sätta upp, men den får vänta. Tror maken skulle bli tokig om jag ens andades något om hyllan just nu. Bäst att vänta...
När vårt kära radhus byggdes 1976 tänkte ingen på att det kanske skulle behövas ett SKAFFERI i köket!!! Japp, det är sant, jag bor i ett hus utan skafferi. Istället har jag stuvat undan saker i olika köksskåp, högt och lågt. Har även haft (och har) ett batteri med mat i källaren, jag har också haft en stor korg på köksbänken som har varit full av bröd, teer, kaffe etc. Det har inte varit vackert att titta på. Men nu!!! NU tack vare den stora IKEA möbeln är mina matvaror på köksbänken i den stora korgen ett MINNE BLOTT!!! Så härligt det känns! Det känns verkligen som jag har Feng Shui'at mitt kök! Och, SOM BONUS, en hel låda i jättemöbeln är fortfarande TOM!!! Vilken LYX!!!

24 comments:

Fia said...

Ser ju jättefin ut!! Jag har inte så bra kök heller, vi rev ut de flesta skåp då vi köpte huset och sedan skulle vi bygga ett drömkök..ehum...har inte hänt ännu, när vi har haft tid har vi inte haft råd och då vi haft råd har vi varit för snåla för att hyra in hantverkare och naturligtvis inte haft tid att själva göra jobbet.
Jag gillar verkligen ditt golv som sysn på bilden också!

Anne-Marie said...

Visst är det härligt när man kan göra förbättringar som är både snygga och praktiska. Ditt kök ser verkligen trevligt ut!

JaCal said...

Fint! Jag gillar den serien jättemycket och åååååh vilket fint golv! Vill också ha trägolv!!

Ja, vi har bott i skafferifri lägenhet och jag höll på bli tokig... VAR ska man ha sina flingpaket?? Drömmer om ett "walk-in pantry" i nästa hus...

Anne said...

Instammer! Jattefint, den modellen har jag nog missat pa Ikea. Fint med hyllan ovanfor ocksa med lite privata foton och annat pa. Det ar kul kika in hos andra och se hur folk bor. Ar saaaa trott pa att pa hyra, man kan ju knappt spika upp en tavla utan att oroa sig for spikmarken....

Jemayá said...

Håller helt med Fia här uppe - jättesnyggt skåp och vackert golv!! Det är nog så viktigt att ha tillräckligt med förvaring, livet är helt enkelt lättare då hemmet fungerar!

Lilla B said...

Så ljust och inbjudande det ser ut!
Men att bo i ett hus utan ett redigt skafferi? Hur är det möjligt att planera så?
Nu har du ju fått en hederlig skänk att ha saker i. Lycka till!

Panter said...

Jättefint! Kök utan skafferi?! Tror planerarna att människor enbart ska leva på hämtmat?

Sara said...

Jättefint!!! Och vet du, jag tänkte inte ens på att ni inte har ett skafferi när vi hälsade på, konstigt.

Matildas fikarum said...

Åh, vad fint det blev!!

jill said...

Vad tjusigt det blev! Nya möbler är alltid roligt. Men du, den kommer snart att vara full...

jill said...
This comment has been removed by the author.
Annika said...

Fia:
Köket är så viktigt. Inte klokt, på varenda fest man har så fastnar folk i köket. V-rummet står tomt, men köket är proppat och varmt.
Nåväl...Jag vet att det är asdyrt med nytt kök. Vi skulle också vilja riva ut och börja om, men har inte råd. I mitt nästa hus ska jag ha drömköket. Tack, vad kul att du gillar mitt golv!

A-M:
TACK! Jag kanske bloggar ett "hemma hos", endera dagen?

Jacal:
En riktigt bra serie det där från IKEA. OCH snacka om STABIL!!! Mkt rum finns nu att fylla...Hi, hi! jag är jätteglad över att nu ha ngnstans att just ställa flingpaketen. Japp, i mitt nästa hus ska jag också ha ett skafferi man kan gå in i. Grymt avis på dom kompisar som har det.

Anne:
Nej, jag vet. Det är inget roligt att hyra. NU ska vi verkligen hoppas att det löser sig för er så att ni verkligen kan köpa ett ställe snart!
Hyllan satt här när vu flyttade in.

