Wednesday, September 13, 2006

Foppa här och Foppa där...


Sedan jag var i Norden i somras ser jag Foppa dojjor, Croc's, precis ÖVERALLT!!! Vart man än vänder sig ser man dessa fula tingestar till skor. Ankfötter. Alltså, det ser väl någotlunda gulligt ut när barn har Foppa-dojjor på sig, men vuxna?? Nej, jag vill INTE se eländet. Hallå! Ha på er skorna i trädgården, och ingen annanstans.FATTA DET. Fasiken, Birkenstock's är ju rena rama Manolo Blahniks i jämförelse.
Tursamt nog slapp man se en massa Foppa-dojjor i Stockholm i somras. Jag kollade läget, det ska ni veta. Stockholmare verkar än så länge ha fattat att man använder Foppa-dojjor i trädgården. Fast, visst såg jag NÅGON ENSTAKA som kom gående med ankfötter, det gjorde jag. Såg en massa barn i sagda skor, men på något sätt är ju det okay, det kan till och med vara lite sött. Kom sen till Närpes, hmmm...där var det flera vuxna som gick omkring med ankfötter. Äckligast var på vridläktaren när en gubbe framför mig tog av sina svarta foppa för att lufta fötterna, please liksom. Här i US däremot tycker jag att var och varannan vuxen går i Foppa-dojjor. Så UGLY! Igår såg jag en dam på skolan med marinblå ankellång kjol, vita sockor och ill-rosa foppa-dojjor...Snyggt. En stilikon! Imorse på radion i bilen hörde jag ett i ett program hur en reporter utmanade en annan att köpa ett par "croc's". Reporten var helt salig över hur sköna skorna var, men han ville inte köpa. Han sa att om han skulle köpa skulle han bara kunna ha på sig skorna hemma, efter mörkrets inbrott. Ha, ha!!! Håller med! Eller använd i trädgården, som sagt...Damn it!

Bild från: Kaufmann.com

4 comments:

Anonymous said...

Håller helt o`hållet med dig. Så fula! Dock många, många som har Foppisar på jobbet och de är lyriska över hur sköna de är...Kanske ändå blir ett par sådana nästa gång. Fniss!!! /MP

Annika said...

Mp: SÅ fula! Men, på sjukhus kan dem nog gå an. DET förstår jag. Fast, ändå...hellre Birkenstocks, kanske. Eller?

Monika said...

Måste säga att jag missat detta fenomen helt, nästan i alla fall. Dvs. jag har sett dem i affärerna men knappt på någon enda människa. Jag håller med om att de är jättefula men man blir ju lite nyfiken när det 'alla' säger att de är så bekväma... :-)

Annika said...

Monika: Var glad att du missat fenomenet. Det betyder att du inte ser så många av dem fula skorna runt om i Sthlm. Sköna, ja, säkert..men så attans fula. Som sagt, använd i trädgård och på sjukhus...Kanske...
Förrestén varför ser bloggen så konstig ut? Var är mina bilder?? Varför ligger dem under alla inlägg??? Blir tokig. Verkar inet kunna fixa det heller...FAAAN!