Saturday, February 03, 2007

Åsså var det lördag...

Jag vaknar alltid först i familjen B. Redan innan det har hunnit ljusna ligger jag och väntar på att dagsljuset ska bli så pass starkt att jag kan börja läsa den bok jag som bäst håller på med. Har liksom ingen lust att tända sänglampan och väcka Peter.
Karolina och Peter kan sussa till 9.30, men jag är alltid vaken 7. Trist...Skulle ju gärna sova längre om jag bara kunde.

Så fort det blir kallt här så känns det redan innan man har klivit ur sängen. Rummet har hunnit bli totalt nerkylt över natten, och det hjälper ju givetvis inte att vi i vårt sovrum har 4 meter upp till nock. Kallt, och speciellt när det som idag är -6 grader därute. Tursamt nog är det vindstilla, om det blåst det allra minsta grand hade rummet var vidrigt kallt. Husen i DC området är så fruktansvärt dåligt isolerade. Absolut inte gjorda för strängare vinterklimat. Termostaten är satt på 22 grader, det är knappt att den orkar upp. HATAR att frysa...

Anyway! Vad står då på dagens agenda?
Kalas för dottern hos en klasskamrat, beskåda en basketmatch på GMU university med universitets basketlag för maken och tre kompisar. Jag BRYR mig inte om att följa med,är inte speciellt road av basket.
Så, det återstår att se vad dottern och jag hittar på framåt kvällen. Bio kanske?
Nej, nu ska jag ge mig ut på bloggrunda och se vad NI har för er idag!

Trevlig Lördag!

17 comments:

Lilla B said...

Trevlig lördag själv!
En bloggrunda är precis vad jag är ute på. Sen blir det fika med toscakaka.

Annika said...

Hi, hi!! Frukost för mig! Dricker bara en kopp te i pyjamasen nu. Bloggrundor är ALLTID så trevliga!!!

Marge_II said...

Bloggrundor är trevliga desto värre är det att stiga upp i ett kallt hus. Gissa om vi isolerade mycket när vi byggde?!

Matildas fikarum said...

Tänk om jag ändå kunde vakna klockan 7 en helgmorgon. Jag sover som en stock. Nej, mer än en stock! Det är mer som en dvala som jag måste väckas ur i omgångar. Inte kul.

Annika said...

Marge:
Jo, nog kan jag tro att ni isolerade ordentligt!!! SKÖÖNT!!!

Matilda:
Jag är kvällstrött och morgonpigg. Du och jag kanske kan dela lite på våra vanor? Jag tar halva din morgontrötthet och du tat halva min pigghet...

Bloggblad said...

Och jag som önskar SÅÅÅÅ att jag vore lite mer morgonpigg. Förr gick jag upp 9 vid lediga dagar - lät mig väckas av klockan - men nu stänger jag av den och slöar till 10... Sover som bäst på förmiddagen. Och gärna en stund på eftermiddagen - men framåt kvällen, DÅ är jag pigg. Och tillvaron är inte planerad efter morgontrötta...

Anette said...

Jag håller med dej,Annika,att det är trist att vakna tidigt på helgen.Jag gör likadant,Maja likaså.Idag låg jag dock o läste min "braiga" bok länge,länge.Sedan blev det lunch o bio i Kista med tjejerna."Arthur och minimojerna" var urgullig :-) Ikväll blir det självklart första deltävlingen i schlagerfestivalen!!!

LindaLotta said...

Det är inte ofta jag vaknar så tidigt, men de gånger jag gör det och känner mig pigg, då njuter jag.
Dagen blir mycket längre och allt är så tyst och lugnt på morgonen.
Jag hade velat följa med på den där basketmatchen!!
Istället ska jag göra som Anette, titta på Schlagerfestivalen.

Annika said...