Jemaya:
Tack!!!
Visst är förvaring viktig! Man känner riktigt hur det lättar i kroppen när man får undan grejjer på ett smart sätt.

LillaB:
Tackar! ja, man kan verkligen fråga sig hur man kan bygga ett hus utan skafferi. Helt galet!

Panter:
Tack. Jodu, det konstiga är att i andra hus här på området, med annan planlösning, finns bra skafferier. Dock inte just i vår modell. Helt knäppt.

Sara:
Är det sant? Tänkte du inte på det? Nu finns det iallfall gott om plats för mat o dylikt så vi kan äta ännu mer nästa ggn du kommer över, fniss...

Matilda:
Tackar!!!

Jill:
Tack. JO! Nog lär den hinnas fylla upp innan den här veckan är slut.

Fia said...

Jaa vilken bra idè att göra ett hemma-hos reportage! DET vill jag se!!!

Annika said...

Vill du vara med??? Kanske vi kan "utmana"?

Anette said...

Snyggt,Annika!
Tänk när jag får mitt trägolv i köket! Det är ju vårt nästa projekt nu när gäst-toan är gjord :-)

Annika said...

Anette:
TACK!!! Trägolv i kök är trevligt...
Hoppas det inte blir alltför jobbigt för er att lägga in golvet. Visst ska Micke göra det?

Fia said...

Ja vi gör en utmaning..eller en staffett? Börjar med er som klurat ut hur man lägger upp bilder ;P Jag är ju nybörjare på detta (inte glömma det, har inte hunnit skriva ut Jacals braiga instruktioner och följa än..)

mintid said...

Förstår att det måste känns härligt med att montera Värde bänkskåp! Jobbar ju på IKEA så det är alltid intressant o höra när kunder är nöjda :). Min avdelning är dock sovrum, badrum på varuhuset i Älmhult där allt en gång började. Ingvar var lite osäker på om det skulle löna sig att bygga ett så stort vh som i Älmhult men han tänkte att det görs som ett parkeringshus så kan det användas som det ifall det inte skulle bära sig med ett varuhus av den digniteten ;)...behöver inte säga att det inte blev ett parkeringshus...men visst syns det när man går där...pelarna och ramperna där bilar kan köra. Häftig man!!

Ha en bra dag over there!

Annika said...

Fia:
Vore jättekul! Ta ett rum i veckan eller ngt ditåt. Jag vet, Jacal är fantastisk på att förklara. Hon har hjälpt mig med så mkt hhär på bloggen! Jag såg hennes pedagogiska upplägg hos dig...Du kan alltid fråga din make också, I suppose.

Mintid:
Jobbar du på IKEA!!! KUL!!!!! Ja, du skulle ta dig en titt här hos oss. Ikea central!!! Mer, eller mindre iallafall. Det kanske blir mer bilder från hus och hem nu framöver ett tag.
Invar Kamprad kan man BARA beundra! Vilken man!
Den här skänken var TUNG!!! Men så är den stadig också!
Love Ikea!!!

Fia said...

Annika jag dör hellre än blandar in honom!! Han vill ALLTID att ALLT på nätet ska vara kommersiellt och d-e-t v-i-l-l
i-n-t-e jag. Så det så. Men ett rum itaget ska man väl kunna klara av. Vilket ska vi börja med?

Annika said...

Fia:
Ha, ha....OK, Ja du ska ju inte DÖ på kuppen. Men vi kan väl börja med köket då...
ALLA som vill får vara MED!!!

mie, absolut guldkant said...

Jag förstår att du är nöjd! Det blev jättesnyggt!
Kram

LindaLotta said...

Å älskade och hatade IKEA... Det är liksom inget mellanting. Vi har skruvat vi med men jag har inte lyckats ta någon bild ännu, det får väl bli en dag i helgen i dagsljus.
Idag snöar det ordentligt i Skåne, på tvären!

Annika said...

Mie:
Tackar. Känns så skönt med extra plats.
Kram!

Lindalotta:
Jamen visst. Man blir ju tokig under processen!!! Man vill dänga ngt i huvudet på varandra med jämna mellanrum i ren frustration...
12 grader, sol och väldigt snösmältning här. är nog lite avis på er snö..