Thursday, February 08, 2007

Skola, som vanligt...

Så var snödagen ett minne blott, och det är skola som vanligt igen. Det varnas för kylan i media; be careful out there, cover up, folks! Bundle up your little ones. Jo, det sista skulla man ju kunna skriva under på…
Vid Ninnas skola kan man se en och annan unge komma insläntrandes i shorts och fleece jacka. Det är -10 grader!!! Vad tänker föräldrarna på som skickar iväg sina barn till skolan närapå nakna? Vänta nu! Är det Februari och OVANLIGT kallt, eller Maj??? Not sure...
Karolina och jag hade iallafall en bra dag. Vi invigde nya pulkan och den gick som ett skott, speciellt när jag satt på den. Swiiiish ner för backen!!!
Sedan for vi upp och fikade på Barnes and Noble. Jag uppskattar verkligen boklådorna i detta land, man köper sitt kaffe och kaffebröd, slår sig ner i en fåtölj inne på boklådan, grabbar tag i en bok av intresse, eller en veckotidning. Och där sitter man och läser, utan minsta press att köpa något, utan att någon säger till att man inte FÅR! Fantastiskt!
Jaha, en dags snölov under bältet, två kvar till förfogande. Kommunen har tre snödagar inbakade varje vinter. BÄST att dem utnyttjas. TYVÄRR blev Broadway-kvällen på den lokala gymnasieskolan också inställd, där Ninna sjunger i barnkören. Nu är föreställningen flyttad till den 28 Februari. Få’se då...


Här är några bilder jag tog igår. Inte så jättespännande, men ja...
Karolina skyndar sig mot pulkbacken. Det här är precis utanför vårt hus. Observera skidåkaren i bakgrunden.


Karolina


På väg uppför backen...


Kväll, runt 17.30, tagen från min uteplats.

7 comments:

mie*, absolut guldkant said...

Åhhh vad härligt med snölov! Här får ungarna minsann pulsa sig fram ändå;-) Tycker det låter som en utmärkt idé!
Ha det så bra!

Susanna B. said...

Visst är det härligt att se ungarna leka i snön istället för att sitta framför datorn eller TVn som de ofta gör. Melanie var ute i 4 timmar med grannbarnen! Men idag är vi tillbaka till vardagen med skola och jobb. Hälsa L och S från mig.

Annika said...

Mie:
Det är en skön bonus! Och en vacker sådan!
Jo, därhemma får man pulsa...ÅÅÅ vad jag minns pulsande till skolan...

Susanna:
Mycket skönt!
Japp, vardag idag. SYND att du inte kan komma idag, Susanna!

LindaLotta said...

Spännande bilder eller inte, det förgyller med bilder och det är ju så vackert med snö. Och den där Karolina är en riktig fotomodell :)

Annika said...

Lindalotta:
Jovisst är snö vackert. SYND bara att den aldrig får ligga kvar några längre stunder...
Jodå, dottern tycker om att posera :-)

mintid said...

Så ni har dagar ni själva kan välja att ta ut? V 8 är det sportlov här. Sonen vill vara på fritids...dom har så kul grejor för sig :).

Bor ni med lite på landet, det ser så ut? Jag har inga grannar precis inpå.

Det kan man kalla lite typiskt amerikanarna som man skulle säga här...gå till skolan i shorts i februari... Sicka tosingar ;)

Kramis
Kristina.

Annika said...

Kristina:
Nej, det är skoldirektören i kommunen som bestämmer om skolan ska vaera öppen eller stängd. Vi får lyssna på radion eller slå på TV:n eller kolla datorn om skolstatusen om det kommit snö. I min kommun är det tre inbakade snödagar om året. Utnyttjas dem inte försvinner dem bara.

Bor i en förort till DC. Det ser lantligt ut just här, väldigt trevligt ställe.

Shorts på vintern är helt vrickat....

Kramar!