Thursday, February 15, 2007

Sportlov?

Det känns som om även vi har sportlov här. Igår när jag kollade min e-mail på eftermiddagen fanns där ett meddelande om att skolan är stängd även idag. Det anses för farligt att ha skolorna öppna nu med all snö och is som råder . Tror att samtliga närkommuner till DC håller stängt idag. Nu har min kommun, från och med idag, använt upp alla sina snödagar. Tre per läsår. OM skolan håller stängt imorrn också så kommer första lovdagen att ryka. Första lovdagen är på måndag, President's Day. Skulle det sedan bli ännu mer snö blir det lärarnas planeringsdagar som får stryka på foten. OCH skulle det bli som läsåret 02-03 att skolorna tvingas ta mer än en vecka i snölov så förlängs terminen, alternativt förlängs skoldagarna. Skoldagarna är redan långa. Barnen i låg och mellanstadiet börjar 9.15 och slutar 15.50. Skulle det bli som våren 03 så förlängs skoldagen till 16.30. INTE BRA ALLS. Vi ska hoppas att det inte ska behöva bli så.

-10 och blåst denna morgon, men solen glittrar över snötäcket. ISKALLT i sovrummet, 16 grader...Hutter!! Maken ska till jobbet, dottern ligger och sussar så sött i sin säng.
Jag var ute och skottade snö igår. Idag värker mina axlar och armar. Snön var det tyngsta av de tyngsta att jobba med, fick slita med den, så hård och så isig. Att skotta en liten gång från vår ytterdörr ner till vår bil tog nästan en timme. Fy sjutton.

Världens bästa grannar bjöd in på Knytis igårkväll. Vi och tre andra grannar hastade in med våra "Valentinmiddagar" och våra vinflaskor till Sara och Brad. Trevlig kväll hos dem. I sällskapet fanns två lärare och de var mer än nöjda med skolsituation som råder. Lite extra vinterbonuslov för alla!

Ha en fin Torsdag, STAY WARM!!!

6 comments:

Lilla B said...

Länkade till din sida från min angående Vänskapsdagen. Det låter så fint och omtänksamt: Vänskapsdagen.
Men jag skrev det tidigt i morse innan jag for iväg till jobbet och glömde skicka dig en blänkare om det.
Hoppas att budskapet sprider sig... Bloggvärlden är underbar!!

Annika said...

LillaB:
Jag SÅG det på din blogg, och kommenterade. JÄTTEGULLIGT!!! Hoppas vi kan sprida Vändagen!!!
Bloggvärlden ÄR underbar! Håller med!!!

Anne-Marie said...

Att skotta snö är tungt. Förstår precis hur du känner dig. Som svensk är man ju van vid snö men aldrig hade jag väl skottat så mycket snö som jag gjorde när jag kom till Mt Shasta. Varje vinter hade vi några snöfall när det kom 1-2 m snö under ett dygn!

Panter said...

Såg på nyheterna nyss - gott om snö är det helt klart där borta. Njut så länge det varar!

Fia said...

Äh, flytta hit ner till södern istället, så slipper du skotta snö! Idag har vi 4 grader C plus och solsken....

Imorgon ska vi visst ha 11 C och sol..........

Annika said...

A-M:
Snön är så isig. Har väl aldrig sett liknande skare förr. GÅR inte att skotta om man inte hackar sönder snön först. Jisses vilket jobb.
1-2 meter snö är MYCKET!!!

Panter:
Vi ska njuta så länge det varar. Absolut!
Jag tycker det är härligt!!!

Fia:
Jag gillar vintern...Har inget emot kyla och snö. Men 11 grader är inte dumt det heller.