Saturday, February 17, 2007

Suck...

Äntligen på väg till gymmet för att träna. Peter kör Volvon. Plötsligt känner vi hur bilen inte lyder oss. Vi kör in på första bästa sidogata. Kollar bilen, jahapp, punka ett faktum! VRÅÅL!
På med reservdäcket och till verkstan med bilen. Hmmm...få'se här nu... Mer än punka, harkel, jooo...Vi har tyvärr inte delarna inne just nu, måste vänta på leverans, går det bra att vara utan bil till måndag?
Bilmekanikern fortsätter: Ja, alltså, ähum...host..det är massor av bilar som drabbas nu av den hårda isen. Isen är som knivblad mot däcken...
Jaha, utan Volvon nu alltså. Peter hackar fram Jeepen ur isen, as I write this post. Och jag som har lovat att köra till restaurangen ikväll...
Peter och grannen ska på basketmatch senare i eftermiddag, och vi andra (fruar och barn) tänker möta upp dem efteråt för att vi alla ska äta middag ihop, och jag lovade att köra. VILL inte köra Jeepen, men har väl inget val nu. Förbenade bilar, alltid är det något tjafs. Undrar om Jeepen klarar att köras på isiga gator? Den går väl också sönder innan den här dagen är över.

11 comments:

Anne-Marie said...

Vilket strul. Hoppas att Jeepen "gör sitt jobb" tills ni får tillbaka Volvon. Eftersom det nästan verkar som om det växlar mellan varmt och kallt i östra och västra USA kanske ni får varmare väder snart eftersom det skall bli kallare här.

Panter said...

Näää, vad trist! Hoppas att allt ordnar sig och att det trots allt blir en trevlig kväll!

Annika said...

A-M:
Ja, i nästa vecka ska det bli varmare igen. Ni ska få kallt alltså?
Ja, nu får Jeepen visa vad det går för.

Panter:
Alltid trist med bilstrul. Men det blir nog en trevlig kväll ändå. Ska vi hoppas.

mintid said...

Bilar ska fungera så är det bara.
Ett tag hade jag förmågan att köra punktering i minut o parti. Sambon vågade knappt ta luren när han visste att jag var på vägen för han trodde det var jag som ringde o ville ha hjälp. Det var 4-5 st på ett år och det är ju inte så vanligt eg med punka.

Hoppas ni har en fin helg!

Annika said...

Mintid:
Jamen visst ska bilar funka. Alltid. Man blir tokig när det kör ihop sig. Punkor är asjobbiga, och det här är mer än en punka, tydligen.
Du lyckaqs också få en hel del punkor, hör jag. Trist.
Hoppas helgen är fortsatt bra för dig också.

LindaLotta said...

Men vad är det med bilarna?
De ska bara fungera, punkt slut!!

Hoppas jeepen var snäll mot dig och att ni fick en trevlig kväll.

Fia said...

Precis som Lindalotta hoppas jag att allt gick bra!
ha en mysig söndag!

JaCal said...

Tur i oturen att du inte var själv i bilen. Urk för bilar som inte fungerar. Punka av is låter inte som någon höjdare. Det har vi tack och lov inga problem med här.. Hoppas allt gick bra och att ni hade en roligt lördagkväll och en skön söndag.

Annika said...

Lindalotta:
Visst är det då. Är så trött på bilar nu att jag bara vill skrika. Men, ja tack, kvällen gick bra! Jeppen skötte sig, tack o lov!!!

Fia:
Tack...Allt gick bra, och kvällen blev trevlig.

Jacal:
Nej, ispunka var nytt för oss också. Var glad att du slipper sånt ute hos dig!
Imorrn får vi hem Volvon igen. Jeepen har skött sig bra...Tack, tack, tack för det!!!

jill said...

Vi fick punktering ute på jobb en fotograf och jag. Så länge man inte får sladd och åker av får man ändå ta det med jämnmod. Fast jag vet bittra känslan när man ska "klara sig utan bil".
Hoppas det gick bra med jeepen.

Annika said...

Jill:
Visst, bilar SKA bara funka. ALLTID! Visst, man ska vara glad över att det gick så pass bra som det ändå gick.
Det är jättesvårt för oss att bara ha en bil. Vi klarar oss nästan inte. Jeepen har rullat på bra dom här dagarna. Tack för det...