Sunday, February 18, 2007

Söndag igen...


...Visst går helgerna fort? Men, det gör för all del veckorna också, så varför skulle inte helgen rusa förbi i 180?

Idag klev familjen B upp tidigt. Vi körde vår vän KF till en "kiss and ride" parkering vid I-95 där KF mötte upp med sin syster och hennes make för vidare befodran Connecticut där dom alla skulle medvara vid sin morbrors begravning.

Familjen B tog sen I-95 söderut ett litet tag. Svängde av vid Potomac Mills och därmed IKEA! IKEA idag alltså!!! Nu har vi köpt ett skåp till köket, en hylla till detsamma och en del annat smått och gott. Lunchen intogs givetvis på IKEA också, what else is new? Nu har IKEA börjat sälja en ill-rosa prinsesstårta, som kallas "I love you cake". Den var ju Yours Truly bara tvungen att smaka på. Jodå, god, helt OK.

Hemma vid 14. Peter och jag släpade in 96 kilo köksskåp, fy sjutton. Det var vidrigt att försöka baxa den stora kartongen över den isiga snön, men till sist gick det.
Klockan 15 åkte vi skridskor uppe vid Skatequest i Reston. Ähum, det var 16 år sen sist för undertecknad, men kunskaperna sitter ändock i benmärgen så det gick riktigt bra efter ett tag.
Klockan 19 körde vi Karolina till ett kalas, ett sova-över-kalas. Vi fick sedan köra igenom snöfallet, och isen ,tillbaks till vår väns KF's lägenhet för att mata K's katt. Middag på TGI Fridays...

Nu känner vi oss båda helt slut, och längtar efter att få sträcka ut oss. Först måste dock köksskåpet skruvas ihop....Håhåjaja...Jag hoppas att ni alla har haft en fin helg!


Vilken tur att vi utlandssvenskar har "The Swede Shop" på IKEA att tillgå. Där kan man köpa allt från knäckebröd och sill till Marabou choklad och kaffe. Nu har IKEA dock börjat med egen choklad. Jacal har skrivit om den förr i sin blogg (vet inte vad hon tyckte,dock). Nu ska jag smaka den chokladen för första gången. Men, nej, av förpackningen att döma tycker jag INTE att det den ser rolig ut. Alls. Blå-vitt here we go again, känns det som. Alla minns väl Konsums blå-vita utbud på 80-talet...Back to basic, där choklad endast hette "Choklad" och tandkräm endast hette "Tandkräm". Nåja vi får väl se! Den nya chokladen kan ju vara riktigt god? Och , jo, jag köpte värmeljus också...

14 comments:

t & t said...

Jag gillar verkligen att åka till IKEA då och då och gå till "The Swede Shop". Köpa lite kaviar, pepparkakor och choklad. Vi har RÅGI knäckebröd i Sobeys, så det behöver jag inte köpa på IKEA. Har inte sett IKEAS nya choklad än!

Sara said...

Jag har inte heller åkt skridskor på flera år, fick du ont i fötterna? Det skönaste är när skridskorna åker av och man får glida in i sina sköna vinterskor igen. Jaså, IKEA har egen choklad? Blev skåpet snyggt?

mie*, absolut guldkant said...

Låter som en hektisk och kul dag! Måste ju vara perfekt att ta en sväng till Ikea om du får hemlängtan! Värmeljus måste ju vi svenskar ha för att överleva vintern;-)
Kram

Annika said...

T&T:
Visst är det trevligt att åka till IKEA. Jag har också(Wasa) knäckebröd på min mataffär här, så det köper jag inte. Men däremot det andra.
Ja, jag undrar just hur IKEAs choklad kommer att smaka...

Sara:
Fick så förbenat ONT i fötterna. Riktigt ont. Det var underbart att få dra på sig kängorna igen nästan en timme på isen.
Skåpet inte klart än. Tror nog det blir bra.

Mie:
IKEA är "nödvändigt" för oss svenskar i exil. En liten bit av Sverige.
Nu är jag lite sugen på det där Dajm kaffet jag köpte, undrar just hur det smakar?
Kram!

Fia said...

Vilken hektisk söndag!! Jag blir ju trött bara av att höra allt du gör. "puh"
Jag har inte sett den däringa nya chokladen, men du gav mig uppslag till dagens blogg...hihi
kram!

Annika said...

Fia:
Tihi, det var ju kul att kunna vara inspiration till ett inlägg på din blogg, fniss! Ska kolla om ett tag då...
Chokladen är oöppnad, känner inte ens för att LUKTA på den. MEN jisses vad GOTT kaffet var från Gevalia, Dajmkaffet...MUMS!!!
Kram!

jill said...

Känner igen känslan med Ikea-besök när man bor i utlandet. Är fint på något sätt.

kul att ni hittade en hylla ni ville ha.

Anne-Marie said...

Nu saknar jag verkligen att inte bo i en större stad som har en IKEA. Har aldrig varit i någon sedan jag kom till USA och det vore inte helt fel att kunna gå och få litet "Sverige-fix". Jag får vackert beställa från internetbutiker och det är inte billigt. En tub kaviar kostar nästan $5. Vad kostar kaviaren på IKEA?

Anne said...

IKEA är super! Det är bara att hålla med. NU vill jag också iväg och ladda skåpen. Du får återkomma med chokladbetyg på den nya chokladen.

Bloggblad said...

Jag ska till IKEA i Linköping i morgon... fast där köper jag förstås inte mat. Jag köper nog ingenting... ska dit på utflykt med dottern.

Och risken är stor att hela den här lediga underbara veckan går precis lika fort som en härlig helg.

Annika said...

Jill:
Det är jättemysigt med IKEA.
Nu är den ena möbeln klar...Hurra! Hyllan blir nog en lätt match att få upp också...


A-M:
Ja, tänk vad bra det varit om även du hade haft en IKEA i närheten! Det är verkligen skönt att få sig en "sverige-fix" då o då. Vet INTE vad kaviar kostar...Köper aldrig kaviar själv.

Anne:
Lovar att återkomma med chokladbetyg. Känns som om jag inte gjort annat än vräkt i mig godis dom senaste dagarna...Öppnar väl chokladen vad det lider. Brukar aldrig kunna ligga oöppnat länge i det här huset.

Bloggblad:
ALLTID trevligt med IKEA besök!! Hoppas ni fick en fin dag, och hoppas att inte sportlovet försvinner iväg alltför snabbt.

JaCal said...

Får se!? Har du inte ens smakat! Oj oj, du har karaktär du... ;-)

Vilken bra dag! Och tänk - vad skulle man göra utan IKEA!?

Matildas fikarum said...

Fy, jag är fortfarande så arg på IKEA i Sydney att det inte finns en chans att jag åker dit på bra länge.

Men Annika, vägde ETT paket 96 kilo? Det låter nästan omänskligt tungt.

Annika said...

Jacal:
Hmm...men du vet, det fanns Marabou choklad också, så den åt jag ju upp först.
Hi, hi...
Ja, vad gjorde man utan lovely IKEA.

Matilda:
Denna möbel är TUNG, så tung att Peter och jag inte klarade av att bära in den hela vägen fr bilen. Strax utanför huset gav vi upp och rev upp kartongen och bar in del för del. Fy sjutton...
Bastant sak som inte flyttar på sig i första taget...

Nä, jag minns ditt strul med IKEA Sydney. Trist, trist. Förstår att du inte har jättelust att åka dit.