Thursday, June 08, 2006

Sista Svenne-lunchen för säsongen

FASIKEN! Jag hade tänkt att jag skulle ta med kameran hem till LNY idag. Men, visst, jag glömde den..gjutet. LNY är liksom den perfekta värdinnan...Idag bjöds vi på varma mackor med kantarellstuvning! JEPP, kantarellerna straight from Hälsingland! LNY:s pappa plockar och skickar till sin dotter bosatt in the US of A. Det smakade så gott!
OK, inte nog med det...Sen kommer kaffebrödet!!! En nougatkaka fylld med mandelmassa...JEEEEEZ, alla som känner mig VET att jag är helt svag, ja förintad, inför mandelmassa och marzipan. Needless to say, vi ÅT!!! Jag skulle ha tagit med kam'ran och tagit bilder av denna tårta. SB, och vi andra, tycker alltid att LNY ska öppna ett kondis.
LNY drar hem till Svedala på söndag...Bye, girl!

Karolina och jag for till Glade pool efter skolan idag,men först bokade jag Hunter's Woods pool inför Ninnads 10 årskalas nästa söndag. Perfekt med poolpartyn, man behöver inte planera in NÅGRA lekar. Kiddsen kan bada för hela slanten. Perfekt!

Bilden är bokomslaget till "Två systrar söta! därifrån LNYs recept på nougat/mandelmasse drömmen kom idag. Systrarna Eisenman lär ha ett kafe i Stockholm. Måste dit i sommar då jag kommer hem. Vem hänger på????

4 comments:

LNY said...

Trevligt att du tyckte om min kaka, vi ses i Augusti. LNY

Monika said...

JAG!!! Hänger på alltså :-) Känner inte till kaféet men det går ju att kolla upp. Dock hoppar jag gärna över just DEN kakan, är inte svar för vare sig marsipan, mandelmassa eller nougat. Lustigt att man har så olika laster...choklad, hallon och kardemumma hör till mina "triggers".

Lät i övrigt som en trevlig sista lunch. Skeppade kantareller, avancerat! Och GOTT! :-)

Sara said...

Ja jag vill också gå dit, kanske vi kan ta med kidsen! Slog genast upp det och såg att det ligger på Birger Jarlsgatan 76, dessutom har de en trevlig hemsida, thecookbookcafe.com.

Annika said...

LNY: Kakan var en succe!!! Och resten också! Du måste besöka kafeet när du är i Sthlm i sommar!
Fortsätt kolla bloggen i sommar, när än du har lust ;-) Och SMS:a ofta...Även på natten, ha, ha...

Monika: Sounds good! ja, visst är det lustigt att man har så olika "triggers". Jag är säker på att dem har massor med kakor i din smak på kafeet!!!

Sara: Japp, absolut ska vi ta med kiddsen till kondiset! OCH du, SIS, som älskar att baka borde skaffa den här boken tills jag kommer hem, hint, hint ;-)))