Sunday, February 25, 2007

Sova över?

Som ni nu alla vet var Karolina som en zoombie mer än halva dagen igår. Anledningen till det var sova-över-kalaset natten innan. När jag hämtade henne igår låg hon ju och sov på soffan i källaren. Utslagen. Jag hade riktigt svårt att väcka henne.
Ja, och sen sov hon ju då i fem timmar och allt det där...

När vi igår for hem till svägerskan för att äta middag berättade Karolina ett och annat i bilen. Hon berättade bla att hon inte VÅGAT somna. Anledningen till det var att flickorna busade med dom stackars flickor som faktiskt lyckades knoppa in. Sprutade färg på dem, band ihop deras fötter. INTE så kul. Karolina medgav själv att det varit en jobbig natt, flickorna hade bråkat med varandra, en flicka hade blivit jättledsen när en annan flicka kallat henne "tjock". Två flickor hade slagits så att den ena börjde blöda. Vilken mysig kväll/natt va?
Vid 4 hade Karolina och flickorna druckit tre cokes var och ätit kall pizza för att hålla sig vakna!!!!
Tyckte Karolina att det hade varit roligt? Sådär, sa hon, men nästa gång kan ni hämta mig vid midnatt så jag slipper sova kvar.

Jag tycker det är vansinne att ens bjuda in 17 stycken 10-11 åringar! KLART det blir bråk, ungarna blir ju uttröttade och irriterade. Karolina sa också att det i princip varit noll tillsyn av föräldrarna. Föräldrarna hade tydligen egna vänner som sov över. Mitt i natten hade dom flickor som har mobiler börjat ringa varandra, SMS:a med mera...
Karolina sa att det, även om hon hade velat, varit omöjligt att sova pga ljudnivån.

Nej, nej...Ska man ha ett sova-över-kalas får man som förälder stå sitt kast. Jag tycker inte man som värdinna ska bjuda in fler än fem barn. Det gäller att ha en massa filmer redo, gå ner i källaren med jämna mellanrum för att fylla på i skålar, ordna någon aktivitet samt: KOLLA LÄGET!!! DET är det viktigaste av allt!

Huset där födelsedagsbarnet bor är av modell mindre palats. Föräldrarna hörde säkert noll av det som föregicks i den stängda, jättestora källarvåningen.
NU hoppas jag det dröjer LÄNGE innan det är dags att sova över igen...

10 comments:

Fia said...

Men oj vad jobbig för henne!!Vilken mardröm egnetligen, vara "inlåst" i en källare och behööva häla i sig en massa dricka för att hålla sig vaken...stackars gumman. Slår vad om att de tjejer som hade mobler var de som styrde...Kanske ett snack med dessa föräldrar är påsin plats? Ge henne en kram från mig!

Annika said...

Fia:
Det var nog jobbigare än ngn av oss kunde ana. Just den här rädslan, och all press...Usch!
Vad gullig du är, Fia. Kramen är på väg till Karolina!!!

londongirl said...

Usch vad trist att det blev sådär! Jobbigt som sjutton att inte få eller kunna sova när hon ville....
Dåligt av de där föräldrarna att inte ha mer koll på läget!!! :(

L i Sydafrika said...

Du ska ha ett allvarligt samtal med föräldrarna. Det kunde ju ha slutat i katastrof. Det var ju inget roligt party, som din dotter säger...

Annika said...

Londongirl:
Visst var det dåligt av fldrna. Rikigt konstigt tom. Att inte ha mer koll...

I:
Nej, inte var det ett roligt party inte. Det kunde ha gått illa, ja.

JaCal said...

Hm... det låter ju faktiskt inget vidare alls. Tjejer i den åldern kan ju vara rätt så grymma. BRAA att dottern självmant sa att hon kunde tänka sig att bli hämtad tidigt. Ibland är kan det ju också vara skönt att kunna "skylla" på föräldrarna när man vill fly fältet. Låter mycket konstigt av föräldrarna - trist trist. Men skönt att dottern kunde prata om det och berätta och ja, nästa gång det är sleep over hoppas jag det är under bättre omständigheter, färre tjejer och bara mysigt (och inkluderar sovande, även om et är sent).

Annika said...

Jacal:
Nej, det var nog inget mysigt. Mera jobbigt...Pressande. Småtjejer kan vara GRYMMA och elaka. Det kändes nog av igårnatt. Karolina har njutit över att BARA vara hemma hela dagen.
Jag är så glad att K berättade för oss. Tack och lov att hon berättar för oss!!!
Färre tjejer nästa ggn får bli en regel!

Matildas fikarum said...

Det låter verkligen otrevligt. Men lite bra är det ju i alla fall att hon fick vara med. Nu vet hon. Istället för att gå omkring och undra om de hade jätteroligt.

Annika said...

Matilda:
Visst! Jag är glad att hon var med, trots allt. OCH att hon själv kom fram till att det blir bäst att stanna hemma nästa ggn, såvida det inte är en jättebra kompis som fyller år.

Malde said...

Håller med alla andra skrivare. Kramar till dig och Karolina.

Tack för hälsningen!

Bilen borta (tackolov!), ja, den gamla alltså. En dag avklarad, bara resten kvar.