Bloggblad:
Jag skulle gärna sussa till 10...
Nej, du har rätt, tillvaron är inte planerad efter morgontrötta.
Skönt med en liten vila på em dock, håller med ;-)

Anette:
Vad läser du just nu?
GUD vad avis jag blir på schlagerfestivalen!!! JAG vill också. Får kolla in svt.se. Men det är inte riktigt samma sak.

Lindalotta:
All right! Basket it is! Det är Peters gamla universitet som spelar! Stor sport i vår familj, men ännu större hos granne.
Igen, ha så kul ikväll på melodifestivalen!!!

Anne-Marie said...

Jag vaknar också alltid till ett kallt hus. Här har det varit jättekallt på nätterna under ett tag. Jag saknar svenska hus och att de oftast har en behaglig temperatur. Här på västkusten har folk en salig blandning av sätt att värma huset och de flesta innebär att man inte värmer alla rum hela tiden.
Groundhog Phil såg inte sin skugga så kanske det blir vår snart.

Annika said...

Anne-Marie:
Det är hemskt att vakna i ett 15-16 gradigt rum, men man sover hjärtans gott om natten i kylan.
Okay, så då kanske det blir en tidig vår. Tror jag ska ge mig ut och hyra alt. köpa "Groundhog Day" idag...

Ulrika said...

Kalla rum och dyyyyyr gas. Lösningen är duntäcken från IKEA, stora tunga flanellakan och en uppsjö av tofflor som är som stävlar och varma morgonrockar. Samt varma drycker. Ska till Sverige i mitten av mars. Nu sparar jag cash så jag kan handla mandelmassa, gula Blend, kardemumma och dillchips. En grosse. Kram!

londongirl said...

Väldigt tidigt gick vi upp och åkte E-4 ner genom Sverige för att hämta vår valp i Falköping. Äntligen! :D Så jag hann inte runt på någon bloggrunda. Ha en bra fortsättning på helgen!

Panter said...

Annika, du missade inet så mycket, schlager festivalen allts. Jag strök och städade samtidigt. Det var inte något som fick mig att stanna upp.
Jag har min bloggrunda nu, men bara en lite stund till, solen skiner så det gäller att passa på.

Josephine i Haag said...

Skulle du vilja lägga till en RSS-feed eller registrera dig på Nyligen.se? Jag kan nu inte lägga upp bokmärke för din blogg i något av mina två blogg-bokmärkes-verktyg...

Klimakteriehäxan said...

En bloggrunda så här på helgen är aldrig fel. Men oj så fort tiden går! Måste ju ut en sväng också, vi har hyfsat väder och temp kring nollan. Trevlig söndag!

Annika said...

Ulrika:
Japp, där har du nog rätt! Bara att gosa in sig i dunbtäcken. Jag äger tre par tjocka fårskinnstofflor som jag altarnerar emellan. Klarar mig inte utan dem. Dricker te, och latte. Hett!
Okay, i mars...Glöm inte att köpa en eller annan god bok :-))
Kram!


Londongirl:
Vad mysigt med en liten valp!! Gulligt!

Panter:
Okay, ja, om man ska tro tidningarna så var det väl ingen höjdarfetival igår. Men ändå...Såg ju att min gamla favvo Tommy Nilsson gick vidare.

Josephine i Haag:
Välkommen till min blogg. Du pratar med en verkligt handikappad datorperson här. Jag vet inte hur man gör! HJÄÄLP! Skulle gärna läga upp mig på Nyligen.se, men fastnar ngnstans i snårskogen. RSS feed vet jag heller inte hur man fixar. jag är helt borta vad gäller sådant där. har försökt lägga in mig på både bloggtoppen.se och bloggportalen.se. Har inte lyckats klura ut hur jag ska göra. Handikappad som få vid datorn. All right, ska kolla din blogg nu!

Klimakteriehäxan:
Nej, bloggrundor är aldrig fel! älskar dem!
Kallt här idag, söndag...Men vindstilla. Trevlig söndag!!!